Dr. No (1962)

geregisseerd door
Terence Youngmet
Sean Connery,
Ursula Andress en
Joseph WisemanIn Jamaica aangekomen om een onderzoek in te stellen naar de raadselachtige moord op een Britse geheim agent en zijn secretaresse, ontdekt James Bond dat deze moorden deel uitmaken van een groots opgezet complot. Geholpen door de CIA-agent Felix Leiter en zijn toegewijde 'Pijl van Jamaica' ontdekt James Bond het verband tussen de moorden en de bezoeken aan een geheimzinnig kunstmatig eiland, 'Crab Key' genaamd. Van plan een kijkje te gaan nemen in Dr. No's privé bolwerk, komen Bond en 'de Pijl' onopgemerkt op het strand aan. Zij ontmoeten de verleidelijke Honey, die hen vertelt over een vuurspuwend monster dat van tijd tot tijd opdoemt. Nadat het drietal gesnapt is door een patrouilleboot, ontdekken ze al snel wat het monster in werkelijkheid is. Als gevangenen van Dr. No bespeuren zij zijn verschrikkelijke bedoelingen. Het wordt tijd voor Bond om te ontsnappen.
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 19:28 uurwood23 schreef:
Het begin van de langste filmserie ooit gemaakt.

In welk opzicht precies?
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 20:50 uurBrix schreef:wood23 schreef:

In welk opzicht precies?
Nou er zijn er 22 van gemaakt (23e is al bijna klaar) en noem jij maar eens een fictief personage op waarvan er zoveel films zijn gemaakt.
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 20:56 uur@wood23:
Ik dacht aan Tarzan en Sherlock Holmes, dat zijn denkelijk wel de koplopers.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 21:06 uurVolgens Moviemeter ieder geval niet. Rond de 10 films bij de series die jij noemt. Of je moet korte films noemen, die dan niet op deze site staan. Ieder geval is Bond qua langspeelfilms de koploper denk ik.
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 21:15 uurwood23 schreef:Brix schreef:
Godzilla?
3,5
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 21:25 uurEr bestaan geen 23 Godzilla films, geloof er niks van.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 21:28 uurMoviemeter kent er maar een stuk of 10....maar het zal best als je het zegt, niet in verdiept. Kan het me alleen niet voorstellen.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 21:55 uurIk tel al gauw 28x Tarzan in de speelfilmencyclopedie, die hebben een speelduur van minimaal een uur, maar er zijn veel meer gemaakt. Ben benieuwd naar het antwoord van Brix.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 22:00 uurTarzan films tot nu toe : 44 Amerikaans-Engelse producties zie
Tarzan Movies list - listal.com
Niet Amerikaanse producties zeker nog een 50-tal of meer.(gemaakt in Italië , Spanje, Turkije, India, Indonesië etc.)
TV films 164 stuks
Edit
Ik heb die Amerikaanse lijst nog even gecheckt en er ontbreken er nog een paar:
The Romance of Tarzan (1918) en Tarzan and the Green Goddess (1938)
4,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 22:26 uurJames Bond-films, schijnt wel de langste continue lopende filmreeks te zijn. In dat opzicht dan.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 19:40 uurDe eerste, maar voor mij niet de beste Bondfilm. De toon werd onmiddelijk gezet voor de volgende films, dat wel. Connery blijft ook wel voor mij de beste Bond vertolker, alhoewel ik Dalton ook kon apprecieeren. Ursula Andress ging regelrecht de filmgeschiedenis in met haar optreden, maar haar rol beperkt zich wel tot mooi, maar leeg. Joseph Wiseman vertolkt de rol van Dr. No aardig, maar komt nogal een superboef onwaardig aan zijn einde. Ik denk dat destijds veel mensen geschokt waren bij de brutaliteit waarbij Bond voor het eerst zijn licence to kill toepast op één van de vijanden. Bepaalde scene's, zoals met de spin, konden zelfs toen toch wel beter. Het script bleef wel vrij dicht in de buurt van Fleming's boek. Er volgen betere 007 films, maar toch een goede start gemaakt. De hoes vind ik ook maar flauwtjes, maar dat is maar bijzaak.