• 9.378.629 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van SilverGun

SilverGun

De belachelijke hoeveelheid reclame viel mij ook op, zo ongeveer elk kwartier.

Rosicky

Het verhaal is heel behoorlijk en Craig zet een realistische en interessante Bond neer, maar toch mist "Casino Royale" veel.

-waar is het gestoorde hulpje van de boef? (jaws, odd job)

Daarnaast lijkt het alsof er ondaks de lange speelduur toch wat broodnodige scenes zijn weggeknipt die het verhaal geen goed doen.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

nergens

nergens

-waar zijn de Gadgets?

een difilibrator in zn auto is geen gadet?? bijv. het is maar wat je wil zien, onzichtbare auto's of wat reelere dingen.

-waar is de humor?

do i look i give a damn!

[quote]

-waar is het gestoorde hulpje van de boef? (jaws, odd job)

quote]hehehe, die met een bloed oogje mischien!

avatar van Film Pegasus

-waar is het gestoorde hulpje van de boef? (jaws, odd job)

Tja, had echt wel origineel geweest om een copie van een oude Bondfilm te geven...

avatar van K@i

K@i

Nooit een Bond fan geweest maar vond deze wel heel erg slecht !

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Bond altijd al vervelend gevonden, ook met deze zal dit niet veranderen.

Lame romances, schrale complotjes, vervelende dialogen.. het hoort er allemaal bij. De actie scènes zijn wel te pruimen, maar de film duurt veel te lang en dat pokerspelletje was werkelijk te voorspelbaar en lachwekkend voor woorden.

avatar van patrick21079

patrick21079

Goede Bond film en niks meer, het verhaal zit goed in elkaar en Daniel Craig deed het beter dan ik had verwacht. De actiescenes zijn goed en de film begint lekker waardoor je er meteen inzit.

De special effects zagen er goed uit en is niks op aan te merken

jumpstylemovie

Ja, gister voor de 3e keer gezien en het is toch echt wel de beste Bond tot nu. Daniel Craig vind ik misschien nog wel beter als Sean Connery. Ik twijfel daar nog over...

Jammer dat er iets van 8 reclameblokken waren.

Ik verhoog mij stem van een 4* naar 4.5*

Paalhaas schreef:

Juist prijzenswaardig toch dat ze eens van deze clichéformule afwijken?

Absoluut niet. Als ik aan Bond denk, dan denk ik aan luchtige actie met veel humor, en een lekker ouderwets verhaal, met de eerder genoemde vijf ingredienten. En Le chiffre was DE BOEF, niet het hulpje van. En zo'n stroomkast in je dashboard is wel leuk, maar ik zit meer te wachten op de oude vertrouwde snufjes van Q. Als ik een pats-boem-paf actiefilm wil zien die wel "modern" is dan kijk ik wel naar een Michael Bay-film.

avatar van G to the J

G to the J

lennerty schreef:

De beste bond film tot nu toe, Craig speelt zijn rol fantastisch.

Hij is de beste speler die bond al gespeeld heeft. HIj brengt meer actie en spanning in de film.

dat is naar mijn mening roger moore of sean connery..

Craig doet allemaal veel te serieus.

Bond film waren leuk om naar te kijken.. maar deze is echt enorm slecht..

De aspecten die altijd werden gebruikt, hebben voor een of andere duistere reden weggehaald.

Jammer.

Rosicky schreef:

hier zit meer humor in dan welk andere bond dan ook.

is gewoon een tussen persoon, ik zou nog maar is een keer kijken als ik jou was.

hmm, als je snufjes alla q wil met ontzichtbare auto's raad ik je de genre sience fiction aan!

jumpstylemovie

@Combi hier zit meer humor in dan welk andere bond dan ok

Daar ben ik het mee eens. Zoals die martel scéne:

Bond: Would you please? I have a little itch... down there.
Bond gets hit in the balls
Bond: NO! Noo Noo Noohoo! A little more to the right.

Echt gelachen.

avatar van Film Pegasus

Sommige mensen houden meer van Roger Moore in clownspak (Octopussy) blijkbaar of Sheriff Pepper die natgespoten wordt door een olifant (Man with the golden gun)

avatar van Arie18

Arie18

Juist prijzenswaardig toch dat ze eens van deze clichéformule afwijken?

Laat dat cliche maar weg. Bondfilms zijn gemaakt volgens een bepaalde formule. Die hebben ze in de laatste twee films om zeep geholpen.

Casino Royale is nog wel goed

QoS is gewoon totaal verkracht, dat is geen Bond meer.

Mensen willen juist die dingetjes zien wat in elke film te zien is!

Dit betekent niet dat je niet mag afwijken maar behoudt die subtiele dingetjes in een bondfilm waar iedereen zo naar verlangt.

Kortom geen clicheformule maar succesformule...

Rosicky

Het genre science fiction hoef ik niet te kijken voor een aantal leuke snufjes van bond.. Casino Royale lijkt gewoon niet op een Bond-film, en dat maakt het niet leuk. Het is een redelijke thriller, maar geen Bond-film.

"Kortom geen clicheformule maar succesformule..." helemaal mee eens.

gideonvdb schreef:

bond overleeft altijd,

bond heeft altijd twee vrouwen,

bond heeft altijd een vette car,

bond heeft altijd een martini alleen bij deze iets anders(goed geslaagd),

bond heeft altijd gadgets!!!

bond heeft altijd een nummer als intro,

bond heeft altijd een gunbarrel,

bond heeft altijd een aparte villain,

pffff bond is gewoon bond alleen nu is het craig.

geen bond film. lol

avatar van DragQueen

DragQueen

De eerste bondfilm onder het bewind van daniel craig. hij voert zijn rol prima uit, maar mist enigzins het charisma en de humor, dat zijn voorgangers wel hadden. verder is de film prima, en steekt het verhaal goed in elkaar. ook de actie scenes zijn goed uitgevoerd. wel heb ik de gadgets gemist, en nog een paar andere vertrouwde elementen. deze film slaat qua stijl toch ook een beetje een andere richting in. maar deze is mij prima bevallen. 3,5 sterren.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Casino Royale.

Ik ben wel degelijk een bondfan. Ik heb nu alle films van James Bond gezien op Diamonds are Forever na. Verder vond ik dit een echte bond film, en waarom?

De sfeer zat er goed in, grootse scenes zoals Miami Airport en dat huis op het einde maken deze film echt een spectakel. Verder wist ik gewoon dat Campbell een goed regisseur was / is. Met Zorro liet hij ons zien wat actie echt is, en ook met CR laat hij ons de ware bond zien. Een pracht film met een goede verhaallijn erin. Bij Bond zijn het altijd de vaste dingen die aanwezig moeten zijn.

* Drankjes

* Vrouwen

* Actie

* Bad guy

* Muziek

En al deze dingen waren er in CR!

De drankjes in het Casino en de "relatie" tussen de bad guy en Bond waren goed gedaan. Leuk ook met dat oog (verstopte traanbuis). Dat geeft de bad guy weer iets apart. Een echt Bond film dus waarin ook Eva Green goed speelt. Samen met Craig zijn 1ste film speelt zij ook geweldig. Craig speelt erg goed naar mijn mening. Een goede vervanger van Brosnan al zag ik hem toch liever spelen vanwege dat hoofd. En nu in 2009 zou Brosnan zo weer Bond kunnen spelen.

Craig vind ik niet de perfecte bond maar hij doet het niet slecht kwa acteerprestaties. Verder is de Cast oke. Met natuurlijk M er weer bij maar helaas geen Q. Craig speelt wel een stuk beter dan Dalton, maar Moore en Connery waren gewoon de beste. Ook Brosnan dus beter als Craig. Niet dat we Craig nou moeten afkappen, hij doet zijn best en dat is te zien...prachtige actiescenes vooral in het begin van de film.

Ook de muziek is weer goed aanwezig, leuk dat Bond deuntje!

4,5*.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

In vele reacties wordt gezegd dat er bepaalde dingen missen die in een bondfilm voorkomen: Q, Moneypenny, Gadgets. Ik moet zeggen dat het inderdaad een beetje anders is dan we gewend zijn maar toch is er wel degelijk een bondsfeer te merken. Vergeet ook niet dat de film weer bij het begin van James Bond begint, in de volgende films zullen er vast wel gadgets in voorkomen. (Heb Quantum of solace helaas nog niet gezien) Net als Alfred vind ik Daniel Craig niet echt een goede James Bond maar wel een goed acteur.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Jongens jongens wat een ramp van een film.

1e ziening van Casino Royale.

Nu weet ik weer waarom ik me ook alweer nooit aan een Bond waagde.
Hoe durven de makers me zo lang aan de buis gekluisterd te houden met als enig excuus een hoop waanzinnig gereutel over een Chiffre, een bloederig oogje, een Vesper Lynd, een kapotgeslagen penis en wat mooie plaatjes van oa het schone Venezia.

En ik maar hopen dat het goede acteerwerk, Craig die Bond zou gaan neerzetten als 'een echt mens van vlees en bloed', compleet met emoties (!) zoals zo hoog werd opgegeven van deze 'Bondfilm nieuwe stijl', nog zou komen...

Ach, weer een lange paasmaandagavond gevuld.

(Craig's pruilmondje vind ik niet zo'n succes. Zou hij ook constant met samengeknepen billetjes staan?)
(Vesper zit op gegeven moment, zomaar opeens, in de douche. Huilend en wel. Mooi moment voor JB om haar eens stevig tegen de borstkas aan te duwen. Uhm, waarom zit ze opeens zo zielig te doen? Zeldzaam belachelijk.)

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Quentin schreef:

d.d. 23112006 (...) Jammer dat Han Oldings (de acteur uit de topfilm Wilde Harten) voor me zat en de hele tijd leuk moest doen en lachen met zijn 10 jaar jongere, breezer drinkende schandknaapje. (...)

josseheijmen schreef:

Dat komt omdat ze voor het eerst een moord aanschouwde. En nog wel door haar partner: Bond.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Ik twijfel nog of ik dit de slechtste JB vind of "On Her Majesty's Secret Service".

Dankzij de vele relcame-ondernrekingen kijk ik tegenwoordig bijna alle films één of twee dagen later. Opnemen, de reclame er uit knippen en later bekijken is nu de methode. (Na editten bleef er 134 minuten film over, 6 maal onderbroken door in totaal 46 minuten reclame, SCHANDALIG!!!!!). Deze film zou 144 minuten moeten duren volgens de hier boven staande beschrijving. Dit betekent dus dat die k....... bij SBS6 er toch 10 minuten hebben uitgeknipt. Misschien werd het verhaal daardoor wat mistig, want zo nu en dan kon ik er geen touw meer aan vastknopen. Ook zo vreemd: het JB's eerste opdracht als 00-agent. Dan vraag ik met toch af wie die anderen waren die door de diverse M's op pad zijn gestuurd!

avatar van Redlop

Redlop

josseheijmen schreef:

Nu weet ik weer waarom ik me ook alweer nooit aan een Bond waagde.

Beetje tegenstrijdig commentaar als je nog nooit een Bond gezien hebt.

avatar van Thiadure

Thiadure

-waar is het gestoorde hulpje van de boef? (jaws, odd job)

Als je wat research zou doen of de boeken gelezen hebben zou je moetten weten dat Casino Royale het allereerste verhaal was. Er was toen nog amper sprake van deze elementen...

avatar van dionj

dionj

Thiadure schreef:

Net of zo'n scene met moneypenny iets aan het verhaal bijdraagt, dat heeft het nooit gedaan: het is altijd al een stukje traditie. Ik als Bondfan heb ze helemaal niet gemist.

avatar van Redlop

Redlop

josseheijmen schreef:

Ach, weer een lange paasmaandagavond gevuld.

Beter dan niks, toch?

avatar van madkokki

madkokki

meestal zet ik na 5 minuten een James Bond film uit, maar deze heb ik met plezier gekeken. Hij is wat realistischer dan de anderen. Goed gespeeld. De dame had wat lekkerder gemogen maar klagen doe ik niet

avatar van maerk

maerk

Stoere actie, minder Bond.

Casino Royale is een spetterende actiefilm, maar ik niet het idee naar een Bond film te kijken. Daniel Craig is niet de 'Gentleman' uit de vorige films en hij heeft weinig charme. Opzich miste ik Q niet, maar zonder die gadgets werd de film wel erg serieus. Er is wel wat humor te bespeuren, maar minder dan ik had gehoopt. Maar de actie is echt fantastisch, in het begin zien we al een mooi gefilmde afrekening in een toilet en vanaf hier gaat het alleen maar beter. Achtervolging op hijskranen! Mads Mikkelsen is een erg goede bad guy en Judi Dench geeft de film toch een beetje de Bond feeling mee als M. Al met al toch een goede film.

Kleine 3,5*.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond