• 9.376.374 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

Robert Wade voor het script

Dat noem ik eerder een minpunt dan een pluspunt, diezelfde lui kwamen namelijk met het tamelijk zwakke TWINE en DAD.

Voor de rest ben ik het helemaal met je eens

En na de tanden:

Nieuwe James Bond ligt te lang in de zon

LONDEN - Het zit Daniel Craig, de acteur die in de volgende Bond-film in de huid van 007 kruipt, de laatste tijd niet echt mee. Volgens de Londense krant The Sun heeft de 37-jarige Craig een ernstige zonnebrand opgelopen.

Craig wou voor de start van de opnames van de nieuwe film ,,Casino Royal'' nog vlug een bruin kleurtje opdoen, maar bleef te lang in de zon liggen. Volgens intimi wordt de acteur ,,gek van de jeuk en moet hij de hele tijd krabben''.

Eerder werd Craig tijdens zijn voorstelling als nieuwe James Bond al zeeziek. Bovendien loopt op het internet een campagne om de nieuwe Bond-film te boycotten. De fans achter de campagne willen op die manier protesteren tegen de beslissing van de producenten om van Craig de nieuwe James Bond te maken.

----------------

[email protected]

catweasel

Gelukkig doet Judi Dench mee!

avatar van chrissie85

chrissie85

Pieter Montana schreef:

En na de tanden:

Nieuwe James Bond ligt te lang in de zon

----------------

[email protected]

Bij gebrek aan beter nieuws haha De eerste foto's zijn ook uitgelekt en daar valt niets te zien over een verbranding. Wel gaan er de geruchten dat EON aan het locaties spotten is in Italië, het zou gaan om Villa del Balbianello welke ook in Oceans 12 is gebruikt.

Weer wat nieuwe setfoto's:

Met de eerste foto's van Catherina Murino

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ze is een lady in red die me aan Eva Mendes doet denken.

Ik heb 'Munich' gezien, ook met Craig en vind hem allesbehalve een bond-guy. Waarom werd er ook al weer een bond-boek verfilmd?

Angrod_Pallanén schreef:

Ze is een lady in red die me aan Eva Mendes doet denken.

Wen er maar aan. Als hij 10 films maakt zeurt niemand meer.

En waarom geen bond boek? gewoon omdat ze dit boek nog niet hadden gehad en volgens mij de rechten nog niet zo heel lang geleden vrij kwamen.

avatar van neo

neo

Vind het nog steeds een prima keuze. Als ik de film eenmaal zie zullen de eerste paar minuten wel voor gewenning zorgen.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Gewend aan Pierce Brosnan ben ik nooit geraakt. Het was met hem in de films voornamelijk Hack 'n Slash met teveel reclame (James Bond scheert zich met Phillishave en drinkt als hij thuiskomt van a hard day at the office een lekker flesje longnek Heineken(nee geen wodka martini!). Die man was geen echte charmeur vind ik en kun je de plots van de films beter toeschrijven aan Rambo dan aan James Bond (al is dat niet zijn schuld). Of Craig de juiste man is betwijfel ik al ken ik hem eigenlijk alleen nog uit Road to Perdition en daarin staat zijn kop mij niet aan. En bovendien, moet dit nu de grootste charmeur zijn die het verenigd koninkrijk rijk is?? lijkt me niet. Hopelijk wordt hij beter dan ik vermoed en zit ik hier straks mijn excuses aan Daniel Craig te typen. Hopen maar want een leuke klassieker zou fijn zijn (al betwijfel ik of dat kan met Heineken en Phillishave op jacht naar reclame maken).

Ronnievb schreef:

Je overdrijft enorm. Ten 1e was de phillishave nog geen 5 sec in beeld en lang niet zo duidelijk als bijv andere producten in films als "I robot". Ten tweede Bond heeft nooit heineken gedronken. Je gaat gewoon mee met de hype die er was rond DAD om de reclame in de film af te kraken. Er heeft altijd al reclame in de Bond films gezeten. Al tientallen jaren doen ze dat met Rolex, Omega, BMW & Aston Martin. In 1979 kan ik me herinneren dat 7up en British airways enorme reclame borden hadden. In 1995 gaf Perrier een vrachtwagen vol blikjes om doorheen te knallen. Het speelt al veeeeel langer.

Tevens had Brosnan daadwerkelijk wel charme, meer dan bijv Dalton of Moore (als ik de meningen van anderen mag geloven). In de loop van de jaren ging hij wel ietsje meer de actie held spelen, maar echt "hack and slash" is het nooit geworden... Er is een groot onderscheid tussen de Bond films en de 1e beste Die Hard zeg maar. Tevens zijn de films altijd steeds agressiever geworden, Moore zei in zijn tijd ook al dat het hem ietsje TE was geworden. En inmiddels zijn we 20 jaar verder.

En als laatste puntje: De Bond in de boeken, waar ze nu weer naar terug proberen te gaan, is geen ontiegelijke charmeur... Het is een vreemd ventje met een nogal enge? kop... Groot litteken op zn hoofd en in het algemeen geen toegangkelijk type. Serieus, koud en bitter als je hem vergelijkt met de Bonds uit de films. Timothy Dalton leek dan ook meer op de boek-Bond dan wie dan ook tot nu toe.

*hijg puf* genoeg slap gesproken

avatar van De GeuS

De GeuS

neo schreef:

Inderdaad, laten ze maar een frisse start maken met een hopelijk grimmige en donkere Bond....

De GeuS schreef:

Zo lang het maar geen "jr" reeks zal worden ben ik al extreem happy met deze ontwikkeling

catweasel

Persoonlijk had ik Goran Visnjic of Gerard Butler een betere Bond gevonden.

Ik heb wel vertrouwen in Campbell aangezien ik Goldeneye de laatste goede 007-film vond.

Ook de aanwezigheid van Judi Dench vind ik een goede keus.

avatar van italian

italian

ik zou Judie Dench toch niet bij de acteurs zetten want ze heeft toch nooit zo'n grote rol in de Bondfilms,niet?

italian schreef:

Maar ze is wel de beste actrice!!!!!!!!

Weer nieuwe foto's:

Craig #1

Craig #2

Craig #3

Ik twijfel al lang niet meer aan de keuze voor Craig als Bond

Ook is al bekend dat de traditionele openingsscene in het zwart-wit zal opgenomen worden.

avatar van pascal83

pascal83

Naar mijn mening blijft hij er toch wel uitzien als de Russische (/Scandinavische) tegenhanger van Bond, ik kan me de kritiek van 'Bond fans' dan ook wel enigszins voorstellen.

Is Clive Owen eigenlijk wel eens benaderd om Bond te spelen?

pascal83 schreef:

Is Clive Owen eigenlijk wel eens benaderd om Bond te spelen?

Nee, en tevens is hij een te grote naam voor de rol. Brad pitt kan de rol ook niet krijgen ook al zou hij willen.

avatar van pascal83

pascal83

De eerste (bewegende) beelden uit Casino Royale (te bekijken met mediaplayer):

pascal83 schreef:

De eerste (bewegende) beelden uit Casino Royale (te bekijken met mediaplayer):

Let wel: SPOILERS!!!

Clive Owen:

Wees de rol af omdat hij het erg riskant vond om Bond te speelen en omdat hij niet met Connery vergeleken wou worden (die hij een legende vind).

Hugh Jackman:

Wees de rol af omdat hij het niet nodig had voor zijn carrier naar eigen zeggen.

EON mag zeggen wat ze willen. Als ze zouden zeggen dat ze deze twee (grote) acteurs voor de rol wouden zou het een beetje klinken als of Craig een tweede keuze was.

avatar van Film Pegasus

Connery was ook niet eerste keus...

Film Pegasus schreef:

Connery was ook niet eerste keus...

Klopt.

Cary Grant was de eerste keuze van EON Studios.

Ian Fleming wou Roger Moore en hij vond Connery aan het begin zelfs een vulgair persoon.

avatar van Quentin

Quentin

"Van links naar rechts: Eva Green als Vesper Lynd, Daniel Craig als James Bond en Caterina Murino als Solonge op de set van Casino Royale. "

Bron: filmtotaal.nl

Niks mis met de bondgirls

Fredo Corleone schreef:

Klopt.

Cary Grant was de eerste keuze van EON Studios.

Connery noemde Fleming ooit "Een zielige oude zak"

Fredo Corleone

Maar uiteindelijk heeft die wel toegegeven dat Connery geniaal was als Bond. Hij gaf Bond zelfs schots bloed als ik me niet vergis.

avatar van gotti

Quentin schreef:

Bron: filmtotaal.nl

Niks mis met de bondgirls

Mwah...ik ga toch voor de rechter. Echt mooi staat Green niet op die foto...

avatar van Eraser

Eraser

Regisseur prijst Craig als beste Bond

De Britse acteur Daniel Craig is de beste vertolker van James Bond ooit. Dat vindt regisseur Martin Campbell van de nieuwe Bondfilm Casino Royal.

De Britse acteur Daniel Craig is de beste vertolker van James Bond ooit. Dat vindt regisseur Martin Campbell van de nieuwe Bondfilm Casino Royal, meldt de website van de Engelse krant The Daily Mirror woensdag. De keuze voor de 38-jarige Craig als nieuwe 007 is fel bekritiseerd. Bond-fans vinden hem te lelijk voor de rol en dreigen de film te boycotten.

De Nieuw-Zeelander Campbell regisseerde in 1995 de Bondfilm 'GoldenEye' met Pierce Brosnan in de hoofdrol. Hij is ervan 'overtuigd dat Craig de beste acteur is die ooit James Bond heeft gespeeld'. "We laten zowel de fysieke als de emotionele pijn van Bond zien in deze film. Dat hadden we met Pierce nooit kunnen doen."

Bron: radio.nl

Nu ben ik wel heel erg benieuwd

Typisch promotiepraatje natuurlijk.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Al denk ik ook serieus dat Craig de beste acteur uit de reeks is. Of hij ook Bond is is een andere vraag natuurlijk...

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond