• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Guyke

Guyke

We laten zowel de fysieke als de emotionele pijn van Bond zien in deze film.

Een fysieke en een emotionele Bond.

Voorheen heeft Lazenby het al eens geprobeerd.

Toen was het commercieel gezien geen groots succes.

• 2081 stemmen

Net op televisie gezien dat Tina Turner (GoldenEye) misschien de titelsong van Casino Royale gaat doen. Gezien bij RTL Boulevard, dus de kans is groot dat het onzin is.

U-96 schreef:

sowieso vin dik het veels te vroeg.

Bij DAD was het volgens mij 3 maanden voor de release nog niet eens bekend

feanaro surion schreef:

Al denk ik ook serieus dat Craig de beste acteur uit de reeks is. Of hij ook Bond is is een andere vraag natuurlijk...

Beter dan Oscar winnaar Sean Connery of dan gerespecteerde acteur Timothy Dalton? Ik denk dat Craig nog niet eens op het niveau van Brosnan of Moore nog is.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Waarop gebaseerd, heb je uberhaupt een film met Craig gezien? Beter dan Connery weet ik inderdaad niet. En Dalton was een té goede acteur voor Bond.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hij zegt niet dat het zo is, hij zegt dat hij denkt dat Craig nooit op een hoog niveau zal komen, en daar ben ik het mee eens.

Layer Cake (Goede rol)

Road to Perdition (Goede rol, maar hij kan zich duidelijk niet meten met Hanks of Newman)

Tomb raider (Zijn rol stelt niks voor en de film zelf ook niet)

Ik vind het een redelijke goede acteur hoor, en hij kan ver komen als hij juist kiest, iets wat tot nu toe alleen Connery (echt) is gelukt van de Bonds.

avatar van pascal83

pascal83

feanaro surion schreef:

En Dalton was een té goede acteur voor Bond.

Vind je Ik was niet echt kapot van Dalton en zijn andere filmrollen (en films) spreken ook niet echt in zijn voordeel. Hij heeft nooit echt grote rollen gehad in grote en of goede films (wat natuurlijk erg relatief is). Conery schat ik dan toch wel veel hoger in, Moore zelfs ook nog.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Heb weinig anders van hem gezien, dus té goed is misschien overdreven. Hij gaf in ieder geval te veel emotie aan Bond die hij niet hoorde te hebben.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Fredo Corleone schreef:

Layer Cake (Goede rol)

Tomb raider (Zijn rol stelt niks voor en de film zelf ook niet)

Road to Perdition (Geweldige rol,

"Cause it's all so fuckin' hysterical" - Prachtig!! )

Munich (Hele aardige rol, al zeg ik het zelf)

Heb het volste vertrouwen in Craig. Nee, hij zal geen Brosnan of Connery zijn, maar ik denk ook niet dat dat een van de criteria moet zijn. Hij is een nieuwe bond in een nieuw soort Bondfilm, hij kan goed acteren, en zó slecht (als sommigen beweren) ziet hij er helemaal niet uit imo.

Ik ben er erg beniewd naar.

avatar van Dieder

Dieder

Het script is uitgelekt, kijk voor meer info op http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=6462

davidov

beetje oud nieuws.... maar desalniettemin, BEHOEDT U ZICH VOOR SPOILERS!

Ik denk trouwens niet dat dat het definitieve script is maar het zou kunnen, heb zelf er geen blik op geworpen. Ik ga het nog niet zo vroeg in het jaar al voor mezelf verpesten

avatar van catweasel

catweasel

Ik heb het wel gelezen, maar het originele boek ook.

Het is wel vrij gedetaileerd, dus het kan waar zijn.

catweasel schreef:

Ik heb het wel gelezen, maar het originele boek ook.

Het is wel vrij gedetaileerd, dus het kan waar zijn.

Uhuh maar het kan ook het 1e script zijn, en het is minimaal 1x herschreven zover ik weet

avatar van raymon

raymon

Ik denk omdat Martin Campbell de film regisseert, zal dit een goeie bond film worden al duurt het nog een tijdje voor die uit komt. Het gedoe met Daniel Craig is alleen maar promotie ik heb bij RTL Boulavard bij de 1000 aflevering stukjes gezien en het lijkt me echt een topper te worden. Voor de titelsong vind ik zelf dat ze MICHEAL BUBLE moeten vragen hij is redelijk bekend en hij is er perfect voor hij moet iets zingen als ''FEELING GOOD'' dat was een mooi nummer van hem! En ik heb ook even bij die link gekeken van het script kon het niet laten alleen een stukje gelezen maar door een artikel in de krant wist ik het begin van de film al.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Weer een hoop nieuwe foto's

thunderball

Wees niet te optimistisch over deze film, Martin Campbell heeft dan wel GoldenEye gemaakt, maar ook een niet te best vervolg op z'n Zorro opleving.

En noem sinds GoldenEye verder eens een fantastische film van hem op!!! (dat bedoel ik!)

Hij was ook meteen de eerste die uitriep dat hij geen Q scene er in wilde hebben!

Verder pleegt Vesper Lynd in het boek tegen het einde vh verhaal zelfmoord en daar ik geen 2e OHMSS zie gebeuren en de film ook wel vrolijk zal eindigen moeten we nog zien of het wel echt een goede film wordt!!

Het boek bevat vooral veel pagina's over dat Bond dat kaartspel en wat truukjes onder de knie krijgt en de confrontatie in het casino zelf, maar of dat ook interessant genoeg is om er driekwart van de film mee te vullen betwijfel ik en of Campbell de verleiding weet te weerstaan om de film niet toch met ongeloofelijke actie te gaan opvullen is nog maar de vraag!

Maar verder ben ik een zeeeeer vrolijk, optimistisch iemand, hoor!!! (hihihihi!)

Fredo Corleone

Ik ben ook bang dat Campbell het verknald...

Hij zei dat hij een film wou maken dat ook de kleintjes zouden kunnen zien met hun ouders.

Daarnaast weet hij niet hoe hij de "harde" scenes uit het boek kindvriendelijk kan maken...

Ik weet het niet hoor...

• 2081 stemmen

Als er iets niet kindvriendelijk hoort te zijn dan is het James Bond wel... Tevens hoop ik dat ze de traditie van het introfilmpje (loop met bloed) niet vergeten...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik heb Munich gezien en Craig vind ik gewoon een topacteur. Niks lelijk ofzo, hij kan erg goed de rol van stoere guy spelen..

thunderball

Nee, he? Is dat waar?!!? Kindvriendelijk????

Ok dan weet ik al genoeg.

Casino Royale is alles behalve een kinderboek met zo'n beetje de hardste scene, die martelscene, uit de hele reeks.

Hoe kun je dat nou kindvriendelijk maken? Door Spongebob het te laten doen?? (Ben er klaar voor!!)

Kreun!!!!

En ik heb ook Munich gezien, daar in was ie inderdaad goed, maar het is nog wat anders om een film zelf helemaal te dragen, bovendien hij ziet er gewoon niet als een held uit, hij zou veel eerder de schurk of de belangrijkste henchman kunnen spelen!

Een soort Hans uit YOLT bijvoorbeeld of die uit Daylights

davidov

Ik had juist een tijdje terug uit een interview met Daniel begrepen dat de martelscene er min of meer wel in zou komen.

• 2081 stemmen

Die martelscène is toch dat ze Bond's klokkenspel gaan bewerken toch?

thunderball

Je bedoelt hem 2 uur als Bond bezig zien harken?

Ja, dat is inderdaad een grote, lange marteling!

hahahahahahahahahaha!!

thunderball

Ik heb de boeken in mijn tienertijd (jaren 80)verslonden, maar dit boek had ik volgens mij maar een of twee keer gelezen en de laatste keer dat ik ze nog eens allemaal heb gelezen was begin jaren 90, dus dat is ook al weer 15 jaar geleden, tijd gaat snel!

Helemaal precies weet ik het ook niet meer, maar ik geloof dat hij in een of andere kelder inderdaad met een mattenklopper in z'n kruis wordt geslagen en ook keer op keer in ijskoud water wordt ondergedompeld.

Dat is wat me er nog van bij staat.

avatar van catweasel

catweasel

Ik houd mijn hart vast. Judi Dench is het enige pluspunt aan deze film. En dat de film eindelijks weer op een boek van Fleming is gebaseerd!

Fredo Corleone

De martel scene komt er in, dit is bevestigd door campbell himself. Hij weet alleen niet hoe hij die scene kind-vriendelijk gaat maken.

avatar van Film Pegasus

Ze gaan hem pijnigen met cd's van K3?

thunderball

Dat zou hij willen: 3 van die leuke meiden, nee eerder 3 Magriet Hermansen!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat een lelijke vent. die craig

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond