menu

Blood Diamond (2006)

mijn stem
3,97 (6845)
6845 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Drama / Thriller
143 minuten

geregisseerd door Edward Zwick
met Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

De film speelt zich af in het Sierra Leone van 1999, als het land verwikkeld is in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloed-diamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=YG_a8lw512A

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Snorren
3,5
De film geeft waarschijnlijk een realistisch beeld van de betreffende burgeroorlog, en dat is ook voornamelijk wat Blood Diamond interessant maakt. Echter, de afwisseling tussen actie en de wat rustigere scènes was echt verkeerd en de meeste scènes liepen ook niet echt lekker. De acteerprestaties vielen niet tegen en het bleef steeds interessant. Het was geen vervelende zit met het kijken van deze film, maar zo indrukwekkend als velen beweren vond ik hem niet.

3,5*

5,0
Wat een geweldige film is dit!
Absoluut 1 van de allerbeste die ik heb gezien en dat zijn er wat...

ontroerend, actie, goed verhaal, en keihard!
Zeer indrukwekkend!

avatar van eRCee
1,5
Bloedmooi. En dat is nog het minste wat gezegd kan worden van Jennifer Connelly.

Maar goed, daar wilde ik het verder niet over hebben. Blood diamond is een schoolvoorbeeld van het principe "slechte film over een belangrijk onderwerp". Want dat deze Hollywood-prent de duistere kant van de diamanthandel voor het voetlicht brengt valt alleen maar toe te juichen. (Nog los van het feit dat het geven van een diamanten ring een volkomen onzinnige traditie is).

Jammer dat Zwick er geen moment in slaagt hier een boeiende film mee te maken. Er is al aardig wat kritiek voorbij gekomen in dit topic, dus ik licht er slechts een paar punten uit.

Zoals het taaltje dat DiCaprio uitkraamt. Dat moet een parodie op Afrikaans voorstellen toch? De taal die in Zuid-Afrika en in Namibië gesproken wordt. Maar niet in Sierra Leone (Engels), Liberia (Engels), Guinee (Frans), Angola (Portugees) of Zimbabwe (Engels), allemaal landen die ergens voorbij komen in de film. Blood diamond lijkt als het over het continent Afrika gaat vooral te willen uitstralen dat het eigenlijk een groot dorp is met strooien hutjes, zandwegen en loslopend wild.

Dan meer filmisch. Zwick wil duidelijk de drempel niet te hoog leggen en besluit werkelijk alles uit te leggen. Is het niet met totaal ongeïnspireerde establishing shots (de "vliegreis" van DiCaprio naar z'n kolonel Coetzee is één van de meest domme sequenties die ik ooit zag), en anders is er wel een personage dat de kijker van de nodige informatie voorziet. Zo'n plek waar allemaal mensen in tenten wonen met een hek eromheen is dus een vluchtelingenkamp, bedankt Maddy. Er wordt nog net geen bordje bij gezet.

Van het type actiescènes dat Blood diamond ons voorschotelt gaat m'n filmhart ook niet bepaald sneller kloppen. Ik kan geen enkele spanning ontwaren in passages waarbij hoofdpersonen door een kogelregen slalommen terwijl om hen heen de lokale bevolking massaal het loodje legt. En daarvan zijn er meerdere. Verder is de vormgeving wat mij betreft uitgesproken lelijk, met chaotisch camerawerk en een belachelijke score.

En dan het slot. Zwick heeft vast voor het casten van Connelly A beatiful mind gekeken, anders kan ik niet verklaren hoe hij op het idee gekomen is om met een massaal applaus voor Solomon Vandy te eindigen. Slaat echt nergens op.

Nogmaals: het onderwerp is belangrijk, zeker in Amerika en Hollywood. Daarvoor vallen Zwick en de cast te prijzen. Maar dat is niet genoeg. Blood diamond is verder gewoon een ondermaatse film die niks in de top-250 te zoeken heeft.

5,0
Na meerdere malen te hebben bezien heb ik toch een 5 gegeven voor deze film, gewoonweg omdat het me blijft pakken.

3,5
Zoals het taaltje dat DiCaprio uitkraamt. Dat moet een parodie op Afrikaans voorstellen toch?


Het personage dat DiCaprio speelt komt oorspronkelijk uit Zimbabwe en voor zover ik bekend ben met het Engelse dialect dat daar gesproken wordt (o.a. uit de documentairereeks Dwars door Afrika op Ned3 van een tijdje geleden), vind ik dat DiCaprio het taaltje best verdienstelijk heeft opgepakt.

4,5
Wow wat een toppertje!Heerlijk filmpje.Dat de harde realiteit laat zien wat voor leed de diamandhandel met zich mee brengt.Ik heb de volle 3 uur genoten van dit meesterwerkje!

avatar van IH88
4,0
Heerlijke film. Iedereen acteert geweldig en het verhaal is sterk. Gelukkig wordt er m.b.t. DiCaprio en Connelly niet voor de makkelijke weg gekozen, en blijft hun relatie tot het einde toe authentiek en goed uitgewerkt. Ook een dikke pluim voor alle kindacteurs. Vooral de zoon van Solomon Vandy speelt erg sterk.

avatar van Tom-Hanks
4,0
Een zeer mooie film met een prachtig verhaal. Leonardo DiCaprio speelt de rol van Danny Archer, een diamantensmokkelaar die mensen oplicht en bedriegt. Het is een allesbehalve rustige man. Archer hoort over een diamant, zo groot als een ei, dat begraven is in het midden van het oerwoud. Solomon Vandy, een locale visser, heeft die roze diamant daar verstopt. Solomon is een vriendelijk en naïef persoon. Hij vind zijn familie het meest belangrijke op de wereld.

In de film is er een burgeroorlog in Sierra Leone. Er gebeuren wrede gebeurtenissen. Vrouwen worden verkracht, kinderen vermoord of tot kindsoldaat gerekruteerd. Allemaal onschuldige mensen die slachtoffer zijn van de burgeroorlog. De oorlog vind ik trouwens zeer realistisch weergegeven. Aan de kindsoldaten wordt alcohol, sigaretten en drugs gegeven. Ze worden er helemaal verslaafd aan. Ze worden gehersenspoeld. Er wordt hen verteld dat hun ouders dieven waren. De gruwel is talrijk aanwezig in deze film

avatar van Pazmaster
4,0
Nog eens bekeken vanavond en het blijft een geweldige film. Goed verhaal, prima acteerwerk, lekkere actie en het ziet er allemaal gewoon erg goed uit. Wederom genoten.

avatar van des1
2,0
eRCee schreef:
Blood diamond is een schoolvoorbeeld van het principe "slechte film over een belangrijk onderwerp". Want dat deze Hollywood-prent de duistere kant van de diamanthandel voor het voetlicht brengt valt alleen maar toe te juichen. (Nog los van het feit dat het geven van een diamanten ring een volkomen onzinnige traditie is).

Van het type actiescènes dat Blood diamond ons voorschotelt gaat m'n filmhart ook niet bepaald sneller kloppen. Ik kan geen enkele spanning ontwaren in passages waarbij hoofdpersonen door een kogelregen slalommen terwijl om hen heen de lokale bevolking massaal het loodje legt. En daarvan zijn er meerdere. Verder is de vormgeving wat mij betreft uitgesproken lelijk, met chaotisch camerawerk en een belachelijke score.

Nogmaals: het onderwerp is belangrijk, zeker in Amerika en Hollywood. Daarvoor vallen Zwick en de cast te prijzen. Maar dat is niet genoeg. Blood diamond is verder gewoon een ondermaatse film die niks in de top-250 te zoeken heeft.


Mee eens. Overrated film die niet lekker oogt en loopt. Hoge rating geeft aan dat mensen een film met een verhaal dat er toe doet graag sympathiek tegemoet treden. Film vond ik een allegaartje van motieven en belangen.

avatar van Billy-Pilgrim
3,5
Alleraardigst filmpje met een aantal goede acteurs die de film weten te dragen. Het verhaal zal velen aanspreken en behandelt de grove misstanden achter de schermen van de diamantenindustrie. Jammer alleen dat er gekozen is voor fictieve bedrijfsnamen i.p.v. de boosdoeners echt bij de naam te noemen (De Beers, Google maar) want daar verwijst deze film toch wel naar. Het verhaal vond ik sterk, met mensen die elkaar niet helpen uit het goede van hun hart, maar omdat ze er wederzijdse belangen bij hebben. Een doorgewinterde bandiet (DiCaprio) versus een idealistische journalist (Connelly). Een beetje cliche, maar het werkt wel. Visueel vond ik de film ook prima. Actie werd goed in beeld gebracht en was niet over de top. Een goede, uitgebalanceerde film die ik wel een beetje lang, maar zeker niet vervelend vond.

5,0
Vroeger zwijmelde ik als basisschoolmeisje weg bij Leonardo diCaprio. Tegenwoordig waardeer ik hem vooral om zijn werk, te denken aan bijv. The Departed, the Island, Body of lies en meer.

Ik vond dit een geweldige film. Goed thema dat in mijn ogen door de acteurs prima neer wordt gezet.
Dicaprio vond ik juist zeer goed als Zuid-Afrikaans sprekende geldwolf. En Hounsou, geweldige acteerprestaties! Misschien hier en daar wat over de top als het op de actiescenes aankomt maar vergeet niet dat de burgeroorlogen in Afrika er ook niet netjes uitzien. Er zijn genoeg groeperingen die vreselijke daden hebben begaan, ontelbare dorpen hebben uitgemoord. Ook kindsoldaten zijn er nog veel.
Mensen die dit overdreven vinden willen naar mijn mening niet weten wat er allemaal in de wereld (is) gebeurd en waar mensen toe in staat zijn. Niet alleen op gebied van wreedheid maar ook op het gebied van liefde (Hounsou).

avatar van blurp194
4,0
Eigenlijk gewoon goed.

Een verhaal dat er toe doet mag best sympathiek tegemoet getreden worden. Hoewel dat natuurlijk ook weer niet wegneemt dat dit verhaal ook wel weer wat erg gemakzuchtig door de cliches heen wandelt, en eigenlijk nog best voorzichtig is met het aan de kaak stellen van de toch nogal immorele manier waarop er met Afrika omgesprongen wordt als er ergens geld te halen valt. Diamanten, goud, olie, slaven, wapens, medicijnen, afval - erg fraai is de optelsom niet.

Aan de andere kant staat dan natuurlijk een mooie avonturenfilm, met een foute held, een goede antiheld en een mooi meisje. Hoe zou dat toch aflopen, en toch: het wordt aansprekend gebracht en de verontwaardiging geeft daarnaast een extra reden om de aandacht te binden. Goed spel van de hoofdrollen, met een paar kleine missertjes van een teveel overdrijvende DiCaprio daargelaten, tegen de achtergrond van het mooie Afrika. Niks mis mee. Dan kan het nog zo cliche zijn, het levert nog steeds een prima film op.

Oh en nog leerzaam ook: op zich best logisch, maar 'infanterie' en 'kindsoldaat' liggen qua etymologie best dicht bij elkaar.

MaartenTuinstra
De film biedt ruim voldoende kwaliteit, maar wist mij niet mee te slepen.

De scherpe cast, het aangrijpende verhaal en de harde beelden maken dit een film met potentie. Helaas is Blood Diamond geen meesterwerk. Misschien kwam het omdat DiCaprio niet geheel overtuigde, maar de film wist me gewoon niet bij de strot te knijpen. Onvoldoende is het ook allerminst, want het meerendeel van de cast was bijzonder kundig, de beelden van Afrika zijn keihard en de film wordt nergens te zeikerig.

3.5*

avatar van Capablanca
TaylorCaniff schreef:
Al moest ik wel vaak lachen om Leo's zuid afrikaanse accent!

Mag jij Leo tegen hem zeggen?

avatar van IH88
4,0
“T.I.A. This is Africa.”

Blood Diamond is een schitterende film met een sterk verhaal en geweldige acteerprestaties. De burgeroorlog in Sierra Leone, bloeddiamanten, kindsoldaten, gruwelijke moorden... Het is allemaal al eens verfilmd of er is een documentaire over gemaakt maar toch voelt deze film nergens als een herhalingsoefening en kiest het voor een interessante invalshoek. Het verhaal wordt door regisseur Edward Zwick integer verteld maar is ook razendspannend en de gehele film hangt er een ijzingwekkende, ongemakkelijke sfeer.

De film heeft met Danny Archer en Solomon Vandy twee interessante hoofdrolspelers die allebei betrokken raken bij de zoektocht naar een roze diamant die van onschatbare waarde is. Leonardo DiCaprio speelt de geharde en cynische Archer erg sterk en dat accent is even wennen maar het went. Hounsou is ook goed op dreef als de familieman Vandy die zijn zoon probeert te zoeken die is ontvoerd en als kindsoldaat werkt. De actiescènes (vooral de belegering van de stad Freetown) zijn spectaculair en de film ziet er schitterend uit. Er is gefilmd in onder andere Zuid Afrika en Mozambique en ik moet zeggen dat het landschap bijna een karakter op zich is. Echt weergaloos. Jennifer Connelly heeft ook een mooie rol als een journaliste die over de diamantensmokkel wil schrijven en daarbij de hulp van Archer nodig heeft. Connelly en DiCaprio hebben een leuke chemie en gelukkig wordt er niet voor de makkelijke weg gekozen en blijft hun relatie professioneel en authentiek (gelukkig geen romantiek terwijl er een burgeroorlog aan de gang is). Blood Diamond zit knap in elkaar en door de sterke acteerprestaties, het hoge tempo en het schitterende decor blijft de film tot het eind boeien.

avatar van Nizzii
4,5
Een woord: geweldig.

avatar van W.V.
3,5
Eigenlijk was ik nooit zo'n liefhebber van DiCaprio, vond hem met te veel bravoure soms acteren, totdat ik deze film zag en ben toen meer van hem gaan kijken en ik moet zeggen, hij heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geweldig acteur. In deze film wordt hij echter overschaduwd door Honsou, die speelt geweldig als die gedreven wanhopige vader en dat maakt de boodschap des te indringender. Goede film, kreeg deze op dvd cadeau onlangs en ga deze binnenkort nog wel een keer kijken.

avatar van Titatiko
4,0
Eigenlijk was ik nooit zo'n liefhebber van DiCaprio, vond hem met te veel bravoure soms acteren


Woow

avatar van Fisico
3,5
Ik vind Di Caprio een schitterende acteur. Toch vind ik dit één van zijn mindere rollen. Het uitgangspunt van de film is erg goed. Diamanthandel, kindslaven, burgeroorlog, hebzucht en hypocrisie ... alles veelbelovend om er een sterk verhaal van te maken. Toch miste ik iets. Behalve een paar scenes had ik te weinig voeling met de film. Hij raakte me nét te weinig.

Hounsou deed echter het uitstekend en het is altijd een plezier om Jennifer Connelly te zien. De sfeer zat goed en visueel was het ook aangenaam om naar het mooie Afrika te zien. Hetgeen me het meest stoorde was de soms wat overijverige Danny Archer die als de grote held zich een weg schiet naar zijn grote geluk. Eén van de meest pakkende scenes uit de film is het vluchtelingenkamp. Erg emotioneel en sterk in beeld gebracht! De wanhoop en het verdriet van Hounsou werd tot in de huiskamer gebracht.

avatar van SmackItUp
4,0
Onverwachts toch een sterke film.

Enorm sfeervol, de beelden van de dorpen, de jungle, en de prachtige uitzichten. Maar ook verontrustend om te zien hoe de kindsoldaten dusdanig worden gehersenspoeld dat ze hun eigen ouders niet meer willen kennen. Verder een ijzingwekkend spannende bedoeling wanneer Archer en Vandy de militairen en rebellen proberen te ontvluchten. DiCaprio en Hounsou spelen bijzonder sterk, Connelly vond ik wat minder.

Kleine 4*.

avatar van Black Math
1,5
Alweer een film over Afrika die mijn vooroordeel dat het een kutcontinent is bevestigt. Films over Afrika lijken alleen maar over oorlog te gaan.

In ieder geval komt hier de nodige ellende voorbij, waar de familie die centraal staat natuurlijk relatief ongeschonden uitkomt. Verder een opportunistische blanke gespeeld door DiCaprio, die natuurlijk uiteindelijk het juiste doet. Weliswaar enigszins gedwongen, maar toch! De goedmoedige westerling, die het leed allemaal ter harte gaat, blijft met een gerust gemoed achter. Het komt op mij over als formule werk in ieder geval.

Visueel op een paar mooie plaatjes na behoorlijk standaard. Verder af en toe sfeervolle Afrikaanse muziek, maar op de dramatische plekken de standaard dramatische filmmuziek. En dat duurt dan ook nog eens bijna tweeënhalf uur. 1,5*!

(verwijderd)
Blood Diamond vond ik op m'n 17e/18e echt geweldig weet ik nog, maar was inmiddel misschien wel de enige film die ik op 4.5 of 5 had staan die ik me nauwelijks meer herinnerde. Edward Zwick is een dubieus regisseur want zowel The Last Samurai en Legends of the Fall beoordeelde ik beide met 4.5* zo'n 1.5/2 jaar geleden gok ik, maar ze werden in gedachten steeds minder waard omdat ik het gevoel kreeg dat ik me liet 'foppen' door sentiment, maar ik denk dat ik eerder ben gefopt door andere leden hun opinie over Zwick nu ik dit weer zag.

Want wauw, wat werd ik meegezogen in dit verhaal weer zeg. Het is simpelweg gewoon ongekend interessant filmmateriaal met ontroering, spanning en actie. Alle punten die dan nog ingekleurd moeten worden, zijn kleurrijk gedaan. Vermijd onnodige scènes, houdt een hoog tempo aan en voilà, een meesterwerk. Ook nog een waargebeurd thema dat best wat opwekt en terugkomend op m'n 1e alinea moet ik zeggen dat Blood Diamond perfect op de grens blijft.

Een cast met Leo als charismatische bad guy met toch wel een goed hart, Djimon Hounsou die van schreeuwen een kunst maakt en de altijd leuke Connelly. Wat wil je nog meer?

Afrika is een prachtige locatie, waar de piano score zijn draai probleemloos weet te vinden als één van de betere scores die ik ervaren heb.

Kon er iets beter? Nah, niet iets dat ik kan bedenken in 10 seconden dus volle score. Details vliegen sowieso langs je heen wanneer je zo met je gedachten in de film zit.

avatar van Lovelyboy
2,5
Bij tijd en wijlen een ontnuchterend beeld van Afrika en de vele belangen, onrust en burgeroorlogen. Klinisch en wreed beeld van de vele kindsoldaten in de film die tot in den treure worden gehersenspoeld en er op los moorden. Qua rauwheid, wreedheid en actie scoort de film een behoorlijke voldoende...maar toch....

Op een gegeven moment verlies het verhaal me. Waar dat nu precies aan ligt durf ik niet zo te zeggen. Hoewel Connenlly altijd erg fijn is om naar de te kijken en DiCArpio en Hounsou echt wel hun best doen lijkt er ook niet meer in te zitten. Zijn de personages niet interessant genoeg? Zit er niet meer rek in de onderlinge belangen? Is het gewoon het verhaal..? Het boeit me op een gegeven moment gewoon niet meer.
Heb de film nu twee keer gezien en toch valt de film me iedere keer tegen. Helaas....vind hem lang niet tippen aan Hotel Rwanda of Lost king of Scotland om maar eens wat te noemen.

Daarom, iets meer dan een aardige wegkijkertje, niet meer dan dat vrees ik.

avatar van Brabants
4,0
Ondanks dat deze film niet in Sierra Leone is gefilmd is het zeer realistisch en geeft het een passend beeld weer van de burgeroorlog en het door Foday Sankoh geleide Revolutionair Verenigd Front. Het Hollywood accent kan niet ontbreken, maar het hindert zeker niet. De geloofwaardigheid is mede te danken en een zeer sterke cast die de karakters meer dan geloofwaardig weet neer te zetten.

avatar van knusse stoel
Je zou graag willen dat het "bling bling" was voor iedereen die werkt in de diamantindustrie. Helaas voor degenen die onderaan in de hiërarchie werken is het vaak "bling bang"!
Er vallen vele doden door instortingen, veel water in een keer na stortbuien en bezitsdrang van de meeste mensen en dan zit je dus weer in de hiërarchie.
Ook hebben de meeste werkers (vaak uit andere landen) totaal geen rechten.
https://www.trouw.nl/home/hervorming-diamantindustrie-angola-leidt-tot-uitzetten-van-migranten~aeac5d042/
Wat de film betreft, dit is een aangrijpend geheel waarin de hoofdrolspelers Djimon Hounsou, Leonardo DiCaprio en Jennifer Connelly onder leiding van regisseur Edward Zwick hun beste kunnen laten zien.
Als je door alle ellende heen kijkt dan kan je best van deze film genieten, wij vonden het tenminste een genot hoe natuurlijk de acteurs en actrices hun rollen neerzetten. Natuurlijk is Zwick ook niet een beginnend regisseur. We kennen hem o.a. van Defiance (2008) en The Last Samurai (2003).
Voor de kijker(s) die van een boeiende en vormende film houden, Blood Diamond (2006) kan ik jullie aanbevelen.
Onze waardering is een 8!

avatar van knusse stoel
Black Math schreef:
Alweer een film over Afrika die mijn vooroordeel dat het een kutcontinent is bevestigt. Films over Afrika lijken alleen maar over oorlog te gaan.


Absoluut geen "kutcontinent", nog nooit geweest op dat continent vermoed ik.
De oorzaak waar jij het over hebt is vaak terug te vinden bij grote concerns die hun exploitatiedriften erop loslaten zonder enige vergoeding aan degenen die er wonen, denk aan Shell en Nigeria.
https://www.amnesty.nl/wat-we-doen/themas/bedrijven-en-mensenrechten/shell-in-nigeria
en deze diamandaffaire, kijk naar mijn link in vorige bericht.

En niet te vergeten de mooie rechte grenslijnen getrokken door de vroegere koloniale bezitters; Belgie, Frankrijk, Italie en Spanje. Waren nog een paar maar dit waren de grotere bezittende machten in die tijd.
Lijnen die dwars door natuurlijke en (traditionele grenzen) stamgrenzen liepen en daar nergens rekening mee hielden. Je kunt het vergelijken met een stukje Friesland inpikken ten behoeve van Drenthe. Nu, je zult de Friezen horen, dat pikken wij niet! Nu niet en nooit niet, daarom hebben we ook een FNP die hierover waakt!
Maar dit zijn helaas enkele voorbeelden waarom er zoveel ellende is in Afrika. Praten we nog niet eens over de uitbuiting van de landbouwproducenten zoals katoen-, thee- en koffieboeren. Die vaak vervolgens hun arbeiders weer uitbuiten om toch iets te verdienen aan het "vrije bedrijfsleven".
En de producten gaan dan vaak hierheen om er een eindproduct (waar de winsten behaald worden) van te maken.

Afrika is een prachtig continent waar alleen oorlog was als grondgebied te klein werd om te leven.
(trouwens net als hier!) Iedereen die naar Afrika op vakantie is geweest komt terug met prachtige verhalen en indrukwekkende voorvallen, de vriendelijkheid die de mensen ontvangen en geven.
De natuur is vaak overweldigend en maakt je stil!
Alleen in de steden zijn ze helaas net als in het westen. Een overlevingsdrang is daar meer in de mens geworteld, geen baan betekent honger. In een dorpje krijg je vaak iets van de buren.

Udju Azul di Yonta (1992)
Things of the Aimless Wanderer (2015)
Adanggaman (2000)
Grand comme le Baobab (2012)
Haramuya (1995)

Hierboven enige films die onderling nogal verschillen, de onderste is een komedie, andere zijn drama en weer een andere is een avonturenfilm. Geen oorlogsfilms of die er specifiek overgaan.
De Afrikaanse film / films over Afrika

avatar van Black Math
1,5
@knusse stoel. Dank je, vooral voor je lijstje met films. Ik kan niet beloven dat ik er op korte termijn naar ga kijken, want al een enorme kijklijst, maar het is zeker iets waar ik kennis mee wil maken. Er is bij mij zeker een grote behoefte om Afrika vanuit een ander oogpunt dan oorlog te zien (en inderdaad, ik ben er zelf nog nooit geweest) en dan is zo'n lijstje iets waar ik erg veel aan zal hebben!

avatar van Alathir
3,5
Niet mijn favoriete Zwick deze Blood Diamond maar vooralsnog een redelijk goede film. DiCaprio met zijn accent vond ik wel aardig gelukt. Lijkt me zeer moeilijk en bewijst toch maar weer zijn kunde als acteur. Dat ik deze film nooit eerder heb gezien kwam omdat ik lang niks van DiCaprio heb willen zien. Ik denk dat ik mijn perceptie over hem teveel heb laten leiden over haters die zijn rol in Titanic maar niks vinden. Nu goed, ondertussen ben ik daar al wel even overheen en nu kan ik zonder nog langer vooroordelen te hebben zijn films bekijken

Films die zich afspelen in Afrika gaan meestal over racisme of uitbuiting of oorlog. Zo ook deze die over de diamantenhandel gaat in een conflictzone in Sierra Leone. Het is een lange film maar hij blijft de volledige lengte interessant. DiCaprio kan natuurlijk een aardig potje lullen en van kreunen kent ie ook wat. Ook was er voldoende actie. Op die manier bleef ik wel aandachtig.

Het contrast tussen DiCaprio en Djimon is groot en leidt tot boeiende taferelen en ruzies. Connely is een fijne verschijning en legt de juiste emoties in haar spel. Ook nog niet zo heel veel van gezien gok ik.

4,5
Sterke film, met een indrukwekkend onderwerp.

De cast speelde keurig op niveau en de spanning bleef er de hele tijd in.

Een sterk staaltje werk ...

Gast
geplaatst: vandaag om 08:28 uur

geplaatst: vandaag om 08:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.