• 9.380.127 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Blood Diamond

"It will cost you everything."

In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Solomon Vandy

Captain Poison

Benjamin Kapanay

avatar van Insignificance

Insignificance

Liefst weet ik vooraf zo weinig mogelijk van een film. Maar goed, ondanks het googlen noemde je het eerst Brits en dan nog lijkt het me moeilijk vast te stellen of het wel of niet klopt als je niet of nauwelijks bekend met het accent. Tenzij je hebt opgemerkt dat DiCaprio hier en daar terugvalt op Engels, maar dat geef je niet aan. Geeft niks hoor, Mythos. Driello is duidelijker, waarvoor dank. Leuk beeld schets je van die lui.

avatar van Mythos

Mythos

Maakt mij niet uit wie je duidelijker vindt, ik ga weer een andere film kijken en schrijf het gewoon weer in mijn woorden op en dat is met weinig woorden

avatar van Driello

Driello

Insignificance schreef:

. Leuk beeld schets je van die lui.

Tja, wel, je pikt ze er gewoon zo uit. Ze doen me een beetje denken aan die bewaker in Jurassic park, die met een geweer achter een paar Velociraptors aangaat. Maar dan dik.

Ze zijn in Afrika niet geliefd. Niet door hun uiterlijk, aar omdat ze zeer openlijk racistisch zijn en erg grof en denigerend zijn in de behandeling van zwarte Afrikanen. Maar goed, nu wordt het allemaal erg politiek. Terug naar films!!

avatar van w1990

w1990

Blijft 1 van m'n favoriete films aller tijden!

avatar van tbouwh

tbouwh

Mooie film die op indrukwekkende wijze verhaalt over de illegale diamantenwinning en het kindermisbruik in Afrika. Begon goed, maar had een wat langdradig middenstuk waardoor ik af en toe de aandacht verloor.

Het einde is echter geweldig, met een mooie slotscene tussen Di Caprio en Connelly.

De kleine romance tussen hun twee is te verwachten, maar niet over de top.

Was nog wel benieuwd geweest naar hoe het Dia in z'n latere leven zou vergaan. Bij de hereniging met zijn vader oogt hij gelukkig, maar mijn indruk is dat zulke gebeurtenissen op jonge leeftijd zo'n jongen voor het leven tekenen. Ik kan het echter fout hebben.

Conclusie : Goed om gezien te hebben, een film die tot denken aanzet.

avatar van floriaan97

floriaan97

Ietsje overschat.

Begrijp me niet verkeerd ik heb deze film op DVD en heb er ook echt van genoten.

Maar dit is zo'n film die veel mensen helemaal geweldig vinden waarbij ik hem dan gewoon goed vind, meer niet.

DiCaprio duikt weer zoals gewoonlijk in zijn personage met charme en stijl.

Het Afrikaanse accent, de arme rebelse omgeving, en de boodschap maken deze film een sterke film met meerdere acteurs die de spotlight pakken!

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Mooie film die drama, spanning en actie bevat.

De wreedheid van de rebellen en de burgeroorlog in het algemeen komen "goed" over.

Het Afrikaanse landschap wordt mooi in beeld gebracht.

Goede film, ik kreeg kippenvel toen hij om zoon riep ''It's my SOOOON!''. Een mooi beeld van de geschiedenis, althans gebeuren deze dingen volgens mij nog steeds. Mooi plot, mooie beelden en je verveelt je geen moment.

avatar van de grunt

de grunt

Dan krijg je wel snel kippenvel zeg Filmspecialistje

avatar van harm538

harm538

Hier laat Zwick de mogelijkheid tot een echte topfilm wel liggen..

Als je DiCaprio hebt die weer een hoog niveau haalt, wordt dit helaas door Connelly weer teniet gedaan. Slechte casting..

Zwick brengt de moraal van het verhaal ook overdreven over. Alsof dat er nog dik bovenop gelegd moet worden..

Ben het ook volkomen met Mikey eens dat Zwick van de natuurshots een NG-theater maakt. Inderdaad is Apocalypse Now een goed voorbeeld hoe het hier beter had gekund.

Jammer dus van deze minpunten, irriteerde teveel waardoor het gevoel naar een topfilm te kijken nooit aanwezig is geweest.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Sometimes I wonder... will God ever forgive us for what we've done to each other? Then I look around and I realize... God left this place a long time ago." ...:T " !!!

Fantastische genre-film (Heropfrissing) !!! "Blood Diamond" is een prachtige meeslepende en

aangrijpende parel van jewelste die volgende onderwerpen op een dramatische (maar 'fantastische') manier naar voren schuift, met name ondermeer de illegale diamantenhandel en kindersoldaten ! Leonardo DiCaprio zet weer een schitterende performance neer. Jennifer Connelly en Djimon Hounsou waren prima gecast om hun rollen in te vullen op een sublieme manier. Prachtige locaties en heerlijke actie scènes doorspekt met heel wat dramatische en aangrijpende momenten ondersteunt met bijpassende muziek.

Heerlijke bijrol van Arnold Vosloo ("Hard Target", "24") !!!

avatar van vildior

vildior

Echt een super film, cast schitterend, camera werk was ook heel goed.

avatar van Nascimento

Nascimento

leo di caprio met zuid afrikaans accent is echt lachwekkend, verder goede weergave van afrikaanse problematiek

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Blood Diamond is een film die me al tig keer is aanbevolen; ook door mensen die verder geen filmliefhebber zijn. Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden dat ik hem gezien heb, maar vergeten doe ik 'm niet.

De film kent aardig wat shockerende fragmenten. Daardoor slaagt men er volgens mij wel in om een redelijk realistisch beeld te schetsen van wat zich daar allemaal voor een gruwelen afspelen. Ik zal heel eerlijk zijn dat ik er niet erg van op de hoogte ben, dus vandaar dat ik wel blij ben dat ik deze film gezien heb. Er waren dan ook (eigenlijk vanaf het begin al) veel momenten bij die me aangrepen. Sowieso is het hele verhaaltje rondom de visser en diens zoon ontzettend tragisch natuurlijk. Dat wordt ook heel geloofwaardig neergezet.

De cast is goed op dreef. Leonardo doet het goed, zoals ik, eerlijk gezegd, wel van hem gewend ben. Met zijn accent was ik in het begin niet erg blij, maar die irritatie nam wel af naarmate de film vorderde. Connelly speelde goed wat ze moest doen, maar haar personage voegde verder helaas niet veel toe. Djimon Hounsou is een acteur die ik verder niet ken, maar die in deze film wel de meeste aandacht trok. Overtuigend spel van hem.

Het grootste nadeel vond ik misschien nog wel de overdosis aan geweld. Vaak kwam er maar een klein stuk dialoog en dan vlogen de kogels je alweer om de oren, terwijl een soortgelijke scene niet lang daarvoor heeft plaatsgevonden. Dat de situatie daar naar voren wordt gehaald vind ik prima, maar soms kwam het een beetje 'geforceerd' over. De focus op het daadwerkelijke verhaal ging hierdoor bij vlagen wat verloren.

Ondanks het lange speelduur gaat de film niet vervelen. De film steekt zo in elkaar dat je het moeiteloos blijft volgen. De film heeft verder ook nog enkele mooie plaatjes te bieden. De special effects en muziek zijn verder ook goed verzorgd. Blood Diamond is een sterke film over een niet-alledaags onderwerp. Goed om te zien dat een dergelijk zwaar thema wordt aangesneden in een Hollywood film.

avatar van surfplankje

surfplankje

Ik vond dit gewoon een dijk van een film, weinig woorden over vuilmaken. Verhaal was prima en acteerprestaties geweldig goed. ik zeg 4,5 ster

avatar van Bartvdwal

Bartvdwal

Dit is één van me favoriete films, ook inmiddels al meerdere malen bekeken. Zeer goed geacteerd en erg mooie beelden.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Spijtig dat deze film op dvd out of print is!

avatar van Boneka

Boneka

Voor de zoveelste keer gezien. Uitstekende film die zowat alles bevat met een "mooie" boodschap. Kindsoldaten. De film heeft zowat alles wat een film boeiend kan maken. Avontuur, actie, drama, fantastische beelden, goed plot, heerlijke muziek (zowel Afrikaans) al filmmuziek, goede afwisselingen tussen actie en rustmomenten. Deze film verveelt werkelijk nooit.

Beauty!!

avatar van Askikker

Askikker

Eindelijk es een actiefilm (en nog één waarbij de kogels om je oren vliegen) die me wist te boeien.

Doorgaans word ik doodmoe van actiefims, maar dit was echt wel wat meer, had natuurlijk ook wel een hoop te maken met het acteerwerk van Leonardo.

avatar van 93.9

93.9

Kan wel de film helemaal afkraken, maar ik hou het er maar op dat het niet mijn 'soort film' is...

Begrippen als 'belediging voor de filmliefhebber', 'de moed zakt in de schoenen van de filmliefhebber' zijn wel een beetje van toepassing.

Echt, als ik iedere avond zo'n film verplicht moet kijken zou een marteling zijn.

Sorry kon het niet laten, helemaal na het zien van zo veel goeds afgelopen tijd.

avatar van 93.9

93.9

A.L.I.E.N schreef:

Spijtig dat deze film op dvd out of print is!

Tegen vezendkosten mag je de originele dvd hebben!

avatar van TaylorCaniff

TaylorCaniff

Deze film staat zeker in mijn top 10. Acteerwerk geweldig goed, Al moest ik wel vaak lachen om Leo's zuid afrikaanse accent!

avatar van ambrosini

ambrosini

Deze rol is niet geschikt voor Leonardo had net zo goed iemand anders kunnen zijn. 4 sterren voor het verhaal.

avatar van spangg

spangg

Goeie film waarbij je wordt geconfronteerd met de harde werkelijkheid.

avatar van LPereboom

LPereboom

Sterke film met mooie en goede scenes... En die je confronteerd met de realiteit van die landen allemaal. De acteer prestaties zijn heel goed en een genot om te bekijken!

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Wederom een prachtige film met Leonardo DiCaprio.

En het mag worden gezegd, DiCaprio wordt steeds beter hoe meer films hij maakt, volwassener en overtuigender.

Ook Djimon Hounsou mag wel eens een extra vermelding krijgen vind ik, ik volg hem nu al enkele jaren (sinds zijn eerste verschijning in 'Amistad') en ben al enige tijd fan van hem. Hij is een groot acteur en altijd zeer overtuigend ook. Ben benieuwd naar nog meer van hem, en ik heb zo'n vermoeden dat hij na deze rol nog veel meer kansen gaat krijgen.

Ook Jennifer Connelly heeft me in deze film, in een weliswaar wat kleinere rol, aangenaam verrast.

Wat de film betreft, hij overtreft mijn stoutste verwachtingen, geen flauw verhaaltje à la Hollywood, maar de harde feiten. 2 Actuele thema's worden in deze film aan de kaak gesteld, de diamanthandel waardoor de wapentrafiek bekostigd word en de kindsoldaten in de Afrikaanse conflicten. Twee onderwerpen die de dag van vandaag nog steeds actueel zijn.

Beide onderwerpen zijn zo goed met elkaar in verband gebracht in deze film dat je gespannen blijft kijken van begin tot eind, en het einde is des te verrassend.

"Blood Diamond" is dan ook een sublieme film geworden.

Puike film, nog steeds.

Lange film ook maar ondanks die lengte verveelt hij geen seconde.

En het onderwerp is nu nog steeds actueel.... helaas.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Plaatje van een film.

Wat een schitterende shots krijg je voorgeschoteld zeg. Zeker een van de sterke punten van de film. Evenals de muziek, regie, de acteurs; vooral DiCaprio en Hounsou springen eruit.

Deze film laat wel de kans na om een 5 of 4.5 te krijgen. Zat er voor mijn gevoel tijdens de film echt wel in. Toch geen 4.5 of 5 gegeven omdat ik wel betere oorlogsfilms heb gezien. Toch blijft deze wel een plaatje.

avatar van Piratje

Piratje

Sierra Leone in 1999 moest er bloed vloeien tijdens een burgeroorlog. Hierbij vielen duizenden doden.

Reden is diamanten smokkelen naar buurlanden die naar Antwerpen of Londen werden verkocht om wapens te kunnen kopen voor de rebellen.

Een prachtig verhaal. Ook de film onder regie van Edward Zwick, hoofdvertolker Danny Archer (Leonardo DiCaprio) en de ganse cast maken er een meesterwerk van. Ruim anderhalf uur zit je vol spanning in de zetel gekluisterd om geen seconde te missen, want de film gaat vlot vooruit.

Aanbevolen geef ik 4,5 punten voor deze dramatische criminele thriller.

avatar van Kondoro

Kondoro

Blood Diamond

Laatste film van het jaar, en wat een opzich best wel heftige film hebben we uitgekozen.. Je volgt verschillende mensen, een zwarte man die in een kamp woont, waarna de kamp word overvallen door rebellen.. Waarna zijn zoontje word ontvoerd en hij hem terug probeert te vinden, maar dat zoontje is eigenlijk gewoon gehersenspoeld want hij wist niet eens meer dat het zijn vader was.. En je volgt een man die op diamanten uit is want die verkoopt hij... Goeie combinatie!

Leonardo DiCaprio en Djimon Hounsou spelen twee hele zware rollen, wat veel vergt. Gelukkig hebben die twee mannen aardig wat ervaring met goeie en prachtige films. Dit laten ze daadwerkelijk in deze film ook weer zien.. Je voelde bij DiCaprio echt dat hij alleen maar naar diamanten uit was, en de rest maakte hem niet veel uit.. Wanneer je Hounsou zag acteren voelde je zijn pijn en verdriet.. Tegelijkertijd ook angst.. Of zijn zoontje nog wel leefde.. Prachtig gedaan!

Deze film heeft een goed en sterk verhaal in zich, wat je goed laat kijken, en je ook blijft hangen.. De 'romantische' praat scene's vallen soms wat uit, maar goed, dat is zo af en toe ook wel fijn er tussen.. En zoals mijn moeder al zei, "gelukkig laten ze die seksscène eruit!", dat vond ik nou ook haha! Het concept in de film is soms wel een beetje te hard... Vooral harde feiten met de kindersoldaten, en dat raakt je toch wel... Ze werden helemaal gek gemaakt in hun hoofd, zodat ze eigenlijk alleen maar zwart zien voor hun ogen. En het er soms heftig aan toe kan gaan.. Vooral toen hounsou die man dood sloeg met die schop... Pff! Heftig, en zeker een aanrader om te kijken!