menu

Hier kun je zien welke berichten Macmanus als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Abattoir (2016)

2,0
Onevenwichtig

Bousman is een persoon met de nodige liefde voor horror. Toch bekruipt het gevoel dat hij een matige regisseur is. Misschien is hij toch meer een storyboard artist/art designer. Hier mis je weer een zekere mate van opbouw en flow. Het verhaal beloopt een vrij standaard verloop. Vrouw doet onderzoek na een vreselijke gebeurtenis en komt aan op de plek waar ze de antwoorden zal vinden. Waarom de film dan toch zo stroperig verloopt is opvallend.

Waarom dat is, is te verklaren, karakter hebben brakke teksten en hij weet de karakters niet tot leven te krijgen. Men wordt maar in de film gedonderd zonder een opbouw. Neem het begin met de familie die word uitgemoord. Je mist alle spanning omdat je amper weet wie het zijn en daarna is het hoofdpersonage ook helemaal niet zo erg onder de indruk. Allemaal leuk en aardig dat dit in horror niet moet ofzo. Maar het helpt een film dat toch gewoon genoeg aandacht besteed aan het plot niet. Doe dan alleen maar plaatjes zonder plot.

Waar Bousman wel kwaliteit in heeft is bepaalde aankleding. Wat gelukkig goed tot zijn recht komt bij de climax. Dat maakt het gelukkig nog enigszins de moeite. Het verhaal is op dat moment al totaal gestript van enige logica. Graphic Novels zijn wel vaker te stompzinnig voor woorden. Maar hij verbloemt het goed met visuele flair en de komst van Shaye.

Bousman is geen all round regisseur. Hooguit voor de mensen die echt scheel zijn voor matig vertelde verhalen of zo graag tegen de stroom in willen zwemmen.

Jammer ergens zat een leuke film nu is het vooral kijken naar snapshots van een leuke film.

2 sterren

ABCs of Death, The (2012)

2,5
Highs and lows

Het zijn er dermate veel dat meer een gevoelscijfer is dan een echt gemiddelde van alle filmpjes. Er zaten een paar in die duidelijk boven de rest uitstaken.

T, X, D, O en ik denk U, o ja Y was juist super vet! Awesome soundtrack. Paste perfect bij die 80s setting!

Maar ook een hoop rotzooi. E, Vooral erg brak geschoten vaak. In Winegard zijn filmpje zegt hij iets over budget van 5000 dollar neem ik aan. Opvallend wat sommige er mee kunnen en andere totaal niet. Maar zeker weten of sommige niet wat geld erbij hebben gedaan uit eigen zak weet je natuurlijk niet helemaal.

Met zo een W kan ik niets, lelijk vervelend nerderig en te studentikoos allemaal. Ook wat luie dingen, Ti West Wingard, C. En afsluiter was ook weinig soeps. Had het bij de Samurai gelaten. (oké de F mocht ook nog wel) Die was wel leuk, hoewel er nog wel wat op aan te merken viel. Zo kwam het lachen niet over. Miste daardoor de juiste punch. Toen hij moest lachen toen konden ze het perfect afkappen. Maar helaas bleef het shot nog even staan en ging die weer soort van lachen. Jammer.

Wat vooral jammer was en daardoor bleef ik hangen bij de 2.5 sterren, is eigenlijk dat het te divers is. Daardoor is het een beetje een playlist van iemand zijn favoriete nummers. Ik had liever gezien dat het een album was dat eenzelfde soort gevoel hanteerde. Verschillende stijlen is niet erg. Maar dan wel allemaal naar, of eng of misschien wel komisch. Nu is het als geheel niet veel.

2.5 sterren.

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

3,5
Ongveer zoals ik me kon herinneren.

Toen ik wat kleiner was al een keer half gezien. En heb redelijk hetzelfde gevoel als toen. Er zit een leuke onderhuidse spanning in. Doordat je niet echt weet wat het nou is en wat precies de bedoeling is. Tempo is ook nog steeds wat laag en veel karakters zijn typisch James Cameron, allemaal in 1 woord samen te vatten. Maar ik bleef geboeid. Helaas sucked het einde extreem hard. Echt een te vreselijke suikerzoet einde, met een lesje dat we nou eens lief moeten doen tegen elkaar anders gooien we een golf over je heen. Uhh juist ja.

3 sterren toch een halve ster minder doordat einde, slechter dan A.I. zelfs...

Across the Universe (2007)

3,5
Goed begin, zakt na een anderhalf uur wel iets wat in helaas.

Aah een liedjes en dansfilm, wat leuk zeg. Zo op zijn tijd is dat inderdaad wel zo, geen extreem groot fan van The Beatles maar ze hebben altijd wel leuke meezing liedjes. En dat deed ik dan ook zo nu en dan bij een nummer dat ik kende.

Het is verder een redelijk gewone film, over een jongen die naar Amerika gaat en verliefd wordt op een meisje en dan krijgen ze een paar tegenslagen om uiteindelijk elkaar weer in de armen te sluiten. Erg netjes en leuk gefilmd overigens. Helaas heeft de film daar iets teveel tijd voor nodig en verliest de film wat aan frisheid na iets van anderhalf uur. Vreselijk ook dat The Worst Thing to Happen to Music, Bono. Nu ook al The Worst Thing to Happen to Acting begint te worden, wat een waardeloze dwerg is dat zeg.

Gelukkig blijkt hij in de film ook een idioot en is die redelijk snel weer weg. En bleef er naast deze misser een redelijk leuke film over die het meest doet denken aan Moulin Rouge.

3.5 sterren.

Addams Family Values (1993)

3,5
Duidelijk de leukste van de twee

Deze stond me nog wel goed bij. Ook tig keer op tv geweest geloof ik. Maar toch wel weer leuk om weer eens te kijken, moet toch wel redelijk tijdje zijn geweest dat ik deze voor het laatst heb gezien.

Vooral het kamp gedeelte blijft meesterlijk. Sowieso is Wednesday het leukste karakter, echt heel sterk gespeelt door Ricci. Erg leuk wanneer ze Disney films moeten kijken in een hut. Het begin is ook erg leuk. "They had sex"

Blijft een leuke kinderfilm, uiteraard mag het visueel iets beter. Wat meer contrast van dat soort dingen.
Maar toch genoeg voor een leuke 3.5 sterren.

Addams Family, The (1991)

3,0
Herzien

Nog steeds wel leuk, hoewel deel 2 leuker blijft.
Beetje het stijltje van Burton zijn films, niet echt zwart maar wel een beetje, niet super fantasie vol met toch wel een beetje. Ik houd er wel van. De cast is vooral erg goed uitgekozen. Ricci is briljant heerlijk onderkoelt gespeelt. En Huston speelt lekker rustig en geeft Raul alle ruimte om zich uit te leven als maffe Gomez Addams.

Jammer alleen dat het tegen het eind wat begint te trekken, maar het blijft allemaal best leuk.

solide 3 sterren.

Addams Family, The (2019)

2,0
Matige animatie.

De films met Sonnenfeld vond ik altijd erg leuk maar helaas weet deze animatie die magie niet te vangen. Zoals zowat alle animaties uit de US is het allemaal erg schreeuwerig en kinderachtig. Is animatie ook vooral voor de kinderen in de US toch is het zelfs voor kinderen nog steeds erg kinderachtig. De familie heeft de potentie om lekker neergeestig en donker te zijn, maar dat weten ze hier ook niet leuk uit te werken. Wat rest is een vlot filmpje met een extreem simpel verhaaltje en een vervelend happy end.

Erg matig jaar 2019 voor de US animatie. Zelfs de Laika Entertainment film viel tegen dit jaar.

2 sterren.

Adulthood (2008)

2,5
Jammer.

Beetje het Halloween II verhaal. Waar deel 1 erg sterk eindigde, geen stukje waar we alle jongeren 10 jaar later nog te zien krijgen. Deze film gaat weliswaar met een 6 jaar gat verder waar deel 1 eindigde, toch kwam het vrij zinloos over. Ook omdat de karakters maar 2 jaar ouder zijn. En het veel volwassener wordende idee ook wat de mist in ging. Maar verder is 1 vriend van Trife een wat grotere crimineel geworden en zijn andere buddy is studerende. Nou ja niet dat eerst deel nou briljant was geschreven, maar daar had ik meer het gevoel dat het geschreven was als een losstaande tv-film. En hier had ik meer het idee dat het geschreven was nadat deel 1 succesvol was.

Zoals wel vaker bij vervolgen dus, niet per se veel slechter qua visuele (hoewel ik de splitscreens hier wel iets te veel vuldig gebruikt vond worden). of qua muziek. Maar ik miste een beetje het lichtelijk frisse van deel 1.

Wellicht als je tussen deel 1 en 2 een wat langere pauze hebt, vind je dit nog wel aardig. Maar voor mij een nogal zinloos vervolg, in deel 1 was het meeste wel gezegd over de britse jeugd.

kleine 2.5 sterren.
Heeft dus extreem veel te maken met Kidulthood

Adventures of Buckaroo Banzai across the 8th Dimension, The (1984)

Alternatieve titel: The Adventures of Buckaroo Banzai

1,0
Zo een cast en dan zo een film?

Vreemd zeg, vooral het totaal missen aan gedegen achtergrond info over Buckaroo Banzai maakte het een vreemde kijkervaring. Dacht ook dat het misschien ooit een serie was geweest maar daar heb ik niks over kunnen vinden. Verder typisch 80s dingen, deed me allemaal nogal denken aan de Super Mario film. Valt verder weinig over te zeggen, alles was slecht. Alleen Lithgow probeert nog het 1 en ander te redden maar het is gewoon een verloren zaak.

1 ster.

Adventures of Power (2008)

2,0
96 minuten is niet gerechtvaardigd.

Zag een meesterlijk clip van deze film op Apple trailers, leek erop dat dit een instant cultclassic zou worden. Blijkt dat die clip ook echt meteen de beste uit de film is. Film is uber flauw in de lijn van, Napoleon Dynamite en het recente en best geniale Black Dynamite. Alleen is de grap dichtheid hier aanzienlijk lager, film valt ook regelmatig in herhaling, zo luchtdrumt die in het begin al druk terwijl die bezig is met werken en rennen, en krijg je daarna nog een paar keer dat soort scenes. Zo grappig vond ik het nou ook weer niet. Zo lijkt de film wel meer dingen te lang uit te reken om zo aan de full feature lengte te komen.

Jammer, het is vooral Adrian Grenier zijn rol die de film een beetje red. Niet genoeg om hier echt iets hilarisch van te maken helaas.

2 sterren.

After School Special (2003)

Alternatieve titel: Barely Legal

1,5
Slappe hap.

Zo eentje die zelfs bij uitkomst nogal laat op de American Pie wagen wou meeliften. Slappe komedie, afgrijselijke casting en over de filmische aspecten gaan we het niet eens hebben aangezien die er gewoon totaal niet waren.

Ergens bij het daadwerkelijk maken van de porno leek het wel een beetje van die goedkope erotische sfeer te hebben. Had ergens wel wat maar echt daarop doorgaan werd er ook niet. Nee weinig soeps.

Terug naar de vergetelheid you go.

1.5*

After the Dark (2013)

Alternatieve titel: The Philosophers

2,0
Jammer.

Kon het aanvankelijk wel waarderen wat de film trachte te doen. Een scenario creeeren en daarbinnen kijken wat zou kunnen gebeuren. Helaas maakt de film na het eerste experiment, stompzinnig stappen en uiteindelijk begint de film flink op je zenuwen te werken. Ze nemen de kennis van de vorige scenario's mee, waardoor de what if scenario's niet meer werken. Op het eind gaat het blonde meisje ook nog eens helemaal los met aannames en random onzin waardoor het helemaal dom werd. Vond de cast ook een net ietsjes te hoog shampoo reclame gehalte hebben. Visueel soms nog wel aardig. Begon ook niet vreselijk, maar uiteindelijk verzand het in simplisme en moralistische mambo jambo.

2 sterren.

Aftershock (2012)

2,5
Had zijn momenten.

Echt opzienbarend is het niet. Veel te lang intro, met werkelijk de meest nietszeggende karakters. Als de aardbeving eenmaal begint volgt inderdaad een rap pulpig filmpje. Vond dat er niet echt 1 hoofdrolspeler is wel aardig werken. Waardoor in wie er dood gaat nog wel een bepaalde verassing zit. Valkuil zie je ook meteen, en dat is dat je zo weinig hebt met de karakters. Dat de spanning van gaat het kabelwagentje vallen of wordt de dikke die toch gaat bellen nou gepakt, weg valt, want het maakt je als kijker niet gek veel uit. Al met al vermaakte het daar best aardig.

2.5 sterren.

Ah-ga-ssi (2016)

Alternatieve titel: The Handmaiden

3,0
Iets wat overrated.

Hoge verwachtingen zijn zelden goed om te hebben bij een film. Chan-Woon Park is toch wel een van mijn favoriete regisseurs uit Zuid-Korea. Dus erg veel zin in.

Helaas was iets te snel duidelijk dat het een net niet genoeg kon bekoren voor een hele sterke score. Visueel is het wel aardig, maar miste toch focus. Zo is het soms wat speelser met een flashback en dan weer met de nodige ernst. Het werkte niet helemaal voor mij. Soms deed de film mij wat denken aan een soap. De relatie, de sterke vrouwen boodschap werkte zelden. Het kwam niet heel erotisch over en soms zelfs wat flauwig. Dat ze zo staart naar de vagina, of het scharen.

Het is (zelfs voor de lange speelduur) vermakelijk genoeg. Maar ergens leek Chan iets meer te willen dan het uiteindelijk is geworden.

3 sterren.

Air (2015)

Alternatieve titel: Bunker

2,5
Te doen.

Beetje jammer dat het scenario allemaal wat te bekende paden beloopt. De twee acteurs vond ik niet eens zo slecht. Maar het zijn ook niet zulke greats dat ze het simpele plotje naar een echt hoger niveau kunnen tillen. Het is vooral dat ik dit soort mysterieuze end of the world films altijd wel leuk vind. De spanning blijft ook best wel aanwezig. Helaas is de pay of niet bijzonder genoeg.

2.5 sterren.

Akumu Tantei (2006)

Alternatieve titel: Nightmare Detective

4,5
Tsukamoto

Ik ben bang dat het Tsukamoto virus mij langzaam ook begint te infecteren. Ik waardeer hem steeds meer. Het begon bij Vital en na Gemini, Haze en nu deze stelt hij me nooit meer teleur. Fantastisch hoe hij hier weer een paar lekkere vieze lokaties heeft. Vooral waar Tsukamoto zelf steeds te zien is. En ook een paar fijne "schone" lokaties. Hou erg van die moderne gebouwen. Vooral waar die dikke man een kopje kleiner word gemaakt, uitmuntende lokatie meneer Tsukamoto. En dat "monster" was ook te gaaf, lekker veel lawaai ook!

Nee dit is niet echt een review maar meer een lofuiting, want deze man wordt naar mijn mening alleen maar beter. De fans zullen vast zeggen dat hij altijd goed is, maar ik zeg dat hij binnekort met een meesterwerk komt waar de hele cinema wereld verstelt van zal staan

4.5 sterren!

Akumulátor 1 (1994)

Alternatieve titel: Accumulator 1

2,5
Helaas is de film niet zo gaaf.

Het begon nog niet eens onaardig. Olda zit opeens zonder energie en een man gaat hem helpen om zijn energie terug te krijgen. Een paar geinige shots van in het lichaam en wat droogkomische scènes volgen.
Maar dan word de film opeens erg rommelig. Een vrouw komt in het spel en er volgt een zeer ongeloofwaardige romance. En het verhaal springt van de hak op de tak.

Jammer, 2.5 sterren

Alien Autopsy (2006)

2,5
Okey.

Wel eens met Onderhond. Luchtig en best vermakelijk is dit allemaal. Nergens echt moeten lachen, maar ook nergens geïrriteerd. Leuke beelden maar nergens meesterlijke beelden. Zo kan ik nog wel even door gaan.

2.5* Lijken me wel genoeg.
Dit soort films kun je het best vergelijken met als je een mars reep eet omdat je nog niks gegeten hebt. Het geknor in je maag is even weg, maar je hebt toch nog steeds honger.

Alien: Covenant (2017)

2,0
Tegenvaller.

Jeetje mina zo een scenario krijg je dus nog gewoon gefinancierd. Ridley is niet (meer) de regisseur die deze Hollywood mafketelerij tot een goed einde kan brengen. De film begint niet super slecht. Wat ik bij Prometheus Achteraf wat een onzin titel was dat, dat is dus gewoon een 100 procent Alien film. nog wel geinig vond was het avontuur van een nieuwe planeet. En dat doet deze film gewoon opnieuw.

Maar als eenmaal Fassbender nog een keer langs komt is het over met de redelijke pret. De dialogen worden extreem cheesy. "Let me do the fingering" en super stompzinnig filosofisch bedoelde teksten. Jeetje wat overschat die Ridley zich hier zeg. Tel daarbij de "wie is nou eigenlijk de protagonist?" in dit scenario vraag op. En dit script had meteen de prullenbak in gemoeten. Vreemd ook wat voor opvallend kleine rol James Franco had. Ook zo slecht hoe we dan moeten meevoelen met mensen die we niet kennen en daarna moeten duimen voor deze twee personages waar we 0,0 feeling mee hebben.

Dat einde deed de film overigens nog meer de das om. Welke Fassbender zou het nou zijn? Dacht niemand ooit die deze film heeft gezien.

2 sterren.

Alita: Battle Angel (2019)

1,0
Cringe!

Ik had hier op voorhand niet zoveel van verwacht maar op zijn minst een geinig Rodriquez filmpje. Maar wat ik kreeg is amper voor-te-stellen!

Het scenario is erbarmelijk. Ja, ja wie kijkt dit voor het scenario bladiebla. Maar zelfs als je dat als argument wilt gebruiken is deze film te slecht voor woorden. Wat vooral zo slecht is (buiten dat het nergens goed naartoe bouwt) dat het alles extreem lui uitlegt. O je hebt geen geheugen meer, nou luister zo zit de wereld in elkaar. Ok 1 keer mag nog, maar het gebeurt potverdikkie continu. Dat stuk dat ze naar buiten gaan en dat schip laten zien. Dat was wel hele luie setup naar haar superpak toe. (Vroeg me trouwens af waarom ze daar niet wonen.) Daar is de film niet alleen slecht. Het is daarnaast ook erg clean en kinderlijk. Haar love interest leek zo uit een Disney tv film gelopen. Het leek alsof ze 1 straat hadden om haar woning waar een hoop plaats vond. Je had afgezien van wat totaal shots nooit echt een groot wereld gevoel. Het bleef zo studio aanvoelen. Daarnaast is de CGI ook weer zo zielloos. En die soundtrack!? Wat een saaie meuk.

Als de film zo slecht is gaan ook andere dingen opvallen. Meest opvallende was de thumbs-up scene. Dus Alita is net in stukjes gehakt en komt terug met nieuw lichaam en die Aziatische chick geeft heel random een thumbs-up. Maf maar wel geestig slecht stukje. Zo moest ik wel vaker lachen om de extra's.

1 ster.

All Is Lost (2013)

3,0
Aardig.

Voor mij geen film die meedoet met de bovenste regiones van de survival films. Bij dit soort films is het tempo en de intensiteit van het gevecht erg belangrijk. Beetje pech dat afgelopen jaar terecht Gravity alle aandacht opeist. Maar zelfs tegen de kleinere broertjes 127 hours en Frozen gaat mijn voorkeur toch uit naar deze 2 films. Het tempo is best aangenaam, iets wat saai soms, maar doordat je net als Gravity nooit aan land komt, heb je wel dat uitzichtloze gevoel. Redford vond ik eerlijk gezegd niet heel geniaal. Het is een lastige rol, waar meestal door in jezelf praten of tegen een radio nog wat in je rol kwijt kan, doet ze dat hier niet, waardoor het wel minder schreeuwerig is dan in menig hollywood film. Maar dan is je expressie vrij belangrijk en die vond ik eigenlijk de gehele speelduur hetzelfde.

Qua camerawerk is het niet heel opvallend en daar zie je dat visuele regisseurs beter thuis horen imo bij dit soort films.

3 sterren.

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Alternatieve titel: Mandy Lane

3,0
Niet geslaagd maar geeft me wel hoop voor The Wackness.

Probleem met deze film is dat het slasher gedeelte te standaard is en helemaal nergens spannend. De moordenaar poep ik zo onder, waardeloos ventje. Maar de opbouw en de look maken veel goed. Leuke filtertjes en coole montage maakte het leuk voor het oog.

Regisseur die met zijn montagestijl en look bij een full drama zeker een fris geluid kan zijn. Helaas is dat in het horror genre al redelijk geïntegreerd en om die Fransen te evenaren moet je met een tikkeltje meer komen.

3 sterren.

Alleen Maar Nette Mensen (2012)

Alternatieve titel: Only Decent People

2,0
Matig.

Scenario laat nogal te wensen over. Wat, zoals Kos al zei, vooral slecht uit de verf komt is de verandering van toon het laatste half uur(?) Die gangbang onzin, en vader die eerst totaal niet hard is en dan opeens wanneer zijn zoon zonder schoenen in elkaar geslagen voor hem staat, keihard is. Strookt totaal niet met de luchtige sfeer en karakters van even daarvoor.

Visueel is het ook erg automatische piloot gemaakt. Met een werkelijk afgrijzelijke Geza Weisz. Die niet alleen ongeloofwaardig is al 1.50 dwerg, maar ook totaal geen raad weet met zijn personage en het uispreken van dialoog.

2 sterren.

Alles Is Liefde (2007)

Alternatieve titel: Love Is All

2,5
Met wat goodwill best een geinige film.

Als je de trailer ziet en de hele campagne. (Heel slim om Zwartboek te kopiëren) Weet je eigenlijk al wat je te wachten staat, namelijk een typische Feel Good Movie. Met veel verhaaltjes om zo de vaart erin te houden. Wat opzich best goed lukt overigens. Nadeel is natuurlijk wel dat elk karakter te oppervlakkig voor woorden is. Maar verder doet de film wat je ervan verwacht. Eerst zie je wat downs in de liefde, natuurlijk niet te gek, en daarna komt het allemaal goed. Awww. Prachtig natuurlijk. Ik ben ook niet echt negatief eigenlijk. Dit kun je natuurlijk zonder enige moeite finaal de grond in schrijven. En een klein filmpje als Once roept natuurlijk veel meer emotie op en is veel eerlijker. Maar zoals ik bovenaan schreef met een beetje goodwill is het best aardig allemaal. Behalve Valerio, die is wel heel slecht, vreselijk slecht dat de regisseur dat niet heeft gezien. De hele zaal was het roerig met mij eens had ik het gevoel, de mensen waarmee ik was zeker.

Nog een klein negatief puntje in de categorie "Dat mag ook wel eens gezegd worden" Kim van Kooten kan helemaal niet zo goed dialogen schrijven zoals menig een ons wil doen geloven....vind ik

Maar toch 2.5 sterren. Niet iets waar ik elke dag heen hoef. Maar ik ben wel blij dat de Nederlandse film wat slimmer omgaat met "sterren" en publiciteit.

Alone in the Dark (2005)

1,5
Had veel slechter verwacht.

Dit was toch een redelijk gemaakte slechte b-film. Waar zijn andere film House of the Dead zo leuk was door de vreemste keuzes die het echt te slecht maakte, viel dat hier wel mee.

Maar toch zijn er wel een paar dingetjes die de Uwe Boll vingerafdruk laten zien. Zo is de tekst in het begin hilarisch, helemaal door dit weetje.

The lengthy opening text crawl was added after numerous members of test audiences reported that they were confused by the plot.

En blijft het gek genoeg boeiend om te zien waar het nou mis gaat, buiten de soms toch best aardige effecten en onzinnige actie. Die altijd te lang duren

1.5* Tara Reid was inderdaad sleeeeeecht, daar was Uwe het ook helemaal over eens. (waarom die er niks aan deed weet niemand )

Alpha Dog (2006)

2,0
Niet zo heel veel.

Het openings nummer beloofde we heel erg weinig goeds. Waardeloos. Gelukkig bleek dat niet de vaste soundtrack van de film te zijn. En bleek het gewoon een filmpje te zijn over een paar blanke negers die "cool" proberen te doen in de suburbs.
Opzich is het allemaal nog best te doen, aardig in beeld gebracht best oke geacteerd, hoewel Ben Foster soms erg graag Tony Montana na doet. En Stone bewijst weer eens de meest waardeloze actrice te zijn die vrij rond loopt in Hollywood.
Maar ik kwam niet echt in de film. Het hele ontvoerings verhaaltje sloeg kant noch wal. En wanneer Foster zijn Jet Li imitatie mag doen (hilarische scene was dat wel trouwens helemaal met kleine chineesjes en al) dan weet je dat het niet veel meer gaat worden.

Kijkt weg, maar ook zo weer vergeten.

2.5 sterretjes.

American Astronaut, The (2001)

4,0
Lekkere film dit.

Dat het oneerlijk verdeeld is qua aandacht voor films in de wereld bewijst deze film maar weer eens. Een sfeervolle film als dit met maar 7 stemmen, erg jammer.
Maar genoeg gezeurd even wat meer aandacht geven aan deze film dan maar.

Voordat ik begon aan deze film wist ik niet zo goed wat te verwachten, en dat is denk ik ook de beste manier om te beginnen aan deze film. Het lekker over je heen laten komen.
Het begint briljant. Een space cowboy komt terecht in een vieze bar met allemaal rokende mensen. Het heerlijke zwart/wit en de mensen die het café bevolken maken er een lekker sfeertje van.
Hierna word de film alleen nog maar vreemder (maar niet vaag). Danswedstrijd, The Boy Who Saw a Women's Breast, en een jongen in zijn SM pakje
Dit alles zeer mooi in beeld gebracht.

4 sterren krijgt deze film voor nu, maar meer is mogelijk.
Pindakazen deze hap, maar eerst natuurlijk netjes kijken of er andere mogelijkheden zijn

American Mary (2012)

2,0
Jammer.

Had best wat kunnen worden. Vond een kijk in de bodymodification wel aardig. Kun je best een onaangename film van maken. Helaas weten de zusjes het niet naar genoeg te maken. Zo blijven de chirurgische beelden wat mat en is Mary haar verandering matig uitgewerkt. Daar voelt de film ook nogal b-film aan. Scenario wise wil het nooit vlotten en ook qua acteurs is het soms erbarmelijk. Hoofdrol speelster is niet heel slecht gelukkig. Visueel niet heel onaardig en zeker niet goedkoop low budget, des te jammerder dat het nooit echt wat wordt met de film. De cameo van de dames doet denken dat ze best geschift zijn maar de film laat dat nimmer zien.

2 sterren.

American: The Bill Hicks Story (2009)

2,0
Irriteerde me toch wat.

Als liefhebber van Hicks een tricky ding om te zeggen maar misschien is Hicks toch niet interessant genoeg voor 100 minuten. Zijn shows zijn leuk maar zijn leven is niet heel opzienbarend. Hij koos snel voor het komedie vak en daarna had hij wat ups en downs. Behalve de tragische ziekte was het allemaal nogal tekstboek. Komt jong in de grote mensen wereld, komt in aanraking met drank gaat wat te ver door, herpakt zichzelf weer. Hij is duidelijk veel te vroeg gestorven en als die 80 was geworden had die vast nog wel wat epic shit gedaan die een soort gelijke docu zouden rechtvaardigen. Eens met Goto wat betreft de wiki en show gedeelte.

Vond het nooit tonen van talking heads een nobel maar als behalve geslaagd experiment overigens.

2 sterren voor de hier en daar leuke tidbit's.

Amusement (2008)

1,5
15000 films gezien en dit dan toch nog verfrissend noemen

De film brengt behalve een wel erg slecht geschreven script weinig verfrissends. Behalve misschien de onbedoeld hilarische stukjes die erin zitten. Zo is het achtergrond verhaal van de moordenaar zo uit Halloween gehaald, maar hier kiest die zijn slachtoffers uit omdat die ze kijkdoos niet zo leuk vonden. Hilarische film is het wel hoor. Het ziet er echt heel slik uit, maar het is verder zo belachelijk slecht allemaal.

Laat ik een deel uit de film uitlichten:

Vriendinnetje is zoek. Andere vriendin gaat naar een raar verlaten huis om haar te zoeken wat zogenaamd een pension is, rare man opent deur zegt dat het vol zit. Onze heldin haalt er natuurlijk haar vriendje bij, die is Health Inspector en komt wel naar binnen. Maar niet nadat een man open doet met een typisch horror out-fit. Maar dat vind onze H.I. niet vreemd en dat het hotel leeg is ook niet. En niet lang erna is het verrassend genoeg over met meneer. Nog briljanter is wanneer onze heldin naar binnen glipt, maakt heel veel lawaai en verstopt zich, dan na een praatje met een niet helemaal in orde zijnde man, achter een opgehangen laken, moet je echt zien om te geloven

Man wat een drama. Ook hilarisch was het einde, wanneer zijn auto het niet meer doet. Ik vroeg me af wat ik gezien had, er zitten echt een paar mooie shots in die kijkdoos was ook erg gaaf. Maar het script zat als los zand aan elkaar. Damn dat dit kan in de professionele filmwereld.

1.5 ster. Wil Simpson ze andere film eigenlijk ook wel zien, ik zie een nieuwe Uwe Boll opstaan hier, maar dan met niet zoveel humor zo lijkt. Of zou het een grap zijn geweest deze film?