• 9.109.045 stemmen

Met onder meer: Anjelica Huston, Raúl Juliá en Christopher Lloyd

Releasedatum: 20 december 1991

Plot The Addams Family

"Weird Is Relative"

Oom Fester wordt al 25 jaar vermist. Een geruïneerde advocaat ontdekt dit en stelt een nep-oom voor als de lang vermiste Fester om zo in het bezit te komen van het vermogen van de familie. Deze nep-oom past zich al snel aan aan het macabere leventje van de familie Addams, maar het dochtertje van de familie vertrouwt het niet helemaal.

Gomez Addams

Morticia Addams

Wednesday Addams

Tully Alford

Pugsley Addams

Abigail Craven / Dr. Greta Pinder-Schloss

Margaret Alford / Margaret Addams

avatar van The Oceanic Six

Hm, ik had hier iets meer van verwacht. The Addams Family is jeugdsentiment, maar dan wel de tekenfilm van toen. Volgens mij heb ik deze film ook wel eens gezien, maar ik had er zoals Rutte zou zeggen geen actieve herinneringen meer aan. Recent heb ik de nieuwe serie Wednesday gezien die ik best goed vond en nu was het dus tijd voor de oude films. Prima cast, leuk gespeelde rollen. Zeker Lloyd is erg goed als Fester. Maar dat is het dan ook wel. Ik kwam niet lekker in het verhaal, zeker in het begin niet. Later viel er gelukkig wel meer te genieten en dan blijkt de basis van deze gekke familie gewoon genoeg te zijn voor een avondje vermaak. Kleine voldoende.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Haha, lange tijd geleden dat ik deze nog eens zag. Pure nostalgie vanuit mijn jeugd. Eigenlijk herbekeken nu ik op punt sta de Netflix-serie Wednesday te zien. Wel leuk zo die spooky macabere griezelhumor die je bijvoorbeeld ook al terug zag bij onder meer Beetlejuice of Edward Scissorhands.

De sterkte is meteen ook de zwakte van de film. Geweldige charismatische personages, stuk voor stuk die hele familie, maar ze zijn allemaal zo interessant dat ze afzonderlijk erg beperkt zijn uitgewerkt. Dat neemt niet weg dat de film erg lekker wegkijkt en de setting erg geslaagd blijft, ook na ruim 30 jaar.

Allemaal wel prima gedaan: decor, kostuums, setting en spitsvondigheid. Er is wel wat werk ingestoken. Vooral destijds als kind ontzettend van genoten. Nu is het wat met een meer nuchtere bril, maar deze herziening deed me alvast veel plezier.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Leuk.

Voor de ene wellicht een ton aan nostalgie. Niet voor mij, kind van '92 maar ook in die latere jaren '90 of vroege jaren 2000 heb ik The Addams Family nooit gekeken. Natuurlijk kende ik de naam wel, maar daar is het eigenlijk altijd bij gebleven. Ook die Wednesday-serie heb ik aan mij voorbij laten gaan.

Dik 30 jaar na datum heeft deze filmversie alleszins geen nood aan nostalgie, toch niet voor mij. De film is simpel, maar biedt misschien net daardoor ouderwets vermaak. Een beetje vreemd soms (de folterende kindjes), maar al bij al best toegankelijk. Het tempo zit goed en de cast is een perfecte fit voor de personages die zij moeten vertolken. En zo klopt eigenlijk alles wel aan de film, die geen grootse cinema is maar wel ouderwets, vlot vermaak.

3,5

avatar van teigertje

teigertje

Een inmiddels classic film met de griezelige familie The Adams family de zonderlinge familie beland in allerlei verwikkelingen rondom de vermissing van hun familie lid oom Fester die na 25 jaar weer opduikt.

Maar zei staan voor de vraag, of hij nou wel of niet de echte Fester is gezien zijn zogezegde moeder achter het fortuin zit, van The Adams family maar die zijn niet de makkelijkste slachtoffers.

Met allerlei grappige verwikkelingen van dien.

Een sfeervolle en vermakelijke en leuke film nog steeds.