menu

The Addams Family (1991)

mijn stem
2,89 (1101)
1101 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Familie
99 minuten

geregisseerd door Barry Sonnenfeld
met Anjelica Huston, Raul Julia en Christopher Lloyd

Oom Fester wordt al 25 jaar vermist. Een geruïneerde advocaat ontdekt dit en stelt een nep-oom voor als de lang vermiste Fester om zo in het bezit te komen van het vermogen van de familie. Deze nep-oom past zich al snel aan aan het macabere leventje van de familie Addams, maar het dochtertje van de familie vertrouwt het niet helemaal.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=A6X4VAHdDVg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Tarkus
2,5
Heb de film 20 jaar geleden al eens gezien, hij was goed toen, en leuk.
Nu komt ie wat oubollig en vooral traag over.
Maar de prent heeft wel een prima cast, met de ondertussen reeds lang betreurde Raul Julia.

avatar van Hollywood007
3,5
Zeer leuk filmpje. Altijd leuk om nog eens terug te zien.
Als kind genoot ik hier al van en dat is nog steeds niet veranderd.
De sfeer is leuk en ook de grappen werken voor mij.
Ook leuk om Christina Ricci zo jong bezig te zien.
Raul Julia is in deze film ook leuk, maar hij was volgens mij altijd al een geweldig acteur.

avatar van Humphrey
3,5
Heerlijke zwarte humor met een onnavolgbare Oom Fester. Een film die niet vlug verveelt. 3,5*

die was onlangs op tv met nl subs maar is nergens op dvd te koop. hoe komt dit?

avatar van MizKriz
5,0
Ik vind het een heerlijke klassieker.
Zo echt nog de old school humor.
De cartoons heb ik nooit graag gezien,
maar de film is wel beestig.
Verhaal op zich, is wat minder, origineel wel, maar het kon iets beter.
Maar de karakters in de film; maken het daarom zo dol dwaas grappig.

5*

avatar van nclo
3,5
Geen minuut verveeld. Nu ben ik een zeer grote fan van zwarte humor en de macabere standjes van de familie, maar als je daar geen genoegen mee neemt dat wordt het al gauw minder. Ik vond hem leuk alleen jammer dat het naar mijn mening iets teveel een wannabe-Tim Burton film werd. Voor de rest, leuk 3,5*

avatar van Beertje45
2,0
Niet bepaald mijn soort komedie. Angelica Huston en Christina Ricci passen heel goed in hun rol, maar het is gewoon niet mijn ding. Nogal mager verhaaltje.

avatar van baspls
3,0
"We danced the Mamushka while Nero fiddled, we danced the Mamushka at Waterloo. We danced the Mamushka for Jack the Ripper, and now, Fester Addams, this Mamushka is for you."

Erg leuk filmpje dat een klein beetje ondergewaardeerd word. Het had zo van Tim Burton kunnen komen, maar dan het er meer weerd dising in gezeten vermoed ik.

Christopher Lloyd doet het hier erg goed (ik vraag me af hoe ze zijn haar hebben weg gekregen). Ook onze eigen Carel Struycken deed het hier weer erg goed als Lurch al vind ik dat ze hem wat meer in de film mochten laten. Andere acteurs deden het ook zeker niet slecht.

Het verhaal vond ik wel goed. Hoe Gordon door moed gaan voor Fester en uiteindelijk de Addamsen té aardig vind om het geld nog te stellen. Ik vind het dan weer raar dat hij de echte Fester is en door de bliksem zijn geheugen weer terug krijgt.

De muziek is ook wel mooi en past goed bij de film.

Erg leuke en vermakelijke film!

avatar van Robi
3,0
Ik vond de oude serie altijd best leuk. Alle afleveringen leken altijd wel erg op elkaar en het was voorspelbaarheid troef. En dat is deze film ook. Maar dat is in dit geval ook bedoeling. Leuk verhaal. En ondanks dat het een nieuwe verfilming van de oude serie is, toch amusant genoeg. En nog steeds lekker absurd.

avatar van Phantasm
2,0
Redelijke komedie met een matig verhaaltje, je moet hier van houden, niet echt mijn ding.

avatar van Richard_Voorhees
3,0
Typisch voorbeeld van zó fout dat het weer leuk word.
Ik keek vroeger altijd naar de getekende Addams family serie en mede daardoor was ik ook nieuwsgierig naar deze film. Vooral Christopher Lloyd zet Fester op die geweldige krankzinnige wijze neer die je ook terug ziet in de animatie serie.
Erg leuk voor een keertje.

avatar van Antonev
Christina Ricci, man man man wat is die knap geworden zeg.

keimpeS
Heerlijke film, pure nostalgie en goed gemaakt.

avatar van james_cameron
3,5
Herzien op blu-ray. Visueel nog steeds een lust voor het oog, al zijn sommige special effects wel een beetje gedateerd. De morbide humor is aan de flauwe kant, maar door het enthousiaste spel van de cast (en dan vooral de energieke Raul Julia) wel behoorlijk aanstekelijk. Het gebrek aan een interessant plot breekt de film uiteindelijk op, maar de personages zijn levendig (doods?) genoeg om ook nu nog te zorgen voor een glimlach. Gevolgd door het iets betere Addams Family Values.

avatar van PEN15
4,0
Are they dead?
Does it matter?


Ongestructureerd doch goed te volgen, verfrissend verhaal. Vreemde absurde humor die verrassend goed werkte. Burtonesque en aanrader voor wie er al jaren zijn ouderwetse stijl mist. Een geweldige cast met een geschifte Christopher LLoyd én ...Mamushka!

Filmposter uit 1991 kan ik me herinneren als de dag van gisteren en zag hem dit weekend pas voor het eerst, maar is het dus uiteindelijk een soort van misleiding? "uncle" Fester onder de koeienletters "Family"? Wat een knoert van een contradictie.

avatar van Vinokourov
3,5
Visueel is de Addams Family echt een feestje. Elke scene is het genieten van de gothische setting waarbij je kunt zien dat veel aandacht is besteed. Het verhaal zelf over de excentrieke familie Addams vond ik een beetje simpel, maar de vele grappige details maken de boel nog best tof. De cast met onder andere Anjelica Huston en Christopher Lloyd is ook lekker op dreef. De jonge Christina Ricci vond ik het sterkst van iedereen en het is opmerkelijk dat het acteertalent van haar toen niet geleid heeft tot een supercarrière. De laatste jaren heeft ze niet in veel grote films gespeeld.

avatar van Onderhond
3,0
Stukje jeugdsentiment.

Herkijk van zulke dingen vallen soms wat tegen, deze film niet echt gelukkig. Vond The Addams Family vroeger ook erg geinig (die tweede film zelfs nog in de bioscoop gezien) en de charme van het concept is nog niet bepaald vervaagd.

Wel moet je zeggen dat er een sterke Burton vibe hangt, al oogt deze film dan wel iets kaler. Anderzijds vond ik de humor leuker (en iets zwarter) in vergelijking met Burton, die toch iets meer mikt op fantasy en iets meer drama doorheen z'n films gooit. Dan vind ik de aanpak van Sonnenfeld leuker.

Verder een erg fijne casting, acteurs hoeven niet zo heel veel meer te doen dan de bekende typetjes vertolken, maar dat doen ze toch met verve. Zal wel met dat jeugdsentiment te maken hebben, maar deze cast is voor mij dé Addams Family.

Leuk vermaak, nog steeds. Binnenkort het tweede deel ook maar eens herkijken.

3.0*

avatar van T1000
3,5
''It has to warm up... SO IT CAN KILL YOU!!! SHOWTIME!'' Hilarische film van de 'Men in black' regisseur Barry Sonnenfeld die volgens mij ook als een soort vervolg is na de oude serie ( die ik nog niet heb gezien). Een klassieker die ik mij niet kan herinneren, hij is ook begin jaren 90 en ik had hem een paar jaar terug gekocht en maar eens bekeken, en dit is gewoon een leuke familiefilm, of voor jezelf kan natuurlijk ook, want zit maar lekker achterover, want je krijgt de meest rare personages weer te zien. Gomez, Morticia, Wednesday, Pugsley, Lurch, Thing, die gekke oma en mijn favoriet die echt super komisch is gespeelt door Christopher Lloyd; Uncle fester, aan mijn afbeelding is dat ook wel te zien En deze familie is nog steeds zo raar en schrikwekkend zoals je kan verwachten, de kinderen spelen graag met de elektrische stoel, Gomez gooit graag met messen ( heb de gameboy versie, dus als je die kent...;) ) Morticia spreekt graag Frans en vind een kleine marteling zo op z'n tijd niet zo erg, de oma kookt de meest ranzige maaltijden en Lurch zegt niet veel, en dan lach ik vooral door dat hoofd van Fester, met die grote zwarte kringen om z'n ogen, hij hoeft niet veel te zeggen, want die gezichtsuitdrukkingen zijn al genoeg Leuke film

avatar van Gang_Star
3,0
Ik dacht eigenlijk dat ik deze film opnieuw had bekeken, maar kreeg gaandeweg steeds meer het idee dat ik deze film nog niet had gezien. The addams family values staat me daarentegen nog prima bij met Fester die verliefd werd, maar deze The Addams Family kwam mij totaal niet bekend voor. In ieder geval is het een vermakelijke film geworden. Met genoeg leuke personages, voldoende humor en zelfs een behoorlijk sfeertje. De acteurs spelen hun rollen best leuk, maar de overduidelijke uitblinker is Christopher Lloyd als uncle Fester.

avatar van Black Math
3,0
Als kind heb ik vaak naar de jaren 90 animatieserie gekeken en ik heb ook wel eens flarden van de tweede film gezien. Altijd leuk om te zien vanwege de zwarte humor, waarin de personages precies het tegenovergestelde doen van wat een normaal persoon zou doen.

Dus leuk om eens deze eerste film te zien, die dezelfde zwarte humor vertoont. De sfeer is fijn gotisch, het huis is leuk vormgegeven met allerlei vreemde artefacten zoals een grommend gek en een de vacht van een ijsbeer als vloerkleed dat tot leven komt en voorbijgangers bijt.

Grootste troef zijn natuurlijk de personages, waarbij het helpt dat zowat iedereen van de familie uitmuntend vertolkt wordt. Om er een paar uit te pikken: Huston en Lloyd, maar absolute hoogtepunt is Ricci, ondanks dat ze hier nog zo ontzettend jong was.

De special effects zijn wel duidelijk verouderd, al is dat vooral aan het einde zichtbaar. Eindoordeel: een kleine 3*.

avatar van Theunissen
3,0
Na het succes van de televisieserie "The Addams Family (TV Series 1964–1966)", wist de familie Addams met deze film ook het witte doek te veroveren.

De familie Addams leeft in een angstaanjagend vervallen kasteel. Een doorsnee gezin kun je hen niet bepaald noemen, met de vreemdste figuren een soort Frankenstein die butler speelt en een loslopende hand. Een op geld beluste account stuurt een "vermiste" oom op ze af om in het bezit te komen van het onmetelijke fortuin van de familie. Deze Uncle Fester (Christopher Lloyd) krijgt een warm welkom in de familie. Hij valt van de ene verbazing in de andere, maar wordt wonderbaarlijk goed opgenomen. Is Uncle Fester eigenlijk wel nep ?

Een Komedie / Familie film (met een flinterdun verhaal) vol heerlijke zwarte humor, gebaseerd op de klassieke strip. De vertolkingen zijn perfect en Nederlander Carel Struycken is briljant gecast als de boomlange butler "Lurch".

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Jeugdnostalgie waar ik als tiener van heb genoten. Ik kende de serie niet, dus voor mij was het gewoon een gezinsvriendelijke griezelfilm. Ook nu nog kent de film haar charme en is dit heerlijk om te zien. Met het memorabele duo Anjelica Huston en Raul Julia dat voor de rollen geboren lijken te zijn. Maar evengoed de andere personages zijn sterk gecast. De toen 11-jarige Christina Ricci speelt meteen een klassieke filmrol die ze pas veel later zal kunnen evenaren. Iedereen zal haar blijven herinneren als Wednesday Addams. Ik hoop dat de jonge generatie haar ook zal ontdekken.

The Addams Family is een gezinsvriendelijke film die gebaseerd is op een tv-serie en dat betekent dat de film meerdere grappen kent om het toegankelijke verhaal te verlengen tot een langspeelfilm. Je zou trouwens verwachten dat zo'n film gemaakt zou worden door Tim Burton, maar het is van Barry Sonnenfeld die hiermee zijn debuutfilm maakt. Owen Roizman voor de cinematografie is een goeie keuze. Hij had eerder al The Exorcist en The French Connection gemaakt.

Hier mag wel eens een reboot van komen. Het kan ineens de low-budget Addams Family Reunion uit 1998 goedmaken. Het concept van The Addams Family moet terug in ere hersteld worden!

3,5
Ik had deze film nog nooit gezien, maar heb me goed vermaakt. Leuk verhaal en goed geacteerd!

avatar van Brabants
3,5
The Addams Family is een zeer heerlijke zwarte comedie gebaseerd op een stripverhaal waarin een knotsgekke familie toneel staat. Vooral Wednesday(Christina Ricci) is uiterst grappig.

avatar van scorsese
3,0
Aardige film een familie vraagtekens stelt bij de identiteit van een man die zich als hun verloren oom voordoet. Ondanks een overkoepelend plot komt het wat fragmentarisch over. Een aantal vermakelijke scenes en hier en daar best grappig. Mooie decors en passend aangekleed. De excentrieke personages werken vooral vanwege de uitstekende casting. Drie dik verdiende sterren voor dit regiedebuut van Barry Sonnenfeld.

avatar van Woland
2,5
Ik geloof niet dat ik deze film eerder heb gezien, wat me wel enigszins verbaast - maar het zou ook best kunnen, de Addams family is als concept zo bekend en heeft vele spin-offs gehad waarvan ik sowieso wel wat van de cartoons heb gezien. En om eerlijk te zijn, ik vond er niet zo heel veel aan. Nogal brave, flauwe en oubollige humor die nergens echt slaagt en vooral teert op de rare eendimensionale typetjes. Af en toe kon er wel een glimlach vanaf hoor, en het ziet er best aardig uit (met voor een film als dit prima acteerwerk), maar echt een succes was dit niet.

avatar van rep_robert
3,0
The Addams Family werkt lekker als sentiment en is bij vlagen erg leuk, maar heeft wel te kampen met een zeer mager plot. Het heeft allemaal weinig om het lijf en de film kent ook best veel filler. Gelukkig zijn de typische grapjes die de familie maakt betreft dood en verderf altijd erg leuk en uniek. De cast heeft ook overduidelijk lol in de onzin waarin ze spelen. Jammer dat het net even te klein en simpel aanvoelt, maar slecht is het niet als je dit een warm hart toedraagt. Dat slappe plotje kan je dan wel makkelijk opzij zetten, want die is er puur om de gekke familie te dienen.

3,0*

avatar van Weener
4,0
Heerlijke film met een bijna perfecte cast. Anjelica Huston en Raul Julia zijn gewoon Morticia en Gomez Addams. Cristina Ricci en Christopher Lloyd zijn ook geweldig als Wednesday en Fester. Ging destijds met tegenzin naar de bioscoop maar kwam met een grote glimlach weer naar buiten. Film daarna regelmatig herbekeken en dat gevoel blijf ik ook houden.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:32 uur

geplaatst: vandaag om 14:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.