menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Macmanus. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019

Chiisana Eiyû: Kani to Tamago to Tômei Ningen (2018) 3,0

Alternatieve titel: Modest Heroes, gisteren om 22:27 uur

stem geplaatst

» details  

Capharnaüm (2018) 3,5

Alternatieve titel: Cafarnaúm, afgelopen woensdag om 22:51 uur

stem geplaatst

» details  

Shazam! (2019) 3,5

afgelopen maandag om 22:08 uur

stem geplaatst

» details  

Ma (2019) 1,5

afgelopen maandag om 07:41 uur

Tv film

Eerste wat opvalt is dat de film er niet uit ziet. Buiten wat split diopter shots is het extreem karig wat deze film toont. Er is op papier genoeg om minimaal wat sfeer te brengen maar niks van dit. Het is heel lelijk belicht en hij lijkt wat met de close ups te willen doen soms maar het is zo half bakken dat het nergens overtuigd.

Wat rest is een opvallend lange en voorspelbare aanloop naar een zo mogelijk nog voorspelbaardere climax. Begrijp ook echt niet waarom je zo een regisseur als dit op een film als deze zet. Het script is matig maar met een jonge hond op de stoel had je misschien nog wat kunnen doen met de sfeer.

1,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Aladdin (2019) 2,0

afgelopen zondag om 20:13 uur

stem geplaatst

» details  

Godzilla: King of the Monsters (2019) 2,5

Alternatieve titel: Godzilla II: King of the Monsters, afgelopen zondag om 07:34 uur

Werkt niet.

Wel eens dat hier ergens wel een minimaal redelijke film in had gezetten. Farmiga is wel een leuke soort van bad-guy. Ook wat meer monsters kan best zorgen voor wat fun. Maar uiteindelijk blijft het toch Hollywood en zetten ze nergens echt mee door. Zo blijven de gevechten ondanks alle monsters weinig indrukwekkend. Ze slaan wat en vallen wat log, maar echt een mooi shot is nergens te herkennen en je voelt ook nooit die adrenaline die je in een vecht sequence kan voelen. Je wordt ook wel gek van die tenenkrommende one-liners die de cast dan tussendoor steeds mag opdreunen. Dat werkt al helemaal niet omdat vele acteurs helemaal niet in een film als deze thuis horen. Sally Hawkins en Ziyi Zhang wat deden ze in deze film? Maar ook Kyle Chandler is duidelijk verloren in deze film. Het is zo jammer dat blockbusters ook zo nadrukkelijk toewerken van set piece naar set piece. Maar toch willen ze dat je drama voelt bij scenes. Hopend dat een huilende Millie Bobby Brown dat bij je opwekt. Vergetend dat je ook met een bepaalde opbouw van emotie rekening moet houden. Nu is het weer zo een vlees noch vis film.

2.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Brightburn (2019) 3,0

11 augustus, 21:24 uur

Aardig.

Gunn zit wat vast met het concept. Vrij snel in de film weet je hoe de vork in de steel zit waardoor er van spanning of wat mysterie geen spraken meer is. De kills en sfeer blijft redelijk aanwezig. Maar ook bij de kills gaat hij de usual people af. Waardoor het nooit echt blijft hangen. Het tempo is gelukkig hoog waardoor je het makkelijk het predikaat vermakelijk tussendoortje kan geven.

3 sterren

» details   » naar bericht  » reageer  

The King's Speech (2010) 3,0

11 augustus, 10:27 uur

stem geplaatst

» details  

Pisnicht: The Movie (2019)

4 augustus, 09:36 uur

Typische hedendaagse docu.

Weer een docu die zijn gewilde narratief volgt. Wat vox popjes die voornamelijk het beeld bevestigen van de maker. Daarna wat homo's die het moeilijk hadden met uit de kast komen incl. de maker zelf. Met dan een nogal simpele conclusie; Niet zo macho opvoeden.

Uiteindelijk kun je je afvragen of niet alle pubers, homo of geen homo niet met zichzelf in de knoop zit rond die tijd. Moet het leven makkelijk zijn? Ten alle tijden? Tot op het perfecte af? Uiteindelijk zal de wereld nooit perfect zijn en zul je tegen een stootje moeten kunnen en belangrijker zul je zelf je leven in handen moeten nemen. Ik heb het idee dat mijn blanke generatie het zo bubble gum leuk willen maken. Dat de kinderen van deze generatie straks een docu gaan maken met de titel “Waarom ben ik niet beter voorbereid op de echte wereld”

Geen sterren, niveau matig youtube kanaal.

» details   » naar bericht  » reageer  

St. Agatha (2018) 2,0

27 juli, 21:44 uur

Bousman

Hij kruipt steeds wat meer naar de straight to VOD hoek. Hier lijkt het budget ook niet erg hoog. Maar dat is eigenlijk niet zo erg. De film is soms wat slordig, duidelijk nieuwe wc in een scene terwijl we in de 50s leven. Maar het oogt allemaal niet heel goedkoop.

Helaas blijft Bousman niet instaat om het verhaal met de juiste beats te vertellen. Hij speelt met wat overbodige flashbacks, hij wil je heel duidelijk nog de schijn te geven van geesten/duivelse nonnen. Maar uiteindelijk is het allemaal wat je al een uur voelde aankomen. Hij weet nooit een mysterie te creëren. Acteerwerk is ook nogal b-film matig tot slecht. Het is jammer ik denk dat je best aardige acteurs had kunnen binden maar ze haakte waarschijnlijk bij het matige script allemaal af. Waar Bousman normaal qua art design nog weleens wat extra’s geeft is dat hier ook nagenoeg weg. De kelder met wat rood licht had nog wel wat.

Maar het is allemaal niet boeiend genoeg.

2 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jerry Maguire (1996) 3,5

23 juli, 07:57 uur

stem geplaatst

» details  

Apollo 11 (2019) 3,5

21 juli, 21:29 uur

Mooie docu.

Kon de droge aanpak wel waarderen. Geen voice over, geen talking heads. Puur oude beelden mooie beelden + een subtiele sterke soundtrack. Ik ben te jong om hier ook nog een nostalgisch gevoel bij te hebben. Desalniettemin boeiend en mooi om het nu even in zulke mooie kwaliteit te zien.

3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Midsommar (2019) 3,5

21 juli, 19:53 uur

Ari Aster.

Op voorhand was ik bang voor The Wicker Man, en uiteindelijk is dat nog steeds mijn grootste bezwaar. Niet omdat ik fan ben van die film, maar omdat deze film toch op te bekend terrein blijft lopen. Ari probeert het in de kleine dingetjes wat anders te doen. Maar het is niet genoeg om echt omver te worden geblazen.

Er zit gelukkig humor in de film. Het is voor Amerikaanse begrippen ook goed grafisch en zelfs bloot! Maar waar de film in het eerste deel voor ze naar Zweden gaan een naargeestig sfeertje weet te creëren, is de film daarna te sloom maar niet altijd om de juiste redenen. Uiteindelijk wil Aster zeker meer maken van deze film dan zomaar een horror film. Zo heeft de film meerdere thema's over relaties, cultuur, het einde leek mij een vrij letterlijk metafoor voor verbrand alle pijn uit je verleden en begin helemaal opnieuw. Aster is zeker een maker die zijn stempel op het product zet, en hij lijkt ook zeker financiën te krijgen voor wat (Voor Hollywood begrippen anno 2019) anders. Toch is het net als zijn vorige net niet die overtreffende trap die het geniaal maakt.

Het lijkt er ergens wel in te zitten. Acteerwerk is weer uitmuntend. Dat gezicht van Pugh is geweldig op het einde. Maar iedereen is erg sterk eigenlijk. Er zitten ook wel echt grappige momenten in. Sowieso wel leuk om Zweden uit te kiezen hiervoor. Maar zijn langzame opbouw verdiende toch net even iets meer verrassing. Bedoel ik niet meteen een M. Night achtige twist maar wel net wat anders.

Dat gezegd. Er valt genoeg te genieten en ik ben ook weer heel benieuwd naar Aster zijn volgende.

3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Curse of La Llorona (2019) 3,0

20 juli, 23:26 uur

stem geplaatst

» details  

Missing Link (2019) 3,0

20 juli, 21:36 uur

stem geplaatst

» details  

Yesterday (2019) 3,0

18 juli, 09:46 uur

stem geplaatst

» details  

All about Nina (2018) 3,0

13 juli, 21:38 uur

stem geplaatst

» details  

Di Qiu Zui Hou De Ye Wan (2018) 3,0

Alternatieve titel: Long Day's Journey into Night, 11 juli, 20:05 uur

Raakte niet de snaar.

Het eerste shot van de film geeft gelijk al een hoop prijs. Visueel gaat dit interessant worden en qua tempo kan dit wel eens erg lang gaan duren.

Gelukkig deze film wel in de bioscoop gezien. Dan heb ik altijd meer mijn focus erbij. Paar keer leek de film mij even te pakken. Shot van regen op het autoruit dat overgaat naar een andere setting was hypnotiserend mooi. Helaas wil Bi niet wat losser worden in zijn stijl. Ik heb (helaas) de 140 minuten versie gezien maar misschien was de 110 minuten versie beter voor mij geweest. Want de film verloor mij te vaak. Dat kan ook een cultureel probleem zijn overigens. Vond sommige teksten wel erg zweverig. Bepaalde momenten vond ik het ook wat irritant worden. Voice over stem, hij eet altijd de appel helemaal op tot er niks meer van over is. Daarna zien we paar minuten een gast een appel opeten, en ook echt helemaal. Nu ben ik al niet zo een fan van smakkende Chinezen, maar bij die scene zou je toch wel het P woord kunnen gebruiken.

De one take en de 3d die erbij hoort had ik ook wat moeite mee. Het jammere is dat je als kijker voelt dat het lang gaat duren. Als hij van de berg afgaat, als hij naar beneden loopt, als hij weer terug loopt naar het feest. Waardoor ik mij telkens een spoelbeweging zag maken met mijn hand. Helaas werkte dat niet in de bioscoop.

Dat gezegd was het geen waardeloze film, ik kan volgende week weer een visueel prachtige film zien die mij helemaal wel raakt, ik sluit niet uit met een appel opeet scene. Maar dit was hem niet voor mij.

Wat wel voor mij een serieus probleem is bij Chinese films (en ik geef ruiterlijk toe dat dit niet de film zijn schuld is) is dat ik wel moeite heb met ze uit elkaar houden helemaal met een film die nogal springt in tijd en verhaal.

2.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Chernobyl (2019) 3,5

4 juli, 12:07 uur

stem geplaatst

» details  

Pet Sematary (2019) 2,5

1 juli, 07:16 uur

Loopt niet lekker.

De makers lijken voor baanbehoud te zijn gegaan itt echt iets neer te willen zetten. Het scenario durven ze niet genoeg aan te pakken. De film bestaat vooral uit twee aktes en dat voel je. Eerste deel lekker leventje met de dood als ondertoon en daarna volgt rap het rouwen en het terughalen van het kind als gevolg. Door het kat deel is in dit deel geen enkele spanning meer. De terug keer van de moeder dient alleen voor het einde. Als maker had je veel meer met het scenario moeten spelen. Wat meer visueel moeten uitpakken. Neem de kinderen met de maskers in 1 scene. Daar had je nog iets meer kunnen doen met de wereld van het bos of de bewoners van het dorp. Nu is het een veilige film geworden die je zo weer bent vergeten.

2.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer