menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Macmanus. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020

1917 (2019) 3,5

afgelopen zondag om 18:14 uur

stem geplaatst

» details  

Hands on a Hardbody: The Documentary (1997) 2,5

Alternatieve titel: Hands on a Hard Body, 20 januari, 22:56 uur

stem geplaatst

» details  

Tenki no Ko (2019) 3,5

Alternatieve titel: Weathering with You, 16 januari, 21:45 uur

Shinkai

Weer een populaire film van meneer, ik ben pas op de band wagon gestapt bij zijn andere populaire film Your Name. Deze film wist niet helemaal de magie door te vertalen.

Niet omdat Shinkai qua animatie niet weer heel knap bezig is, maar wel omdat hij weer kalverliefde als thema neemt. Hij neemt de doelgroep serieus dat verklaart denk ik zijn succes in eigen land. Maar als ons hoofdpersonage in de climax zijn meisje wil redden van de regenwolk, strookte het minder met de wat relaxte sfeer even daarvoor. Het is te verklaren, de puber ervaart de liefde op een extreme manier, toch verloor de film mij daar nogal en ook het nawoord is ook langdradig en voorspelbaar. Het is erg jammer want een groot deel van de film is best goed, mooie beelden en leuke soundtrack. Veel mensen hebben het vaak over J-Pop bij Shinkai en die dosis krijg je ook. Maar hij heeft daar tussen een best fijne soundtrack met reverse geluidjes.

Denk dat de echte fans wel tevreden zullen zijn hij is niet gek anders bezig. Maar ik ben misschien iets te oud om deze kalverliefdes verhaaltjes elke keer heel serieus te kunnen nemen. Er komen wel meer chickies langs Japanners don't worry.

3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sicario: Day of the Soldado (2018) 3,0

Alternatieve titel: Sicario 2: Soldado, 10 januari, 11:54 uur

stem geplaatst

» details  

Little Monsters (2019) 3,0

7 januari, 21:46 uur

Geinig.

Een film maken over Zombies zit wel een beetje in zijn laatste fase en zal hoogstwaarschijnlijk over 20+ jaar weer uit de koelkast gehaald worden. Deze film ontloopt het geweest gevoel ook niet helemaal, ook al lijkt het zich er een beetje van bewust te zijn. Zo is toch een goede 20 minuten meer drama over een loser dan zombiekomedie. De hoofdrolspeler is ook wel een echte loser, vond ik nog wel gedurfd, omdat je meestal gelijk sympathie moet hebben voor je lead. Daarna blijft het zombie gebeuren ook niet helemaal de overhand hebben.

Josh Gad die inmiddels ook wel een echte kindervriend is met zijn Olaf is best leuk als McGiggle en Lupita is een lieverd. En het einde was opvallend ontroerend vond ik. Enige probleem is dat het ook veel platgetrede paden beloopt, de Aziatische toerist die niet ziet dat het zombies zijn, popculture referenties. De regie is niet eigenzinnig genoeg om er echt meer van te maken dan wat het is. Wat over blijft is een film met het hart op de juiste plaats maar niet veel meer.

3 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Crucifixion (2017) 2,0

5 januari, 21:30 uur

Mist de ambitie.

Dit soort films hebben nooit hele hoge verwachtingen. Het enige wat het mij iets sneller doet kijken is vaak de regisseur. Gens is er eentje die heerlijk begon, daarna meteen Hollywood deed, logisch maar geen succes om daarna best degelijke genrefilms te blijven maken.

Deze film is zijn eerste film die toch net iets teveel naar matig tipt. Het voorspelbare aan deze film is niet het ergst maar er gebeurt te weinig echt boeiends. Telkens als er wat spooky's gebeurt is het erg kort en niet erg beklemmend. Ook de licht erotische sfeer word nooit echt benut. De climax was ook een vreemde. Het voelde alsof de film daar eindelijk van start gaat. Zit zelfs een heel mooi shot in met regen waarbij het ene deel reverse en de andere normaal is afgespeeld. Geweldig shot. Maar daarna is de film ook gewoon voorbij.

Gens speelt het te safe en dat is als je weet dat die beter kan wel jammer.

2 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fighting with My Family (2019) 2,5

4 januari, 23:11 uur

stem geplaatst

» details  

The Addams Family (2019) 2,0

2 januari, 15:47 uur

Matige animatie.

De films met Sonnenfeld vond ik altijd erg leuk maar helaas weet deze animatie die magie niet te vangen. Zoals zowat alle animaties uit de US is het allemaal erg schreeuwerig en kinderachtig. Is animatie ook vooral voor de kinderen in de US toch is het zelfs voor kinderen nog steeds erg kinderachtig. De familie heeft de potentie om lekker neergeestig en donker te zijn, maar dat weten ze hier ook niet leuk uit te werken. Wat rest is een vlot filmpje met een extreem simpel verhaaltje en een vervelend happy end.

Erg matig jaar 2019 voor de US animatie. Zelfs de Laika Entertainment film viel tegen dit jaar.

2 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Marriage Story (2019) 3,5

2 januari, 13:59 uur

Drama.

Toegegeven Baumbach had wat streepjes tegen bij het beginnen aan deze film. Ik irriteerde mij erg veel aan zijn andere werk. Dus ik begon met frisse tegenzin hieraan. Je hebt users die altijd hun rechtlijnige mening hebben, weinig twijfel kennen (althans op het internet niet) in hun mening.

Toen de film al niet helemaal 16:9 begon dacht ik al, die Baumbach weer interssant doen. Toen ik zag dat hij amper moeite heeft gestoken in de belichting dacht ik, die Baumbach wat een visuele prutser. Toen ik zag hoe Driver acteerde dacht ik godver dat is eigenlijk wel heel goed, toen ik zag hoe Scarlett speelde dacht ik potverdikkie die heeft haar talent verspilt in Marvel land, toen ik zag dat het verhaal mij raakte dacht ik; Damn you Baumbach je hebt mij dit keer te pakken. Alle acteurs excelleren in deze film. Zelfs Ray Liotta met die vreemde opgespoten kop van hem acteerde weergaloos.

3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Abominable (2019) 2,0

Alternatieve titel: Everest: De Jonge Yeti, 1 januari, 13:55 uur

stem geplaatst

» details  

Cats (2019) 1,0

30 december 2019, 16:48 uur

Vervelende film.

Toch een beetje teleurgesteld. Ik had gehoopt op een echt maffe slechte film. Maar dat viel wel mee. Ik heb de musical nooit gezien maar ik denk dat Hooper erg trouw is gebleven aan de musical dus kan mij best voorstellen dat wanneer de rook een beetje is geklaard de fans toch wel blij zijn.

Ik hoorde verhalen over belachelijke montage en hele rare effecten. Maar dat viel allemaal vies tegen. Ja de katten zijn maf en als Rebel Wilson danst met kakkerlakken en muizen met kindergezichten denk je wel even wtf? maar wat mij vooral bij blijft is hoe vervelend de film is. Elke keer maar weer zingen en dan 100x dezelfde tekst. Jellicle cats dat zijn ze en die goochelaar is magical mr. Mistoffelees jezus fuck dat bleef maar doorgaan. Qua flow is het echt een erbarmelijke musical het is 1 grote introductie musical en ik vind katten helemaal niet leuk. Iedereen weet dat honden veel leuker zijn.

1 ster maar dit is geen Showgirls of the Room cijfer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jojo Rabbit (2019) 4,0

29 december 2019, 21:25 uur

Waititi.

Op de valreep nog even een heerlijk filmpje meegepakt. Aanvankelijk was ik nogal bang dat het misschien te flauw zou worden maar Waititi doet waar hij sterk in is. De lach verbinden met heel veel hart. De film begint heerlijk vlot met geestige grapjes. De kindercast is zoals je bij Waititi gewend bent weet top notch. Maar ook met een Rockwell en Johansson heb je een geweldig team, ook Wilson is met een bijrol als deze goed op haar plek.

Vond in tegenstelling tot de vorige mening het juist heel erg sterk werken de lach met een traan. Het is het kind zijn wereld waarin hij het foute niet ervaart als fout. Maar hij wordt wel volwassen naar mate de film vordert. Vind de kritiek bij zo een humane film ook zo vreemd dat het miljoenen doden hun nagedachtenis beschaamd. Kan ik met mijn pet niet bij.

Anywho genoeg daarover. Waititi heeft mij weer overtuigd als hele leuke filmmaker en deze film is er weer eentje. Overigens ben ik niet iemand die zegt dat thuis kijken niet mag, maar toch verdient een film als deze wel meer dan een screener en een minimaal 1 metgezel op de bank. Alleen kijken kan cynisme de overhand geven. Dat verdient deze liefdevolle film niet.

4 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Zombieland: Double Tap (2019) 3,0

Alternatieve titel: Zombieland 2, 28 december 2019, 21:07 uur

Aardig.

Of iemand er 10 jaar later nou echt op zat te wachten kun je je afvragen. Probleem is een beetje dat de film ook niet echt meer wil zijn dan zijn voorganger. Aan alles voel je dat iedereen het ziet als een carriere filler. Het is nooit geweldig grappig en het verhaaltje heeft weinig om het lijf. Eisenberg is ook wat vervelend hier, heb bij hem altijd het idee dat zijn 15 minutes wel een beetje op zijn.

Wat rest is een filmpje dat goed wegkijkt. Het kan met een vervolg veel erger, maar ook wel beter.

3 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Grinch (2018) 3,0

Alternatieve titel: Dr. Seuss' The Grinch, 25 december 2019, 21:13 uur

stem geplaatst

» details  

The Lighthouse (2019) 3,5

21 december 2019, 22:43 uur

Aardig.

Film had bij mij wat de wind tegen, ben niet zo een fan van makers die terug grijpen naar oude apparatuur en oude vertelstijl. The Artist vond ik vreselijk vervelend. Toch weet Eggers wel echt een sfeer te creëren buiten het oude. Dat komt ook omdat hij zich niet blindstaart op het oude en wel qua montage redelijk hedendaags is. En zijn fotografie en belichting is erg sterk. Toch wist het verloop van het verhaaltje mij iets minder te boeien. Het langzaam gek worden, demonen uit het verleden, bijbelse referenties. Ik ken dat nou wel. Eggers weet net als bij zijn debuut mij te weinig te overtuigen met wat hij wil melden. Maar dat we met een auteur te maken hebben is duidelijk.

Benieuwd of hij mij ooit echt weet te overtuigen. Hij behoort niet tot mijn favoriete cineasten maar ik ben wel nu al benieuwd naar zijn volgende project.

3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

6 Underground (2019) 3,0

21 december 2019, 21:10 uur

Bay.

Begint geweldig. Bay op zijn best. Helaas verliest Bay erg veel gas daarna. Vond het scenario niet geweldig gekozen. Je bent zoveel tijd kwijt met de hele situatie uitleggen en het is ook allemaal wat stompzinnig om veel waarde aan te hechten verder. Hoewel ze zelf het grapje maken op het einde was het handiger geweest als het gewoon boefjes waren die een big score moesten plegen. Want de drie grootste actie scenes staan duidelijk als een huis en daar laat Bay zien dat hij bij de beste actieregisseurs hoort. Maar ik had toch wat moeite met dat geneuzel ertussenin.

3 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) 3,0

Alternatieve titel: Star Wars: The Force Awakens, 19 december 2019, 12:21 uur

Prima film.

Het is duidelijk een film die gemaakt is voor de fans en de mainstream filmkijker. Dus wie iets nieuws verwacht kan meteen rechtsomkeert maken. Kan ik mij niet voorstellen dat je ook echt iets anders verwacht maar je leest gekkere dingen.

Voordeel is wel dat Abrams regisseur genoeg is om een goede film te maken. De film begint al lekker rap. De actie is even wennen. Was niet erg overtuigd van die stormtroopers. Hierna blijft de film vaart maken met de introductie van onze twee nieuwe helden. Sympathieke acteurs. Rey doet erg denken aan Keira Knightley en John Boyega nog een Brit, wat altijd de betere acteurs zijn. Ook wel aardig om een black guy en een vrouw te kiezen. Voelt niet eens geforceerd PC aan. Adam Driver is wel een fijne acteur. Met masker en die stem was hij best wel een baas. Beetje jammer dat Rey net wat te snel heel goed was bij het eind gevecht. Maar hij was gewond dus vooruit. Het past allemaal mooi in de clichés van dit nerdgenre. Ik kan er wel van genieten.

Het verhaaltje blijft nogal de lijn van de eerder films volgen. Dat is het grootste nadeel. Echt verrassend is het niet. De film moet het vooral hebben van de vaart en de leuke cast. Vond de humor ook wel werken. Die weg lopende stormtroopers vond ik wel komisch. Lekker flauw dat waardeer ik dan ook wel. Die Jedi Mind Trick blijft op zichzelf al hilarisch. Maar dat doet Abrams wel slim. Het is en blijft een cheesy space film. Deel 1/3 deden helemaal moeilijk met senaten en ander onzin. Hier brengen ze het terug naar de basis. Ultimate bad guy + 2 hulp bad guys VS 1 Jedi heldin + 2/3/4 hulp helden. Duidelijk! Gaan met die banaan laat de volgende films maar komen.

3.5 sterren.

PS: CGI gaat al bijna normaal aanvoelen maar toch weer opvallend knap allemaal.

» details   » naar bericht  » reageer  

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019) 2,0

Alternatieve titel: Star Wars: The Rise of Skywalker, 18 december 2019, 20:07 uur

Slechtste Star Wars ooit.

Het laatste deel is er dan eindelijk. Eentje voor de die hard kritiekloze fan. Het is een overvolle film met geen enkele noemenswaardige scene. Het tempo lijkt er wel even in te zitten als de film begint. Meteen komt een bekende kop terug, hopen dat de fans helemaal blij zijn. Om daarna te verzanden in allerlei subplotjes. Waar geen enkele beat echt lijkt te kloppen. Daartussen krijgen we nog allerlei mensen in beeld die uit de oude reeks kwamen. Dacht je eindelijk van sommige af te zijn krijgen ze nog screentime. Het is zelfs voor Disney begrippen allemaal erg on the nose. De actie is weer van een niveautje erbarmelijk. Het ligt weer niet aan de CGI afdeling maar puur aan een visuele regisseur die totaal afwezig is. Word vooral duidelijk wanneer het groepje bad-guys dat je steeds ergens in beeld ziet staan, eindelijk in gevecht komen met Kylo, ze lijken best sterk te zijn en allen hun eigen wapen te hebben. Dat komt het gevecht. Als Kylo zijn light saber heeft is iedereen in 1 keer dood. Het is zo een volle film waardoor bepaalde in potentie WOW momenten totaal niet worden benut. De film zit vol met dit soort missers en dat allemaal om de fans te pleasen met een vervelend soap plotje.

Allerslechtste was nog de set-up naar een spin-off op het eind met het donkere meisje. Nee het uitmelken is nog lang niet klaar.

2 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Knives Out (2019) 4,0

13 december 2019, 23:38 uur

Johnson is terug.

Gelukkig mocht hij snel na een blockbuster komen met een veel boeiendere film. Qua scenario is deze film echt geweldig. Het zit slim in elkaar met zoveel liefde voor het detective genre. Heb altijd wel een zwak voor dat genre, dat Agatha Christie sfeertje vind ik ook altijd zo leuk. Rian weet ook de juiste snaar te raken. Beetje over de top maar ook weer niet te, beetje maatschappij kritisch maar ook weer niet te dik, het is vlot filmpje geworden.

Erg van genoten. Uitmuntende cast met Craig in topvorm.

4 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sorry We Missed You (2019) 3,5

8 december 2019, 17:17 uur

Typische Loach

Zeg ik met twee films van de man gezien te hebben. Het is visueel weer niet heel erg boeiend maar hij weet het troosteloze arbeiders milieu met verve te verfilmen. Kris Hitchen is weer knap gevonden acteur ook het dochtertje heeft een grote toekomst voor zich. De rest is niet altijd even goed, je merkt dat het geen "echte" acteurs zijn maar het helpt wel enorm met het echte gevoel dat Loach wil bewerkstelligen. Ook de kale baas was een geweldige klootzak. Aan alles voel je dat Loach zijn research uit het echte leven heeft gehaald. Het is ook bijna een documentaire die je kijkt.

Het is wel weer kommer in kwel in dit Britse gezin. Echt niks gaat goed. Uiteindelijk is het gezin gelukkig nog lief voor elkaar. Zo op zijn tijd niet verkeerd maar een Loach marathon laat ik toch aan mij voorbij gaan.

3,5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Irishman (2019) 3,0

7 december 2019, 22:04 uur

stem geplaatst

» details  

Doctor Sleep (2019) 3,5

2 december 2019, 08:09 uur

Stephen King verfilming.

Flanagan blijkt maar weer een prima genre regisseur. De film is leuk om te volgen er zitten wat echt gave shots in. Enige wat wel duidelijk is, is dat Flanagan niet meer dan prima is. Hij weet niet zoals Kubrick er zijn eigen film van te maken. Hij volgt het schrijfwerk van King erg strak. Waar The Shining nog een bepaalde ambiguïteit had kiest deze film full on voor mensen met magische krachten. Het is nog net geen superhelden film maar het scheelt niet veel. Het is als stand alone film geen enkel probleem toch met deel 1 in gedachte zie je wel een regisseur met echte ballen vs toch meer een regisseur die zowel King als de producenten te vriend wou houden. Het resultaat is niet vervelend maar wel iets te veilig.

3.5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hustlers (2019) 3,0

2 december 2019, 08:00 uur

J-Lo.

Geinige film. Het is een lastig sub-genre de striptease film. Je had ooit een film met Demi Moore met de letterlijke naam. Gevaar dat altijd op de loer ligt is dat het nogal een b-film wordt. Deze film is wat flitsender en heeft iets meer te melden dan gemiddeld. Ook zijn de rollen allemaal wat beter. J-Lo speelt overtuigend als de beste Hustler from the block.

Scafaria mist soms wat rust en weet de stijl niet altijd 100 procent overtuigend te brengen. Het is soms Wolf of Wallstreet en dan weer The Wrestler maar het match niet altijd even goed. De muziek is wel geestig maar voelt soms wel wat continu aanwezig. Dat het door vrouwen gemaakt is, is waarschijnlijk waarom de critici iets te overenthousiast zijn. Maar het is verder een vermakelijk filmpje. Niet zo extreem kuis als gedacht, maar ook wel weer iets te netjes voor mijn smaak. Toegeven die J-Lo ziet er belachelijk goed uit voor iemand van 50tig!

3 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer