• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Bond altijd al vervelend gevonden, ook met deze zal dit niet veranderen.

Lame romances, schrale complotjes, vervelende dialogen.. het hoort er allemaal bij. De actie scènes zijn wel te pruimen, maar de film duurt veel te lang en dat pokerspelletje was werkelijk te voorspelbaar en lachwekkend voor woorden.

avatar van patrick21079

patrick21079

Goede Bond film en niks meer, het verhaal zit goed in elkaar en Daniel Craig deed het beter dan ik had verwacht. De actiescenes zijn goed en de film begint lekker waardoor je er meteen inzit.

De special effects zagen er goed uit en is niks op aan te merken

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Casino Royale.

Ik ben wel degelijk een bondfan. Ik heb nu alle films van James Bond gezien op Diamonds are Forever na. Verder vond ik dit een echte bond film, en waarom?

De sfeer zat er goed in, grootse scenes zoals Miami Airport en dat huis op het einde maken deze film echt een spectakel. Verder wist ik gewoon dat Campbell een goed regisseur was / is. Met Zorro liet hij ons zien wat actie echt is, en ook met CR laat hij ons de ware bond zien. Een pracht film met een goede verhaallijn erin. Bij Bond zijn het altijd de vaste dingen die aanwezig moeten zijn.

* Drankjes

* Vrouwen

* Actie

* Bad guy

* Muziek

En al deze dingen waren er in CR!

De drankjes in het Casino en de "relatie" tussen de bad guy en Bond waren goed gedaan. Leuk ook met dat oog (verstopte traanbuis). Dat geeft de bad guy weer iets apart. Een echt Bond film dus waarin ook Eva Green goed speelt. Samen met Craig zijn 1ste film speelt zij ook geweldig. Craig speelt erg goed naar mijn mening. Een goede vervanger van Brosnan al zag ik hem toch liever spelen vanwege dat hoofd. En nu in 2009 zou Brosnan zo weer Bond kunnen spelen.

Craig vind ik niet de perfecte bond maar hij doet het niet slecht kwa acteerprestaties. Verder is de Cast oke. Met natuurlijk M er weer bij maar helaas geen Q. Craig speelt wel een stuk beter dan Dalton, maar Moore en Connery waren gewoon de beste. Ook Brosnan dus beter als Craig. Niet dat we Craig nou moeten afkappen, hij doet zijn best en dat is te zien...prachtige actiescenes vooral in het begin van de film.

Ook de muziek is weer goed aanwezig, leuk dat Bond deuntje!

4,5*.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Jongens jongens wat een ramp van een film.

1e ziening van Casino Royale.

Nu weet ik weer waarom ik me ook alweer nooit aan een Bond waagde.
Hoe durven de makers me zo lang aan de buis gekluisterd te houden met als enig excuus een hoop waanzinnig gereutel over een Chiffre, een bloederig oogje, een Vesper Lynd, een kapotgeslagen penis en wat mooie plaatjes van oa het schone Venezia.

En ik maar hopen dat het goede acteerwerk, Craig die Bond zou gaan neerzetten als 'een echt mens van vlees en bloed', compleet met emoties (!) zoals zo hoog werd opgegeven van deze 'Bondfilm nieuwe stijl', nog zou komen...

Ach, weer een lange paasmaandagavond gevuld.

(Craig's pruilmondje vind ik niet zo'n succes. Zou hij ook constant met samengeknepen billetjes staan?)
(Vesper zit op gegeven moment, zomaar opeens, in de douche. Huilend en wel. Mooi moment voor JB om haar eens stevig tegen de borstkas aan te duwen. Uhm, waarom zit ze opeens zo zielig te doen? Zeldzaam belachelijk.)

avatar van SheepSayMeh

SheepSayMeh

Één woord: mainstream!

Ik krijg het idee dat de makers er alles aan doen om de gemiddelde kijker tevreden te stellen. Makkelijk te begrijpen verhaal, veel gevoelige liefdesscène's en stunts die in het echte leven niet mogelijk zijn.

En dan ook nog de in-screen reclame, ik heb Ford en Sony Vaio regelmatig erg duidelijk door het beeld zien gaan.

De film is echter wel amusant om naar te kijken, maar ik kan niet zeggen dat ik erg enthousiast ben.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hier had ik blijkbaar ook nog geen (goede) mening geplaatst.

Ik vind Casino Royal de beste Bond film. Sean Connery is de beste Bond, daarna Daniel Craig. Deze film heeft alles wat een goede bond film nodig heeft + de nodige Special Effects. Pokeren, Le Chiffre, Austin Martins en een verassend einde.. Gewoon genieten, deze film!

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik vond hem goed maar niet geweldig.

Deze film behaald bij mij 3,5 sterren maar meer vind ik hem echt niet waard. Het boeide mij wel, het verhaal was heel goed maar de sfeer van de oude bond films is weg. Ik moet wennen dat er weer een nieuwe in zit. Geef mij maar Connery of Moore, die spelen tenminste echt orgineel maar dit vond ik stukken minder. Voor mij zijn er voldoende Bond films gemaakt.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Duidelijk een verbetering van Die Another Day. Maar wat ik toch mis zijn de gadgets en het intro met de loop van de pistool. Ik denk dat ik het wel weet waarom ze de gadgets eruit laten om het een beetje realistischer te maken. De film zelf is wel goed. De actie is beter te volgen dan bij Quantum of Solace. Craig is een sterke Bond maar wat mij betreft is Sean Connery de beste.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Het eerste uur of zo is het een bikkelharde aktiefilm.
Het Pokertoernooi is wel leuk om zien, maar duurde naar mijn gevoel véél te lang, gelukkig werd het onderbroken door enkele aktiescènes

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat hij naar't einde toe almaar zwakker werd.
Toen Bond en zijn vriendin ondervraagd werden door Le Chiffre, leefde hij terug op.

7/10.
Al met al een goeie Aktiefilm, , een aanrader

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Prima Bondfilm.

Ben niet echt een kenner van Bondfilms (zeker, heb er een aantal gezien met Moore, Dalton, Brosnan...) maar ik vond deze er toch uitspringen. En Craig is een prima 007. Stijlvol maar een keiharde spion als het moet. Krijgt ook wat meer diepgang door z'n relatie met Vesper. We zien hem als het ware echt als een mens met gevoelens, niet als een typetje dat alleen maar coole one-liners kan zeggen.

Er zitten ook knappe actiescènes in. Denk maar aan de beginscène met de achtervolging op die verbrande zwarte. Ik zat echt met open mond te kijken! Maar ook de eindscène met het zinkende palazzo in Venetië was prachtig.

Topvermaak!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik ben denk ik bij de weinigen die Craig geen goede 007 vind. De enige echt blijft natuurlijk Connery, maar ik vond Dalton en Brosnan ook goede Bonds. Ik mis de vette auto's en de leuke snufjes waarmee bond normaal gezien werkt. Het Casino-gebeuren vond ik maar slapjes en voorspelbaar net als zijn relatie met Eva Green. Daar ergerde ik mij echt verschrikkelijk aan. Het verhaal slaat nergens op. Zo hier een daar duikt even een vijand op, dan wordt die neergeknald en dan gaat het verhaal weer even leuk verder. Bond weet blijkbaar ook zomaar allerlei geheimen van z'n eigen dienst uit het niets(tenzij ik iets in de vorige films heb gemist). Misschien dat Quantom Of Solace mij wat meer helderheid bij deze film kan brengen.

avatar van DVD-T

DVD-T

De eerste reeks zit er op. 20 films met allemaal zo ongeveer de zelfde insteek. Toch verschillen die per film weer qua onderwerp setting en de manier waarop alles is geschoten. Tijd voor een reboot van de langstlopende filmserie uit de geschiedenis van de film. Aan Martin Campbell, die eerder met GoldenEye de franchise een nieuwe start gaf, de taak om de Bond film opnieuw leven in te blazen door het over een andere boeg te gooien. Dit deed hij ook al eerder succesvol met de Zorro films. We beginnen gewoon weer opnieuw maar dan verfrissender. Ook is het tijd voor een nieuwe acteur die de rol van de Britse spion zal gaan vervullen. Dit keer is het aan Daniel Craig om de man gestalte te geven.

Casino Royale is voor mij de beste Bond film. Ik heb ze nu allemaal weer herzien en dat blijft ook zo. Deze film heeft alles wat ik van een Bond film verwacht. Actie, spanning, een mooie Bond girl, snelle auto's enz. enz. Campbell gaat meteen goed van start in een wat vreemd moment binnen de franchise. De opening scène is in zwart wit geschoten. Krijgt al iets geweldigs mee Meteen wordt ook de nieuwe Bond voor een nieuwe generatie voorgesteld. Bond is harder dan ooit en dat zie je. Na dit fantastische begin krijgen we meteen de eerste actie scène. Een free runner en Bond die hem achtervolgt. Je knalt er zo meteen lekker in. Ook is goed dat Bond dit keer niet echt een superman is en ook gewond raakt en verkeerde inschattingen maakt. Hij is immers net een 00 agent geworden en staat nog aan het begin van zijn carrière. Ook met de spanning zit het gewoon erg goed. Het blijft spannend tot nog een geweldige scène op een vliegveld.

Daarna verandert de film. Het krijgt wat diepere verhaal en karakter ontwikkeling. Wat dan volgt is de meest zenuwslopende poker sessie ooit op film vastgelegd. Campbell weet hierin de spanning erg goed vast te houden. Als kijker blijf je geboeid kijken. Een beetje vreemd voor een Bondfilm om zo'n beetje de halve film op karakters te laten drijven. Hierin slaagt de film erg goed en daar ligt ook de grote kracht van het geheel. Doordat je meer diepgang hebt werken de laatste scènes ook veel beter. Ook de emotie bij de personages is groter waardoor je meer kunt meeleven met hen.

Daniel Craig lijkt er helemaal in te zitten. Hij zoekt, net als zijn voorgangers, nog wel wat naar zijn Bond. Naarmate de film vordert komt hij steeds lekkerder in zijn rol en ben je ook overtuigd van de nieuwe, ruigere Bond. Eva Green is de perfecte Bond girl voor mij. Een erg mooie vrouw ook. Mooi dat haar karakter ook niet een plat personage is als vele andere Bond girls. En dan is er nog Mads Mikkelsen als Le Chiffre. Niet meteen de meest beruchte Badguy uit de reeks, maar hij brengt iets in zijn rol wat hem erg gedenkwaardig maakt als slechterik.

Film technisch niets meer dan lof. Alles lijkt perfect voor elkaar. Mooie sets, prachtige weelderige locaties. Arnold die zijn beste Bondscore componeert. De theme is toch nog wel hoorbaar in kleine stukjes, maar het is een nieuwe start dus ook de muziek is daarop gericht en niet zozeer op het verleden. De actie is alsvanouds weer geweldig. Gaf toch wel een kick.

De reboot is meer dan geslaagd. Een erg goede restart heeft Campbell weer gemaakt, en geeft de volgende regisseurs weer genoeg mee om wat mee te gaan doen. Helaas doet Foster er in zijn Quantum of Solace niet mee wat ik er van verwacht had.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ja, deze Bond is bovengemiddeld goed . Heeft me prima vermaakt hoor. Leuk om weer eens frisse wind te zien waaien met Daniel Craig, die het het prima doet. Hij wordt geholpen door een leuk plot en de toenmalige pokerhype.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Ik heb behoudens Golden Eye eigenlijk geen enkele van de oude Bond-films gezien, misschien dat ik daar ooit nog eens aan moet beginnen, was er toen niet echt van onder de indruk.

Bij deze film des te meer, alles klopt zo ongeveer. Sommigen zouden dit als een gebrek zien, maar hier is het echt een grote pré. Want hoewel ik niet alle oude Bonds ken, weet ik wel wat de Bond van vroeger een beetje inhield, en je ziet dat naar het einde toe steeds meer in de film terugkeren, met uiteindelijk een ultieme climax.

Sowieso ben ik al wel fan van Daniel Craig, bijvoorbeeld in Defiance vond ik hem ijzersterk, en ook hier stelt hij me bepaald niet teleur. De dialogen met Vesper Lynd (Eva Green) zijn echt het hoogtepunt van de film, enorm mooi om dat te zien.

Ook de scenes aan de pokertafel zijn echt bijzonder fraai in elkaar gezet. De film wisselt actie perfect af met sterke dialogen, mooie settings en hier en daar ook een humoristisch trekje. Normaliter is een dergelijke film voor mij 4* waard, maar omdat hier alles vanaf de achtervolging in het begin tot de slotzin met enorme souplèsse gebracht wordt geef ik 5*.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een van de slechtste Bond-films.

Ik keek deze in de bios en volgens mij waren de meeste mensen het sterkst onder de indruk bij de touwslagen die hij kreeg op dat stoeltje. Veel actie zit er niet in, en het pokerspel stelt niet veel voor, helaas.

Wel wat mooie beelden en prima geacteerd, maar zeker niet om aan te raden.

- 2,5 -

avatar van Zeriel

Zeriel

Slaapverwekkende veels te lange Bond-film.

Met een 5 sterren openingsscene, dat wel, maar daar moest ik de rest vd film op teren.

Ik vond dat pokeren zeer langdradig en saai,

Het interesseert me echt geen bal of er in een film nou $100.000 of een miljoen $ in de pot gaat.

Het is allemaal wel goed in elkaar gezet. Maar ik voelde me bevrijd toen de langverlangde aftiteling eindelijk kwam.

Ik hoef de Bonds hierna niet eens meer te zien.

avatar van scorsese

Martin Campbell blaast voor de tweede keer nieuw leven in de James Bond reeks met deze keer Daniel Craig als JB. En hoe!!

Daniel Craig zet een hardere, serieuzere en realistische Bond neer. Meer in de liijn van Timothy Dalton, en zo zie ik hem graag. Ondanks deze meer realistische Bond is de humor zeker niet helemaal verdwenen. Soms zelfs met een knipoog naar het personage van Bond zelf:

JB: Vodka Martini

Bartender: Shaken or stirred?

JB: Do I look like I give a damn?

De film duurt 144 minuten, maar verveeld geen moment. Zelfs tijdens de lange pokerscene blijft de spanning er goed inzitten.

Een slim einde die je uit laat kijken naar het vervolg. Jammer dat die het bij lange na niet zou halen bij deze geweldige 21ste Bond film alweer.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer eens herzien en wat blijft dit toch een pareltje. Martin Campbell weet wat ie doet, en voor de tweede keer zorgt ie dat deze populaire filmreeks weer tot leven komt. Toch wel een kunst op zich.

Het gegeven dat we een 'jongere' Bond krijgen is zeer interessant. Eindelijk wat meer origin backstory, en de persoonlijkheid van de held die al jaren onze favoriet is krijgt eindelijk zijn diepgang die hij verdient. Craig is ook een geweldige Bond en de frisse benadering is welkom. Ik heb sowieso wel wat meer met de wat serieuzere approach hier van Campbell. Had toch altijd het gevoel dat het maximale nooit uit het Bond concept werd gehaald (met uitzondering van Campbell's andere JB film Goldeneye). In Green vind Campbell een zeer intrigerende Bond girl, die ook zeker indruk maakt en Mikkelsen is gewoon de ideale badguy.

Qua stilering valt Casino Royale ook erg op, en de film maakt zijn deftige titel meer dan waar. Veel interessant gebruik gemaakt van kleuren, kleurrijke locaties, geniale selectie qua haute couture en andere details. Ook leuk hoe veel JB lore pas op het eind wordt gebruikt en dat dat tijdens de film niet het geval is. Jek rijgt dan ook het gevoel dat de Bond die we kennen nog in de maak is. Op gebied van drama is dit uitmuntend. De chemie tussen Craig en Green is voelbaar, beide acteren ook erg overtuigend op de momenten zoals het moet, erg mooie relation development ook en de scene in de douche is zeer aandoenlijk, vertederend en ontroerend. Dat geldt voor het Venice segment ook. Sfeervolle stad, en mede door fijn kleurgebruik en garderobe keuze ook een erg leuke hommage aan Don't Look Now.

De haute couture van Roberto Cavalli is adembenemend, ongelofelijk dat ie dit gemaakt heeft in een heel erg kort tijdsbestek. Toch wel de troef van Casino Royale, zijn kleurengebruik en aankleding. Nooit verwacht eigenlijk van een Bond film. Maar het meest briljante vind i kde Texas No Limit Hold'em segment, fijne keuze ook van Campbell dat hij deze populaire sport als vervanger liet dienen van baccarat en chemin de fer. Ik doe het zelf ook en dat zorgt ook wel voor meer betrokkenheid en intensiteit van het poker segment. Erg knappe scenes ook. Campbell zei dat dat de moeilijkste scene was die hij ooit heeft gedaan. Ik geloof hem gelijk, erg knap. Werkelijk briljant hoe hij de intensiteit zo effectief in de woonkamer weet te brengen. Dat is echt niet zo makkelijk als het lijkt.

Erg knappe film en Campbell brengt de Bond reeks naar het niveau waar het hoort, net zoals hij deed met Goldeneye. Hij lijkt de reeks altijd weer uit het slop te moeten krijgen en daar slaagt ie altijd in. Alleen de Bond's van Campbell hebben tot nu toe de volle mep verdient bij mij, en terecht. Want Campbell is een vakman. Visueel dik in orde, prachtige aankleding, veel populaire invloeden (poker, free running etc.), sterk acteerwerk van Green en Craig, en veel character en relation development. Met een aantal magistrale scenes (douche, Venetië, pokergame). Geweldige light karakter studie met een bevredigende verklaring van het karakter van James Bond die we in de voorgaande film hebben mogen aanschouwen. Lang verhaal kort: briljant dit.

avatar van TMP

TMP

De leukste moderne Bond-film. Het pokergedeelte is interessant, alhoewel daar ondertussen redelijk wat films over gemaakt zijn. Daniel Craig komt verfrissend over als nieuwe Bond en het verhaal zit goed in elkaar. Helaas was het vervolg waardeloos.

avatar van Denzz

Denzz

Een knappe bond vind ik. Craig is volgens mij wel geschikt voor de rol. Veel knappe actie-scenes, vooral de eerste scene met de achtervolging van de bommenmaker is over de top. Ook mooie locaties. Het is beter dat er hier een nieuwe reeks is begonnen want de pierce brosman-bonds waren meer dan dood.

Vernieuwend en knap!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Na vele jaren toch maar eens besloten om een James Bond te gaan kijken. Op aanraden van mijn broer weliswaar die dit een goede film vindt. Ik ben er open in gegaan. Het is bij James Bond-films lastig om niet soms even te vergelijken met de oude films en de andere James Bonds.
Toch doet Craig die er nou niet echt uitziet als een James Bond het helemaal niet onaardig.
Hij speelt de geheim agent precies zoals we gewend zijn. Lekker droog, af en toe wat humor en voor de rest geen medelijden.

De actie wordt goed afgewisseld met wat rustige stukken. Het begin met de achtervolging op het bouwterrein houdt je meteen bij de les. Mijn aandacht is ook niet verslapt. Ik ben best gek op pokeren, dus dat dit zo prominent in beeld kwam, was voor mij zeer positief. Kijk, dat hij een strait flush zou hebben, ziet iedereen van kilometers aankomen, maar wat maakt het uit.

De film duurt wel een uur te lang. Ik had ook al snel door dat Vesper haar eigen agenda er op nahield. Die Mr. White vind ik ook maar een vage rol hebben. En hebben ze nou uiteindelijk wel zijn gewonnen pokergeld terug gekregen of is dat alsnog verdwenen in de terroristen-wereld?

James Bond kan in elkaar getikt worden, over de kop slaan met een auto, vergiftigd worden, maar een paar uurtjes verder ziet meneer en weer puik uit.
Beetje teveel een robot ipv een menselijk wapen.

Heb overall erg genoten van de vaart die er goed ingehouden werd. Ook mooie soundtrack en een paar zeer aangename vrouwelijke verschijningen.

3,5 sterren.

avatar van Montorsi

Montorsi

Als dit de beste moderne Bond is weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben.

Ik ben geen fan van de filmserie, heb er vroeger best wat gezien, maar ik vind het ontzettende eenheidsworst. Ondanks dat had ik Quantum of Solace al wel gezien, dat vond ik echt helemaal niks, maar deze nog niet. Omdat dit zo geprezen werd maar eens een kans gegeven, ook omdat Mikkelsen een vrij grote rol speelt.

Het eerste uur is eigenlijk een grote cyclus van actiescenes en achtervolgingen. Vooral die eerste over de bouwplaats was niet echt best. De kerel die op de vlucht was had best wat aardige moves, maar ik had meer het idee te kijken naar hoe goed hij zijn trucen kon vertonen dan naar iemand die achterna gezeten werd door een geheim agent. Zat er ook een scene in waar Bond over een kraan naar boven liep waar iets te duidelijk kabels aan te pas zijn gekomen. De scene op het vliegveld vond ik dan meer de moeite waard, kwam aardig wat massa aan te pas, en alles leek ook daadwerkelijk echt (geen CGI of iets dergelijks).

Het middenstuk wordt gekenmerkt door een ellenlange pokersessie, waar het ietwat vreemd aanvoelde waarom Bond daar aan mee moest en zou doen. Als het de bedoeling is te winnen, dan begrijp ik niet echt waarom ze tegelijk ontevreden zijn over het feit dat ze nu niet achter die geldstromen van LeChiffre zijn gekomen (heeft LeChiffre geen geld, gaat ie er namelijk aan lijkt me). Maar als ze hem alleen maar willen oppakken en hem laten praten, waar is dan dat hele pokertoernooi voor nodig?
Sowieso vond ik het pokertoernooi redelijk saai, geforceerd onderbroken door wat knokpartijtjes die een beetje bedacht aanvoelen.

Het einde is ook wat flauw wat mij betreft. Goh ja we hebben die Vesper niet helemaal goed gescreened. Beetje vreemd als je haar verantwoordelijk maakt voor het geld, maargoed.

Al met al vind ik het grootste probleem nog wel Craig, die echt geen uitstraling heeft, en ondanks zijn 'gevoelige' kant toch maar één gezichtsuitdrukking weet aan te houden. Wat dat betreft steelt Mads wel de show, ondanks dat zijn rol wat mij betreft meer te bieden had kunnen hebben. Eva Green vond ik het ook best goed doen.

Beetje jammer dat deze film zo zijn saaie momenten kent, het kijkt opzich aardig weg, maar met de Bond die ik ken heeft het niet zoveel te maken. Veel te gehaast en dan weer langdradig.

avatar van blurp194

blurp194

Bland. James Bland.

James Bond is een icoon. Maar de makers van deze film hebben dat toch niet helemaal doorgehad kennelijk, want ze maken ongeveer alle fouten die er maar mogelijk zijn. De hele serie verplichte en geliefde ingredienten van een bondfilm worden voor het gemak maar vergeten. Dat dat zo zou zijn omdat we hier opnieuw beginnen in de hele tijdlijn vind ik daar toch echt een heel onbevredigende uitleg voor - en dat verklaart ook op geen enkele manier waarom James hier plotseling een veel plezieriger, aardiger en geemancipeerder karakter heeft. Alsof hij zijn ballen al kwijt is voordat de film zelfs maar begint. Voor de rest wordt het originele verhaal ook nog met voeten getreden, wat nog maar eens meer bewijs is dat het smoesje daarover echt ver gezocht is. Had dan liever echt een nieuw verhaal bedacht. Of had de man geen Bond genoemd.

Daniel Craig overtuigt op zijn hoogst ook maar een heel enkel moment als Bond. De rest van de tijd is hij een ietwat sullig slap aftreksel van de echte James - en niet voor niets zijn er complete websites gelanceerd om protest te maken tegen zijn invulling van de rol. De man kan niet eens behoorlijk met een PPK schieten, maar loopt in plaats daarvan met een automatisch geweer in z'n handen - de echte Bond heeft voor zover ik me herinner nog in geen enkele film zo'n ding aangeraakt. En dan daarbovenop nog, een Aston Martin die de elandtest niet overleeft vind ik ook nogal hard tegen het al erg zere been. Was deze film tijdens de koude oorlog verschenen, dan had ik er een complot van de KGB in gezien.

Het enige positieve punt dat ik er nog van maken kan is Eva Green. Verreweg de mooiste bondgirl ooit, de aanleiding tot een van de weinige snedige oneliners, en de enige reden dat de film nog punten van me krijgt.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Strakke reboot.

Casino Royale heeft alles om een originele Bondfilm te zijn: in plaats van het zoveelste badguy-die-de-wereld-wilt-veroveren-verhaaltje, komt nu ook (en vooral) de achtergrond van James Bond aan de beurt.

Dat wordt behoorlijk goed uitgewerkt. Bond maakt nog fouten en is nog onbesuisd, maar dat zorgt tenminste voor leuke momenten met M.

Ook de plotlijn met Vesper Lynd is de moeite, maar zorgt ervoor dat het neigt naar een actiedrama ipv een echte Bondfilm.

Desalniettemin weet het verhaal de gehele speelduur te boeien.

Daniel Craig als James Bond, ik heb het er nog altijd moeilijk mee. In principe is Craig een beter acteur dan een Pierce Brosnan, en dat is er ook wel aan te zien. Toch heeft hij minder feeling voor de rol dan iemand als Roger Moore. Craig is net te karikaturaal (maar dan een tegenovergestelde karikatuur dan de voorgaande Bonds, want die zijn ook karikaturen), in die zin dat het stoere en het egoïstische er te dik opligt. Anderszijds maakt hij de rol wat menselijker op enkele momenten. Nog een minpuntje aan hem is dat ik moeilijk kan geloven dat hij een jongere versie van Bond neerzet. Hij ziet er - ondanks een bewonderenswaardig spierenpakket - gewoonweg ouder uit dan een Sean Connery (in diens eerste 4 films, toch) of een George Lazenby.

Eva Green als Bondgirl is wel voor de volle pond geslaagd. Ze heeft natuurlijk het geluk dat haar personage wat inhoud heeft (in tegenstelling tot een hele resem andere Bondbabes), maar ze brengt het ook gewoon goed over.

Mads Mikkelsen is een degelijke badguy. Enkele kenmerken zoals het bloedende oog en het puffertje zijn lekker fout, maar herinneren je er wel aan dat je naar een Bondfilm aan het kijken bent.

In het begin van de film is er wel een groot gemis, nl de gunbarrelsequence die ontbreekt. Een spijtige zaak, want de pre-creditsscène (in het goed gekozen zwart-wit) is de moeite waard.

Er zit ook behoorlijk wat actie in deze film. De meerderheid daarvan is wel strak in beeld gebracht, maar is helaas ook weinig geloofwaardig (dat weerwolvenspringen, Bond die door deuren en (valse) muren loopt). Gelukkig is er ook nog een kleine dosis intrige aanwezig, maar de kracht daarvan wordt tenietgedaan door te lange scènes (de pokerscène).

Casino Royale is de Bondfilm met het meeste potentieel tot nu toe, maar niet alles wordt uit de kast gehaald.

3,5

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Superfilm. Strak script met goede dialogen en subtiele humor, sterke actie, maar vooral: perfecte casting. Craig is een fantastische menselijke Bond, Green is een ontzettend mooie vrouw die haar personage genoeg diepgang mee weet te geven en Mikkelsen is de ultieme geloofwaardige badguy. Zo strak heeft James Bond nog nooit in elkaar gezeten, en Casino Royale mag zich wat mij betreft gerust één van de beste (zo niet dé beste) films uit de reeks noemen. Ik lees hier en daar wat kritiek dat het allemaal niet Bondachtig genoeg zou zijn, maar daar hecht ik weinig waarde aan: de steeds flauwer wordende Brosnans toonden wel dat die formule nogal uitgewerkt raakte. Hier valt daarentegen nog genoeg mee te doen, wat het dan ook des te jammer maakt dat Quantum Of Solace de goed uitgewerkte personages en het sterke plot laat vallen voor de saaiste achtbaanrit aan actiescènes die in lange tijd op scherm is vertoond.

avatar van roeman

roeman

Nou, dat was wat. Voor het eerst met onze dochter (12 jr) een James Bond gezien. We willen nl. naar de nieuwste Bond en vonden dat ze eerst eens kennis moest maken met Bond.. James Bond. Dus op de bank BR in de DVD en starten maar; "Hij duurt wel 140 min mop, zo lang duurt die nieuwe met het nummer van Adele ook." Wel lang, maar ja dan krijg je ook wat.
Een compleet vernieuwde Bond die na Sean Connery weer een nieuw leven aan de Ian Flemming's Bond moet geven.
En hij doet het met verve, Craig heeft het gedaan, Bond nieuw leven ingeblazen. Hij is fris, vol goede bedoelingen en met een ego die groter is dan GB komt ie een heel end, hij word alleen ingehaald door Vesper die hem een flink oor aan naait. Weg ego, weg zelfvertrouwen. Maar gelukkig weet M hem weer op het juiste spoor te brengen. Onze dochter vond het geweldig, die heeft meer dan 2 uur op het puntje van haar stoel gezetten en kon zelfs lachen om de one-liners die flitsend voorbij kwamen. Zoals; "Iets meer naar rechts, ik heb daar jeuk." Tja, ook wij hebben voor de tweede keer genoten en er komt dan ook een 0.5* bij de waardering. Connery heeft James Bond leven gegeven, Craig heeft Bond gereanimeerd en een tweede leven gegund, briljant. Precies zoals Flemming het had bedoelt. Een 00 die alleen zichzelf en zijn pistool, hersenen (lees zelfvertrouwen en ego) en kracht vertrouwd.
En ja daar moet je van houden, en wij doen dat, op naar Skyfall.

avatar van The Oceanic Six

M: I knew it was too early to promote you.

James Bond: Well, I understand double 0s have a very short life expectancy... so your mistake will be short-lived.

Nu Skyfall eraan komt vond ik het wel eens tijd voor (de zoveelste) herziening van Casino Royale. Daniel Craig kreeg vooraf ongelofelijk veel kritiek, maar achteraf blijkt 1 van de, zo niet misschien wel de beste Bond film uit de hele reeks gemaakt te zijn. En daar zit ook een fantastische rol van Craig als 007 bij. James Bond is plots menselijk, kent enige emoties en is niet onverslaanbaar. Misschien werd het na miskleunen als Die Another Day wel tijd voor een nieuw tijdperk James Bond. De nieuwe Bond is realistischer, harder en diverser.

Ik heb wederom geweldig genoten van een briljante mix tussen avontuur, actie, emotie en het James Bond gevoel. De sfeer die je de hele film lang mee krijgt is indrukwekkend. Van een fantastische zwart-wit opening tot een indrukwekkende finale in Venetie, het voelt gewoon subliem. De hele film voelt eigenlijk perfect. Fantastisch camerawerk, geweldige geluidseffecten, een uitstekende soundtrack (met een prima titelsong!) en een ongekend boeiend verhaal. Zelfs lange pokerscènes weten nog te overtuigen. Enkele langdurige actiescènes zoals de lange achtervolging en de grande finale zijn zelfs niets minder dan perfect. En tussen dit alles door excelleert Daniel Craig als James Bond. Hij is keihard, ontziet niemand, perst er af en toe een gevatte oneliner uit, maar is tegelijkertijd een kwetsbaar mens. Het moment dat hij naast Vesper onder de douche gaat zitten is misschien wel typerend. Erg mooi moment. Ook de rol van Dame Judi Dench moet echt genoemd worden. Wat doet ze het weer fantastisch! Mads Mikkelsen steelt ook de show als Le Chiffre. Misschien niet de meest indrukwekkende Bond villain, maar zijn rol is van zeer hoog niveau. De pokermomenten tussen hem en Bond zijn ook enorm spannend.

Bij mij was GoldenEye eigenlijk al mijn hele leven mijn favoriete Bond film, maar ik denk dat Casino Royale dit nu toch wel is geworden na de zoveelste herziening. Eigenlijk kan ik niks negatiefs noemen, behalve dat bepaalde Bond zaken wel weer in de toekomst op de goede manier in de film moeten zitten. Maar storend was het hier absoluut niet. Ik verhoog de film naar de perfecte 5* en de film gaat ook mijn top 10 in.

5* (was 4,5*)

avatar van Ghola

Ghola

Ook bij herziening vond ik Casino Royale niet de geweldige actiefilm die het volgens velen zou zijn. Het is wel een film met geweldige momenten, waaronder de heerlijk snedige dialogen tussen Bond, M en later z'n love interest, alsook een aantal goede achtervolgingsscènes. Helaas verliest de film tussendoor sfeer en vaart door onder andere de langdradige gebeurtenissen in het casino, en wordt vervolgens ook het einde te lang uitgesponnen. Ik heb nooit zo goed begrepen waarom dit soort actiefilms 2,5 uur moeten duren en geloof dat ook Casino Royale er niet beter van wordt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Dit is een verrassend goede Bond-film, om niet te zeggen een van de betere.

Daniel Craig zet hier een pracht van een Bond neer, een verademing tegenover de vorige Bond acteurs, die het ook wel goed deden, maar je ziet nu een andere, hardere, sluwere en verstandiger 007.

De film is ook ruwer dan de vorige Bond-films en dat mag ook, minder humor, geen gadgets (er is geen 'Q' dit maal) tenzij de bestaande, die iedereen ondertussen kent, GSM, GPS en dergelijke hardware.

Spanning verzekerd, in deze wel lange film van 2u20 minuten, die ook geen enkel zwak moment kent.

Daniel Craig heeft heel wat kritiek gekregen toen hij de rol aannam, en heeft toen gezegd wacht tot de film klaar is en geef dan kritiek, wel die krijgt hij, maar dan in de goede zin. Hij is de waardige opvolger voor alle Bond-acteurs voor hem.

Prachtige rol van Eva Green ook, denk dat je van deze meid nog meer mooie dingen zal zien. Ook Judi Dench is weer van partij en wordt steeds beter in haar rol van 'M', met toch wel aardig pittige one-liners.

Kortom, pracht van een film, met een prachtige James Bond die je snel weer wil zien in nieuwe avonturen.

Iets aan toe te voegen op deze blu-ray versie... niet echt, alleen.. de beste Bond ooit !!

Zowel de film als de acteur !!

avatar van ibendb

ibendb

Leuke Bond!
Na Skyfall gezien te hebben wilde ik de eerdere Craig-Bond-films zien. Te beginnen met Casino Royale. De film heeft een goed verhaal en een leuke bad guy. Le Chiffre is goed, maar komt nooit echt dreigend over, wat ik wel best jammer vond. Ook hoe hij stierf vond ik erg plots en kort. Verder was het acteerwerk erg goed en Judi Dench als M blijf ik geweldig vinden. Nu op naar Quantum! 3,5*

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond