• 9.381.092 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van wwelover

wwelover

Dit is pas de 2e Bond film die ik heb gezien. Dus heb geen chemie met Bondfilms, maar ik vond hem zeer geslaagt. Eerst in de Bios gezien. Het is voor mij gewoon een spectakel stuk. En Daniel Craig acteerd zeer goed en heeft aardig wat Charisma.

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Wat een k*t film zeg :l

Maar omdat ze zo lief waren goed te prijzen, dus niet mij belachelijk willen maken krijgt het tog wel een 1.0* aardig hé?

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Waarom is het dan een kutfilm, wo2-Freak? Zou wel eens aardig zijn als je dat eens voor de verandering toelicht, zeker met zo'n extreme stem.

avatar van davidov

davidov

tukkerstein schreef:

Het had niks met ww2 te maken denk ik..

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Als je eerst deze film ziet en dan nog eens naar een bond kijkt als GoldenEye is deze heel wat sneller en spectaculairder. Voor de rest ben ik zeer blij met de nieuwe richting waarmee ze met Bond zijn gegaan.

avatar van The Oceanic Six

Haha ik vond CR briljant, maar je maakt jezelf ongeloofwaardig als je beweert dat ie sneller en spectaculairder is. Goldeneye zat tjokvol met actie. En dan geen achtervolging per voet zoals hier, maar met tanks en vliegtuigen oa.

Beiden zijn trouwens mijn top 2 van JB films.

avatar van wibro

wibro

Sinds "You only live twice" alweer uit 1967 hebben de Bond films mij niet meer kunnen bekoren. Casino Royale vormt echter een uitzondering. Sterk plot, veel spanning. Film had weer echt inhoud. Ik heb weer ouderwets genoten.

Daniel Graig als James Bond is een verademing. Voor mij mag hij blijven.

avatar van iceman007

iceman007

Heb echt genoten van deze Bondfilm. Het is goed om te beseffen dat de producenten Bond wat menselijker wilden maken en daar goed in geslaagd zijn. We leren hem beter kennen en kunnen meemaken hoe hij is geworden zoals wij hem allemaal kennen en waarderen. Bond is uiteindelijk ook meer dan alleen maar gadgets, mooie vrouwen, snelle auto's en vele speciale effecten. Het hoort erbij, zeker weten, maar ze zijn niet de motor van de film. Een onsterfelijk personage zoals James Bond verdient ook meer lof dan wat we te zien kregen in de laatste Bonds. Hier krijgt hij het respect, aandacht en diepgang die hij na al die jaren wel verdiend heeft. Daniel Craig heeft de kans gehad om zich te bewijzen en heeft vele critici en fans die hem wantrouwden de mond dicht gesnoerd. Hij staat charismatisch en sterk te acteren en dat is een opluchting. Ik zie hem in ieder geval al graag terug in Quantum Of Solace, de 22ste Bond. Daniel Craig komt wat mij betreft het dichtste bij Sean Connery wie, in mijn ogen en waarschijnlijk vele anderen, nog steeds dé James Bond is. Een frisse nieuwe start voor de Bond Saga

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een ontzettend hoog Hollywood-gehalte. Als je de mooie vrouwen en vette wagens weglaat, blijft er niets meer over. Craig deed het een stuk beter dan die uit Die another Day, maar het was Green die de film draagbaar maakte.

matthijs_013 schreef:

ik weet het niet, maar dit was alles behalve een hollywood bond.

avatar van joostie

joostie

matthijs_013 schreef:

Pierce Brosnan was DE Hollywood Bond denk ik.

avatar van thunderball

thunderball

Ik lees net dat er in Juni een 3 (!) disc editie uitkomt van Casino Royale!!

Op schijfje 1 komt de film incl de optie om hem te kijken met commentaar van Campbell en de producers Barbara Broccoli en Micheal G. Wilson. Op de andere twee schijfjes komt dan het bonusmatreaal, incl een deleted scene's montage, trailers en docu's.

Klinkt goed, maar ik wilde dat ze dat meteen hadden gedaan! Ik heb hem nu al in drie verschillende uitgaves. Grrrr!

avatar van Fi_lm_bre_ker

Fi_lm_bre_ker

Een goede bond film

wel grappig dat bond steeds bij m inbreekt

het is wel meer een actiefilm en geen bondfilm

avatar van metaledje

metaledje

Prima bondfilm. Een bondfilm = explosief,spanning,romances,1 op 1 gevechten. Al die elementen zaten er dit keer ook weer goed ingewerkt. graig doet het erg goed!!! 3.5*

avatar van FullMoon

FullMoon

Laten we eerlijk zijn. Deze film in mijn ogen is de enige goede james bond films aller tijden. De rest is werkelijk bagger.. inclusief de films waarin Sean Conery gespeeld heeft. Ik hoop dat de komende bondfilms op deze stijl gemaakt zullen worden.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Zo...zo...Fullmoon.

Jij zegt het wel héél recht voor zijn raap. Maar natuurlijk mag ieder z'n mening hebben.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Iedereen mag z'n mening hebben inderdaad, maar ik denk niet dat er veel mensen met 'm eens zullen zijn...

avatar van metaledje

metaledje

Alleen de *NIET* bond-kenners

Ik ken een paar mensen die de hele collectie bondfilms,heel mooi geordend in een hoekje hebben ingericht. Die zullen zoiets nooit durven aanhoren vrees ik

avatar van The Oceanic Six

Ieder zijn ding, ik vind het meerendeel van de Bond films erg goed.

red bull

het meerendeel van de bond films zullen de meeste mensen goed vinden denk ik, persoonlijk vind ik deze wel ietsjes minder, bond heeft helemaal geen gadgets meer (zoals in de oudere delen)

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Deze film is een goede actiefilm, maar niet een goede bondfilm, er missen een aantal dingen, zoals bijvoorbeeld de gadgets van Q

red bull

ja daar ergerde ik me ook echt al aan, het is gewoon echt jammer..

• 20609 berichten

gagdet in zijn auto, in zijn telefoon, in zijn arm, zijn er al drie die ik me even kan herinneren en nee helaas (nog) geen Q volgende keer weer meer mischien, met nog meer gadgets, als het maar geen onzichtbare auto's worden want dat gaat ook een beetje ver, vandaar dat ik denk dat ze bewust een stapje terug deden want wat zouden ze dan moeten verzinnen om dat te overtreffen, een ontzichtbare spaceshuttle ofzo.

word trouwens ook moe van dat men zegt dat dit geen bond film is, je hebt een voor stukje, je hebt een gunbarrel, je hebt een titelsong (1 van de beste ooit vind ik!), hij heeft 2 vrouwen, hij heeft een vette auto, hij heeft gadgets, hij heeft humor(cynische), er is een villain en hij heeft zijn martini, dus bond is nog steeds bond alleen in een ander jasje om het zo maar te zeggen.

red bull

ja.. maar of dat jasje ook beter is?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Waarom moet het altijd maar beter en beter zijn, het is gewoon wat nieuws. James Bond voordat hij een ecthte 00-agent is. Het is anders, maar het kan gewoon naast de oudere Bond films bestaan, het hoeft niet te concurreren. De volgende Bond zal hierop aan sluiten, maar misschien krijg hij daar al zijn eerste echte gadgets en wat meer Bond trekjes zoals we nu van hem gewend zijn.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Toch wel een erg lekkere Bondfilm. Dat einde is erg goed gedaan.

Bond, James Bond. Een soort introductie achteraf. De pokerscènes mochten er ook wezen natuuurlijk. Heel ander soort Bondfilm, maar ook erg aangenaam. Minder flauw dan normaal.

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik hou niet van Bond komt doordat:
- Verhalen eindigen hetzelfde daarom gaat de spanning er vnaf. Als bond een vriendin krijgt, sterft die. Hijzelf blijft hoe dan ook werken. En in leven natuurlijk.
- Bond zit altijd met overbabede vrouwen. Binnen no-time heeft hij alweer seks. Terwijl vaak hij niet eens iets met die vrouw heeft. Bond is een vies mannetje.
- Verhaal is hoe dan ook vaak onduidelijk. Maar voor mijn idee ook niet belangrijk. Zolang het maar bond eigenschappen bevat.
- Het bestaat uit actie, seks en... en vaag verhaal. Klinkt niet als een topfilm. Vaak ook onrealistisch als je naar de actie kijkt. (Begin was een top atleet prestatie, dat bij elke Bond te zien is.)

Casino Royale verschilt daar niet van. Zelfs dan was het toch wel aardig en mooi verwerkt. De openingscene (achtervolging) was pracht staaltje actie. Zelfs een paar Prince Of Persia acties die leuk waren om te zien. Verder ging het op een typische Bond manier verder. Met inderdaad toch een goed einde (hoe voorspelaar het ook was)

Eindzin was zeer leuk verwerkt.
"Who Are You!!"
"The Name Is Bond, James Bond" *Bond deuntje en aftiteling*

2,5

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

film_kaza schreef:
Ik hou niet van Bond komt doordat:

Eindzin was zeer leuk verwerkt.
"Who Are You!!"
"The Name Is Bond, James Bond" *Bond deuntje en aftiteling*

2,5

Ja, oké. Maar daar kijk je soms ook een film voor. Lekker vermaak. Dat weet je van tevoren bij James Bond. Als ie aan het eind van elke film / elk boek doodgaat is de reeks snel afgelopen.

• 20609 berichten

ik weet niet, ik vraag me af waarom hij maar de bond films blijft kijken als ik zo zijn commentaar lees, maar beter zo geformuleerd als geen bond maar wel goeie of slechte aktie film, hij geeft tenminste nog een mening met inhoud en erkent dat het gewoon een bond film is, hij houd er alleen niet van.

avatar van film_kaza

film_kaza

combi schreef:

Keek het met mijn familie. He was een cadeautje voor mijn vader, die erg van Bond houd. Dan is het wel zo gezellig me te kijken

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond