menu

Hier kun je zien welke berichten rep_robert als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

3,5
Ik ging met een laag verwachtingspatroon heen en kwam met een big smile de bios uit.

Het ideale moment is natuurlijk om na een wk wedstrijd van Oranje naar de bios te gaan, ik had zaal 1 te pakken en dus lekker veel plek om er is voor te gaan zitten.

Het begin van de film was helaas zoals ik al van tevoren had verwacht, vrij dramatisch. Het ontmoeten van de teamleden komt erg geforceerd over. Het feit dat ze allemaal een tattootje hebben en in het leger hebben gezeten vind ik alles behalve een goede reden om je leven op het spel te zetten voor een vreemde.

Gelukkig zat de sfeer er gelijk wel in en was op dit slappe begin na de film toch een stuk beter. Er zit veel humor in en de actie is zeer vet in beeld gebracht. Over de actie gesproken, je moet de film natuurlijk niet al te serieus nemen. Alles is namelijk zo erg over de top in beeld gebracht dat je niets anders kunt doen dan genieten van de Special Effects en de geweldige stunts + creatieve actiemomenten.

Waar ik voor de film het meest voor vreeste waren de acteurs. Ik was bang dat de nieuwe mensen, respectievelijk Neeson, Cooper, Jackson en Copley de oude acteurs niet zouden kunnen doen vergeten.
Ik moet zeggen dat het me allemaal reuze meeviel, misschien komt dat ook wel omdat de originele cast natuurlijk ook geen topacteurs waren. De typetjes zijn allemaal trouw gebleven aan de serie en het plezier bij het maken van deze film straalt echt van de cast af.

Waar de "Grote 4" niet teleurstellen vind ik bijvoorbeeld de bijrol van Jessica Biel compleet overbodig en niets toevoegend. Ondanks dat ze er sexy uitziet en dat ze niet dramatisch acteert vind ik dit soort bijrolletjes helemaal niet passen binnen zo'n film. Zo krijg je weer van die geforceerde liefdesverhaaltjes die totaal niet passen in de lijn van de rest in de film. Het leukste moment was dan ook het moment dat Biel en Cooper in het pasfotohokje zaten en dat er iemand in de zaal een dikke scheet liet. Zo'n gevoel had ik dus ook bij deze geforceerde romantiek.

Het verhaal is weinig verrassend, maar ook niet bepaald slecht te noemen. Het leent zich prima uit om de vetste stunts in beeld te brengen en vooral de eindscene in de L.A. Harbour is spectaculair als einde. Ook zaten er veel knipoogjes in de film naar de oude serie, zoals het opzetten van een A-Team dvdtje in een gekkengesticht. Erg humoristisch en tegelijkertijd ook spectaculair.

Ik kan me overigens wel voorstellen dat Benedict en die andere originele Murdock niet tevreden zijn met het eindproduct, want hun cameo na de aftiteling is best geinig, maar helaas was de zaal ook al leeg. Over de rest van de film ben ik het niet eens met Mr. T en de anderen, want het is een perfecte over the top popcorn film voor in de bios!

3,5*

About Adam (2000)

3,0
Verrassend laag gemiddelde, ik moet zeggen dat het hele uitgangspunt bijzonder vermakelijk is. Vooral omdat het vanuit het oogpunt van de 3 zussen en de broer verteld wordt. Adam weet ze allemaal stuk voor stuk om z'n vinger te winden en het is erg leuk om te zien hoe bepaalde scenes terugkomen. Erg komisch en voor zover ik weet ook redelijk origineel.
Daarnaast was het erg leuk om wedstrijden van het Nederlands elftal op de achtergrond te zien tweemaal. Je zag en hoorde zelfs Bergkamp genoemd worden.

Wat me wel van een hogere waardering afhoudt is het einde, dat is veel te braaf en Adam wordt totaal niet gestraft voor zijn daden. Een echt duidelijk argument blijft ook achterwege. Jammer, want voor de rest heb ik me prima vermaakt.

3*

About Schmidt (2002)

4,0
About Schmidt is een prachtfilm, dat wordt gedragen door de geweldige Jack Nickolson, die altijd wel in staat is om een one man show van films te maken. Zo doet hij dat ook in About Schmidt, door een fenomenale rol neer te zetten als norse oude man die zijn vrouw verliest en zijn gevoelens verbergt voor de buitenwereld. Wat volgt zijn leuke scenes, waarbij Nickolson als Warren Schmidt vrolijk ja knikt maar diep van binnen het uit wilt schreeuwen.
Hij schrijft zijn frustraties eruit door brieven aan een Afrikaans jongetje met een onuitspreekbare naam te schrijven, via een zogenaamde hulporganisatie. Dit is inderdaad een mooie manier waarop het verhaal verteld wordt.

Het laatste half uur komt de goed acterende Bates nog in beeld en zien we enkele mooi scenes. Het einde is zo subliem, je kan er inderdaad meerdere dingen in ontdekken. Maar ik denk dat het vooral gaat om het feit dat hij toch nog wel iets voor iemand betekent op deze wereld, dat er iemand aan hem denkt. Vooral vanwege het dialoog ervoor, waar hij zichzelf nutteloos vindt en dat hij niets heeft toegevoegd aan de maatschappij. Dan komt zo'n brief toch wel emotioneel aan. Erg fraai!

Dikke 4*

About Time (2013)

3,5
Erg sterke romkom die grappig begint en Curtis weet als regisseur het uitgangspunt voluit te benutten. Voordat het een goedkope gimmick wordt weet Curtis het verhaal een kant op te zwengelen zodat het verhaal zelf ook serieuzer wordt. Het nadeel hiervan is dat de accenten soms verkeerd komen te liggen en de film een beetje voort kibbelt richting het einde en bepaalde elementen minder sterk zijn. Moet verder wel gezegd worden dat de cast wel sprankelt en eigenlijk de gehele speelduur overtuigend is.

3,5*

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

3,0
Ondanks alle negatieve kritieken heb ik me prima vermaakt met deze vampieren slasher.

Al moet ik wel zeggen dat de film erg veilig is, echt een typisch Amerikaans product vol sentimenten. Wel een product met hoge productiewaarde, want de film ziet er af en toe echt fingerlicking uit. De actie is behoorlijk bruut, het bloed spat lekker alle kanten op en de koppen rollen ook door het scherm. Misschien dat de film daarom in Amerika geen groot succes is, want de leeftijdskeuring zal hierdoor hoger liggen. Verder een bijzondere notering voor de paarden scene(toch uniek).

Het verhaal verweeft een aantal elementen uit Lincoln's leven met fictie, wat een leuke draai aan de werkelijkheid geeft. Natuurlijk gaat dit niet heel ver en is vooral het eerste uur niet echt heel belangrijk dat je naar Lincoln gaat. Het laatste gedeelte neemt de film een sneltreinvaart om te eindigen met een fraaie climax op de trein. Helaas krijgen de personages hierdoor niet de diepgang die ze pretenderen te hebben, een klein minpunt van de makers. Luchtigheid had de film wel goed gedaan.

Misschien qua storyline erg veilig, maar ik heb me vermaakt met dit brute vermaak.

3,0*

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

4,0
Prachtig onderwateravontuur van de heer Cameron.

Cameron weet het vaak wel goed te flikken, films maken waarmee je helemaal wordt meegezogen in het verhaal.
Ook hier is dit weer aan de hand, ondanks de zeer claustrofobische setting weet Cameron er een spannend avontuur van te maken.

De film ziet er ook weer werkelijkwaar prachtig uit, ik had echt niet het gevoel dat ik naar een 20 jaar oude film zat te kijken. Zelfs de "aliens" zagen er bijzonder indrukwekkend uit.

Het verhaal begint met lekker veel actie, maar heeft een bijzonder traag middenstuk. Ik snap best dat veel mensen dit niet veel aan vinden en het moeilijk vinden om erdoor heen te komen.
Maar ik had alle tijd van de wereld, heb lekker rustig kunnen genieten van de wonderbaarlijke onderwater wereld en het zeer degelijke en spannende verhaal.
Verwacht geen horrorpraktijken, want the Abyss is vooral tot het laatste half uur een goed voorbeeld van een psychologische thriller, waarbij een aantal personages langerzamerhand wel gek worden. Dit gemixt met wat vleugjes drama en Science Fiction maakt dit een prettige afwisselende ervaring.

Het laatste half uur begint met een superspannende afdaling naar ongekende diepten, niet al te realistisch natuurlijk, maar dat moet je van je af kunnen schudden vind ik. Eenmaal beneden aangekomen wordt het een mooi SF sprookje, wat nergens irriteert, maar wel een overduidelijke en simpele boodschap meegeeft aan de mensheid.
Ik vond het niet vervelend, maar ik kan snappen dat mensen hier de film minder om beoordelen.

Als laatste film van het jaar 2009 heb ik een goede uitgekozen, want the Abyss is denk ik wel, onterecht, een van Cameron's minst bekende films. Het ziet er werkelijkwaar prachtig uit, bevat genoeg spanning en verveelt nooit om je ruim 2,5 uur mee te nemen in een spectaculair diep op de zeebodem avontuur.

4*

Accepted (2006)

2,0
Matige college-movie waarbij je echt je best moet doen om de ongeloofwaardigheid voor lief te nemen. De ene na de andere onlogische scene krijg je voor de kiezen en het resulteert helaas uiteindelijk ook in een voorspelbare film. Het luchtige sfeertje zorgt er nog voor dat je nog enigszins kan genieten en nergens zakt het niveau door de ondergrens, maar echt veel verwachten moet je niet van deze film.

2*

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

3,0
Tsja, de film heeft echt twee kanten, de irritante Jim Carrey komt een aantal keer tevoorschijn, maar er zitten ook enkele geniale grappen in.
De irritante Jim Carrey is vooral het gedeelte van hem waarin hij altijd gekke bekken moet trekken, dat werkt vaak op je zenuwen, soms is het ook grappig.
Het leuke aan deze film zijn de vele oneliners/grappen die Carrey tentoonstelt. Heerlijke droge humor op z'n best.
Het verhaal is lekker simpel, maar nergens irriterend of ingewikkeld, gewoon goed.
Al met al prefereer ik Carrey zijn acteerwerk van de laatste jaren wat meer, het wat meer serieuze werk. Maar dit is ook wel prima vertoeven.

3*

Ad Astra (2019)

4,0
Ad Astra wordt overal (lees: recensies) neergezet als een slow burner. Ik was al helemaal ingesteld op een trage, saaie film waarbij ik 2 uur lang naar innerlijke dialogen van eenzame reiziger Brad Pitt in een ruimteschip zou gaan kijken. Dit aan de hand van een voice over. De trailer sprak me daarbij ook al niet aan.

Maar niks van dit alles. Oké, dit is niet een achtbaanrit, maar nergens wordt dit ook gepretendeerd. Maar er gebeurt gewoon best veel in de film en dat komt de film ten goede. Ik was continu nieuwsgierig naar de volgende stap die Pitt's personage Roy moest ondergaan om uiteindelijk tot het ultieme doel te komen: leeft zijn vader nog en wat gaat er gebeuren als hij eenmaal op/bij Neptunus aankomt?
Dit gaat gepaard met prachtige beelden, waarbij de achtervolging op de maan er prachtig uitziet. Maar eigenlijk is de film op alle vlakken audiovisueel gewoon een pareltje om naar te kijken. De score is niet te bombastisch aanwezig en dient het beklemmende gevoel dat Roy eigenlijk zijn hele leven ervaart. Alsof hij zich niet thuisvoelt tussen de andere mensen. Hij is op zoek naar iets. Het lukt regisseur Gray om het proces van de koele alleskunner Roy langzamerhand toch een mens met gevoelens en gebreken geloofwaardig te maken. Het helpt ook mee dat Brad Pitt een acteerkanon is. Ik vergat tijdens het kijken compleet dat hij het was.

De film vond ik allesbehalve traag. Eigenlijk bevat de film niet eens zo heel veel rustige momenten: Het ongeluk op aarde, de reis naar de maan, de reis naar Mars, de reis naar Neptunus en uiteindelijk weer terug. Misschien ligt hier ook een klein nadeel van de film. Het had juist misschien iets meer dag isolate gevoel van een lange reis kunnen weergeven. Richting het einde gaat het me net even te snel allemaal. Ik heb niet echt het idee dat Roy uiteindelijk als "enige" mens het uithoekje van ons zonnestelsel heeft bereikt.

Maar misschien is dat ook weer een goed teken, want van mij had de film wel 3 uur mogen duren. Zo kon er nog wel extra veel tijd aan het slotstuk van de film besteed worden. Emotioneel werkte de film uiteindelijk gewoon uitstekend. De film zal denk ik voor mensen vooral traag aanvoelen door de stijl van filmmaken. Een rustig portret van een personage creëren en nergens te veel willen opvallen. Alles in de film wat er qua actie gebeurt staat in dienst van het personage van Pitt. En daardoor kan de actie misschien kleiner aanvoelen en als traag worden ervaren. Maar het maakte het voor mij juist intenser. Misschien dat daarom de grootsheid van de reis, waar ik het net over had, wat meer naar de achtergrond geschoven wordt.

Verrassend, maar deze film wil ik wel in mijn collectie hebben en herzien. 20th Century Fox neemt in stijl afscheid met o.a. deze pre-Disney film.

4,0*

Adams Æbler (2005)

Alternatieve titel: Adam's Apples

3,5
Erg fijne film, waarbij ik vooral het eerste half uur stuk ging om de vele mafkezen die deze film sieren. Om dan nog is die verbaasde kop van Adam er een aantal keer bij te zien is al helemaal geweldig.
Na de helft van de film gaat het meer de serieuze kant op, wat ik niet altijd even goed vond, maar wat toch weer een paar keer werd goed gemaakt door bizarre situaties(met de pistolen) die deze film kenmerken.

Lekker sfeervol filmpje

3,5*

Adjustment Bureau, The (2011)

3,0
The Adjustment Bureau is een film met een erg originele verhaal en een helaas ietwat standaard uitwerking.
Waar de film vooral niet op scoort is de spanning. Het was leuker geweest als ze er een spannende thriller van hebben gemaakt. Waar de film nu vooral op uitdraait is een soort van moderne West Side Story en dat draait het uiteindelijk een beetje de nek om.

Desondanks wel vermaakt door de vele leuke trucjes, een snel verhaal en een leuke cast met Damon en Blunt.

3*

Adoration (2013)

Alternatieve titel: Two Mothers

3,0
Ik vind dat Naomi Watts het goed verwoord. Dit is een film die de kijker gelooft of niet.

Two Mothers behandeld een thema die zeker niet alledaags is. Met Fontaine aan het roer wordt het een redelijk ingetogen film en vervalt het niet in de valkuilen die op de loer liggen. Fontaine weet de bizarre verhouding tussen de twee zoons en moeders(tevens beste vriendinnen) redelijk subtiel over te brengen. Ondanks dat de film continu balanceert op het randje van geloofwaardigheid, weten de acteerkanonnen Watts en Wright het geloofwaardig te houden dankzij hun fenomenale spel. De twee jongens doen hun werk ook naar behoren en met zijn vieren brengen zij genoeg chemie in het spel om te kunnen overtuigen.

Toch blijft alles een beetje aan de oppervlakte borrelen, want vooral de aanleiding naar het bizarre schouwspel gaat iets te vlot en de twee vrouwen geven mij iets te gemakkelijk toe. Ook de reacties van de vier hebben mij eigenlijk doen verbazen. Maar toch geloofde ik het, hoe bizar het ook allemaal verliep.
De tijdsprongen zijn wat betreft niet heel goed voor de diepgang, zo zou de reactie van de man van Roz erg interessant zijn voor de film, maar door de tijdsprong van 2 jaar krijgen we hier eigenlijk niets van mee. Zo mis ik toch wel de emotionele diepgang en struggles die dit soort verhoudingen veroorzaken.
Wel geven de tijdsprongen een leuk beeld voor het verdere verloop van hun affaires door de jaren heen.

Interessant en zeer goed geacteerd, waardoor de film geloofwaardig blijft. Ook de prachtige locaties aan de kust van Australië geven de film net dat ene zetje. Toch mist de film wel een emotionele diepgang, waardoor ik niet ontroerd was na afloop. Wat dat betreft mis ik toch echt de (persoonlijke) gevolgen voor iedereen.

3,0*

Adventureland (2009)

3,5
Als je Adventureland gaat bekijken moet je niet een grappige film verwachten, tuurlijk zitten er wat leuke dingen in. Allleen je moet meer een romantische versie van Superbad verwachten.

De personages zijn realistisch, de handelingen ook. Verwacht niet veel domme dingen. Gewoon dagelijkse bezigheden en problemen van het jonge volk dat in een soort van pretpark werkt.

Jesse Eisenberg doet inderdaad aan Michael Cera denken, het zijn ook dezelfde types. Wel moet ik zeggen dat ik na Zombieland nu voor de 2e keer een rol goed vertolkt zie door hem. Wat ik leuk aan zijn rol vindt is ook het feit dat het geen ubernerd is, in dat opzicht overtreft hij Cera toch wel een beetje. Hij heeft toch een vlotte babbel bij de dames, maar is tegelijkertijd gevoelig. Wat wil je nog meer als vrouw whehe.
Kristen Stewart is echt een natural beauty, ze komt hier lekker rauw over, lekkere eighties style. Verder geen uitzonderlijke performance, maar door haar uitstraling kijkt de film nog wel extra lekker weg.

Verbaasde me vooral over de rol van Reynolds, iets compleet anders dat ik van hem gewend ben(al vertoont ie wel zelfde trekjes). Maar over het algemeen vrij serieus en niet zo puberaal als veel van zijn rollen. Leuk!!

De muziek moet je van houden, het is allemaal typical eighties music. Vaak lekkere meezingers, waar het toch lastig is om niet van te houden.

Adventureland is een realistische, vermakelijke en mooie kijk op de zomer van jongelui. Verwacht geen wereldvernieuwend plot of een verrassend einde, want Adventureland geeft je wel de vertrouwelijke good feeling na afloop van de film.

3,5*

Adventures in Appletown (2009)

Alternatieve titel: The Kings of Appletown

2,5
Vermakelijk jeugdfilmpje dat goed weg te kijken valt, met name door de wederom prachtige Victoria Justice. Het is alleen dat de twee kiddo's ontzettend dorky zijn en ze totaal niet weg kunnen komen met zo'n kapsel. Wat dat betreft zijn zij wel een miscast.
De zomerse vibe en het met enthousiasme gebrachte verhaal redden de film dan nog wel enigszins.

2,5*

Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D, The (2005)

1,0
Poeff, wakker worden met deze film op RTL4 valt echt niet mee. Maar mede dankzij mn luiheid ben ik ook gewoon blijven kijken.
De animatie is echt foeilelijk, de kids roepen weinig sympathie op en het moraaltje wordt vreselijk erg opgedrongen.

Rodriguez mag dit soort films misschien wel voor zijn kids maken, ik weet wel tientallen anderen die veel beter zijn dan deze rotzooi. Ik kan de film helaas niet beoordelen als iemand van 8-10 jaar, maar dit gaat er bij mij echt niet in.

1*

Adventures of Tintin, The (2011)

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

4,0
Spielberg heeft met TinTin een behoorlijke verassing afgeleverd. Ik had op voorhand wel zin in de film, maar ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. De laatste keer dat ik iets van Kuifje gezien of gelezen heb is echt al jaren geleden en wat dat betreft ging ik als een noob de zaal in.

Toegegeven, het karakter Kuifje is ietwat oppervlakkig en er zit niet echt een achtergrond verhaal in, enkel wat krantenknipsels aan de muur in zijn huis. Ook wordt er niet uitgebreid de tijd genomen om de personages te leren kennen. Iets wat nadelig is, maar eigenlijk ook een voordeel. Het voordeel is dus dat de film nooit verveelt door de sneltreinvaart en de ene na de andere spectaculaire scene uit de hoge hoed wordt getoverd. De film zit vol heerlijke humor en heb regelmatig zitten schaterlachen in de bioscoop. Dit veraste mij echt positief. Ondanks dat ik me niet veel kan herinneren zijn de personages in de film wel behoorlijk authentiek en heb je wel het gevoel dat ze goed uitgewerkt zijn zoals je ze in de strip zal kennen.
Captain Haddock heeft wat dat betreft vooral de lachers op zijn hand met zijn alcoholische buien.

Visueel is de film werkelijk waar overdonderend mooi en is dit na Avatar toch echt wel topnotch. Fantastisch! Daar komt ook nog bij dat er veel visuele trucjes op het scherm getoverd naast het leuke en dynamische camerawerk in de film dat de overdonderende actie zo scherp volgt. Zo heb je vele leuke trucjes tussen de scene overgangen. Zo ga je via een hand of een plas water naar de volgende scene. Erg leuk, creatief en bovenal ook fris gedaan. Zo merk je toch ook dat er naast de vele manuren ook gewoon liefde in de film zit. Zelfde geldt ook voor het 3D gebeuren, eindelijk had ik weer het gevoel dat ik naar een film zat te kijken die er ook daadwerkelijk aandacht aan heeft besteed. Zo vind je vooral veel diepte in de film, klasse!

De muziek van Williams is niet zo prominent aanwezig als in vele andere Spielberg films, maar het voelt wel goed en natuurlijk aan. Paste perfect bij de film, al is dit geen Oscarwinnend materiaal.

Het is geen gemakzuchtige verfilming die simpel probeert te cashen. Ondanks de ietwat oppervlakkige personages en het gebrek aan diepgang dendert de film wel door richting het einde en zit je voor dat je het weet al weer naar de aftiteling te kijken.

Peter Jackson, kom maar op met het vervolg! Dit smaakt zeker naar meer.

4*

Affære, En (2018)

Alternatieve titel: An Affair

2,5
Beetje een geval van vlees noch vis.
De troosteloze "betonnen" sfeer is prima en de acteurs vind ik ook meer dan prima, maar er is gewoon te weinig om mee te werken. Het plot stelt niet veel voor en er gebeuren gewoon te weinig spannende dingen. De roekeloosheid van Anita komt soms ook ongeloofwaardig over en soms zit je echt crinching te denken van, doe dat nou niet meid en neem nou even wat gas terug.

Gelukkig wordt het niet vervelend en krijgt ze ook gewoon haar verdiende loon naar aanleiding van haar irritante gedrag. Maar een film als dit verdient een script dat meer doordacht is en naar een spannender einde toewerkt.

2,5*

African Queen, The (1951)

3,0
Krappe voldoende, maar dan vooral vanwege de vaak echte beelden en de leuke en spontane dialogen tussen Hepburn en Bogart.

Het verhaal is zelf is me gewoon veel te traag, de basis biedt genoeg voor een film vol avonturen. Maar juist dat segment valt erg tegen, wat volgt zijn veel dialogen binnen de boot. Hierdoor beperkt de film zich ook alleen tot de interactie tussen Bogart en Hepburn, die gelukkig niet door de mand vallen en soms zelfs gewoon erg leuk zijn.

Toch blijf ik met het gevoel zitten dat er meer in had gezeten.

3*

After Earth (2013)

2,5
After Earth is gelukkig geen ramp geworden zoals the Last Airbender. Daar heeft Shyamalan overduidelijk wel van geleerd, maar het is wel jammer dat hij deze kant op gaat. Het is nu een anonieme regisseur geworden waarbij hij zelfs niet meer eens op de posters vermeldt wordt.

De film stijgt niet boven de SF middelmaat uit, voornamelijk omdat Jaden Smith totaal niet het talent heeft van zijn vader. Dit resulteert in het begin in een slappe voice over, die op de lachspieren werkt. Daardoor is het lastig om in de film te komen. Gelukkig zit er een razende vaart in de film, waardoor dit niet stoort. Ook is zijn personage een beetje slapjes geschreven en ligt het familiesentiment er te dik op, vooral de nutteloze flashbacks over de overleden zus zijn nutteloze toevoegingen. Ook het hele ghosting principe wordt iets te dik aangezet, waardoor je soms een soort van Star Wars deja vu beleeft("use the force Luke")

Voeg hierbij enkele onlogische elementen (roofdieren die een schuldgevoel hebben en een mens iets in het krijt staan) en ietwat overdreven ecologische boodschappen(er schijnen zelfs Scientology elementen in de film te zitten) en je hebt alweer een box office flop te pakken als Shyamalan zijnde(wat ik hem nog steeds niet gun).
Ondanks de aanwezigheid van Smith, die altijd garant staan voor minstens 100 miljoen aan de box office is dit niet voldoende, juist omdat het budget veel te hoog ligt en de kosten amper terug verdiend kunnen worden. De film is wat dat betreft iets te serieus, pretentieus en ik zie Smith in dit soort rollen toch liever wat luchtiger.

Het budget maakt de film overigens wel aangenaam. De thuisplaneet ziet er fraai uit, de paar beelden in de ruimte zijn mooi, de technologische snufjes zijn Science Fiction film waardig en het ruimteschip heeft ook een erg fraaie organische look. De productie design is topnotch.
De vaart zit er dus verder ook lekker in en met de actie in de wonderschone ongerepte natuur van aarde is ook vermakelijk. In de bioscoop komt de film meer dan prima tot zijn recht.

Al met al een erg wisselvallige film die zeker veel gebreken heeft, maar het avontuur boeit genoeg en wordt simpel gehouden zodat het ook geen al te vervelende zit is.

Ik heb de hoop nog niet opgegeven M. Night Shyamalan!!

2,5*

After Hours (1985)

3,5
Vermakelijke film met een simpel, maar hilarisch uitgangspunt. Griffin zet een leuke rol neer als man die naarmate de nacht vordert steeds verder in de problemen komt. Het is niet altijd even geloofwaardig hoe hij zich gedraagt, maar de situaties waarin hij zich per ongeluk de hele tijd laat verkeren zorgen zo nu en dan wel voor een brede glimlach.
De bijrollen van de knotsgekke mensen in SoHo zijn ook goed gedaan en dit wordt breed ondersteund door de sfeervolle muziekscore en de mooie nachtelijke beelden van SoHo.

Het einde vond ik ook hilarisch(papier maché), al had het wat mij betreft niet persé goed af hoeven te lopen. Al is de manier waarop hij terug op werk komt wel erg grappig.

Dikke 3,5*

After.Life (2009)

Alternatieve titel: After Life

2,5
Redelijk eens met Theunissen, het uitgangspunt van het verhaal is zeer zeker boeiend. Alleen de uitwerking is niet altijd even goed, vooral Ricci haar personage kan niet op veel sympathie rekenen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Long z'n rol, wat een drol is het ook en hij handelt op zoveel onlogische manieren dat je er op een gegeven moment zat van wordt.

De sfeer in de film was wel beklemmend, de soundtrack zorgde voor een raar onderhuids gevoel. Alleen gebeurde er uiteindelijk toch te weinig. Als je het achteraf bekijkt heb je niet naar meer zitten doen dan kijken naar dialogen tussen een naakte, dooie Ricci en een begravenisondernemer zonder enige climax in het verhaal.
Moet overigens wel zeggen dat Neeson zijn rol met verve vervulde, veruit de beste rol in de hele film. Hij kon ook de hele tijd op mijn volledige sympathie rekenen.

Jammer dat het best voorspelbaar eindigt. Uiteindelijk toch een redelijk tot matige film.

Krappe 2,5*

Airplane II: The Sequel (1982)

Alternatieve titel: Flying High II

3,5
rep_robert schreef:
Waarom vergelijken mensen altijd films als top secret en airplane met the naked gun, terwijl ze de naked gun eigenlijk zouden moet vergelijken met deze films
Naked Gun is later gemaakt(al is de police squad, waar the naked gun op gebasseerd is wel een kortstondige,geniaal grappige serie uit 82)!!

Vind zelf een heleboel grappen ook weer geslaagd, volgens mij was het dit deel met die metaaldetector, waarbij criminelen met wapens,bommen en al erdoorheen komen en een oud vrouwtje waarbij het piepje afgaat wordt gelijk behandeld als een terrorist, geniaal!
De William Shatner grap is net als het wegrijdende perron(top secret) 1 van de beste visuele grappen ooit!

4 sterren


Vanmiddag de film weer herkeken, vanaf het begin wordt je platgegooid met visuele grappen & woordgrappen. Vooral in het begin zijn veel grappen hilarisch. Helaas slaan er tegen het einde aan een boel grappen ook dood en zijn sommige grappen toch vaak een herhalingsoefening van eerder gemaakte grappen.

Voor de rest sta ik nog steeds achter mijn eerdere recensie, alleen krijgt de film helaas wel een half puntje aftrek.

3,5*

Airplane! (1980)

Alternatieve titel: Flying High

4,5
Ik heb serieus wel minstens 10x dubbel gelegen. Alleen al alle scenes met Leslie Nielsen zijn in 1 woord geniaal te noemen!

Alex Cross (2012)

2,5
Inderdaad een vrij oppervlakkige film.

Het plot klinkt uiteindelijk veel spannender dan de film ook is. Je verwacht een Se7en achtige film, maar komt er nog geen mm van in de buurt.

De serial killer laat weinig tot de verbeelding toe en al met al verpest dit de spanningsboog behoorlijk. Het kat en Het dramatische toontje rondom het gezin van Alex Cross en het seksleven van zijn partner Thomas met mede collega Monica laat ook te wensen over. Dit komt ook mede door de acteurs, die eigenlijk het charisma missen om een film te dragen. Vooral de onbekende Perry als Cross mag nog niet eens de veters strikken van Morgan Freeman. Hoe hij sommige theorieën zo abrakadabra uit de hoge hoed weet te toveren levert ook onbedoeld humoristische momenten op.

De film is verder wel erg vlot en ondanks de vele minpunten best onderhoudend. Het is alleen geen hoogvlieger en kent ook geen memorabele momenten.

2,5*

Alice in Wonderland (2010)

3,0
Helemaal eens met Sjoerdow, gelukkig hebben wij een Pathé Unlimited kaart he

Maar hij verwoordt het prima, er zit heel veel vaart in de film, waardoor een heleboel personages niet helemaal goed uit de verf komen. Ondanks dat zijn een heleboel karakters wel ontzettend leuk, de Rode koningin(Bonham Carter) is grappig, the Mat Hatter(Depp) de houterige Stayne(Glover), de gek bewegende Witte Koningin(Hathaway), de gekke haas en de dikke tweeling. Alleen toch jammer dat bijvoorbeeld die twee dikkertjes en die haas niet veel tijd kregen. Ook Wasikowska is overtuigend als Alice.

Verder zag de wereld er oogstrelend uit, maar dat kan je wel aan Burton toevertrouwen. De muziek is hier en daar mooi, maar ook erg vaak standaard, gelukkig was mijn aandacht al verslapt bij de aftiteling.
Verder is de 3D toevoeging natuurlijk zoals je mag verwachten, alleen vraag ik me af of het nou echt nut heeft. Zo'n brilletje blijft toch irritant zitten.

Alice in Wonderland is gewoon een zeer vermakelijke en prachtige 3D film, alleen de diepgang (te snelle introductie van de Wonderland personages) mis je gewoon waardoor sommige grappige personages niet helemaal goed uit de verf komen.

3,5*

Alien (1979)

5,0
Heb veel van mijn top10 films een herziening gegeven de laatste tijd, nu was ook Alien weer aan de beurt.

De film verliest niets aan glans bij mij, alles is subliem aan de film. Ik vind de opbouw heerlijk en lekker traag, het bouwt de spanning gestaag op. Heerlijk hoe de film veel gebruik maakt van de omgevingsgeluiden(of geen geluiden), dat maakt het in dit geval reuzespannend.
Verder ziet het er werkelijkwaar prachtig uit, de hele films straalt iets claustrofobisch uit, de gangetjes zijn lekker nauw, er is geen engere en beter weergegeven alien monster dan in deze film, de spanning is goed aanwezig, het camerawerk is subliem.

Alles bevalt mij aan deze film en hij staat ook nog steeds terecht op nr.2 in mijn persoonlijke Top10.

5*

Alien Nation (1988)

2,5
ALien Nation is vooral een politiefilm, een waar we er al zovelen van hebben gezien. Twee rechercheurs werken aan een zaak. De een wordt vermoord en de ander krijgt een nieuwe partner toegewezen waar hij in het begin niet mee kan opschieten, maar uiteindelijk worden het wel dikke vrienden. Het enige wat Alien Nation zich doet onderscheiden van de rest van de meuk is het feit dat het dit keer niet om een chinees of neger gaat, maar om een Alien.

Een Alien dat samen met een boel anderen een minderheid vormt, niks verrassends qua plot verder dus. Vervang de neger of Aziaat door een Alien en je hebt een voor de rest identieke film. Dat is best jammer, want het uitgangspunt is best interessant. Er gebeurt helaas weinig bijzonders en het plot laat zich al lang raden.

Wel kijkt de film makkelijk weg en zijn de vele aparte die de aliens hebben best geinig en levert dit af en toe vermakelijke momentjes op. Helaas was dit ook alle lol verder.

2,5*

Alien Showdown: The Day the Old West Stood Still (2013)

0,5
Nou nee, normaal hebben van die Asylum producties wel een hoog bullshit gehalte waardoor je er nog wel om kan lachen. Alles is om te huilen in deze goedkope productie, maar dat ze alles zo serieus nemen en er werkelijk niets te lachen valt maakt deze mini productie toch wel een kleine ramp.

0,5*

Alien vs. Ninja (2010)

1,0
Ik kan best begrijpen dat je deze film goed kan vinden omdat het zo slecht is. Helaas heb ik dat gevoel niet over gehouden aan de film. Vooral die Japanse humor is van een erbarmelijk niveau. Zij laten zich ook al gauw verleiden tot het trekken van gekke bekken(die dikke blonde Japanner is een dieptepunt). Mensen moeten eens leren dat zoiets NIET grappig is.

Voor de rest verwacht je qua special effects niet veel en dat is het ook niet. Wel blijven die inconsequente handelingen vervelend. In het begin zijn de ninja's erg snel en zie je ook met erg lelijke CGI hoe snel ze over daken en door hoge bomen heen rennen. Om vervolgens sloom, traag en irritant te reageren wanneer er een net zo'n snelle alien rondloopt.

Sowieso doet deze film de reputatie van ninja's niet erg goed, aangezien ze hier voornamelijk als schijtbakken worden neergezet. Dit komt ook voornamelijk door een overvloed aan dialoog, die dit soort films nou niet bepaald aantrekkelijker maken.
Ook erg jammer is de alien, die eerder op een geëvolueerd paard leek, ik had er niets mee.

Enige wat me wel kon bekoren in deze film waren de actiemomenten, die choreografie kan je wel aan Aziaten overlaten.

Desalniettemin erg slaapverwekkend, deze Predator kloon.

1,0*

Aliens (1986)

4,5
Toch met een halve ster verlaagd. Gisteren in full HD gezien op dit scherm:
http://oi51.tinypic.com/2cwk8io.jpg

Dit levert dan ook gigantisch mooie plaatjes op. Extreem zitten genieten van de actie, muziek, special effectes, designs van de Aliens, de voertuigen en gewoon het algehele verhaal. Mooie ervaring.

Toch kan dit deel ondanks zijn extreme goedheid bij lange na niet tippen aan het origineel.
De aliens worden aan de lopende band geslacht en de onderhuidse spanning is soms voelbaar, maar niet zo extreem als deel 1. De mysterieusheid heb je gewoon nauwelijks in deze film.
Als je helemaal wilt gaan lopen bitchen kan je de details afzeiken, waarom hebben ze een android in zo'n ouwe lullen lichaam van Henriksen gestopt en niet 1 of andere frisse twintiger. Niet bepaald logisch. Maar ik zie dit verder niet als kritiek.

Qua actie en vermaak gigantisch goed, maar voor de horror/spanning zoek ik mijn heil toch bij het superieure eerste deel. Een klassieker van de bovenste plank.

4,5*