menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van rep_robert. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019

Knives Out (2019) 3,5

afgelopen maandag om 20:20 uur

Knives Out voelt aan alsof het met een enorm enthousiasme is gemaakt. De topacteurs zetten allemaal een lekkere over de top rol neer. Het landhuis is mooi en de vaart zit lekker in de film. 130 minuten? Nooit gemerkt!

De grootste kritiek die ik op de film heb is toch dat het redelijk vroeg haar kruid verschiet in het whodunit gedeelte. Je leert al vrij rap dat het allemaal om Ana de Armas haar personage draait. Het ligt er zo dik bovenop dat je de rest van de film zit te wachten op iets dat er een draai aan gaat geven. Uiteraard komt dit ook en is het ook de meest logische personage die uiteindelijk de dader blijkt te zijn. Wellicht ook omdat de andere personages op het begin na te weinig motief kunnen hebben. Dat jochie had verder bijna geen nut in deze film. Gelukkig wordt het allemaal wel bevredigend in elkaar gezet, waardoor ik geen problemen heb met de reveal.

Had toch wel minimaal een 4 sterren film verwacht, maar ik houd het voorlopig op heel vermakelijk!

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Irishman (2019) 3,5

afgelopen maandag om 11:05 uur

The Irishman is een ietwat onevenwichtige film.

Waar ik volledig meeleefde met Robert de Niro en ik geen problemen had met het trage tempo van de film, mis ik toch een bepaalde diepgang in de film met alles wat er om zijn personage heen gebeurd. Zo kan ik enorm genieten van het acteerwerk en is het fantastisch om alle acteergiganten hun rol overtuigend te zien spelen. Tegelijkertijd mis ik de diepgang. Dit komt voor mij goed naar voren bij de relatie tussen Sheeran en zijn dochter. Af en toe geeft Scorsese de aard van hun relatie weer en zie je de blik van zijn dochter weer van: oh jee daar gaat pa weer, maar uiteindelijk mis ik net die ene stap die me overtuigd om het een meesterwerk te maken. Zo wordt er ook de hele film opgebouwd naar een spannend slotstuk waarin je afvraagt of en hoe Hoffa het loodje gaat leggen, maar is de daadwerkelijke liquidatie zo droog in beeld gebracht dat de spanning in één keer wegvloeit. Heb je daar dan de hele film op zitten wachten?
Maar toch heeft het einde daarna ook wel weer iets tragisch. Iedereen rondom Sheeran gaat dood en uiteindelijk heeft het verkeerd omgaan met zijn familie hem een eenzame man gemaakt. Had hij toch maar het advies van Russ (Pesci) overgenomen he!

Geen klassieker, maar wel onderhoudend en enigszins meeslepend. Alleen verwacht ik bij een film van deze lengte/grootsheid een betere verdeling van tijd in plaats van een traaf opbouwende film waarbij veel zijplotjes niet goed worden uitgediept.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Perfection (2018) 3,0

afgelopen maandag om 11:05 uur

Je verwacht op voorhand een soort van extreem trage Mindfuck film waarbij niets is dat het lijkt Ik had er eigenlijk niet zoveel zin in. Toch heb ik hem uiteindelijk maar opgezet. De spanning is in het eerste half uur ook sterk aanwezig en volgens de verwachting die ik had. Daarna volgen de verrassingen elkaar op en de een is wat verder gezocht dan de ander. Persoonlijk kon ik het sadistische en straight forward karakter van de film wel waarderen. Het is niet wat ik had verwacht. Het haalt het unieke en spannende wel een beetje weg, maar het past prima in het Netflix oeuvre van films die lekker wegkijken.

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Action Point (2018) 2,5

Alternatieve titel: Action Park, afgelopen maandag om 08:51 uur

Action Point lijkt vooral gemaakt te zijn om nog even met een paar lui wat Jackass stunts uit te halen. Erg sympathiek zijn veel personages niet en het verhaal is dus een kapstok voor gekkigheid. Wat de film nog enigszins overeind houdt is het zomerse hilbillie sfeertje dat in het "pretpark" hangt. Het doet je haast denken aan allerlei zomerkamp films uit de goede oude tijden. Daardoor was het nog een relatief makkelijke zit.

2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Christmas Inheritance (2017) 3,0

28 november, 22:20 uur

stem geplaatst

» details  

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019) 3,5

26 november, 20:16 uur

stem geplaatst

» details  

Zombieland: Double Tap (2019) 3,5

Alternatieve titel: Zombieland 2, 25 november, 16:14 uur

Zombieland: Double Tap is het vervolg waar niemand op zat te wachten, maar waar iedereen die de zaal uitloopt zich uiteindelijk wel met de film heeft vermaakt.

De vaart zit er vanaf het begin in en Fleischer maakt de verstandige beslissing om lekker over de top te gaan met de humor. Het gevolg is dat de film veel meer humor bevat dan het eerste deel en weinig saaie momenten kent. De film vraagt je wel om er in mee te gaan en het allemaal maar te geloven. Maar door het pure komedische karakter trok ik het wel. Het is lekker straight to the point en pure fun. Wat dat betreft een slimme keus om er een typisch tweede deel van een franchise van te maken. Groter en meer. Stiekem toch een tikkeltje beter dan het eerste deel!

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Knight before Christmas (2019) 3,0

25 november, 09:22 uur

The Knight Before Christmas is een mierzoet kerstfilmpje uit de Netflix stal waarin schaamteloze product placement plaatsvindt voor Alexa van Amazon. Maar ook de eigen producties (Christmas in the Wild ) komen even lekker langs tijdens het zappen op de televisie. Ik wist niet dat Netflix zo werkte.

Het gegeven van een tijdreiziger laat altijd ruimte over voor wat humor en ook deze film bevat af en toe best leuke momenten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een aantal keren wel zacht heb moeten lachen in het begin. Door het zoete karakter van de film wordt het allemaal niet te grappig en wordt er al snel overgegaan tot de orde van de dag: de lovestory van Vanessa Hudgens en Josh Whitehouse. Whitehouse integreert wel heel snel in een tijdsperiode van 700 jaar later, maar ach.. Het kan allemaal, want de kerstgedachte is het allerbelangrijkste toch?

Niet voor de mensen die een allergie hebben voor dit soort mierzoete meuk. Wel geschikt voor de mensen die helemaal opbloeien als de kerstboom weer ergens begin november opgezet wordt.

Ergens tussen de 2,5 en 3,0* Maar vanwege de kerstgedachte toch maar een kleine 3*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Peanut Butter Falcon (2019) 3,5

24 november, 20:08 uur

Peanut Butter Falcon is een aandoenlijke film waarbij LaBeouf en Gottsagen een unieke band opbouwen zoals ik ze niet vaak heb gezien in films. Later schuift Johnson ook aan en zorgt het feel good gehalte van de film ervoor dat je altijd met een big smile zit te kijken. Dat de onderlinge band zo goed werkt is o.a. doordat de regisseurs subtiel zijn in hun regie en het drietal alle ruimte geeft om te stralen. Ze laten daarnaast de prachtige omgevingen voor zichzelf spreken, waardoor de film tegelijkertijd een relaxte sfeer krijgt. Misschien is het verhaal soms wat vergezocht, maar de film voelt haast aan als een realistisch sprookje, waardoor ik er zelf geen problemen mee heb gehad. Ook leuk om Mick Foley en Jake the Snake Roberts nog even een keer in een kleine rol te zien.
Misschien niet een film voor iedereen, want er speelt iemand met het syndroom van Down in de hoofdrol en je moet dat gedrag wel kunnen accepteren, maar anderzijds denk ik ook dat je je daar maar overheen moet zetten. Ontzettend knap gedaan uiteindelijk en het is een hartverwarmende rol waarbij iemand met het Down syndroom niet als een zwak persoon wordt weggezet.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Instant Family (2018) 3,0

24 november, 19:53 uur

Instant Family is een film met twee gezichten zoals ik ze niet heel vaak zie. Het eerste gedeelte van de film is behoorlijk pijnlijk en ongemakkelijk om naar te kijken. Wahlberg en Byrne lopen panisch rond en hun dialogen zijn vaak zo bespottelijk dat ik er moeilijk naar kon kijken. Halverwege maakt de film opeens een omslagpunt. Waar de komedie compleet in de eerste drie kwartier faalt, slaagt regisseur Sean Anders er wel in om de film in de tweede helft een hart te geven. De personages worden minder irritant, de band die het gezin met elkaar opbouwt is aandoenlijk en uiteindelijk is de boodschap die Instant Family overbrengt een oprechte.

Het is gewoon jammer, want het gevoelige tweede gedeelte overklast het eerste gedeelte vol ongein. Het had zoveel beter kunnen zijn als daar ook een serieuzere focus was geweest, want met Isabela Merced (oude naam Moner) en haar personage heb je toch een klein goudmijntje in handen . Maar het belangrijkste is dat het einde van de film mij uiteindelijk met gemak overhaalt om de film wel een voldoende te geven

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hell Fest (2018) 3,0

20 november, 20:54 uur

Over de gehele linie kijkt de film wel makkelijk weg, maar de score vind ik ietwat irritant en deed me teveel denken aan de crappy horrors uit de begin jaren '00. Het uitgangspunt is verder wel aardig, al vraag ik me zelf niet af of zo'n psycho niet teveel risico neemt en gepakt kan worden, vooral het verloop van de film vraagt er wel een beetje om. Verder een paar leuke kills, een aardige setting (waardoor er weinig fout kan gaan) en een bevredigend einde waarin er geen duidelijk motief is en de dader een liefhebbende vader lijkt te zijn. Dat kan ik enorm waarderen in films.


Gewoon pretentieloze fun, meer hoef je niet te verwachten.

Krappe 3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

A Christmas Story (1983) 2,5

18 november, 22:21 uur

Het droge toontje van de film icm de voice-over is bij vlagen erg komisch, maar gevoelsmatig ligt het tempo van de film hierdoor ook niet heel hoog. Daardoor valt a Christmas Story een beetje tussen wal en schip voor mij. Heb me er uiteindelijk gewoon een beetje doorheen moeten worstelen. Wat me ook verbaast is de extreem hoge score op IMDB. Terwijl ik nog nooit van deze film heb gehoord tot aan deze week.

2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Blind Date (1987) 3,0

18 november, 21:52 uur

Toch een laag gemiddelde. Verwachten mensen serieus iets anders als de synopsis van deze film voorbij komt? Willis in zijn pre Die Hard tijdperk is erg aandoenlijk. Er zit veel melige humor in de film en het hoogtepunt is toch het hele gebeuren in het landhuis als Willis zijn personage bij Basinger's personage probeert te komen. Ik heb toch regelmatig moeten lachen om de stompzinnigheid van de film. Het had van mij misschien nog wel iets meer over de top gemogen dan dat het nu was. Nog meer? Ja, nog meer. Soms is de film me net even te serieus en is het einde wel heel erg feel good.

Geen meesterwerk, maar het brengt exact wat je van een film als dit mag verwachten.

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Earthquake Bird (2019) 3,5

18 november, 21:51 uur

Wat een laag gemiddelde zeg. Ik schrik ervan. Het eerste uur is de onderhuidse spanning continu aanwezig. Met Vikander, Keough en Kobayashi zijn er drie vaardige acteurs aanwezig die de seksuele spanningen in de driehoeksverhouding tot in de perfectie weten over te brengen. Lang geleden dat ik dit bij een thriller van dit type mee heb gemaakt. Daarnaast blijft Vikander een adembenemende vertoning om naar te kijken. De film was mooi subtiel en stiekem had ik al wel zo'n idee dat deze film die kwaliteiten zou kunnen hebben.
De spanningsboog kan jammerlijk niet tot de derde akte vastgehouden worden. In het laatste half uur wordt het verhaal netjes afgewerkt, maar mis je net die spanning van het eerste ruime uur. Ik denk dat er teveel wordt prijsgegeven in het begin, waardoor je al een idee kan hebben welke kant het opgaat. Wat mij betreft hoeven ze niet altijd met een flashbackstructuur te werken.

Desondanks toch een leuke Netflix verrassing.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Devil Next Door (2019) 3,5

14 november, 21:44 uur

Of Demjanjuk daadwerkelijk "Iwan de Verschrikkelijke" is blijft een vraag die wellicht nooit beantwoord kan worden. En op basis van de rechtzaak die door de staat Israël is aangespannen kan ik niet anders dan eens zijn met de uiteindelijke uitspraak van het Israëlische Hooggerechtshof.
Ik heb vanuit mijn geschiedenisopleiding geleerd dat mondelinge bronnen onbetrouwbaar zijn. Ze zijn te manipuleren en de onderzoeker (in dit geval de aanklager) kan de bron/getuige sturen zoals de onderzoeker het wil. Daarnaast speelt een falend en selectief geheugen een grote rol. Een mondelinge bron kan daarom nooit meer zijn dan een goede aanvulling op het feitelijke bewijsmateriaal.
Dit hele verhaal geldt precies voor de hele rechtzaak. De getuigen waren oud, seniel, leugenachtig en overduidelijk gestuurd door de aanklager. Het feitelijke bewijsmateriaal is onderuit gehaald en de rechters geven dit ook duidelijk aan bij de uitspraak. Toch kwam de eerste rechtbank met het vonnis dat getuigen niets kunnen vergeten en hun getuigenissen altijd voor de waarheid aangezien moeten worden. Diezelfde vooringenomenheid hoor je achteraf ook weer bij dezelfde rechters als ze tig jaar later hierover geïnterviewd worden voor deze docu. Hoeveel gevallen zijn er wel niet dat mensen de stemmen en gezichten van hun geliefden zijn vergeten na de Shoah? Ontelbare....
Het is toch stuitend hoe de rechtstaat soms werkt. Dat er bewijsmateriaal wordt gemanipuleerd, gecreëerd en achtergehouden wordt om iemand maar achter slot en grendel te krijgen. In dit geval zelfs de strop. Het kan en mag gewoon niet.
In dat opzicht is deze documentaire een fijne eye opener en erg informatief. Hoe erg de gruwelen van de Shoah ook zijn, emoties mogen bij een rechtszaak nooit de overhand krijgen.
Na de uitspraak gaat de laatste aflevering in een soort van stroomversnelling. De Duitse rechtzaak wordt er even snel ingegooid en er wordt door de aanklager weer verwezen naar een 100% correcte ID kaart van Demjanjuk, terwijl deze eerder in de documentaire nog met verschillende argumenten als vals is beschouwd. Maar dit gedeelte had nog wel een volwaardige aflevering verdiend.

Het blijft een raar gevoel. Elke keer als je Demjanjuk op het beeld ziet krijg je de rillingen, maar tegelijkertijd heeft geen enkel bewijs mij overtuigd dat hij daadwerkelijk het monster is dat veel mensen hebben beweerd.

Een aanrader om te kijken en de docu biedt een uitstekend uitgangpunt voor een kleinschalig onderzoekje voor mezelf en voor iedereen die niet met de meute meeloopt en kritisch nadenkt over dit soort zaken.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy (2004) 3,5

Alternatieve titel: Star Wars: Empire of Dreams, 13 november, 19:44 uur

Dit is echt zo'n typische making of documentaire die je vaak als extra's op blu-ray's tegenkomt. Echter is de speelduur hier wel erg langer en gaan ze wel diep op het hele proces in. Verwacht geen kritische docu, maar eerder gewoon een inzage over het totstandkomen van de legendarische film en de 2 vervolgen in de jaren 80. Dus het bedenken van de film, het financieren, de casting, het filmen op de locaties, John Williams' muziek, de special effects, de editing, de ontvangst van de films. Echt een docu die je kijkt als je geïnteresseerd bent in het wereldje of/en als je (net zoals ik) klaar bent met the Mandalorian en dit bij de gerelateerde videos hebt staan.
Vind je dit niks aan? Dan snap ik eerlijk gezegd niet waarom je hier 2,5 uur aan hebt besteed. Ik neem aan dat je toch uit een Star Wars interesse hier terecht bent gekomen....?

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Dora and the Lost City of Gold (2019) 3,0

Alternatieve titel: Dora the Explorer and the Lost City of Gold, 12 november, 19:21 uur

Duidelijk gericht op kinderen, waar je vooral in het begin echt met handen voor je ogen zit te kijken omdat het zo awkward is. Maar eenmaal aan het avontuur begonnen heeft de film zo zijn charmes. Alles is vrolijk aan de film en ik denk dat als ik jong zou zijn dat ik hier veel sentiment aan zou beleven. Als volwassene zitten er toch een paar pijnpuntjes die ik niet goed kan hebben. Die geanimeerde aap en vos voegen niks toe aan de hele film. Het zal ongetwijfeld uit de tekenfilm komen (waar ik verder niet bekend mee ben), maar in een live action film past het niet zoals het nu gepresenteerd is.

Voor de rest kon ik me niet echt storen. Het opzwepende karakter van Isabela Merced's (https://us.hola.com/celebrities/2019101829279/isabela-moner-changes-name-isabela-merced/)
is super aanstekelijk en zij zorgt ervoor dat je toch de gehele speelduur met een glimlach zit te kijken.

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Teen Spirit (2018) 3,5

12 november, 16:02 uur

Toch wel een bijzondere film. De visuele stijl is met de vele neon verlichting overweldigend en met Elle Fanning in de hoofdrol is het moeilijk om niet aan The Neon Demon (2016) te denken. Qua thematiek heeft de film best wat gelijkenissen. Met name dat Fanning's personage iets mystieks heeft en iedereen ervoor valt. Ware het natuurlijk niet dat dit een versie is die geschikt is voor alle leeftijden. Het heeft niet die gruwelijke randjes van die film.
Dat maakt Teen Spirit ook wel een moeilijk te plaatsen film. Je wordt namelijk in het gevoel van Fanning's personage Violet meegezogen. Het is allemaal erg overweldigend en moeilijk te bevatten. Zo komt de film zelf ook over. Door deze stijl te kiezen wordt het verhaal naar de achtergrond gedreven en zal het voor veel mensen als oppervlakkig bestempeld kunnen worden. Dat begrijp ik volkomen. Maar de film is vooral een ervaring, een gevoel. En daarmee zal de film niet iedereen aanspreken.

Bijzonder om deze film eens gezien te hebben. Een op het oog simpel plotje dat al tig keer anders is verfilmd wordt door Minghella uiterst hypnotiserend en aanstekelijk in beeld gebracht.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

A Simple Favor (2018) 3,0

11 november, 23:47 uur

Het duurt allemaal net even te lang. Maar uiteindelijk weet Feig een vermakelijke film uit de hoge hoed te toveren. Je merkt met a Simple Favor en Last Christmas dat Feig zijn oeuvre aan het uitbreiden is en niet enkel flauwe films kan maken. Dit is een redelijke overgangsfilm met een leuke Anna Kendrick in de hoofdrol die gaandeweg zichzelf meer ontplooit en steeds verder in een complot verzeild raakt. Nergens wordt het echt spannend en origineel. Maar ondanks de lange speelduur weet de film toch continu te vermaken. Al leent het plot zich er wel voor om op momenten net even wat gewaagder te zijn dan dat A Simple Favor is geworden.

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Anna and the Apocalypse (2017) 2,5

11 november, 23:46 uur

Ik had de film toch iets scherper verwacht. Vooral het eerste half uur komt de film niet vooruit, gebeurt er niks en halen de liedjes het tempo eruit.
Eenmaal op gang gekomen is het allemaal best aanstekelijk, maar ik had de musical elementen net even wat gewaagder willen zien. Je hebt het nota bene over zombies en een apocalypse, maar de liedjes gaan allemaal over zelfontplooiing en weet ik veel wat nog meer. Toen het groepje met de honkbalknuppel in beeld kwam dacht ik wel dat het de goede kant op zou gaan. Helaas viel dat wel mee.
Kijk, uiteindelijk is het allemaal best aardig. Maar het musical element vind ik op deze manier weinig toevoegen. Man, wat was de film tof geweest als het net even wat meer over de top zou gaan allemaal. Bloed, ranzigheid en een musical.... Ingrediënten voor succes.

2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Last Christmas (2019) 3,5

11 november, 14:59 uur

Wat een sympathieke film heeft Feig met Last Christmas afgeleverd zeg. Daarmee wijkt hij af van de flauwe komedies die hij gebruikelijk maakt en is dit veruit zijn beste werk tot nu toe. Mede dankzij Emilia Clarke natuurlijk, want zij schittert enorm in deze feel good movie. Je gelooft haar personage meteen. De drama wordt nooit te zwaar en de komedie wordt nooit te flauw. Er is dus een perfecte balans tussen deze twee. De ondersteunende cast met oa Yeoh is meer dan prima. Maar Clarke is degene die iedereen wegblaast.
Henry Golding lijkt te perfect om waar te zijn en geheel volgens de traditie is dit uiteindelijk ook zo. Het werd me al vrij rap duidelijk nadat ze vertelde over haar transplantatie dat het om zijn hart ging. Tot die tijd bleef het een beetje gissen, want je wist dat er iets niet klopte. Vooral het verwerken van zijn woning in de film kan nog voor een dwaalspoor zorgen. Dat wordt verder heel mooi uitgelegd uiteindelijk

Last Christmas verwerkt verder de muziek op een leuke manier in de film. Het blijft natuurlijk wel een kerstfilm, dus alles eindigt met een positieve noot. Daar beoordeel ik de film ook op, want Last Christmas slaagt in haar doel:
Je kijkt de film met een lach en een traan, maar bovenal... Het kerstgevoel ontstaat!

Ruime 3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Deliver Us from Evil (2014) 3,5

11 november, 09:35 uur

Sfeervol prentje die mysterieus en spannend begint. De nachtelijke escapades van Bana als speciaal agent zijn interessant en continu heb je het gevoel dat er gevaar lurkt. Het exorcisme gedoe had wat mij betreft niet zo expliciet naar voren hoeven te komen. Ik had het onderzoek verhaalsgewijs toch liever een andere kant op willen hebben.
Gelukkig redt het creepy sfeertje en de weirde antagonisten het allemaal een beetje. Al vond ik de finale verder niets nieuws doen in dit genre.

3,5* blijft staan

» details   » naar bericht  » reageer  

Hellbound: Hellraiser II (1988) 2,5

Alternatieve titel: Hellraiser II, 11 november, 09:31 uur

Iets minder in de herziening. Dit komt vooral door het eerste half uur. De film komt veel te moeizaam op gang. De recap voor de openingscredits is bespottelijk, alsof je een of andere serie zit te kijken. "last episode on Hellraiser:......". Vervolgens komt er later nog een recap voorbij. Totaal onnodig en voegt niks toe aan de film.

Wanneer de film dit juk van zich af weet te schudden stijgt het niveau iets. Of laat ik het zo zeggen, de film wordt iets interessanter. De leading ladies zijn leuk en ook Julia is weer van de partij. De Cenobites worden nog niet volledig benut, maar dat komt later in de reeks wel.

3,0 > 2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hellraiser (1987) 4,0

Alternatieve titel: Clive Barker's Hellraiser, 11 november, 09:27 uur

Hellraiser is toch zo'n film die je wel aan het hart gaat. Natuurlijk is de film volgens de 2019 standaard behoorlijk cheesy en gedateerd. Maar de algehele vibe, die sicke gedachtengang van de gekke stiefmoeder Julia en de Cenobites zijn gewoon heerlijk. Zij zorgen ervoor dat Hellraiser ook in 2019 nog steeds een gewaardeerde horrorklassieker is.

4,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Christmas in the Wild (2019) 2,5

Alternatieve titel: Holiday in the Wild, 11 november, 00:41 uur

Inderdaad een erg overhaaste film. De pacing is gewoon duidelijk niet in orde. De synopsis van MovieMeter gebeurt al in het eerste kwartier. Niet normaal hoe overhaast de personages geïntroduceerd worden en ze Kristin Davis in Zambia willen hebben. Ze boekt een vakantie, haar zoon gaat op zichzelf worden, 10 seconden later maakt manlief het uit en daarop volgend stapt ze al uit op het vliegveld in Zambia.

Verder is alles en iedereen net even te happy. Zo'n band met een zoon die net uit huis gaat.... I Don't buy it... Die Facetime gesprekken en mails. Pfff, zoetsappig en ongeloofwaardig.

Maar ook de tegenslagen/conflicten in de film zitten er voor de sier in, want eigenlijk is het gewoon net niks. Die blonde liep ook 3 keer verdwaald door de tv en die fundraising meuk. Ach, ze moesten even een tegenslagje van in totaal 30 seconden in de film verwerken.

Wat de makers slim doen is dat ze het verder op een opvangcentrum voor olifanten laten afspelen. Wellicht goedkoop scoren, maar de intenties voelen voor mij wel oprecht. Het zijn gewoon prachtige dieren die te lijden hebben onder de hebzucht van de mens.

Ondanks dat het plot en het brakke schrijfwerk is dit een gouden zet geweest die de film van de afgrond heeft gered. Voor de rest niks bijzonders in dit overhaaste plotje.

2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Let It Snow (2019) 3,0

9 november, 00:21 uur

Netflix begint nu met het droppen van de kerstfilms. Qua originaliteit hoef je bij dit soort voorspelbare meuk niet veel te verwachten. Er worden een aantal verhaaltjes gevolgd over een groep tieners in een klein dorpje dat te maken krijgt met een sneeuwstorm. Elk personage/koppeltje/groepje dat gevolgd wordt heeft zo z'n eigen dingetje en alles en iedereen komt aan het einde allemaal netjes op hun pootjes terecht. Het nadeel van dit perspectief is dat niet elk verhaaltje even leuk is en sommigen soms wel te lang uit beeld blijven. Op een gegeven moment kijk je zo 20-30 minuten niet meer naar Kiernan Shipka's verhaallijn. Terwijl ik dat juist het leukste verhaaltje vond.

Dat de film goed uit te zitten valt komt door het blik met opkomende, talentvolle acteurs die is open getrokken. Er spelen veel bekende koppen mee die je in de bioscoop langs hebt zien komen in grote films en er lopen een aantal sterren uit Netflix series in deze film rond. Iedereen doet hun werk met veel plezier en doordat de film doorspekt is met talent valt deze kerstfilm met een mweh oké plot reuze mee.
Mocht je dit wel een ontzettende rukfilm vinden, wat had je anders verwacht van een feelgood kerstfilm?

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Joker (2019) 5,0

8 november, 18:03 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

Doctor Sleep (2019) 4,0

8 november, 17:50 uur

Met Doctor Sleep heeft King een boek geschreven dat een ode is aan de Shining en nergens als een goedkoop vervolg aanvoelt. Flanagan weet het uitstekend te verfilmen. Met het plot van de film met het groepje "onsterfelijke" wezens onder leiding van de prachtig mooie Rebecca Ferguson, ligt meligheid heel snel op de loer. Maar Flanagan weet dit vakkundig mysterieus en spannend te houden. De balans tussen de drie verhalen (Danny, Abra en deze wezens) is uitstekend en komt perfect samen op tweederde van de film. Tot die tijd wordt er veel in de personages geïnvesteerd en de film vraagt om je geduld. De spanning wordt zorgvuldig opgebouwd en nergens voelt het goedkoop aan.

De kracht van Flanagan is dus dat je inderdaad het geduld hebt tijdens het kijken. Pas als je volledig in de film zit en de strijd van Dan en Abra komt de finale in het Overlook hotel aan bod. Dit voelt aan als een ode aan the Shining, maar tegelijkertijd doet Doctor Sleep zijn eigen ding en ga je volledig mee in het verhaal.

Ik heb weinig op de film aan te merken. Misschien een ietwat slepend middenstuk, maar echt hinderlijk was het niet.

Wederom een topfilm. Het begint er toch op te lijken dat 2019 een topjaar qua films is. Het beste jaar in tijden!

Twijfel tussen 4 en 4,5...ik ga voorlopig voor 4 sterren.

4,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Midway (2019) 3,0

8 november, 17:48 uur

Nou, ik heb de film vanmiddag gezien. Het is precies wat je van Emmerich mag verwachten. Heel veel heroïek en heel veel explosies. Een moment rust is er amper. Vanaf het begin tot eind zit je in een rollercoaster en weet daarom de vele gebreken te verbloemen. Je zit toch bijzonder gemakkelijk de film uit.
Afgaande op bovengaande berichten valt het met de Amerikaanse heroïek echt bijzonder mee. De heroïek voel je vooral op persoonlijk vlak met bijvoorbeeld het personage van Ed Skrein. Nergens wordt het "wij zijn Amerika, wij zijn de beste, machtigste en de Jappen zijn allemaal kwaadaardige wezens". Sterker nog, ik vind dat er bijzonder eervol met de situaties vanuit het Japanse perspectief wordt omgegaan. Nog veel meer dan ik van tevoren had verwacht. Nee, de film is bijzonder lomp op veel gebieden, maar op dit vlak heb ik het echt vele malen erger gezien in andere films.

Waar de film voor mij tegenvalt zijn toch de personages. In films als 2012, The Day After Tomorrow en Independence Day wordt je (hoe overdreven en ongeloofwaardig het ook is) toch meegenomen op een persoonlijk avontuur waar het redden van familie en vrienden centraal staat. Daardoor leef je mee met de personages (althans, dat is de bedoeling). In Midway weet Emmerich dit alleen succesvol uit te dragen met Skrein's personage. Woody Harrelson, Patrick Wilson, Luke Evans lopen er wat mij betreft net even te anoniem en onderbelicht bij. De rest van Skrein's team voelt me ook net even te anoniem aan. De film borrelt wat dat betreft teveel aan de oppervlakte. Niet dat ik het diepgaand had verwacht, maar Emmerich's opzet in eerder genoemde films slaagt net wat meer.

Verder props voor de special effects. De explosies zijn machtig mooi en de luchtgevechten voelen hyperrealistisch aan.
Midway levert daarom gewoon wat het van tevoren al beloofd: een rollercoaster rit vol actie en explosies. Iets waarvoor je graag naar de bios zou willen gaan.

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Letters from Iwo Jima (2006) 2,5

Alternatieve titel: Iou Jima Kara no Tegami, 7 november, 23:58 uur

stem geplaatst

» details  

Escape Room (2019) 3,0

4 november, 00:51 uur

Inmiddels voor de tweede keer gezien en toch wel de leukste van de Escape Room films. Dat komt vooral door de leuke en creatieve kamers. Er zit een hoog tempo in de film waardoor deze nooit verveelt en elke nieuwe ruimte bracht weer de volgende problemen met zich mee. Niet allemaal bijster origineel en ook de personages zijn wel erg stereotyp en voorspelbaar. Gelukkig blijft de film niet in eindeloos gezever hangen en gaat het gezelschap snel van de ene naar de andere ruimte. Soms iets te groot en ongeloofwaardig, maar daarvoor zet ik onzin films als dit niet op. De variatie in kamers die zorgen voor nieuwsgierigheid geven uiteindelijk de doorslag!

3,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The King (2019) 3,5

4 november, 00:47 uur

Gelukkig een bijzonder vermakelijke film. Het leek in het eerste half uur even de verkeerde kant op te gaan. Teveel gekonkel in de gangen van een kasteel, daar raak je op een gegeven moment wel op uitgekeken. Gelukkig wordt er al gauw variatie in de film gebracht door de boel te verplaatsen naar het slagveld.
Je krijgt ook een goed kijkje in het hoofd van Hendrik V, die goed wordt gespeeld door Chalamet. Tel daarbij een sterk acterende ondersteunende kast met enkele acteer kanonnen daarbij op en je hebt met the King een film die weet te overtuigen. Het haf misschien wel een stuk korter gekund, maar achteraf valt het wel mee, want voordat ik het wist rolden de eindcredits weet over het scherm van Netlix heen.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Nightingale (2018) 4,0

4 november, 00:34 uur

Nightingale is wederom een bijzonder sterke en sfeervolle film van Jennifer Kent. Ze is een talentvolle filmmaker en ze volgt gewoon haar eigen pad met het maken van films. Nightingale is geen crowdpleaser.
Er wordt uitgebreid de tijd genomen voor de set up en daarbij valt en staat alles ook met de personages. De knappe Franciosi draagt de film volledig en elke emotie die zij heeft geloof je ook gewoon van begin tot eind. In shock verkeren, het verwerken van trauma's en het rouwproces. Erg geloofwaardig. De film is van tevoren misschien wel iets te gehyped en in de wandelgangen bekend geraakt om de wilde verhalen over mensen die de film niet aankonden. Erg overdreven allemaal en wellicht dat ik het daarom achteraf ook wel jammer vond. Want je zit ruim 2 uur te kijken en te wachten op momenten dat alles uit de hand loopt. Dat viel dus reuze mee. Niet dat Kent daar iets aan kan doen. Die heeft gewoon een bijzonder degelijke, sfeervolle en goed geacteerde film afgeleverd die van begin tot einde geloofwaardig heeft aangevoeld.

4,0*

» details   » naar bericht  » reageer