• 9.441.102 stemmen

Now You See Me: Now You Don't (2025)

Misdaad / Thriller | 113 minuten

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson en Dave Franco

Releasedatum: 13 november 2025

Plot Now You See Me: Now You Don't

"Unlock the illusion."

J. Daniel Atlas en de andere leden van de Four Horsemen zijn niet meer samen. Hij rekruteert een groep nieuwkomers voor een nieuwe klus: het stelen van het meest waardevolle juweel uit de geschiedenis. De edelsteen is echter in handen van een familie die zaken doet met ongure mensen. Wanneer de andere Horsemen Daniel te hulp schieten, moeten ze het gezamenlijk opnemen tegen een criminele organisatie die op wereldwijde schaal opereert.

J. Daniel Atlas

Thaddeus Bradley

avatar van grovonion

grovonion

JessicaD schreef:
Desondanks had ik de twist op het einde niet zien aankomen, haha.
Dat was erg moeilijk omdat die volledig van de pot gerukt was, natuurlijk, zoals de rest van de film. Ze zitten in de vlieger naar Dubai maar krijgen de vault volledig nagebouwd. Politie omgekocht en hun natte kleren omgewisseld omdat ze dat perfect konden voorspellen?Om maar een paar dingen te noemen.

avatar van Collins

Collins

Now You See Me: Now You Don’t is de derde in de reeks en de film brengt precies dat wat de voorgangers zo leuk maakte. Niet alleen zijn de vier hoofdpersonen uit de eerste en tweede film weer terug, ook andere personages uit de eerdere films keren weder. Het zijn niet alleen de personages zelf die voor het plezier zorgen. Het zijn zeker ook de onderlinge conflicten en de pogingen om elkaar af te troeven die de film leuk en dynamisch maken. Verder biedt de film actie en natuurlijk veel gegoochel.

Prima actie en illusies. Misschien wel de fijnste illusies vinden plaats tijdens een stop in een magisch kasteel. Een schitterende setting met Escherachtige trappen, spiegelwanden en verborgen deuren. Naast gegoochel is de film ruim voorzien van actie. Bombastische actie zonder dat er een schot wordt gelost. De actie en illusies vinden op veel locaties plaats. De illusionisten reizen wat af. Hun beweeglijkheid zorgt steeds voor fraaie decors in de vorm van diverse grote steden die door de groep worden aangedaan. En tenslotte is er natuurlijk nog de antagonist waartegen The Horsemen het moeten opnemen. Voor die rol is Rosamund Pike aangetrokken die op behoorlijk overdreven maar amusante wijze een gemeen loeder neerzet. Ze is een uitstekende antagonist. Goed passend in het illusoire schouwspel dat de film is.

Now You See Me: Now You Don’t is heerlijk popcornvermaak. Regisseur Ruben Fleischer slaagt er goed in om een frisse film te produceren. Niet alleen door de introductie van nieuwe illusionisten maar vooral door de fijne dynamiek tussen de personages en de dynamiek in de scènes. Visueel mooi. Veel vaart. Prima plot ook. Niet al te moeilijk en verfrissend dat alle gedoe eens niet om de redding van de planeet gaat, maar gewoon voortkomt uit een persoonlijk wraakmotief. Het is zorgeloos genieten van illusie, actie en humoristische interacties. En ja, de afloop staat natuurlijk vast. Op dus naar de volgende in de reeks.

avatar van AngelicV

AngelicV

Routineus gemaakt vervolg met simpele opbouw. Pike is goed op dreef als "the bad lady". Chateau Rousillon met tricks and treats is leuk bedacht. Het geheel had wat meer diepgang mogen hebben. Wel mooie plaatjes van o.a Antwerpen. 2,7*

avatar van Movie_Hvdm

Movie_Hvdm

Vond dit deel slecht. Vond het acteren erg matig. De trucs waren naar mijn inziens niet bijzonder. Ik vond het nergens ergens spannen worden.

Gewoon een erg matig deel. Van mij hoeft er geen deel 4 te komen.

avatar van Zinema

Flinterdun foefje.

Twaalf jaar na het origineel komt de sterrencast opnieuw opdraven voor dit inmiddels derde deel. De vorige films hoef je niet per se gezien te hebben, want heel complex wordt het nergens. Alhoewel. Soms verloopt de rolprent ietwat chaotisch, ondanks de hoge dosis voorspelbaarheid. Minder vanzelfsprekend zijn de trucs, hetgeen waar de reeks het grotendeels van moet hebben. De foefjes gaan ditmaal dusdanig over de top dat het bij tijd en wijle wel erg onwaarschijnlijk wordt. En dat was niet nodig geweest.

Waar het eerste deel nog enigszins uitblonk in originaliteit, is dat nu helaas niet het geval. De acteurs hebben er zichtbaar plezier in, maar het script is flinterdun. De mix met nieuwe aanwas komt niet goed uit de verf en het personage van hoofdrolspeler Eisenberg is simpelweg onsympathiek. Gelukkig zit er voldoende vaart in het geheel en blijft het allemaal luchtig, actierijk en kolderiek, ondanks de pogingen het verhaal gecompliceerder te maken dan het is. Wat je overhoudt is nipt bevredigend popcorn-vermaak.

***

Met dank aan Remain In Light voor het recensie-exemplaar.