• 9.450.600 stemmen

Alternatieve titels: Scary Movie 6 / Scary Movie VI

Geregisseerd door: Michael Tiddes

Met onder meer: Anna Faris, Chris Elliott en Regina Hall

Plot Scary Movie

Zesentwintig jaar nadat ze ontsnapten aan een bekende gemaskerde moordenaar, staan ​​de Core Four opnieuw in het vizier van de moordenaar. Cindy Campbel leidt nu een rustig leven maar is onzeker over haar veroudering. Ze ontdekt een mysterieus middel om weer jong te worden, maar de bijwerkingen zorgen voor totale chaos.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1961 stemmen

Oud vertrouwde flauwigheid. Misschien in deze tijden de spiegel welke de VS wel kan gebruiken. De trailer laat waarschijnlijk al de 'beste' grappen zien, maar dan omarmen we deze film maar in het maatschappelijk belang.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Wel top dat ze de originele cast terug gehaald hebben (o.a. Anna Faris, Regina Hall en de Wayans brothers). The Substance en Terrifier worden o.a. gepersifleerd.

avatar van moviemike

moviemike

Trailer is nog wel redelijk grappig.

Desondanks dat heeft regisseur Michael Tiddes hier op MM nog geen enkele film gemaakt dat, op gebied van stemmen, ook maar een beetje in de buurt komt van de gemiddelde 2,5*

avatar van neighbourkiller

neighbourkiller

Nou wat verstand betreft laat ik het maar tot deel 4 berusten.en die staan ook daad werkelijk in de film collectie he.ik moet er eerlijk in zijn dat humor in combinatie met horror erg goed werkt voor mij.maar de feeling met het genre na deel 4 is mij ontgaan ook door ouder worden denk ik.afijn dan mag de nieuwe generatie de macht over nemen

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Niet één keer gelachen om de trailer. Best knap.

avatar van egelhunter

egelhunter

Manman wat hebben we destijds bij deel 1 gelachen in de bioscoop. Vrijdag gaan we met dezelfde vrienden er weer naartoe. Leuk 26 jaar later.

avatar van HearHear

HearHear

Heerlijk dit soort humor in de bioscoop!!

Verstand op nul en gaan

Dit had ik wel eens nodig, leuk avondje uit.

avatar van krosnicky

krosnicky

Hilarische film de 1ste helft werd er echt Joke na Joke na Joke op je af gevuurd

Mij persoonlijke top scary movie

1 Scary movie 2

2 Scary Movie

3 Scary Movie 2026

4 Scary Movie 4

5 Scary Movie V

6 Scary Movie 3

En als ik een tip mag geven bekijk 1st nog is 1 tot 4 dan begrijp je iedere referentie en kun je echt 100% van de film genieten

avatar van rep_robert

Normaal gesproken kan ik de parodiefilms en spoofs goed hebben. Vooral de ademruimte na het matige deel 5 (2013) kan goed werken. Zie de Naked Gun, maar ook een film die hier op de hak wordt genomen, the Final Destination, heeft veel baat gehad bij een adempauze.

Helaas is deze film pijnlijk ongrappig geworden. Heb een handvol aan keren moeten gniffelen. Maar daar blijft het bij en op een speelduur van anderhalf uur is dat gewoon te weinig. Veel seksgrappen, veel grappen over zwarten en veel parodie sketches tussendoor die telkens doodsloegen. Precies de reden waarom ik 3 en 4 ook leuker vind, omdat die andere regisseurs hadden (Zucker & Co).

Uiteindelijk was ik blij toen de aftiteling rolde, met nog een pijnlijk ongrappig toegift in de mid-credits die ik lopend op de trap moest aanschouwen.

avatar van Doom4

Doom4

crazy

"candyman"

Vond het niet het leukste deel maar mijn verwachtingen waren misschien iets te hoog. Hoe meer ik erover terugdenk hoe grappiger hij word.

avatar van zemmel

zemmel

Normaal gesproken kan ik een Scary Movie wel waarderen, maar deze totaal niet. Hele slechte, slechte bagger. Dit was totaal nergens grappig. Irritatie en spijt, meer niet. Vreselijk.

avatar van rep_robert

Jeremy Jahns legt (naast dat de film niet grappig is) het andere grote probleem van de film uit aan de hand van gouden regels van Trey Parker en Matt Stone over hoe een komedie/film moet werken.

Een goede film heeft scenes die op elkaar aansluiten. This happens, therefore that happens, but than this happens. Zo krijg je een narratief in een film en zelfs in een onzinnige komedie.

Scary Movie is slecht schrijfwerk. This happens, then this happens, then this happens. Niks Heeft verband met het voorgaande en er zit geen draad in de film, wat the Naked Gun bv dus wel heeft. En dan ook nog dat veel van die sketches een build up hebben naar een goede grap, die vervolgens continu uitblijft. En de film wordt ten onrechte vergeleken met Scary Movie 1 en 2. Geen Wayans die dit heeft geregisseerd, maar de kneus achter a Haunted House, Fifty Shades of Black en Naked.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

Donkerwoud schreef:

Niet één keer gelachen om de trailer. Best knap.

Gisteren naar de bios geweest, niet 1x moeten lachen om de film... Ook best knap. Enige waarmee ik me enigszins vermaakt heb is het herkennen van de parodieën maar man wat een slechte film vond ik dit. Ik was zelfs blij op het moment dat hij afgelopen was. 1,5*

avatar van egelhunter

egelhunter

Ik vond de film weer erg grappig. Shorty die weer continue stoned is en Doofy met een grote rol. De befscene was hilarisch en de white chicks scene ook haha. Film heeft de eerste 105 miljoen al opgehaald. Doet het dus goed aan de kassa.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Leuk voor een avondje vermaak,

Wel iets meer van verwacht leek alsof er heel erg veel uitgeknipt is.

Jammer

*2.5

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Ieder zijn ding natuurlijk, maar niemand had toch écht verwacht dat dit een goede comedy zou worden?

Voor mij valt dit een beetje in dezelfde categorie als iemand die na een verloren discussie op school roept: "Ja, nou... jij bent lekker dik!" waarna de halve klas dubbel ligt van het lachen. Niet omdat de grap zo briljant is, maar omdat gewoon zo "lekker" makkelijk is.

Maar goed, voor liefhebbers van écht slechte onderbroekenlol zal dit ongetwijfeld voelen als de Champions League van de komedie. Ieder zijn smaak.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zeer teleurstellend zesde vervolg op deze parodiereeks, waarin de gebroeders Wayans en regisseur Michael Tiddes totaal niet lijken te begrijpen wat een aantal van de voorgaande delen zo kijkbaar maakte. Scary Movie 6 oogt in alles wat grootschaliger en meer ingespeeld op de hedendaagse (griezel)cultuur, maar de afzonderlijke skits hebben amper wat met elkaar te maken en een boel van de terugkerende personages hebben alle glans verloren. Dat er een aantal goed beoordeelde en recente horrorfilms de revue hier passeren, is overigens vooral gebruikt als marketingtruc. Voorbeelden zoals Sinners, Weapons, Terrifier 3 en Longlegs krijgen niet veel meer dan een enkele minuut speeltijd. In plaats daarvan wordt eigenlijk het concept van de eerste film nogmaals herhaald, maar dit keer met nog minder inhoud en meer willekeurig bijgepropte onzin. Toegegeven dat een aantal sporadisch droge grapjes nog wel aanslaan en de film als productie gedetailleerd oogt, maar grappig of scherp is dit allerminst. Gewoon een groepje bekende acteurs die onderling zitten te grollen.

avatar van Daan258

Daan258

Positief verrast!!!

Om eerlijk te zijn nadat de film even uit was en ik vele negatieve berichten/reviews had gezien waren mijn verwachtingen al wel wat lager.

Toch even in de bios meegepakt en ik moet zeggen dat ik me oprecht heerlijk heb kunnen vermaken!

Ja, het is ontzettend flauw op momenten, maar je weet denk wel wat je een beetje kan verwachten als je de eerder films hebt gezien. Je merkte wel dat ze ontzettend veel films erin wilde stoppen, waarbij soms iets to much was aangezien ze te weinig van alle films hebt kunnen zien. (tuurlijk is de meeste focus op Scream/Ghost face) wat ik persoonlijk juist erg leuk vond. Daarnaast heel leuk om de oude cast weer terug te zien en vooral Doofy! Ik heb oprecht erg kunnen lachen door o.a. door hem maar ook zeker de grappen die gemaakt werden in de film.

Misschien zullen mensen gaan haten, maar ik denk (voor nu want ik ga binnenkort deel 2 en 3 nog even kijken) Na de OG Scary Movie dit deel voor mij op nummer 2 staat.

Zeker een 3,0*

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Te hysterisch teveel gegil. Nee dit was niet goed, en niet grappig