• 8.895.986 stemmen

Alternatieve titel: Action Park

Geregisseerd door: Tim Kirkby

Met onder meer: Johnny Knoxville, Chris Pontius en Eleanor Worthington-Cox

Plot Action Point

"Real Stunts. Real Thrills. Real Messed Up."

Een waaghals runt samen met zijn vrienden een eigen pretpark, ontworpen met de minimale veiligheidsregels en maximaal plezier: Action Park. Wanneer zijn weggelopen tienerdochter op bezoek komt, opent er naast het pretpark een ander pretpark van een grote franchise. De komst van het nieuwe pretpark brengt de toekomst van Action Park in gevaar.

Aardig.

Eigenlijk komt de film een beetje te laat, een paar jaar geleden was er al zo'n minihype met een hoop retro-pretpark filmpjes. Daar sluit deze eigenlijk redelijk vlotjes bij aan, behalve dan dat er een Knoxville geurtje aanhangt. Misschien niet zo heel vreemd als ook Pontius van de partij is.

Knoxville als uitbater van een ouderwets, lokaal pretparkje dat moet opboksen tegen het grof geld. Veiligheid maakt plaats voor spanning en gevaar en dat blijkt te werken. Een ideaal excuus voor Knoxville om weer wat rare stunts uit te halen. Af en toe lijk je dan ook naar stukjes Jackass te kijken, maar dan met een veel duidelijk verhaaltje om alles samen te houden.

Er hangt een best gezellig en zomers sfeertje, de humor is aardig en het drama blijft erg beperkt. Grootse cinema is het absoluut niet, maar 't is best amusant en vooral ook erg kort. Geen tijd om te gaan vervelen, toch ook altijd positief. Degelijk tussendoortje dus.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een niet al te beste komedie, in Jackass stijl, met Johnny Knoxville en "Partyboy" Chris Pontius. Het verhaal stelt niet al te veel voor en de humor is vrij flauw. Er wordt matig gespeeld met als dieptepunt Chris Pontius die er totaalniks van bakt, het was zelfs pijnlijk om aan te moeten zien. Wat de film nog enigzins het kijken waard maakt zijn wat stunts, maar erg spectaculair zijn die nou ook weer niet, ondanks dat Knoxville de stunts zelf doet. Ik zou toch gewoon veel liever een nieuwe Jackassfilm zien, maar die kans is jammer genoeg vrij klein

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatig filmpje.

avatar van THP

THP

Zo een beetje het enige interessante aan de film is dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Action Park heette het.

Een aantal keer wel kunnen lachen en kijkt redelijk leuk weg.

Dacht door de trailer dat het veel Jackass-achtig zal zijn.

Maar de stunts/ongelukken waren ook matig.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Nee, dit is het écht niet!

De lage score hier weernam me er niet van toch nog benieuwd te zijn naar deze prent.

Het verhaal sprak me namelijk enorm aan.

Maar ... wat heb ik me vergist!

Ik vind niet snel een film barslecht. Maar deze was toch echt op alle vlakken een gedrocht.

De humor is veel te platvloers en veel te gemaakt.

Het acteerwerkt is niet om aan te zien, vooral de hoofdrolspeler is dan nog eens enorm irritant.

En het verhaal... tja, verhaal...? Dat verdwijnt gewoon in de rest van de klucht.

1x, nooit meer. 1* voor het verhaal dat op papier leuk leek

avatar van coumi

coumi

Onbenullige, snel te vergeten film. De benaming komedie is hier niet op van toepassing omdat er helemaal niets valt te lachen. Knoxville heeft blijkbaar genoten van zijn verkleedpartij in Bad Grandpa en doet die rol van ouderling nog eens over. Maar waar die vorige film lekker ondeugend en brutaal was, blijft dit veel te braafjes en past de sentimentele vader-dochter verhaallijn niet zo bij een dergelijke productie. Bovendien blijkt bij die serieus bedoelde scènes pijnlijk dat Knoxville eigenlijk totaal niet kan acteren. Wel lekker kort, is afgelopen voordat je er erg in hebt, duidelijk ook dat er nog al wat materiaal is gesneuveld op de montagetafel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Jackass Park.

Wel een aardige film die in de categorie Jackass valt met de wat oudere maar nog wel acceptabele Knoxville in de hoofdrol. Ook Pontius is weer van de partij, (je weet wel, party boy van de andere 3 Jackass films). Al is hij ook weer een dagje ouder geworden.

De film is zoals verwacht weer lekker vlot en er zit hier en daar een goede stunt bij voor een paar lachjes. Ze weten er soms weer een behoorlijke bende van te maken, maar het idee wordt ook eigenlijk niet echt maximaal gebruikt. Wat meer stunts waren namelijk ook meer dan welkom geweest, hier is ook daadwerkelijk meer verhaal in gestopt dat niet echt bij het imago van Knoxville past.

De Jonge Worthington-Cox doet haar best en komt redelijk overtuigend over. Maar als ze probeert te lachen valt ze heel erg door de mand. Het karakter van Pontius is vaak wel iets aan de (te) flauwe kant. Hier en daar valt er voor mij wel wat te lachen. Blijft wel mijn ding, die Jackass.

Visueel ziet het er vuil uit, dat ook de bedoeling is. Er hadden wel wat meer kleuren in gemogen, maar ja, misschien was de film dan heel anders geworden. Wel mee vermaakt en de film is vlot genoeg om te blijven boeien.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

90 minuten gelachen.....3.5 stars.

avatar van rep_robert

Action Point lijkt vooral gemaakt te zijn om nog even met een paar lui wat Jackass stunts uit te halen. Erg sympathiek zijn veel personages niet en het verhaal is dus een kapstok voor gekkigheid. Wat de film nog enigszins overeind houdt is het zomerse hilbillie sfeertje dat in het "pretpark" hangt. Het doet je haast denken aan allerlei zomerkamp films uit de goede oude tijden. Daardoor was het nog een relatief makkelijke zit.

avatar van Camium12!

Camium12!

Kijkt lekker weg met veel voorkomende humor die reeds in eerdere films is gebruikt. 3.0*

avatar van cambuur01

cambuur01

Tja... Ik vind dit dus best heel grappig...

avatar van umbra

umbra

Best nog wel funny, had hem slechter verwacht.

avatar van Denniskwon

Denniskwon

Als je van droge humor en een makkelijk kijkende film houd is dit wel een aanrader, het is niet super goed gespeeld ofzo maar de film is in de stijl van Jackass en Bad Grandpa. Je weet dus al wel een beetje hoe de film zal gaan.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Een oude vos verliest nooit zijn streken, en gelukkig Knoxville ook niet. Erg leuke film! Ik had toevallig juist hiervoor een korte documentaire over het pretpark op YouTube gezien en herkende daarmee een aantal elementen - de looping, het reclamefilmpje - en ik vond een verfrissende, fijne film. Nog altijd de heerlijke Jackass-humor - toegegeven, je moet ervan houden maar dat is voor mij jeugdsentiment - in een grappig, redelijk origineel verhaal met humor die in Amerika (gelukkig) een R-rating opleverde. Worthington-Cox is een belofte! Hele fijne verrassing dit.

avatar van Daan258

Daan258

Vond er nou niet veel aan.

Grappig werd het niet echt en van het verhaal moest de film het sowieso al niet hebben.

Hier en daar wel wat leuke momenten maar daar blijft het ook echt bij.

Had meer en leukere humor verwacht.

avatar van Glenn Newland

Glenn Newland

Geen topfilm maar om zo tijdens het zappen langs te komen best wel leuk.