menu

Hier kun je zien welke berichten Elineloves als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

V Word, The (2006)

Alternatieve titel: Masters of Horror: The V Word

3,0
Toen ik voor het eerst over deze episode las, dacht ik meteen 'Het lijkt wel gejat van 'The L Word', een van mijn favoriete series. Waar de L staat voor lesbiennes, staat hierbij de V voor Vampieren, dacht ik. Nou, dat had ik dus goed gedacht, want blijkbaar heeft de regisseur ook met die serie te maken.

Het is allemaal net wat té. Het is al een behoorlijk uitgemolken concept, het hele vampieren gebeuren, en natuurlijk kan een reeks als Masters of Horror dan niet achter blijven. Het begint dan ook erg veelbelovend. Duister, sfeervol, creepy.. en de bloedvergieten zie je voornamelijk in het tweede deel van de film. Er zijn wat zijlijntjes gelegd naar andere thema's en subplotten, maar die wisten mij niet te bekoren. Het is allemaal net niet vernieuwend of origineel genoeg. Normaal maakt het me niet veel uit wanneer ik iets al eerder heb gezien, maar bij deze was het af en toe vrij storend.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Goede special effect, fijne muziek die bepaalde scenes zelfs weten te dragen, en het acteerwerk is ook prima te noemen.

Daardoor toch een kleine voldoende voor deze prent.

V/H/S (2012)

3,5
Het enige wat ik in het begin dacht was: Waar zit ik in godsnaam naar te kijken? Waarom was dit zo anders dan ik gedacht had? Omdat ik er niet van uit ging dat het meerdere filmpjes waren. Ik volgde het totaal niet en al snel bleek dat ik totaal niet in de stemming was voor een drukke,chaotische en rommelige film als deze. Toch doorgezet, want hè, ik ben een bikkel.

Maargoed, Tape 1: Amateur Night. De eerste paar minuten heb ik in een rare roes zitten kijken. Het beginstuk gaf me Jersey Shore vibes. In de discotheek of auto, met vervelende chickies die keken als neergeschoten wild (Je ziet toch zo al dat dat mens niet spoort?). Mee naar huis, daar nog meer van dat zwakzinnige gedoe, en dan plots... BAM! Weirdness all over the place. Volgens mij heb ik constant de 'Bert' look (Ja, van Ernie) gehad. Achteraf ezien wel de enige die flink indruk achter liet. 4/5

Tape 2: Second Honeymoon. Sam en Stephanie. Wat was Stephanie een vervelend wijf zeg. Daar zou ik geen first, laat staan een second honeymoon mee willen. Maar toegegeven: Toch al wat meer onderhuidse spanning. Vooral op het moment dat het geld gestolen werd, lekker creepy. Verder heeft het verhaal niet veel om het lijf, ze had Sam net zo goed van een klif kunnen duwen. Problem solved. 3/5

Tape 3: Tuesday the 17th. Meh. Dit vond ik niks. 1/5

Tape 4: The Strange Thing That Happened to Emily When She Was Younger. Same, Pure bagger. 0,5/5

Tape 5: 10/31/98 - Radio Silence. Komt weer in de buurt van tape 1. Best aardig te noemen. Vergeleken met de twee voorgangers sowieso een verademing.

Maar wat ik er nou in zijn totaliteit van moet vinden..... Geen idee.Toch wel genoten van drie van de vijf filmpjes, ondanks de eentonigheid en de chaos. Sowieso een voldoende, voor nu. Eerst laten bezinken.

V/H/S/2 (2013)

Alternatieve titel: S-VHS

3,5
Ik kon me het eerste deel niet meer goed herinneren, mijn vriend had hem helemaal niet gezien, maar toch was ik benieuwd geworden naar deze V/H/S/2. En gelukkig, niet teleurgesteld. Ik werd vermaakt, maar ook zat ik telkens met een 'Waar heb ik nou in godsnaam naar gekeken' gevoel.

De ene 'tape' werkte beter dan de andere, maar allemaal wel vrij bovengemiddeld. Ik vond de man met het 'robotoog (Clinial trials)', de zombies (A ride in the park) en de commune (Safe haven) de uitschieters. De andere waren wel oké, maar konden de eerstgenoemden niet overtreffen. Voor mij was het alien gebeuren (slumber party alien abduction) het minste van allemaal, terwijl die door anderen blijkbaar erg goed ontvangen wordt.

Erg vermakelijk.

Vacancy (2007)

2,5
Deze film zit vol met alle bekende clichés, maar als je het plot leest kun je dit wel verwachten. Het was een vermakelijk filmpje om te zien, maar god, vernieuwend was het niet. Persoonlijk heb ik het wel een beetje gehad met de motorpech-filmpjes.. We've seen it all before, Wrong Turn, TCM, Wolf Creek.. en noem maar op.

Wel leuk om een andere kant te zien van Luke Wilson, eindelijk eens niet meer 'the funny one'. Dat was een van de weinig lichtpuntjes in deze film. Kate liep gelukkig niet als een dolle koe hysterisch te schreeuwen, als dat zo was geweest had ik de film niet eens afgekeken. Zij zette haar rol prima neer, net zoals haar 'husband' Wilson. Van het verhaal moet je het niet hebben, eerder van de mooie decors. Ik vond het er namelijk wél allemaal sfeervol uitzien, alleen jammer dat de film je op een of andere manier toch niet kan vasthouden. Mij niet in ieder geval.

2.5*

Vacancy 2: The First Cut (2009)

Alternatieve titel: Vacancy 2

2,5
Films over snuff movies. Interessant, maar helaas komt het in deze prequel niet goed over. Dit is deels te wijten aan de (voor mij) onbekende acteurs waar ik me soms lichtelijk aan stoorde. Reece en Otis deden het redelijk, maar de show werd gestolen door Smith. Af en toe bezorgde hij me een rilling over mijn rug.

Helaas is de spanning en mysterie al snel verdwenen omdat er direct teveel weg wordt gegeven. Alle cliche's zijn aanwezig, niet werkende telefoons en auto's, domme acties, etc.. ze komen allemaal voorbij. Slecht is het niet, maar ook niet verfrissend of vernieuwend. Leuk voor een avondje op de bank met een dekentje, popcorn en cola.

Vacation (2015)

2,5
Met vlagen leuk.

Het voelt aan als een herhalingsoefening. Alsof je het allemaal al gezien hebt. Ed en Christina waren tof, de kids verre van. Vacation moet het vooral hebben van deze twee personages en enkele bijpersonages. Leuk om Norman Reedus even te zien, dat was een welkome verrassing. Ook de andere bekende gezichten waren best oké.

Het verhaal is te cliché en voorspelbaar om er voor te zorgen dat deze film zich kan onderscheiden van andere soortgelijke films. Liet me met vlagen denken aan We're the Millers, al vond ik die leuker.

Vermakelijk voor een keer, maar de film blijft je niet echt bij.

Valentine's Day (2010)

3,5
Gisteren naar deze film geweest in Belgie, de Euroscoop.. Echt druk was het niet, voornamelijk koppeltjes, maar wel een gezellige sfeer.
Had erg uitgekeken naar deze film, niet alleen om dat hotties als McDreamy en McSteamy meespelen, maar ook vanwege alle andere grote namen.

Op het moment dat McDreamy in beeld verscheen, hoorde je de vrouwen in koor: 'Ohhh, ahhh! *zucht* JAAAA! ' En ja, ik was er één van!

Ik hou wel van dit soort films, waarbij de personages op een of andere manier allemaal met elkaar verweven zijn, maar je toch vanuit allemaal verschillende invalshoeken hun leven kunt bekijken.
Natuurlijk mist er hier en daar wat, is het soms een beetje storend dat je net in een verhaallijn zit en weer in de andere wordt gesmeten, maar ik had er niet zoveel problemen mee. Het is een lekkere film om een keer tijdens een slumberparty met je vriendinnen te kijken, pyjama's, dekens op je en een grote bak Ben & Jerry's en je hebt een gezellige girlsnight.

Taylor & Taylor wisten me het minst te boeien, zij hadden best weggelaten kunnen worden want zoveel toegevoegde waarde hadden ze niet. De verliefdheid spat er wel vanaf, logisch aangezien het in real life ook een koppel is, maar de vrouwelijke Taylor was inderdaad een tikkeltje too much. Hoorde ook niemand in de zaal om haar lachen. Wel typisch dat Adam Sandler ineens ook verschijnt, dat vond ik dan wel weer lollig.

Al met al een leuke meidenfilm, of eentje die je knuffelend met je partner op de bank kijkt, maar je hoeft hem absoluut niet in de bioscoop te zien. Een keertje huren is ook prima.

3.5* voor Kutcher, Dane, Cooper, Foxx en Latifah, mijn favo's in deze film.

Valerie on the Stairs (2006)

Alternatieve titel: Masters of Horror: Valerie on the Stairs

3,0
Nog een spookhuisfilm. Na het lezen dat het gebaseerd is op een verhaal van Clive Barker, werd mijn interesse gewerkt. ‘Hellraiser' en 'Candyman' zijn natuurlijk bijzondere films.

Het was geheimzinnig en spooky, maar nergens werd ik echt meegesleept in het verhaal. Het begint spannend, maar dit wordt niet volgehouden tot het einde. Tikkeltje voorspelbaar hier en daar en soms kon ik een vermoeid zuchtje niet onderdrukken. Misschien ook omdat ik 'm om half 2 's nachts keek.

Over een tijdje maar eens herzien, en dan kijken of er meer inzit.

Valkyrie (2008)

3,0
Ik had er meer van verwacht van deze film, op een of andere manier wist hij me niet te boeien. Het was zelfs zo erg dat ik halverwege de film in slaap viel, en toen ik wakker werd een paar hoofdstukken terug moest zetten.. Maar ook na mijn korte dutje wist hij me niet te verrassen. Al met al een redelijke film, de sfeer zit er wel in.. maar toch onbreekt er iets.

Vals (2019)

2,0
Waku schreef:
Trailer ziet er wel heel zeikerig uit.....ik pas.

Zo voelt de film achteraf ook aan, vrij zeikerig. Weinig spanning, het verloop is voorspelbaar en zeker niet vernieuwend want dit concept is al zo vaak gebruikt dat het lastig is om origineel te blijven. De twist zag ik helaas al vrij snel aankomen, dat haalde voor mij ook al een stuk spanning af. De meisjes waren erg irritant, alleen meisje Brood werkte me niet op de zenuwen. De jongens hebben nog een acteerklasje nodig, totaal niet geloofwaardig. Leuk geprobeerd, maar het thriller aspect had veel beter gekund.

Vampire Academy (2014)

Alternatieve titel: Vampire Academy: Blood Sisters

2,0
Na alle Nederlandse prut die ik de afgelopen tijd had gezien was ik toe aan Amerikaanse prut. Ik heb de trailer van 'Vampire Academy' regelmatig voorbij zien komen en hoewel mijn verwachtingen zeer laag waren heb ik 't toch maar een kans gegeven.

De film is geen dolle pret, maar in ieder geval wel iets beter dan de standaard vampierenmeuk waarmee we doodgegooid worden de laatste jaren. De film heeft even nodig om tot leven te komen, maar na een dik kwartier/twintig minuten had ik weer een beetje hoop. Helaas was dat niet van lange duur.

De acteurs zijn jong en onervaren, dat zie je. Af en toe hebben ze een blik alsof ze net uit een bloemkool zijn gekomen. Ik weet niet of dat nu grappig is of zeer jammerlijk. Ook Sarah Hyland, persoonlijke favorietje van me, valt ietwat tegen.

Kon ook niet veel met de sfeer van de film. Leek alsof ze een beetje leentjebuur hadden gespeeld bij Harry Potter, Mean Girls, Twilight en nog een handjevol andere films. Vraag me af of de makers zichzelf niet een beetje te serieus namen, of dat het doel gewoon was om een parodie te maken en die helemaal te vercrappyen.

Het enige pluspunt was het ontbreken van Kristen Stewart en de andere Twilight 'acteurs', anders was het echt huilen met de pet op.

Vampires Suck (2010)

3,5
'' Once you go bat, you never go back. ''

Wat een heerlijk begin! Een film die direct begint met een bitchfight, is voor mij al de moeite waard. Onvoorstelbaar dat je gewoon na 2 gesproken zinnen al direct 4 Twilight grappen er in gooit. Viel te verwachten..

En LOL, die hoofdrolspeelster.. inderdaad een zeer goede keuze om haar Kristen te laten spelen. Heerlijk, dat depressieve ondertoontje waar zij zo de nadruk op legt. Haar mimiek is exact goed, die gekwelde blikken, dat pruillipje, die slome houding.. Eigenlijk zijn alle personages echt uitstekend gecast, ze zetten hun rol goed neer (wel zwaar over the top, maar de karaktertrekken blijven hetzelfde), en de meeste lijken ook nog eens goed qua uiterlijk! ''Jacob'' is wel een mooie vent zeg, net zoals de ''echte''. Hij moet alleen even leren om beschaafd te plassen.

God, en die scène waar zij in de draagzak zit bij haar pa, te hilarisch! ''Dad, i'm not a little girl anymore!'' Moet je nou lachen of huilen? Ik weet het niet. En zo zit je eigenlijk de hele film.

Die scene waar hij de auto stopt, is dan ook formidabel. Dat is nou echt mijn -flauwe- humor. Zelfs de voice overs worden op de hak genomen.

Over flauw gesproken: Wie wil Edward nou niet zien met de krulspelden in zijn haar, de white strips op zijn tanden en de pyjama uit grootmoederstijd aan?

De telkens terugkomende ''Geen sex voor het huwelijk'' boodschap, die twilight je al 3 films lang door je strot probeert te douwen, is hier ook weer goed zichtbaar. ( )

Het is eigenlijk precies wat Jeroen al zegt: Hou je er niet van? Sla hem dan over. Het gaat 99,9% over Twilight, en als echte hater van die film kun je misschien nog wel eens lachen om Vampires Suck, maar als fan kun je dit denk ik niet waarderen. Laat hem dan lekker liggen, in plaats dat er weer een tiental 0,5* gegeven gaat worden.

Vamps (2012)

3,0
Vampire awkwardness. Leuk!

Leuk om Chloe van 'Don't Trust the B---- in Apartment 23' te zien. Niet altijd even grappig, de plank wordt soms best misgeslagen, maar over het algemeen onderhoudend genoeg om te amuseren. Alicia en Krysten hebben allebei een prettige manier van acteren, ze lijken zichzelf niet serieus te nemen en dat geeft net dat speelse randje er aan. Mix tussen de luchtigheid en de drama werkt ook prima. Ik kan er wel van genieten, met name dat 'dating' (zelfbruiner, haha) gebeuren van Krysten en de ontmoeting met de schoonouders e.d. zijn scènes die ik zeker kon waarderen.

Vanishing on 7th Street (2010)

Alternatieve titel: The Vanishing

1,5
Weer een 'alleen op de wereld' film. We hebben het wel vaker gezien, de wereld vergaat en een handje vol overlevenden moeten het maar zien te redden en ontdekken wat er aan de hand is. De trailer was vrij redelijk, ik moet bekennen dat mijn interesse best even gewekt werd toen ik het vliegtuig uit de lucht zag vallen, en de cast leek me, op Christensen na, ook wel redelijk. Ik hoopte stiekem dat John Leguizamo me niet teleur zou stellen. Na hem in Moulin Rouge! te hebben gezien als Toulouse-Lautrec had hij mijn hart een klein beetje gestolen, en hoewel dit een acteur is die je (nouja, ik althans) vaak in bijrolletjes ziet, had ik wel hoge verwachtingen van hem.

Helaas ben ik toch teleurgesteld geworden. Je ziet duidelijk dat de acteurs er het beste van proberen te maken, het script is namelijk niet al te best en de effects zijn ook niet altijd om over naar huis te schrijven, maar het mag niet baten. De personages zijn ook niet veel soeps waardoor het moeilijk is om met ze mee te leven of te hopen dat ze het er levend vanaf brengen.

Ik hoef niet alles voorgekauwd te krijgen, helemaal niet. Een beetje mysterie komt een film alleen maar ten goede, maar wanneer er geen enkele verklaring wordt gegeven waarom mensen verdwijnen, wat de oorzaak is, de beweegredenen, etc etc, voelt het al snel onbevredigend aan. Mystery, ja hoor. Maar horror? Seriously? Er gebeurt eigenlijk bar weinig, waardoor je interesse al snel verslapt. Jammer, want het had nog best aardig kunnen zijn.

Het einde was vreselijk en zorgt voor minimaal 1* minder, anders was ik wellicht nog iets guller geweest.

Vehicle 19 (2013)

2,0
Tja... ik weet het niet hoor. Wanneer ik twee, of zelfs drie pogingen waag om een film af te kijken omdat ik of in slaap val, of andere dingen ga doen, dan klopt er iets niet. Zo ook bij deze film. Paul Walker blijft voor mij altijd dude-whats-his-name-again van The Fast and The Furious, blijf hem altijd zien als het personage dat hij daar speelt (Waarvan ik nu dus niet op de naam kan komen, top.) maar ik zie hem wel ontzettend graag spelen. Maar ik vind het verhaal van deze 'Vehicle 19' gewoon niet zo denderend. Het begin was redelijk, daarna leek het iets te worden, om vervolgens weer vervelend te worden. Wat moet je daar nou mee?

Actie? Jawel, ik heb wel actie gezien. Maar of het me kon boeien? Nee dus. Paul was dan ook het pluspunt voor mij. Het camerawerk was, zoals eerder beschreven, soms ook een beetje jammer. Ik hou er niet zo van, die rare close ups telkens in de auto. Er leek ook geen rode draad in te zitten, alsof de regisseurs dachten; '' Weet je wat ook tof zou zijn? Dit, dit en dit! Oke leuk, dat proppen we er in, KLAAR. ''

Hoi Paul. Je kan beter dan dit. Je verdient beter dan dit. Binnenkort ga ik, na alle F&F films, Joy Ride en deze Vehicle 19 te hebben gezien, eens films van je opzoeken waarbij je voor de verandering niét in je autootje rondscheurt.

Verliefd op Ibiza (2013)

2,5
Na eerst 'Alles is familie' te hebben gekeken was het tijd voor 'Verliefd op Ibiza'. Ik ben al een behoorlijke tijd Jan-Kooijman moe, dus ik zag er wel tegenop om twee uur tegen hem aan te kijken. Maar wonder boven wonder was hij niet het meest vervelende, die 'prijs' gaat naar Kim Feenstra, die ik normaal best te pruimen vind, maar in deze film doet wat het personage van haar vraagt: afschuwelijk zijn.

Ook deze film zit vol met (al dan niet afgeschreven) BN-ers, maar gelukkig waren er wel een paar die de moeite waard waren, zoals Simone Kleinsma (leuk samen met Jim) en zelfs Rick Engelkes. De jongere generatie vond ik niet zoveel aan, op de twee DJ broertjes na. De personen waar het daadwerkelijk om draait zijn gewoonweg niet interessant. Beetje jammer.

Film moest het voor mij vooral hebben van het verhaal van Kleinsma en Bakkum, de rest was mwoah-mwoah of net juist 't nét niet.

Vermist (2007)

3,5
Ik ben lang een trouwe kijker geweest van Flikken (niet die Nederlandse rip-off, maar de Belgische) en daar viel Joke me al snel op als een goede actrice. Ook in deze film wist ze me te boeien. Ik hou van politieseries, ik kijk er graag naar en wellicht dat ik daarom me ook vermaakt heb met Vermist. Plus: ik heb een zwak voor belgen.

Veel wisselende recensies hier, denk dat het inderdaad een kwestie is van like it or leave it. Het is natuurlijk allemaal een beetje uitgerekt, maar zoals al vaker gezegd is dat niet per definitie slecht. Acteerwerk was prima en ook de sfeer was dik in orde.

Verónica (2017)

Alternatieve titel: Veronica

4,0
Ja, ik vond hem toch ook wel lekker hoor. Zeker nu het een tijdje heeft kunnen zakken. Ik vond het vanaf het begin interessant en werd ook wel meegezogen in het verhaal. Het is jammer dat heel Facebook vol stond met quotes als 'De engste film ooit!' want dan ben je geneigd er met verkeerde verwachtingen in te gaan. Het is niet mega eng, maar wel onderhoudend en het kent zeker sfeervolle en creepy momenten. Na de tweede seance zat ik toch even op het puntje van mijn stoel en bekroop me een benauwd gevoel. Acteerwerk vond ik ook prima en ik leefde echt met de kids mee. Voor mij was dit eindelijk weer eens een geslaagde horrorfilm.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

3,0
Ik vond de film zich maar traag vooruit trekken.. Natuurlijk zijn de acteurs leuk om naar te kijken, maar het verhaal is o zo voorspelbaar.. De beelden zijn daarentegen wel leuk, mooi om eens wat van de stad te zien (ben er zelf nog nooit geweest) maar voor iets anders dan dat had ik niet hoeven kijken... Cruz wist me enigzins te vermaken als temperamentvol vrouwtje, maar qua verhaal vond ik het niet zo bijzonder.

Leuk voor een keertje, maar verder niet mijn ding. Net een voldoende voor Cruz, die af en toe wel een glimlachje op mijn gezicht wist te brengen.

Vile (2011)

2,5
Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe, interessante horrortitels stuitte ik op Vile. Bij gebrek aan beter viel vanavond de keuze dan ook op deze film, omdat het plot het dichtst bij mijn 'mood' kwam.

En gelukkig, het viel in ieder geval niet tegen want mijn verwachtingen waren niet hoog. Ik had een dertien in een dozijn film verwacht en dat kreeg ik ook. Er waren duidelijk mindere momenten, maar over het algemeen was het prima uitkijkbaar. De personages an sich stoorden me niet (altijd fijn) en de hele setting sprak me wel aan. Het martelgebeuren had iets beter uitgewerkt kunnen worden en kwam helaas niet vaak schokkend over, maar wanneer je in staat bent je verbeelding aan te spreken is het best te doen.

Aardig tussendoortje, maar weet zich nergens te onderscheiden. Van dit soort films zijn er veel, en veel betere.

Villa Captive (2011)

3,0
Gemengde gevoelens. Aan de ene kant is het een redelijk goede film, maar anderzijds stelt het ook een tikkeltje teleur. Hoewel het zeker niet slecht geacteerd is en de sfeer vrij aardig te noemen is, heb ik vaak net dat 'rauwe randje' gemist. Naar het einde toe werd dit iets beter.

Het rape & revenge verhaal is eigenlijk niet vernieuwend. Het typische verhaal in een ander jasje gestoken. Toch zaten er enkele scènes in waarbij je duidelijk niet te diep na moet denken, want dan ga je je er aan storen. Het is blijkbaar normaal dat mannen op straat een meisje achterna zitten, terwijl er tientallen auto's langsrijden en niemand iets doet. Hetzelfde bij de jongen die op zijn dooie gemak (helemaal onder het bloed) op de stoep loopt om weer terug naar de villa te keren.

Het gevoel dat ik bij I spit on your grave wel had, het beklemmende, angstaanjagende en weerzinwekkende had ik hier minder. Tuurlijk er zitten enkele momenten in die zeker de moeite waard waren, maar over het algemeen schiet het net te kort.

Vinyan (2008)

2,5
Madecineman schreef:

Wat natuurlijk niet meehelpt is het belabberde, ja echt belabberde acteerwerk. De ruzie in de taxi is echt een van de slechtste staaltjes acteerwerk die ik de laatste tijd heb mogen aanschouwen.
Daarbuiten falen de hoofdpersonen erin om ook maar enige diepgang aan hun karakter mee te geven of de kijker mee te trekken in hun hopeloze zoektocht. Het morele verval komt dan ook totaal niet over omdat er gewoon geen ontwikkeling in de karakters zit. Je blijft 90 minuten lang eigenlijk naar een uitdrukking staren... En dan zijn er mensen die klagen over Sylvester Stallone.
Na 30 minuten ofzo kon het me echt totaal gestolen worden wat er met meneer en mevrouw in de jungle ging gebeuren.


Goed om te lezen dat iemand hetzelfde erover denkt als ik. Ik wou namelijk exact hetzelfde schrijven. Het kon me niet eens interesseren of ze het kind nou wel of niet terug zouden vinden, en wat er met de beste mensen zou gebeuren in de jungle kon me ook niets schelen. Het begon erg veelbelovend, de openingsscène had meteen mijn volledige aandacht maar al heel snel kakte de film ontzettend in. Ik had totaal niks van sympathie voor de hoofdrolspelers en ik voelde me tijdens het bekijken van deze film dan ook ontzettend 'leeg'. Het verhaal sleept zich maar voort zonder dat er echt iets spannends gebeurd. Op het puntje van mijn stoel heb ik in ieder geval geen enkele keer gezeten.

JacoBaco schreef:
Ik leef nog meer mee met het gemiddelde personage in GTST dan alles wat er in deze film gebeurd.


Dit is ook waar ik steeds tegenaan bleef lopen. De personages bleven oppervlakkig en wisten me totaal niet te boeien. Ik was dan ook opgelucht toen deze film afgelopen was. Ik bleef nog met een hongergevoel en een heleboel vragen achter, maar ik had niet eens zin om me moeite te doen om antwoord te krijgen op de vragen. Heb het lekker laten hangen en de film terug in de kast gezet, waar hij de komende jaren nog even blijft staan.

Virgin Suicides, The (1999)

4,0
Een paar dagen geleden heb ik deze film gezien, en hij spookt nog steeds door mijn hoofd. Op een of andere manier laat de film me niet los, de dromerige visuele stijl van deze prachtige film zet je aan het denken. Als buitenstaander groei je steeds meer in het verhaal, van de zussen die flink onder de duim worden gehouden door hun strenge moeder. Als het jongste zusje komt te overlijden, lijkt het een vreselijke schok voor iedereen. Waarom zou iemand zich zonder enige aanduidbare reden van het leven beroven? Dat is een vraag die we onszelf stellen als een (jong) iemand zichzelf van het leven beroofd. Je wil het kunnen begrijpen, maar vaak doe je dit niet.

Geweldig acteer werk ook, goede overtuigende rollen van Kirsten Dunst, James Woods en Kathleen Turner. Woods is echt een typische kerel die thuis geen woord te zeggen heeft en toestemming moet vragen aan vrouwlief, die zich op haar beurt zorgen maakt over alles wat er zou kunnen gebeuren. Zij remt haar kinderen dan ook heel erg en houdt ze het liefst afgesloten van de buitenwereld.

Wat mij het meest bijbleef is de cinematografie (veel zon en droomachtige beelden) en de muziek van Air. Erg knap om een film zo droevig maar tegelijkertijd ook zo warm te maken.

Na de film zat ik wel nog met een aantal vragen, eigenlijk met dezelfde die Filmkriebel hierboven stelt. Waarom liepen ze niet weg? Bouwden ze samen hun leven op, ver weg van huis? Dat heeft waarschijnlijk met de tijd te maken waarin het verhaal zich afspeelt.

Betoverend, hypnotiserend, indrukwekkend.
Prachtig.

Virginity Hit, The (2010)

2,0
Ik ben bezig met mijn kijkachterstand weg te werken, want in totaal, ik ben de precieze tel alweer kwijt, kom ik dan minstens op 100+ films die ik nog wil zien. Ik begin met de films die mij het minst leken. Aan de ene kant om 'er vanaf te zijn', aan de andere kant omdat ik de hoop heb positief verrast te worden. Als je mijn stemmenlijst van de afgelopen tijd ziet, zie je daar veel onvoldoendes in staan, dus succes boek ik nog niet echt. Máár, het lijstje wordt wel kleiner.

Matt Bennett. Het irritante joch van Victorious, maar nu zónder pop. Het lijkt meer op een soort real life show dan op een film. Je weet wel, één van die wazige programma's die je altijd op MTV ziet langskomen tussen Teenmoms en My Sweet 16 in.

Ik moet even wennen aan de manier van filmen en de irritante riedeltjes die om de zoveel minuten te horen zijn, maar op een gegeven moment keek ik met mijn verstand op 0 en kon ik het weliswaar nog verdragen ook. Maar, ik kan niet anders dan Kr!kke en andere users hier gelijk geven: Uitgemolken troep die paden bewandeld die al honderden keren bewandeld zijn. Het is gewoon te matig om echt te entertainen en te vermaken. Zowel de humor als de personages zijn tot het dieptepunt gedaald en het blijft aanvoelen als 'leentjebuur', de film slaagt er niet in op zichzelf te staan. Toch iets beter dan de troep die ik hiervoor gezien heb, dus ik ben nog mild.

Virus X (2010)

Alternatieve titel: H1N1: Virus X

1,5
Het wordt tijd dat ik weer eens een bovengemiddelde film ga kijken, want als ik zo mijn recente stemmenlijstje zie zijn de films die ik onlangs gekeken heb zwaar onder de maat. Virus X klonk niet als een hoogstaand horror of sci-fi werkje, maar toch was er een stille hoop dat het een beetje vlot weg zou kijken, zeker door de korte speelduur.

Het begin van de film was erg Saw-achtig. Weinig origineel. De onbekende cast deed het wel aardig, niet om over naar huis te schrijven. Het was ergens wel prettig dat er niet de standaard bekende koppen in te zien waren, maar mensen waarbij je nog geen afleidende nevengedachten hebt. Inderdaad af en toe overacting, maar ik stoorde me er niet aan.

Ook visueel was het wel in orde, mooi kleurgebruik en het camerawerk was ook wel oké, hoewel er soms het 'lowbudget-gehalte' vanaf druipt. De audio/soundtrack was niet om aan te horen, vreselijk amateuristisch en het leek ook niet goed afgestemd op de verschillende scènes. Tel daar bij op dat de dialogen ook niet veel soeps waren, en je hebt weer een film te pakken die onvoldoende scoort. Het voelde ook meer aan als een 'tv aflevering' dan als een film. Weinig suspense, weinig schokkende momenten en van een spanningsboog was geen sprake. Het is dat ik niet snel een film afzet en toch -zeker wanneer het een korte speeltijd heeft- uit wil kijken, anders was dit een kandidaat geweest om na een half uur weg te smijten.

Visible Scars (2012)

2,0
Mijn god, welke randdebiel heeft dat einde verzonnen?

De film begint goed, de ontvoering door 'psychodad', de kennismaking met de tweeling, de situatie waarin ze verkeren... goed te doen hoor. Maar dan. Na de brand zakt de film compleet in. De acteur die rechercheur speelt kan beter direct met pensioen gaan, want hij is geen seconde geloofwaardig. Terug naar je geraniums, opoe. Het verhaal is onnozel, ongeloofwaardig en helaas is het tikken van de klok aan de muur interessanter dan de film.

Meisje Stacy is een domme troela eerste klas, waarvoor je geen enkel greintje sympathie kunt opwekken en waarbij het je niks interesseert wat er met haar zou gebeuren. Of haar vriend haar zou vinden, ze opgestraald zou worden door aliens of dat wilde krokodillen haar oppeuzelden, who cares? Ik niet in ieder geval.

Nou, wat een toeval dat trudie hierboven in dat 'horrorhuis' terecht komt en OH MY GOD wat is het daar vreselijk eng. Niet dus. Er is totaal geen creepy sfeer, de ontknoping is om te huilen en het einde... daar ga ik niet eens over beginnen want dan stijgt mijn bloeddruk teveel.

Had het niveau van de eerste twintig minuten volgehouden, dan had het potentie. Maar nu... nee, snel vergeten.

Visitation, The (2006)

2,5
Zaterdagochtend, wakker worden na een crappy nacht, en als 'ontbijt' deze The Visitation opzetten. Ging dat wel lukken op een nuchtere maag? Ja joh.

Begon best prettig. Fijn sfeertje, af en toe een schrikmoment, interessante personages, aardig acteerwerk. Dit zijn zomaar punten die mij in het begin in mijn hoofd kwamen. Helaas werden het daarna wat minder positieve. Het werd steeds religieuzer en zoals mijn voorganger al zegt: Veel gelovig gezeur. Ook de schrikmomenten lijken op repeat te staan, weinig verrassend meer naarmate de film vordert. Ook de effecten stellen teleur. En tsja, de aanzwellende muziek ken je ondertussen ook wel.

Het acteerwerk wat in het begin prima was, zwakte af. Furlong zie ik altijd graag, guilty pleasure zullen we het maar noemen, maar halverwege de film lijkt het alsof de cast er weinig zin meer in heeft. Misschien komt dat ook omdat er enkele langdradige stukken in zitten.

Al met al toch redelijk vermaakt, mede door de eerste helft van de film en de verbetering tegen het einde aan.

Voices, The (2014)

3,0
Jeetje, lekker dark & twisted hoor. Ik ben zonder enige voorkennis de film in gegaan en na een half uur wist ik dat dit niet de standaard Ryan Reynolds komedie die ik verwacht had zou zijn. Eigenlijk best een verademing om hem niet in de standaard 'Pretty guy' rol te zien. Jerry zijn twee kanten komen goed uit de verf; het ene moment is het een aandoenlijke sul en even later een grote psychopaat. Maar ook dan kun je geen hekel aan hem krijgen. Zelfs honderden tupperware dozen later niet.

De interactie met Bosco en Whiskers is geweldig. Dit voegt ook iets luchtigs toe aan de film. De leukste momenten waren de gesprekken tussen de drie. Bosco zou ook mijn maatje zijn, leuk beest. Ook de flashbacks zorgen ervoor dat je Jerry beter leert kennen en enigszins begrijpt wat er in zijn hoofd speelt.

Ik heb normaal vrij vlug een afkeer voor Anna Kendrick en ik kan haar moeilijk uitstaan. Tot mijn verbazing had ik daar hier geen last van, ik leefde zelfs met het kind mee. Het laatste half uur viel helaas ietwat tegen. Beetje als een trein die ontspoorde, erg jammer. Dat lied aan het einde is helemaal om te gruwelen, had best weggelaten kunnen worden.

Wel vermakelijk tussendoor, maar je zult 't niet snel een tweede kijkbeurt gunnen.

Voor Elkaar Gemaakt (2017)

2,5
Ah joh, het viel allemaal wel mee. Voor een comedy was er niet te lachen en het verloop kun je ook al erg snel raden, maar Jip is cute en de opbloeiende romance is wel lief. Voor een keertje best oké.

Vow, The (2012)

2,0
Ik was al blij met Rachel McAdams en Channing Tatum in de cast, maar toen ik ook nog de naam Jessica Lange (American Horror Story!) voorbij zag komen had ik er helemaal zin in.

Helaas viel het toch aardig tegen. Ik bleef het gevoel houden dat ik dit allemaal al eens eerder had gezien. Niet exact dit, maar wel in grote lijnen. Kon me ook niet herinneren waar dat dan geweest zou moeten zijn. Ik voelde me ook niet 'in de film gezogen', het raakte me niet genoeg. Rachel blijft voor mij altijd de Koningin van de romantische films, door haar rol in The Notebook. Misschien waren daarom de verwachten (onbewust) te hoog. Channing is gewoon een lekkere vent.

Ik ben niet echt een chickflick meisje, maar zo op zijn tijd vind ik het wel lekker om te zwijmelen. Ik moet er voor in de stemming zijn. Deze film deed 't dus niet voor me. De chemie vond ik zwak te noemen, het verhaal an sich, true events toch? Ik vond het meer dan eens onrealistisch ogen. En saai. En droog. De goede stukken zitten in de trailer gestopt.

Jammer.