menu

Hier kun je zien welke berichten Elineloves als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Cabin Fever (2002)

4,0
‘’ Jeff's mom has such great ideas, 'Let's get a cabin'... so gay! ‘’

Ik ben een echte horrorliefhebster. In tegenstelling tot veel van mijn vriendinnen, die al over hun nek gaan bij het zien van een dvd-cover waar iets van bloed of dood en verderf te zien is. Voor mij is het een soort passie. Gulzig graai ik door de dvd-schappen om te kijken naar meer nieuwe aanwinsten. Tot mijn grote verbazing zag ik daar Cabin Fever liggen voor € 2.50. Die kan ik dan gewoonweg niet laten liggen. Bij het afrekenen zeiden mijn 2 ‘shopmaatjes’ tegen me: ‘’Heh bah, komt ze weer met zo’n Eline film, wanneer ga je eens normale films kijken?’’. Ach, het went. Ik was blij om Cabin Fever aan mijn collectie te kunnen toevoegen.

Cabin Fever is een film die mij in veel opzichten weet te boeien. Veel bloed, gore, en zoals ik het graag zie: het wordt veel en uitgebreid in beeld gebracht. De karakterontwikkelingen zijn prima. Nee, het acteerwerk is natuurlijk niet je-van-het, maar door de zwartgallige humor af en toe blijft het zeer vermakelijk. Prima schrikeffecten, een constante sfeer en zelfs nog hier en daar een vermakelijke grap. Zo heb ik ze het liefst. Ouderwets ranzig en vermakelijk. Dat het de zoveelste film is waar een stel jonge mensen om het leven komen doet hier niks aan af. Ik heb mezelf er regelmatig op betrapt dat ik met een vies gezicht, maar wél met een glimlach zat te kijken wanneer de huid van de botten af begon te vallen en het bloeden maar erger en erger werd.

Het laat je achter met een: ‘’Je zou het maar hebben.’’ gevoel terwijl je stiekem na-giechelend de DVD terug in het doosje stopt.

Cabin Fever (2016)

1,5
Ik had geen idee dat dit een remake was. En niet eens zo'n hele beste. Na 3/4 film besloot ik te gaan slapen. Toegegeven, het was een flinke tijd geleden dat ik het origineel heb gezien dus regelmatig kwamen er dingen terug naar boven, maar dat maakte me alleen nog meer overtuigd dat ik beter het origineel had kunnen kijken. Het acteerwerk was niet eens zo heel slecht, de personages daarintegen werken enorm op je zenuwen (Die kneus, mijn hemel wat een vreselijk kereltje). De dialogen gaan ook werkelijk nergens over. Gebrek aan sfeer werd gecompenseerd met bloed, iets wat in mijn ogen niet werkt. Normaliter heb ik geen problemen met remakes, maar dan liefst wel met een béétje spanning, sfeer en personages die je niet na enkele minuten zelf al om het leven zou willen brengen.

Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

2,5
Waar ik deel 1 erg goed vond, was dit deel toch echt verschrikkelijk... Ik wist niet of ik nou moest lachen vanwege het slechte acteerwerk, of moest huilen.. Verhaaltje kennen we ondertussen wel, dezelfde tienerprobleempjes die we in veel films terug zien.. maar jesus, wat minder cliché mag ook wel. The fat kid, the smart kid, the pretty one, the jackass.... Je kunt ze allemaal voorbij zien komen.

Meest smerige van deze film was dan ook niet het bloedkotsen, maar dat dikke wijf die genomen wordt in het zwembad, bah! En dan ook nog de vraag: Ah bah, je bent toch niet ongesteld geworden he? Tsja, sommige mensen kunnen hier vast om lachen, ik helaas niet.

Daarbij vond ik de hoofdrolspelers ook maar irritant, slechte casting.. met name onze pretty girl. Duf hoofd heeft dat kind zeg.

Nee, deze film deed het niet voor me, en dat terwijl ik dit soort 'verstand op 0 horrors' meestal wel weet te waarderen.

Cabin Fever: Patient Zero (2014)

Alternatieve titel: Cabin Fever 3: Patient Zero

3,0
Een film die zó vreselijk slecht begint kan toch nog een leuke wending krijgen, blijkt maar weer. Toen ik 'm tegenkwam was ik erg nieuwsgierig, de eerste twee delen vond ik namelijk goed te doen. En ik was ook wel weer in the mood voor een film als deze, it's been a while.

Helaas vond ik het eerste half uur echt vreselijk, bijna geen doorkomen aan. Gelukkig zijn we door blijven kijken, want het werd steeds beter. Verrast om 'Samwise Gamgee' te zien (Ja, ik kan hem niet goed los zien van die rol), Ook de andere personages worden gelukkig minder irritant. Jillian is een plaatje om te zien, wat een knappe meid zeg. De andere mannen vind ik niet echt schitterend acteren, maar a la, daar kon ik me wel overheen zetten.

Er is best een goede spanningsopbouw en de gore is ook zeker in orde. Lekker ranzig en met vlagen hilarisch. De sfeer wordt gelukkig steeds beter, zodra ze goed en wel op het eiland zijn lijkt er wat schot in te komen. Het heeft verder weinig te maken met de 'Cabin Fever' films, kan prima op zichzelf staan.

Cabin in the Woods, The (2011)

4,5
Fijne, maffe film! Echt helemaal mijn ding. De acteurs waren leuk (al was die blonde wel echt het minst van het stel) het verhaal was maf en het was hier en daar nog lekker creepy ook!

Alleen ontiegelijk jammer dat er twee verschrikkelijke meiden achter ons zaten, die telkens 'OH MY GOD' en 'SO GROSS!' door de zaal moesten schreeuwen. Nog jammerder dat ze vrijwel om alles, ja letterlijk alles, of het nou grappig of spannend was, als twee op hol geslagen paarden moesten lachen/giechelen. Het was dat mijn vriend over mijn knie aaide en me 'rustig' probeerde te houden, want ik stond op het punt om me om te draaien en die gillende keukenwijven een flesje naar hun hoofd te gooien als ze niet snel stil zouden zijn. Jammer dat zoiets je bioscoopervaring (bijna) in de weg kan staan.

Nou, ondanks die aanstelsters heb ik wel geprobeerd om optimaal te genieten van de film, want dat is hij zeker waard. Ik was sowieso blij om Jesse Williams te zien (Dr. Avery van Grey's Anatomy, cutie!) en Chris natuurlijk. Het begon vrij cliché; tankstation, akelige bediende, verlaten eng huisje.. maar gelukkig werd er al snel iets origineels van gemaakt. Het tempo is hoog, er valt genoeg te lachen (ook voor de 'normale' mens onder ons die niet om elke scheet lachen) en ik vond het acteerwerk nog vrij goed ook, wat een verrassing was. Ik was even bang dat de 'stoner' steeds meer weg zou zakken in een stereotype lulhannes, maar gelukkig maakte hij ook nog een ontwikkeling door.

De kills waren gewoonweg tof te noemen. Op een gegeven moment vraag je je wel af wat voor een absurde kant het verhaal op gaat, maar ook dat is komisch, alle verschillende monsters en wezens. Heerlijk origineel en erg goed in beeld gebracht (Die bloederige gang met die liften, waar kennen we dat van? )

Het slaat gewoon helemaal nergens op en dat maakt de film zo geweldig! Die kerels met hun weddenschap, het feestje, hoe de wezens iedereen op brute wijze te grazen nemen.. Héérlijk! Al vond ik die clown wel echt eng hoor, als ik in dat verhaal had gezeten weet ik zeker dat ie mij te grazen had genomen.

Verder ook genoeg humoristische knipogen, zoals die vent die op het einde toch vermoord wordt door die zeemeerman.

Ik had een 3.5* gegeven maar hoe meer ik er over nadenk hoe beter de film is. Toch naar de 4.0*? Of toch nog dat ene halfje.. Nee, die bewaar ik tot een herziening. Denk ik. Dikke 4.0* voor nu.

Caged (2011)

3,5
Toen ik de film voor het eerst zag, zou ik hem een 3.0* gegeven hebben. De tweede kijkbeurt beviel iets beter en ik zat er ook veel lekkerder in, waardoor een verhoging niet onterecht is. Omdat ik hem nu voor de tweede keer heb gezien vond ik het wel leuk om te kijken of mijn visie veranderd was. Ik had Stephan tijdens de eerste kijkbeurt al het e.e.a. verteld over wat ik er van vond, dus het leek me wel leuk om die punten er nog eens bij te nemen.

Qua film zelf ben ik niet veel nieuwe dingen meer tegengekomen, daar heb ik waarschijnlijk ook niet zo op gelet, maar puur de beleving an sich was een stuk 'aangrijpender'.

Het begon al met een mooie, nieuwsgierigmakende intro. Onheilspellend. Wat me direct opviel was het geluid, een mix van intense, sfeervolle, gevoelige of juist duistere klanken. Erg goed, intrigeert ontzettend. Wat dat betreft was mijn interesse dus al vrij snel gewekt. Dat was het sowieso al, want Victor en Joep vind ik twee geweldige mannen die ik graag zie. (Baantjer en Westenwind hè). De vrouwen daarentegen kende ik nog niet, maar ook zij hebben me niet teleurgesteld.

Ingenieus camerawerk (de scène in de sauna vond ik erg mooi) waar ik in het begin even aan moest wennen maar naarmate de film vorderde ik meer kon waarderen, zeker wat betreft de spanningsopbouw. Het prettige acteerwerk en, zoals ik al zei, de muziek werkte hier zeker aan mee. Je voelt de angst en de onmacht van Stella en je vraagt je direct af hoe ze in deze situatie terecht is gekomen en wie er verantwoordelijk voor is.

Ik ben een 'horrormeisje', de meest cliché slashers vind ik genietbaar, dus de seksscènes die ik meestal zie in films zijn.. tsja, niet veel soeps. In Caged is dat net iets anders aangepakt, thank god. Niet dat ik Caged vergelijk met een sleezy teenslasher, maar je snapt het punt vast wel. De seksscènes zijn mooi, sexy en zelfs vrij opwindend en nergens wordt het vulgair of ‘plat’.

Tijdens de eerste kijkbeurt begreep ik het niet helemaal. Hoe zat het nou precies met de motieven? Ik was het even kwijt. Na wat uitleg van Stephan, vroeg ik me tijdens de herziening af hoe ik dat nou de eerste keer gemist kon hebben. Het was toch vrij duidelijk? Of zocht ik er misschien teveel achter?

Stephan gebruikte vaak het woord 'prikkelend'. Dat is exact het gevoel wat ik heb bij Caged.

Prikkelend.

Call, The (2013)

4,0
Flinke meevaller!

Halle steelt de show, al doet Abigail en de killer het ook prima. De film kent een prima opbouw, redelijk vlotte introductie van de personages en de spanning wordt goed opgebouwd. Het had af en toe iets schokkender gemogen voor mijn gevoel, soms een tikkeltje te "veilig", maar het is dan ook een thriller. Hoewel ik nog wel een paar kleine vraagtekens heb, ben ik wel positief over de film. Het einde was wel een beetje jammer, maar het is ze vergeven.

Sterk acteerwerk, goede opbouw, boeiend verhaal... jawel, echt een verrassing.

Caller, The (2011)

3,0
'' Normally I like talking to crazy people, but I'm kinda tired today. ''

Toen ik deze film tegenkwam dacht ik ; Eindelijk, weer eens een echt 'Eline filmpje'. Ik zag het al voor me, in mijn bed, donker, warm, alleen, knus.. en dan een spannende film als deze kijken waar ik me zo op verheugde.

Het werd natuurlijk al helemaal leuk toen ik zag dat 'Bill' uit de serie True Blood meespeelde. Verrassing! Alleen jammer dat hij hier helemaal als een houten klaas acteerde. Het vrouwke in de hoofdrol acteerde daarentegen wel aardig. Mooie vrouw om te zien ook, goeie bos haar.

Het verhaal an sich is erg.. vaag. Het lijkt alsof je geen stap verder komt in de 'zoektocht' naar wat er speelt. Het is duister, grimmig en met vlagen bijna claustrofobisch wanneer ze weer in haar kille appartementje zit. Die scènes zijn ook veruit het beste. Echt voelbare sfeer op die momenten.

Maar helaas, het schommelt teveel. Nergens blijft het lekker sfeervol of spannend. Jammer dat er niet wat meer mee gedaan is, want het was verfrissend om een film te zien waarbij de voorspelbaarheid er niet kilometers dik bovenop lag.

Camp Hell (2010)

Alternatieve titel: Camp Hope

1,0
Vreselijk. Wát een vervelende film. Dit is toch pure tijdverspilling? Ik heb afleveringen van The Bold and the Beautiful gezien waar meer spanning in zat dan deze film. Om over het acteerwerk nog maar te zwijgen. De personages zijn irritant, de muziek en de geluidseffecten verre van passend, en het verhaal klinkt op zich oké, maar faalt op alle denkbare manieren. Ik hou sowieso al niet van het hele Christelijke gebeuren, maar wanneer je een horrorvariant verwacht kan het nog best verfrissend uit de hoek komen. Helaas gebeurt dit niet. Snel vergeten, deze 'Camp Hope'.

Canal, The (2014)

3,0
"Eline, je gaat je niet storen aan de accenten. Niet teveel op letten." nam ik mezelf voor. Helaas, mislukt. Best storend, gelukkig niet van al te lange duur.

Het grote voordeel van deze film is dat de hoofdrolspeler overtuigend spel neerzet. De link naar Sinister maakte ik ook al snel, al kwam het hier een stuk trager en meer aan de vlakte naar voren. De camera/filmbeelden zijn grimmig en tamelijk scary. Vanaf het moment dat hij door had dat het in huis niet pluis is werd de spanning en de donkere sfeer opgevoerd. Het camerawerk en de muziek krijgt vanaf dit punt ook een grotere rol. Best aardig.

De scène in het hotel met de webcam en de opsluiting van Billy en de nanny in de kast zijn behoorlijk creepy, wat een onderhuidse spanning daar zeg. Het zijn deze momenten die de film naar een iets hoger niveau tillen, al is het totaal niet vernieuwend.

Sommige acties van papa zijn totaal niet logisch, waaruit je kunt concluderen dat hij steeds verder afzakt. De rechercheur is, zoals gewoonlijk, weer een lambal. Had ook niet anders verwacht, beetje typisch.

Het laatste kwartier, vanaf de dood van Blondie,, gaat het in rap tempo bergafwaarts. Dat einde in de tunnel met "Alice" had voor mij niet gehoeven, ik weet ook niet of het de bedoeling was dat ik daar zat te lachen maar enfin.

Al met al best aardig.

Candy Stripers (2006)

2,5
Ach, het is inderdaad zo slecht nog niet. Ik had geen hoge verwachtingen dus tegenvallen kon het niet. Knappe dames, geen hoogstaand acteerwerk maar het kan er mee door en het voelt met vlagen lekker cheesy aan, van diepgang of een goed verhaal is uiteraard geen sprake. Af en toe herinnerde het me een beetje aan The Faculty, een film die ik voornamelijk vroeger zeker kon waarderen, al is Candy Stripers een stuk vreemder en komt het minder goed binnen. De bloedvergieten zijn uiteraard wel weer veelvuldig aanwezig.

Redelijk.

Candyman (1992)

4,0
De film is gebaseerd op het verhaal van horrorauteur Clive Barker. Ik heb deze film jaren geleden een keer gezien, 1999 ofzo, en wat was ik toen bang! Toen de film was afgelopen ging ik in de badkamer voor de spiegel staan, en na 4 keer candyman te hebben gezegd klemde ik mijn lippen stijf op elkaar. Ik was echt bang dat de meneer met de haak mij zou komen opzoeken. Voelde me weer even dat kleine donkere jongetje uit de film. Een gebeurtenis die ik nooit zal vergeten.

Ik had op die leeftijd nog geen idee van films, laat staan wie Clive Barker was, maar dat ontdekte ik laatst toen ik deze film zag liggen.

Ik begrijp waarom mensen het een flutfilm vinden en zeggen dat er te weinig in gebeurd. In mijn ogen is dit juist de kracht van deze film. Het is niet echt een heel bijzonder verhaal, maar de wijze waarop regisseur Bernard Rose dit uit de doeken doet wel. De film is een beklemmende, bovennatuurlijke horror-thriller geworden. Geweldige rol natuurlijk voor Tony Todd als mythische seriemoordenaar die het op de zwarte bevolking uit ghettowijken gemunt heeft.

Madsen is gelukkig geen standaard tikkeltje domme studente die in de armen valt van de bad guy. Zij zet haar rol zeer geloofwaardig neer waardoor je haar steeds beter leert kennen en begrijpen.

Vooral de laatste scenes vond ik zeer indrukwekkend. De brandstapel, de begrafenis en de eindscene in de badkamer Werkelijk, wow!

Geweldige film, na meer dan 10 jaar weer eens herzien.. en ben hem nog meer gaan waarderen. Dit is echt een van de betere horrorfilms!

Candyman: Farewell to the Flesh (1995)

Alternatieve titel: Candyman II: Farewell to the Flesh

1,5
Nee, ik werd er niet blij van. Vreselijk acteerwerk, gebrek aan spanning en de sfeer die hier aangeprezen werd vond ik ook niet denderend. De openingsscène was nog enigszins oké, maar al snel had ik door dat dit 'm niet ging worden voor mij. Tony Todd was dan ook het enige lichtpuntje, en dat terwijl hij ook niet écht denderend was...

Toch deel drie ook maar een kans geven, al heb ik weinig hoop op een plezierige kijkervaring.

Captifs (2010)

Alternatieve titel: Caged

4,0
Na eerder vandaag nog gezegd te hebben dat ik de laatste tijd geen memorabele films meer heb gezien, kan ik er na het zien van Captifs gelukkig op terug komen. Dit is er een om niet snel te vergeten.

Wát een film. De sfeer, het (audio)visuele aspect, het acteerwerk... Klasse. Met name Zoé Félix als Carole en Eric Savin als Mathias wisten me diep te raken. Ik merkte dat ik gedurende de film constant hoop bleef houden voor Mathias, ik gunde het hem om uit deze nachtmerrie te ontsnappen. Dat Carole zich een weg naar buiten zou vechten had ik kunnen raden, maar meestal sneuvelt de man eerder dan de hoofdrolspeelster, vandaar dat ik vreesde voor Mathias. Hoe hij aan zijn einde kwam, vond ik ook helemaal niet leuk!

Ik ben doodsbang voor die beesten, ik zou huilend en verstijft er naast staan zonder ook maar één beweging te maken. Ik was uiteindelijk ook blij dat die pokkebeesten dood waren.

Vanaf de eerste seconde heb ik geboeid gekeken naar deze Captifs, en het is een verademing dat je niet alles meteen uitgelegd krijgt. Beter gezegd, ze vertellen je nauwelijks iets. De film is niet heel creatief, we hebben dit onderwerp wel vaker gezien, maar de sfeer is ongekend en de spanning zit er goed in. Je zit achteraf ook niet met vragen, je gebruikt je eigen fantasie om het verdere verhaal in te vullen.

Ik heb me geen seconde verveeld, heerlijk.

More please!

Carjacked (2011)

1,5
Jeetje. Het begon gewoon al met lijzig, oninteressant geneuzel. Absoluut geen film die probeert je in de eerste paar minuten al te 'grijpen'. Het eerste half uur voelt volkomen apathisch aan. De dialogen zijn vermoeiend en totaal niet boeiend. De soundtrack is om te huilen en van spanningsopbouw is geen sprake, want het zal je allemaal een worst wezen. Er wordt ook geen poging gedaan om er nog iets van te maken. Het acteerwerk is ondermaats, het verhaal rammelt aan alle kanten en situaties worden voorgeschoteld maar er wordt verder niks mee gedaan. Ook met de moeder voel je niks van binding, je leeft niet met haar mee. Ze werkt je eerder op je zenuwen. Dorff, best een aantrekkelijke vent om te zien, heeft weinig overtuigends.

Zoals SaNDuTjE al zei ; Snel vergeten.

Carmen van het Noorden (2009)

2,5
Helemaal zo slecht nog niet. Tygo speelt, zoals ik van hem gewend ben, goed. Helaas is zijn personage totaal niet geloofwaardig. Carmen is irritant en absoluut niet mijn cup-of-tea, maar ik snap wel de aantrekkingskracht tussen Joz en Carmen. Je ziet hem verliefd worden, en dieper in het ontrouw verzeild raken. Uiteraard zit er, zoals verwacht, een hoop seks in. Toch zitten er, op onbenullige dialogen en veel sexuele scènes, ook een aantal best goede scènes in. Wanneer Joz Carmen vertelde dat hij Maryam gedumpt had, en zij laat haar ware aard zien, komt helaas al snel die vervelende voice-over er weer aan te pas. Gevolgd door muziek die de hele film terug komt. Hij lijkt verslaafd aan haar. Helemaal gebrainwasht. Jammer dat hij zich naarmate de film vordert steeds meer als een bezeten en ontevreden kind gaat gedragen, die steeds meer wil. Hoe naïef kun je zijn.

De ontknoping ging me echt een brug te ver. Sloeg werkelijk nergens op. Incompetente agenten allemaal. MARIA MOEST DOOD WANT ZE MAAKTE MIJN LEVEN KAPOT, MAAR JIJ MOET DOOD OMDAT JE ZWAK BENT!! riep ze hysterisch. Mijn hemel, hoe slecht. Beetje een dooddoener, maar a la.

Verder wel aardig vermaak, voor een gratis film van Ziggo.

Carny (2009)

1,0
Ik vond het dvdmenu al zeer amateuristisch, maar dat was nog niks vergeleken bij de film zelf. Het leek alsof ik naar een toneelvoorstelling in het plaatstelijke buurthuis zat te kijken. Hoewel, ik denk dat die mensen een beter stuk zouden neerzetten. Het monster/mormel/gedrocht was werkelijk om te huilen. Máár, voor carnaval zou het schitterend zijn.

De eerste 3 minuten zie je al iemand zijn oog uitgestoken worden. Op zich zou dat veelbelovend kunnen zijn wat betreft de gore, maar zelfs dat was niet je-van-het.En wat hebben de acteurs allemaal mooi de tekst geleerd. Ze dreunen het zinnetje voor zinnetje op, zonder beleving of overtuiging. Stereotype personages, niet al te aantrekkelijk zelfs, en het zou je werkelijk waar een worst wezen wat met ze gebeurt.

Conclusie: Carny is open haard- waardig.

Carrie (1976)

4,5
'' Go to your closet and pray! ''

Thumbs up for Sissy Spacek! Wat zet die meid een uitstekende rol neer als zonderling en wereldvreemd meisje. Met haar lange blonde haren, haar verwilderde blik en haar bleke huid is het een echt voorbeeld van een lelijk eendje. Dat ze telkens het slachtoffer is van de 'mooiere' en populaire meiden is dan ook geen verrassing. Maar ook lelijke eendjes kunnen uitbloeien tot mooie zwanen. Knap dat iemand 2 zulke verschillende rollen weet neer te zetten. Flets en schuw, en mooi maar razend. Haar moeder maakt haar leven ook niet veel gemakkelijker. Hoe zij met haar kind omgaat is vreselijk, maar o zo overtuigend.

Eng is 'Carrie' niet. In 1976 zal dit vast een film zijn geweest waarbij de meeste mensen zaten te nagelbijten, maar anno 2010 is dat niet meer het geval. Maar de kracht ligt ook niet in het 'enge', maar in het begrijpelijke. Iemand die al deze ellende heeft meegemaakt zint op wraak. Je leeft met Carrie mee en je voelt zelfs medelijden. Geen bloedvergieten, maar een lange en duidelijke introductie waarin net iets te weinig gebeurde. Dit werd op het einde wel ruimschoots goed gemaakt. Je voelt dat er iets aan zit te komen, de spanning wordt langzaam opgebouwd.

De prom-night scène is waarschijnlijk één van de meest memorabele filmscènes ooit. Erg mooi neergezet.

Het einde hoeft voor mij niet zo. Zij neergestoken, haar ma neergestoken, huis stort in, huis in brand, kast in.. daar samen sterven, armpie uit de grond.. Neh.

Verder een zeer degelijk en vermakelijk klassiekertje. Mag niet ontbreken in de collectie van een ware horrorliefhebber.

Carrie (2013)

3,0
Ja, beetje jammer. Chloe doet het niet slecht, maar helaas ben ik niet volledig enthousiast. Er mist iets, sfeer. Waar het origineel me nog op het puntje van mijn stoel kreeg, was dit niet spannend genoeg.

Chloe is een pluspunt, en zelfs Julianne vond ik het niet onverdienstelijk doen, maar het had net allemaal iets beter gekund. Neem de special effects. Om te huilen natuurlijk. De rondvliegende voorwerpen, het instortende huis.. Seriously? Dat je wat verhaal betreft redelijk dicht bij het origineel wil blijven snap ik, maar het hele Sue en Billy gebeuren vond ik iets te snel gaan en vooral: zou dat werkelijk iets zijn wat die stereotype, bordkartonnen personages zouden doen? Zou wannabe promqueen, die het ideale vriendje heeft, haar droom opgeven voor één incident met Carrie? Ja dus. Logisch? Nee dus.

Ach ja. Verder best vermaakt hoor. Toch haal ik het origineel snel nog eens uit de kast.

Cars 2 (2011)

3,0
Voor kindjes doe ik veel, zelfs op de premièreavond van Harry Potter bij de kassa kaartjes bestellen voor Cars 2. Na een lange dag werken was Cars 2 nou niet direct mijn eerste keuze, maar vooruit, het zou vast meevallen. Het eerste deel was, wat ik me er van herinnerde, best aardig. Dit tweede deel is zelfs nog beter.

Het is eigenlijk een beetje Fast and the Furious Light, in een kinderlijk jasje gestoken. Gelukkig heb ik de OV gezien, de NL had ik al helemaal geen zin in. Toch opvallend wat voor een publiek deze film aantrekt. Ik had verwacht grotendeels kinderen te zien, het is tenslotte vakantie, maar er zaten veel volwassenen die vol enthousiasme de zaal inkwamen. Voor me zelfs een bejaard koppel die zichtbaar aan het genieten waren van het daten (vertelden ze) en van de film. Wat nou kinderfilm?

Hoewel ik tijdens het kijken het gevoel had dat ik ieder moment in slaap kon vallen, is het me achteraf gezien beter bevallen dan gedacht. Aardig wat actie, fijne humor en zelfs wat verwijzingen die bij de volwassen kijker een glimlachje tevoorschijn kunnen toveren. Hoogtepunt van de film was inderdaad de verschillende locaties, hoe de landen in beeld werden gebracht, de cultuur, de inwoners, erg leuk. Uiteraard is het vrij voorspelbaar allemaal, maar dat mag de pret niet drukken. Voor kinderen is dit heerlijk eenvoudig, niet teveel poespas maar vooral veel actie, spanning en racen.

Stiekem toch best leuk.

Casa Muda, La (2010)

Alternatieve titel: The Silent House

1,5
Zwak. Eigenlijk weet Halcyon precies te verwoorden hoe ik het ook ervaren heb.

'' Waardeloze troep waarin de kijker 90% van de tijd zit te kijken naar een meisje dat met een lamp door een donker huis loopt zonder dat er ook maar iets opzienbarends gebeurt. De weinige dingen die gebeuren zijn zodanig vaag en de reacties van de personages daarop zodanig apathisch en ongeloofwaardig, dat je geen enkele voeling krijgt met wat er gebeurt en dus ook niets van de zogenaamde spanning voelt. ''


Amen to that.

Het gegeven was in principe goed, het motief, etc etc. Maar de uitwerking er van? Deze twist is vrij voorspelbaar en dat ging voor mij niet samen met het veel te trage en droge verhaal. Ik vond het einde juist beter dan het eerste uur, dat wist mij niet te boeien. Vanaf de fotomuur werd het duidelijker maar ook iets interessanter, in de zin van ; kijken of ik gelijk heb met wat ik denk. Het klopte langs geen kant meer, maar op de een of andere manier vond ik het wel ' beter ' zo.

Helaas was de film voor mij toen al onvoldoende. Ook het einde wist dit niet meer te redden.

Case 39 (2009)

4,0
Oh god.. Bridget Jones in een film als deze. Nou goed, niet meteen vooroordelen hebben Eline, kijken en dan pas oordelen!

Het plot van de film sprak me meteen aan. Het is namelijk ook iets wat ik in de toekomst zeer graag zou willen doen, maatschappelijk werkster bij de kinderbescherming. Erg boeiende en krachtige inleiding waardoor je meteen lekker in de film zit. Waarom willen haar ouders Lillith vermoorden? Zijn zij gestoord? Is er iets anders aan de hand? Ik met mijn grote hart voor kinderen, schrok dan ook ontzettend van de scene met de oven. Met open mond heb ik zitten kijken, vreselijk! Je realiseert je dat het 'maar' een film is, maar de gedachte dat dit wellicht ergens op de wereld wel echt gebeurd is verschrikkelijk.

Jodelle Ferland zet een krachtige en overtuigende rol neer. Lief en schattig, maar ook ijskoud en gemeen. En tegen mijn verwachtingen in was ik na 10 minuten van het Bridget Jones gevoel af en keek ik naar een zelfstandige, hardwerkende vrouw die leeft voor het helpen van kinderen.

Gedurende de hele film zie je sterke dialogen, goede schokeffecten en zelfs een dosis humor ontbreekt ook niet.

De demonchild films blijven mij boeien. Ja, ik ben wel een fan. We hebben het principe allemaal wel gezien, maar de uitwerking van films als Orphan en Case 39 is erg sterk. Mijn avond was in ieder geval top!

Catch .44 (2011)

3,0
Malin Akerman, Nikki Reed, Forest Whitaker, Bruce Willis en Deborah Ann Woll? Niiice!

De film zelf is iets minder nice, maar wel entertaining, en daar draait het om. Leuke vertelstructuur, fijne afwisseling, redelijke dialogen en leuke acteurs. Prima toch? Forest Whitaker, die mijn inziens niet altijd even sterk en overtuigend acteert, zet hier een erg goed personage neer en ik genoot van de momenten dat hij in beeld was. (Oke, behalve die waar Willis zijn halve gezicht kapot schiet.) Willis lijkt wederom op de automatische piloot, af en toe scherp en droog, maar weeral hetzelfde typetje. De character development rammelt sowieso een beetje.

Maar enfin, al met al heb ik me aardig vermaakt met dit zogenaamde 'slappe Tarantino aftreksel'. Met name door de cast, en zoals eerder gezegd, een vrij goede soundtrack. Af en toe best bruut en soms zelfs nog wel een beetje grappig. Al moest ik ook vaak even lachen op momenten die volgens mij niet echt grappig bedoeld waren....

Catfish (2010)

4,0
Ik kijk Catfish - The TV show erg graag. Vanwege de boeiende verhalen, maar misschien nog wel meer voor Nev en Max. Zij zijn mijn inziens de kracht van de show. De chemie die zij samen hebben spat van het scherm. Ze zijn empatisch, grappig en zijn ontzettend charismatisch. What's not to love?

In deze film draait het om Nev. Hoewel Max wel een gemis was in het begin, heb ik me goed vermaakt. Ik wist in het kort wel iets over Nev en zijn catfish, maar het verhaal er achter heb ik nu pas gezien. Op een pure, sfeervolle manier. Zoals Gish al zegt zie je dat het met liefde gemaakt is. Onwerkelijk wat de film ook heeft veroorzaakt: Al die mensen die er nu voor uitkomen dat ze digitaal verliefd zijn geworden maar het niet helemaal vertrouwen. Anno 2013 is internetdating de normaalste zaak van de wereld, het is geen 'taboe' meer.

Angela is een trieste vrouw, het gevoel van 'sneuheid' overheerst, omdat je ergens begrijpt waarom ze dit doet gezien haar hele situatie. Neemt niet weg dat er duidelijk een steekje los zit, maar ze heeft geen kwaad in zin gehad. Wel een beetje jammer dat Abby in die situatie op moet groeien. Lijkt me niet echt een gezonde basis, maar enfin.

Als liefhebber van het televisie programma heeft deze film bijgedragen dat ik Nev nog sympathieker ben gaan vinden. Hij weet inderdaad wat ze doormaken en hoe hij ze kan helpen.
Mooi dat Nev samen met Max (Had ik al gezegd dat ik hem heel erg leuk vind?) dit voort hebben kunnen zetten. Blijft boeiende televisie. Ik verheug me in ieder geval alweer op de nieuwe episode.

Celda 211 (2009)

Alternatieve titel: Cell 211

4,0
Als je nog niet wakker e/of geconcentreerd was, dan was je het wel na het zien van de openingsscène, jakkie zeg. De toon is gezet zullen we maar zeggen.

De kijker wordt absoluut niet gespaard. Genoeg grove en gore perikelen, de gevangenen zijn soms angstaanjagend en de spanning is op sommige momenten om te snijden. Vooral Malamadre (Luis Tosar) is ontzettend indrukwekkend. Wat een man! Hij en Juan Oliver (Alberto Ammann) weten de film te dragen. Ongelofelijk wat voor een indruk ze achterlaten en hoe ze je op sommige momenten bij je strot grijpen.

Prima balans in de film. De spanning en de grimmige sfeer is aanwezig, net als de politieke ondertoon. Toch krijg je ergens nog sympathie ook voor de gevangenen. De vriendschappen die ontstaan zijn soms zelfs ontroerend. Ze zijn loyaal aan elkaar en solidair.

Het tempo is lekker vlot, iets wat een film als deze ook nodig heeft. Sterke dialogen, goede interactie, gruwelijke spanning, gore scènes en nog best een portie diepgang ook.

Wat wil een filmliefhebber nog meer?

Cell 2, The (2009)

2,5
Wat een negatieve comments zeg, lijkt bijna op schaapjesgedrag. Is er dan niemand die er enigszins iets positief over te melden heeft?

Ja, er zitten aardig wat fouten in deze film, ook het gebrek aan sympathie voor de karakters is voelbaar, maar zo slecht is het toch niet? Natuurlijk krijg je cliché na cliché voorgeschoteld en kun je aardig voorspellen hoe en wat er zal gebeuren, maar dit valt toch te verwachten van een dergelijk B-filmpje? Wanneer je de eerste 'The Cell' hebt gezien en je hem kunt waarderen, zal deze wellicht flink tegenvallen. Tessie Santiago is geen JLO, maar ze is een knappe vrouw en ze doet haar best. Ze is niet goed, maar ook zeker niet slecht.

Het verhaal is dan misschien niet zo boeiend meer, maar het Saw/Hostel sfeertje was op sommige momenten best aardig.

Ik kon hem in ieder geval zonder problemen uitkijken, die 1,5 uur vlogen voorbij. Niet goed, maar wel 'watchable'.

Cell, The (2000)

2,5
Ik was niet zo onder de indruk van deze film tijdens mijn herziening. De eerste keer dat ik hem keek blijkbaar ook al niet, als ik naar mijn cijfer keek.

Hoewel er wel redelijk wat gebeurde en er pogingen werden gedaan om het geheel spannend, interessant en meeslepend te houden, faalde dat voor mij behoorlijk. Het acteerwerk was niet om over naar huis te schrijven, en dat terwijl ik toch een aantal films waar Jennifer in speelt wel aardig kan waarderen, Bordertown bijvoorbeeld. Maar deze film, die inmiddels al behoorlijk gedateerd aanvoelde, deed het niet voor mij. Ik werd niet meegezogen in de fantasiebeelden en de zogenaamde prachtige special effects. Ik zat tijdens de aftiteling met een 'Was het dan nou?' gevoel. Mede door de voorspelbaarheid van het laatste uur, en hoewel het verhaal interessant is wordt nergens het onderste uit de kan gehaald om echt te knallen.

Helaas.

Chain Letter (2010)

4,0
Ik had ontzettende zin om een zogenaamde 'slechte' horror te kijken met een domme, oppervlakkige en rondborstige actrice in de hoofdrol. En toen zag ik Chain Letter. Mijn eerste gedachte was dan ook: Gevonden! En nog wel met Nikki Reed ook. Lovely. Dit ging mijn film worden!

Mijn verwachtingen kwamen uit: het sloeg soms inderdaad he-le-maal nergens op, maar het was precies wat ik nodig had. Het is entertaining, niets meer en niets minder. Lekker actueel, grote invloeden van mobiele telefoons, internet en andere media waarbij iedereen up-to-date wil blijven.

Het klinkt vrij saai en onorigineel, zes vrienden die een kettingbrief ontvangen (wie heeft ze nog nooit gekregen, de 'deze moet je doorsturen!' emails?), deze vervolgens verwijderen en bruut afgeslacht worden door een seriemoordenaar. Niks wat je niet eerder gezien hebt wanneer je een beetje in het horror-genre geïnteresseerd bent. Toch weet Chain Letter zich te onderscheiden.

De openingsscène is vrij sterk, waarbij een vrouw in een garage ligt, gewikkeld in ducktape en vastgebonden aan dikke kettingen die vastgebonden zijn aan twee aparte auto's. Wanneer de onwetende bestuurders vervolgens wegrijden, kun je al raden wat er met het arme meisje zal gebeuren. Mijn aandacht was in ieder geval 100% op de film gericht. Ook op het einde van de film denk je hier aan terug. Sommige mensen vinden dit waarschijnlijk een bagger einde, ik hou er wel van.

Ja, ik mag wel zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Op zoek naar een horror, vervolgens een gevonden die slecht aangeschreven staat en dan zelf een hoge waardering kunnen geven. Het voelde als een lekkere ouderwetse horrorfilm. Domme tieners, veel bloed, een simpel verhaaltje en enkele gore, innovatieve moorden waarbij de moordenaar NIET na 10 minuten al bekend is. Ja, het heeft 'Saw' invloeden, heeft wat weg van 'Scream', hier en daar bevat het een beetje 'Hostel' en zelfs 'Final Destination' schiet even door je gedachten. Toch heb je nergens het vervelende 'leentjebuur' gevoel, de film staat goed op zichzelf. Enkele leuke bijrollen en bekende koppen komen voorbij, en in tegenstelling tot andere genrefilms is het acteerwerk eens niét erbarmelijk of beklagenswaardig. Leuk om 'Zach' van Desperate Housewives te zien in deze film. Goeie rol voor hem.

Niet iedereen kan dit waarderen, ik denk zelfs dat er genoeg horrorliefhebbers zijn die deze film het liefst zo snel mogelijk vergeten. Ik niet. Ik hou wel van dit soort slashers die bij mij het 80's en 90's gevoel over weet te brengen. Zeer aangenaam verrast!

Chained (2012)

4,0
Gisteravond gezien. Best onder de indruk.

De sfeer is inderdaad ijzersterk. Acteerwerk zeer geloofwaardig, zelfs het kleine jochie wist te overtuigen. Die scène voor de televisie met de reep chocolade bijvoorbeeld... kippevel! De 'ontwikkeling' die Tim doormaakte was misschien iéts te snel, hij was vrij snel plots jaren ouder, maar ik geloofde 't wel. Oudere 'Rabbit' had sowieso al iets akeligs over zich heen, zijn hele uitstraling was eng.

De cab driver was natuurlijk creepy as hell. De worsteling met zichzelf en zijn verleden vond ik goed in beeld gebracht, maar het blijft een griezel. Het rustige tempo is een plus in dit geval, je krijgt de tijd om compleet meegezogen te worden in het verhaal.

Goed script, perfecte acteurs voor deze rollen en je blijft nieuwsgierig: Je wil weten wat er met Tim gaat gebeuren. Einde vond ik dan ook verbluffend goed. Verrassende twist! Bleef wel met een 'En hoe nu verder dan?' gevoel achter, dat mag ik waarschijnlijk zelf invullen.

Goed!

Chalet Girl (2011)

2,0
Nee. Niet mijn ding. Ik heb sowieso een hekel aan sneeuw, kou, snowboarden, skieën, vervelende tieners, clichématige liefdesverhaaltjes en grappen die niet leuk zijn. Nou, dat zijn we al snel klaar. Toch maar uitgekeken, in de hoop dat ik er misschien wat positiefs aan over zou houden, maar helaas. Dit is gewoon niets voor mij. Totaal geen chemie tussen de hoofdrolspelers, de romantiek.. tsja, zou koud als een ijspegel.

Het wordt sowieso al lastig wanneer je bij een film als deze totaal niks voelt voor welk personage dan ook. Je leeft niet met ze mee, wil ze niet leren kennen en het blijft allemaal aan de vlakte. Jammer. Echt een van de mindere romcoms die ik gezien heb. Erg ongeïnspireerd.