• 9.218.005 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Brad Anderson

Met onder meer: Halle Berry, Abigail Breslin en Morris Chestnut

Plot The Call

"There are 188 million 911 calls a year. This one made it personal."

Het verhaal volgt Jordan (Berry), een telefoonoperator van het noodnummer 911. Zij krijgt een oproep van Casey (Breslin), een tienermeisje dat ontvoerd is en opgesloten zit in de kofferbak van een auto. Wanneer blijkt dat de ontvoerder een seriemoordenaar is die ze uit haar verleden kent zal Jordan haar eigen angsten onder ogen moeten zien.

avatar van Mrs.Donut

Mrs.Donut

Het gebeurd wel vaker dat het eind van een film niet bevredigend is. Je gaat er dan vaak zelf een eind aan breien. 'Zou dit gebeuren, zou dat gebeuren?' Nu weet je wat er gaat gebeuren en ik vind het een prima einde. Hij krijgt wat hij verdient.

avatar van Lavrot

Lavrot

Uitstekende film met een geloofwaardig verhaal, goed acteer- en camerawerk, met hier en daar een claustrofobisch effect om door een ringetje te halen ... totdat ... totdat het luik opengaat, waarna de zaak finaal ontspoort en heel jammerlijk in de ingeblikte clichés belandt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Uitstekend begin, erg zwakke tweede helft.

Nog niet bekend met Anderson, maar van de week komt Transsiberian nog op TV, kan ik mooi mijn tweede ervaring er ook nog even neer pennen. Tot nu toe weet ik hiermee wel waarmee hij in staat is, maar kan het helaas niet goed eindigen.

Vooral de eerste helft is gewoon uitstekend. Je zit gelijk al in het verhaal, dankzij de goede rol van Berry. Ook Breslin is op 17-jarige leeftijd goed op dreef en weet een goed slachtoffer te zijn. Ook Eklund is van de partij, en hoe. Een misschien wat overdreven, maar lekker gestoorde schurk.

Het eerste stuk is lekker spannend, tot zelfs hou-je-adem-in spannend. Heel vlot, en laat de rol van telefoon hulplijn erg goed zien. De chaos, de spanning, de manier waarmee je met de situatie moet omgaan is allemaal overtuigend goed neergezet. En de vaart zit er ook behoorlijk goed in.

Het tweede stuk, is helaas genadeloos zwak. Aan het begin gaf een vrouwtje aan dat het frustrerende stuk van haar baan het niet weten hoe het afloopt met de beller. Daar gaat de film dus tegenin. Laat dan zien waarom het zo frustrerend is. Het voelt weer aan als Hollywood, met te veel clichés en een Berry die je steeds minder serieus kan nemen.

Dan hoop je nog op een spannend of geruststellend einde, maar deze is zelfs nog slechter. Ze zit notabene bij de politie, en vermoord dan zelf iemand. Wie is dan de "goedzak"? Gewoon heel suf, ze hadden de hele film aan de hulplijn van Berry moeten houden. Een einde waar Eklund gewoon opgepakt wordt of iets dergelijks was dan veel meer op zijn plaats geweest.

Het is zoals het is uiteindelijk, het eerste deel krijgt zonder twijfel 4,0*, maar door de tweede zwakke helft met een nog zwakker einde trek ik er een hele punt vanaf. Jammer, dit had zo goed kunnen zijn.

avatar van Mark de Jong

Mark de Jong

Spannende film, belachelijk laatste kwartier.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima thriller, spannend vooral.

Een goede Halle Berry en een uitstekende Abigail Breslin.

Deze film heeft me van begin tot einde weten te boeien al had het einde wel beter gekund.

Maar ga daar niet om zeuren, was een goede prent en lang geleden dat ik nog zo'n goede rol van Berry had gezien.

avatar van Tiany

Tiany

Na een minuutje of 10 kwam de spanning er in, en het bleef spannend tot het einde.

Ok het einde was niet spectaculair, maar ik kon het best appreciëren.

Zeer goeie film en zeer goed geacteerd door Halle Berry en Abigail Breslin. De moeite om binnen een paar jaar nog eens weer te zien.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

The Cell is boven verwachtingen een degelijke thriller geworden. Dee dme wat denken aan het recente Den Skyldige (2018) of ook The Taking of Pelham 1 2 3 (2009) . Zeker geen wereldtopper, maar wel degelijk binnen het genre. De spanning wordt hoog gehouden en je krijgt wel wat inzicht hoe een alarmcentrale werkt. De commicatie was geloofwaardig en inventief. Halle Berry deed het dan ook goed als receptioniste. En om één of andere reden ben ik altijd blij om Abigail Breslin (het kindsterretje uit Little Miss Sunshine (2006) aan het werk te zien.

Maar naar het einde toe was het beste eraf en had ik veel moeite met het script. Het feit alleen al dat Jordan op onderzoekspad ging, was voor mij al een stap te ver. Laat staan dat men in een soort van wraak de ontvoerder achterlaat en men een simpel verhaal ging opdisselen. Neen, niet zo geslaagd dat einde, voor de rest wel een vermakelijke film.

avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

Ik vond hem geweldig. Heb de hele tijd in spanning gezeten en meegeleeft. Halle Berry is weer ijzersterk, net zoals ze ook in Kidnap was. Ook het einde vond ik goed. Totaal niet wat ik in eerste instantie verwachte, maar Capricorns are fighters right?

avatar van umbra

umbra

Vond deze bij de eerste kijkbeurt precies veel beter dan nu. Ik vond hem nogal traag op gang komen en het ritje opzich is nog wel fijn spannend en Michael Eklund doet dat best nog wel voortreffelijk als psycho.

avatar van Phantasm

Phantasm

Spannende thriller met een goed verhaal.