menu

Transsiberian (2008)

mijn stem
3,20 (1367)
1367 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Spanje / Litouwen
Misdaad / Thriller
111 minuten

geregisseerd door Brad Anderson
met Woody Harrelson, Emily Mortimer en Ben Kingsley

Roy (Harrelson) en zijn vrouw Jessie (Mortimer) keren na hun liefdadigheidswerk in Peking samen terug naar huis met de legendarische Transsiberië Express via Moskou. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos en Abby die op wereldreis zijn. De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=YF_cnUyTdjk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van de grunt
3,5
Jammer van het einde dat een beetje over the top was, maar ik heb me goed vermaakt. En wat is Mortimer toch een verademing om naar te kijken.

Hoop dat ze nog groeit als actrice.

3,0
Goede film, ik lees hierover veel over het feit dat Woody Harrelson zou tegenvallen, vond dat zelf nog wel meevallen! De film gaat over een koppel die terugkeren na een poosje vrijwilligerswerk te hebben gedaan in het verre oosten. Om optimaal van de ervaring te kunnen genieten kiezen ze ervoor om de legendarische transsiberische treinroute te volgen. Tijdens deze reis ontmoeten ze een ander koppel die niet blijken te zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Na een wat traag begin komt er toch al vrij snel wat tempo in de film. Uiteindelijk vind ik het verhaal wat dun en tevens vergezocht. Desondanks verveel je je niet tijdens de film, mede ook door de 'sfeervolle' omgeving van een ijskoud Rusland.

Al met al een ruime voldoende voor mij (6,5-7/10), een lekker filmpje om zo 's avonds eens mee te pakken!

avatar van romar10dsf
Gij zult geen valse getuigenis afleggen.

Film wordt eigenlijk pas spannend nadat Jessie Carlos vermoord heeft en ze Kingsley ontmoeten. Jessie heeft vervolgens veel angst dat Kingsley ontdekt wat ze in haar tas heeft. Dat Jessie voortdurend de waarheid voor zichzelf houdt is belangrijk voor het verhaal omdat dat de spanning erin houdt.

avatar van Flat Eric
2,0
Na het voortreffelijke The Machinist benieuwd of deze prent van Brad Anderson ook zo sterk zou zijn.
Nou, nee dus. Mooie scenery maar het gedoe in de trein met de smokkelwaar vond ik maar mager uitgewerkt.

avatar van LPereboom
3,0
Van deze Transsiberian toch niet zo onder de indruk. Het verhaal is iets te slapjes en de spanning vind ik niet goed uitgewerkt. Ik zelf zit niet op het tipje van men stoel met deze film, Ik vond Woody Harrelson wel goed acteren. Er mocht wel wat meer diepgang zitten in de film.. vond alles vrij magertjes en zat daarom niet in de sfeer precies… voor mij een 6/10.

avatar van nadrin
3,0
Woody is dik ok net als de rest vd acteurs. Het verhaal is goed maar ik heb het gevoel dit plot vroeger al eens gezien te hebben

avatar van Luppie00
2,5
Het eerste uur is prima over te slaan.

avatar van TornadoEF5
Doet me een beetje denken aan de film: The Tourist. En dat is geen goede vergelijking. Erg lang geleden dat ik nog zo een saaie en inspiratieloze film zag. Om het dan nog erger te maken, waren er vaak niet al te subtiele verwijzingen die de film er al niet luchtiger op maakten, en waar het gewenste effect: een beetje mysterie toevoegen aan de film, bij mij niet bereikt werd. De overgangen waren ook pijnlijk irritant. Sfeerbeelden waren er wel met momenten, maar konden iets beter gezien de setting daar ook wel de mogelijkheid toegaf. Het leek ook bij momenten zo dat de sneeuw maar vooral het bloed fake waren. Ik heb verder nog nooit gehoord van de acteurs. Na afloop van de film is dat niet veranderd wegens de onopvallende prestaties. Neen, ik moet niet zeggen dat ik warm wordt van deze film, al had ik dat ook niet verwacht met zo een titel.

avatar van SmackItUp
3,0
Gemiddeld.

Brad Anderson kan altijd toch wel een aardig filmpje schieten. Weet toch altijd een smoel aan zijn films te geven, en een aardig sfeertje te creëren. Ditmaal is Mother Russia de setting. Niet de eerste film met dit als decor, maar het draagt zeker bij aan een onderhoudend sfeertje. Kille, afstandelijke setting, net als de verschillende personen die het stel tegenkomen in de trein. Harrelson vond ik maar kwakkelen, rest van de cast was redelijk.

Wederom een alleraardigst filmpje van Anderson, 3*.

avatar van Alathir
2,5
Deze film kwam me eigenlijk bekend voor, misschien ooit al eens een stuk van gezien maar ik wist echt niet meer hoe het zou aflopen. Echt memorabel is de film dan ook niet en er wordt wel redelijk geacteerd maar het verhaal is gewoon te mager en het mist wat spanning voor zo'n saaie setting.
Hetgeen wat er echt toe doet is eigenlijk het tweede deel want qua inhoud stelt het eerste deel weinig voor. Natuurlijk is een beetje inleiding nodig maar er hadden bepaalde stukken zeker geschrapt kunnen worden. Ook zijn er iets teveel toevalligheden in de film, iets waar ik me wel aan kan beginnen storen.

Zoals ik dus reeds zei, zijn de acteerprestaties best geloofwaardig te noemen en je snapt al snel hoe het karakter van de personages in elkaar zit. Het script is dus zeker wel goed maar het mist spanning en de overgangen zijn slaan soms totaal de bal mis. Zo herinner ik me op het einde waar Emily Mortimer op bezoek gaat in het ziekenhuis bij Kate Mara en ze dan die scène abrupt afbreken en ze vervolgens op het vliegtuig zit.

Al bij al ok voor eens tussendoor mee te pakken maar je verwacht toch meer van een regisseur van The Machinist.

4,0
Heerlijke film voor een zaterdagavond. Heb genoten, zeker van Emily Mortimer, van wie ik een fan ben (The Bookshop), maar Woody Harrelson doet het ook prima als het prototype van zo'n oervervelende Amerikaan waarmee je niet in een trein hoopt te zitten. Heb me kapot aan hem zitten ergeren. Dat is altijd een goed teken. Zijn enige tekst is: 'Are you okay, honey?', als ze duidelijk niet oké is. Ook leuk om die oude Ben Kingsley weer eens te zien, still going strong.

Maar de echte 'ster' is natuurlijk die setting van het landschap en de trein. Ik ben ook (een stuk) met die trein mee geweest (geloof me, fantastisch!) en het oogt allemaal zo Russisch als wat, al schijnt het in Litouwen te zijn opgenomen. Nou ja, dat was ook 40 jaar lang een Sovjet republiek. Daarom misschien te weinig beelden van die prachtige stations onderweg. Maar de dames in de trein zijn echt heel behulpzaam en vriendelijk hoor.

En verder vond ik het wel spannend tot het einde. Puntje van m'n stoel, met m'n kont in de sneeuw, wat wil je nog meer?

avatar van Shadowed
3,5
Prima hoor.

Toch wel weer een prima film van de beste heer Anderson. Ik had hem eigenlijk alleen maar uitgekozen voor 1 van mijn favoriete actrices, Kate Mara. Maar daar was ik al snel afgeleid van, want de film zelf is namelijk beter dan wat ik ervan had gedacht.

Sowieso is Rusland op de achtergrond een interessant gegeven. Harrelson en Mortimer zijn allebei vrij sterk, vooral Mortimer valt behoorlijk op. Oprechte, gemeende emotie die ze hier toont. Daarnaast zijn de sneeuwachtige landschappen ook altijd weer een genot om naar te kijken.

Het verhaal is wel wat traag, er had iets meer tempo in gemogen, maar uiteindelijk blijft het altijd wel boeien. Mensen die veel bruut geweld verwachtten zullen behoorlijk bedrogen uitkomen, want het geweld is hier vrijwel minimaal, dus zal je het met de acteurs zelf moeten doen.

De film blijft voor een groot deel vrij sterk, maar de slotfase is (weer) nogal ongeloofwaardig. Anderson maakte dezelfde fout al met zijn latere The Call. Hier moet nog aan gewerkt worden voor hem, want dat haalt alle kracht ook wel een beetje uit de film.

Gelukkig is alles wat daarvoor in beeld komt prima uitgevoerd en heb ik dit prima uit kunnen kijken. Misschien wel iets waar je van moet houden, maar de sfeer is prima uitgevoerd waardoor het voor mij nergens echt saai werd. Maar goed, als ik iets saai vind, dan moet de film zich er echt wel zijn best voor doen.

avatar van mcdaktari
Ik vind dat Transsiberian bij Brad Anderson zijn beste films hoort. Toen ik deze zo'n dikke 10 jaar geleden voor het eerst zag, vond ik hem al goed. Vandaag weer opnieuw gekeken en vind het nog steeds een goeie film met een prima verhaal. Ben Kingsley doet het heel goed als Russische DEA agent. Voor diegene die deze film nog niet zagen, die kunnen er gerust naar kijken, de moeite waard.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Deze film stond nooit op mijn verlanglijst, maar ik heb me toch laten verleiden om hem te kopen.
En spijt heb ik er niet van, integendeel.
Dit is een prima prent, goed geacteerd door de ganse cast, knap scenario en prachtige locaties. Vooral de wijdse, winterse natuur is prachtig in beeld gebracht.
Hoewel de ganse cast Amerikaans (op een uitzondering na Duits) is, spreekt men toch ook de taal van het land waarvan de personages afkomstig zijn, zoals bijvoorbeeld Ben Kingsley die als Russisch politieman ook Russisch spreekt met zijn landgenoten en pas Engels tegen de Amerikaanse personages, prima gedaan vind ikzelf, en het geeft de ganse prent meer geloofwaardigheid.
Deze prent heeft me van begin tot eind weten boeien, ik kan hem ten zeerste aanbevelen.
En nog een pluspunt op de DVD, er staat een prima DTS 5. 1 geluid op waarbij het vooral lijkt alsof de trein door de kamer dendert.


Nog steeds een prima film, ook na het herbekijken ervan.

avatar van joolstein
3,5
"Then we were people living in the darkness, now we are people dying in the light. Which is better?"

De locatie van de Transsiberië Express van Peking naar Moskou spreekt uiteraard tot de verbeelding, En zodra het door Emily Mortimer en Woody Harrelson vertolkte echtpaar aan boord stapt is het dan ook genieten. Het koppel krijgt na een tussenstop gezelschap van rugzaktoeristen Eduardo Noriega en Kate Mara. Nu weet je ergens moet er ook iets staan te gebeuren...En regisseur Brad Anderson weet met dit gegeven (haast Hitchcockiaans) de kijker erg knap te bespelen om zo onderhuidse onrust op te voeren! Het tempo zit er dan ook goed in en je verveelt je geen moment. Daarbij wordt er goed geacteerd in deze film. Vooral Emily Mortimer is overtuigend als de ietwat verlegen Jessie, die graag fotografeert en niet zo van avontuur houdt. Een Russisch sprekende Ben Kingsley en Harrelson zijn niet vervelend maar ietwat inwisselbaar. De film overtuigt prima als een spannende thriller, eentje die veel ontleent aan de optimaal benutte locatie van de rijdende trein.

avatar van Fisico
3,0
Fisico (moderator)
Matige film waarbij de setting en de locatie toch één van de krachtpunten is van de film. De transsyberische spoorlijn spreekt tot de verbeelding. Beetje jammer dat er iets te weinig beelden geschoten zijn vanuit deze “road movie”. Verder was het fotograferen wel fijn. Ik hou wel van mooie foto’s die iets uitstralen.

De film zelf was vermakelijk en spannend. Verveelde nergens echt en er werd redelijk geacteerd. Woody’s rol was al bij al beperkt, maar dat werd wel wat gecompenseerd door het goede werk van Mortimer. Geen film boordevol actie, integendeel, maar best degelijk opgebouwd.

Het einde of de ontknoping mocht dan misschien wat tegenvallen, het was vooral in het eerste gedeelte dat de film indruk op me maakte ondanks het feit dat het wereldschokkends was. Fijn om eens gezien te hebben!

Gast
geplaatst: vandaag om 17:48 uur

geplaatst: vandaag om 17:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.