• 9.378.621 stemmen

Releasedatum: 19 februari 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Transsiberian

"You can't escape your lies."

Roy (Harrelson) en zijn vrouw Jessie (Mortimer) keren na hun liefdadigheidswerk in Peking samen terug naar huis met de legendarische Transsiberië Express via Moskou. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos en Abby die op wereldreis zijn. De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van chillout

chillout

leuk verhaal, goede spanning meer moet het niet zijn

avatar van b00ts

b00ts

Leuke film. Beetje voorspelbaar en soms onwaarschijnlijk. Goed t blijft film, laat ik het daar maar op houden. 3.5 van mij.

avatar van Rataplan

Rataplan

Onderschat Woody niet, een prima acteur die verschillende rollen goed en degelijk kan neerzetten.

avatar van boldhead

boldhead

zeer goede film, geweldig verhaal

avatar van Waku

Waku

Prachtige thriller!!!

Uitstekend acteerwerk en uitermate sfeervol.

Mysterieus en pakkend van begin tot eind.

Russen worden wel heel negatief neergezet maar dit terzijde.

Niks mis met deze thriller.

avatar van james_cameron

Komt erg traag op gang, wordt na een half uur best spannend, maar ontspoort tegen het einde. De sterke punten van de film zijn de sfeervolle locaties en het onvoorspelbare script, maar uiteindelijk is één en ander nogal onwaarschijnlijk en raakt de film de weg een beetje kwijt. Ik was ook niet zo gecharmeerd van het rommelige camerawerk en de overheersende muziek. Mortimer is prima in de hoofdrol (en lijkt hier trouwens best veel op Carice van Houten), maar Harrelson en Kingsley kunnen weinig met hun slecht uitgewerkte personages. Tegenvaller van regisseur Anderson, die met Session 9 en The Machinist beter uit de hoek kwam.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Na The Machinist weet Anderson me opnieuw te charmeren met deze sfeervolle treinfilm die op het einde wat mij betreft wel wat ontspoort. De sfeer zit er meteen goed in en het claustrofobische van zo'n trein als belangrijkste locatie doet Transsiberian duidelijk goed. Jammer dan ook dat de ontwikkelingen steeds monumentalere proporties aannemen en daarmee toch bijzonder ongeloofwaardig worden. Op het moment dat het personage van Harrelson z'n wederhelft opdraagt een geschaakte belager uit de trein te shotten, is de pastiche niet veraf en kon ik de meewarige glimlach amper van m'n gezicht vegen. Verder vond ik ook de vertolkingen genietbaar, niet in het minst van Emily Mortimer, die hier niet bij iedereen in de smaak valt. Ook de andere acteurs kwijten zich prima van hun taak, waarbij ik me niet stoor aan de ietwat onsnuggere uitstraling van Woody Harrelson. En hoewel Ben Kingsley wel nooit m'n favoriete acteur zal worden, werkte hij me deze keer zeker niet op de zenuwen.
Foutloos is Transsiberian dus zeker niet, maar het is wel een genietbare prent die het naar mijn gevoel meer moet hebben van de sfeerschepping dan van de pure spanning. Maar ik heb dan ook een beetje een zwak voor films die zich in een trein afspelen.

avatar van Livefree70

Livefree70

Zeer onderhoudende spannende thriller, in een mooie sfeer geschoten. Als ik al een minpuntje moet aanwijzen dan is het wel dat ik hem persoonlijk erg voorspelbaar vond, zonder plotselinge (verrassende) plotwendingen. Toch zeer zeker een aanrader.

avatar van gondwana

gondwana

Heel mooie locaties, geloofwaardige en mooie personages, maar helaas niet helemaal overtuigend. De spanning komt eigenlijk maar tijdens het laatste half uur opzetten en veroorzaakte een hele stijlbreuk vond ik.

Voorspelbaarheid stoorde ook een beetje (+ nutteloze uitleg).

Wel leuk was dat Woody erbij was gisterenavond.

Maar man, wat een genant interview vooraf. Plaatsvervangende schaamte voor de interviewster. "You always play wild men in your movies, are you a wild man in real life..." en "you climbed the golden gate bridge lately" "Lately? In 1997,... yeah."

avatar van lighthammer

lighthammer

Mooie film qua beelden met de nodige actie erin. Verhaal zelf is nogal dunnetjes maar kijkt thuis leuk weg.

avatar van JJ_D

JJ_D

Wie, net als ik, verzot is op het razend spannende ‘The Machinist’, en op de affiche van het Gentse filmfestival een naam als Brad Anderson ziet prijken, die aarzelt geen ogenblik om een zitje te reserveren - al gaat de vertoning door pal op de middag, wanneer de doorsnee mens zich bedient van een bescheiden lunch. Gekken zijn wij, filmvrienden, als het aankomt op de groten der hedendaagse cinema!

‘Transsiberian’ valt, in vergelijking, echter uit als een totale miskleun – ik begon me na een tijdje zelfs af te vragen of ik in de juiste zaal was beland. De psychologische aftakeling uit ‘The Machinist’ vindt hier zijn weerslag in een hol en onwaarschijnlijk verhaal, waarbij de kijker niets kan dan plaatsvervangende schaamte voelen voor iemand die zo’n belachelijk ongenuanceerd verhaal op papier heeft kunnen zetten.

Hitchcockiaans, zo zegt u? Jazeker, maar dan in de negatieve zin van het woord. In het interbellum stelde men niet bepaald hoge eisen aan het genre ‘thriller’, en voor mensen als Hitchcock diende het medium ‘verhaal’ slechts als middel om een fascinatie voor beeld, voor decor te vatten. Dat er in zo’n films slechts een handjevol personages rondliepen, en dat al van mijlenver duidelijk was wie aan de goede en wie aan de slechte kant stond, is (tegen het oorspronkelijke tijdskader) van mineur belang. Anno 2008 komt dergelijk simplisme zelfs niet meer voor in onze stoutste dromen, en toch poneert Anderson een dergelijk scenario met een onvervalste sérieux. Je zou er haast van gaan huilen.

Met een bad-guy die zo weggelopen lijkt uit één van de vroegste Bond-films (tenenkrommend accent incluis), met een pijnlijk slechte Emily Mortimer in een walgelijk hysterische hoofdrol, met een verhaal dat spanning en complexiteit pretendeert maar niet levert en met een misplaatste filmische bravoure is ‘Transsiberian’ wat mij betreft de miskleun van het jaar. Amen.

avatar van reintje71

reintje71

Een goede thriller. Komt wat traag en 'rommelig' op gang, maar wordt best spannend. Mooie natuurbeelden ook. De Transsiberië express heeft altijd al tot m'n verbeelding gesproken; leuk om dit spoortraject via een spannende film te kunnen volgen. Een aanrader.

avatar van hemeltje

hemeltje

zo'n traag en rommelige film heb ik nog nooit in mijn leven gezien.

avatar van mixmaster

mixmaster

mooie , spannende thriller met schitterende beelden van de transsiberie express.

het verhaal is wel voorspelbaar maar je leeft echt met het koppel mee dat erin geluisd word.

goed acteer werk en goed camera werk.

avatar van pietpuk

pietpuk

Goede sfeerfilm. Ontspoort het laatste half uur wel iets.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

langdradig

avatar van Json

Json

Zeer spannende, mooie en boeiende film.

Ik heb mij geen moment verveeld.

Erg mooie filmopnames ook en mooie omgevingen..

Deze komt op mijn lijstje beste films ooit.

Ik heb er veel gezien, elke dag minimaal een.

Maar deze springt voor mij er echt boven uit!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Best bekende namen in deze film en toch heeft de film maar 2,986 votes op IMDb!

avatar van miwaja

miwaja

vond er niet veel aan komt laat op gang en heeft me totaal niet kunnen boeien

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Goede film met een sterke vrouwelijk hoofdrol en prachtige plaatjes van de omgevingen.

avatar van MGpower

MGpower

JJ_D schreef:

JJ_D, als ik een film kijk, doe ik dat om te ontspannen niet om met vrienden een wedstrijd te spelen wie de meeste fouten in een film te vinden Denk daaraan bij de volgende film die je kijk

Enige aanmerking op deze film is het camerawerk. Lijkt wel of ze nergens grip gebruikt hebben, en alleen uit de losse hand gefilmd hebben. Maar niet iets om je aan te ergeren

Ik heb een prima avondje gehad met deze film!

avatar van JJ_D

JJ_D

MGpower schreef:

Doe ik ook niet, geloof me.

avatar van ken1976

ken1976

Aardige film, die wel (zoals sommige voorgangers het al zeiden) wat traag op gang kwam.

Goeie cast en het was weer leuk om Woody weer eens een keer te zien akteren!

Goed verhaal en de spanning zit er aardig in!

klein minpuntje is het camerawerk, ze hadden het wel wat beter in beeld kunnen zetten!!! Maar afgezien daarvan is het een goeie aanrader , en het blijft genieten van het mooie landschap als je op de Transsiberian zit.

3,5 sterren voor deze goeie thriller!

avatar van christophel

christophel

ben het met de voorgangers eens, komt zeer traag op gang, verderers een adige film, kan hem niet als bijzonder noemen, wel leuk gespeeld...3.0

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik vond het een slechte film. De film was een beetje traag. Niet alleen het verhaal, maar ook de film zelf. Het leek wel alsof de film een klein beetje haperde. Dat kon je vooral goed zien als er een bewegende trein in beeld kwam. Ook vond ik de manier waarop Russen in beeld werden gebracht erg storend. De ene was een zuiplap, de ander een moordenaar etc. Ook het Russisch van paar niet-Russen was erg storend. Ik kon het zelf niet verstaan, hoewel ik zelf Russisch ben. Tot slot vond ik Jesse erg irritant. Ik kon haar acteer werk absoluut niet waarderen, vooral de scene bij 'het vliegveld' waar ze wordt 'ondervraagd'.

avatar van dhsaddink

dhsaddink

Ik vond er niet veel aan...het was allemaal wel heel voordehand liggend...vond het een beetje zonde van m'n tijd...to be honest..

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Ja, hij is een beetje traag, maar dat kan deze film hebben. Verder is het verhaal degelijk opgebouwd, zit er genoeg spanning in en een paar plotwendingen maken het af. Goede en spannende thriller!

avatar van Icer

Icer

Ik vond het helemaal niet zo voor de hand liggen allemaal.

Uitstekende film, Siberie, de sneeuw, de mensen, de hotels, de trein, allemaal goed gedaan, kan niet anders zeggen.

avatar van Theunissen

De film is opzicht redelijk uit te kijken maar hij is vrij saai en niet echt spannend of boeiend. Halverwege de film gebeurt er een verrassende wending en dan komt de film een beetje op gang. Maar echt veel bijzonder is het niet allemaal. Woody Harrelson stelde niet voor in deze film, hij had eigenlijk alleen maar een bijrol. Ben Kingsley vond ik nog het beste acteren.

avatar van mishad

mishad

Met 'Transsiberian' probeert Brad Anderson Alfred Hitchcock weer tot leven te wekken met een ouderwetse treinthriller. Dat doet hij bij vlagen vrij aardig. Vooral het eerste uur, waarin de spanning wordt opgebouwd, is intrigerend en prima in elkaar gezet. Jammer dat het vanaf dat moment bergafwaarts gaat en 'Transsiberian' naar een wel erg geforceerd en voor de hand liggend einde boemelt.