• 9.378.915 stemmen

Releasedatum: 19 februari 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Transsiberian

"You can't escape your lies."

Roy (Harrelson) en zijn vrouw Jessie (Mortimer) keren na hun liefdadigheidswerk in Peking samen terug naar huis met de legendarische Transsiberië Express via Moskou. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos en Abby die op wereldreis zijn. De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Nohands

Nohands

Goede film, mooie beelden maar inderdaad het eerste half uur is overbodig lang...heeft weinig tot geen toevoegende waarde.

avatar van Raffael77

Raffael77

Zeer saaie en matige film die pas na 115 minuten een klein beetje spanning opbouwd. Bah ik haat zulke films en direct afschieten dus.

Tijdverspilling.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Mooie film, alleen helaas red je het niet met alleen mooi.

De spanning is er wel en van het rommelige/slome heb ik niets gemerkt, zat er goed in, alleen het eind stelde me wel erg teleur.

Al met al best een leuke film, maar zeker geen hoogstaand iets.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Weet niet goed wat ik van deze film moet denken..... soms wat saai verder goed inelkaar gezet met mooi verhaal, af en toe spannend. Tsja, weet het het niet zo goed..... de film keek op zich lekker weg, maar kan het geen topper noemen. Maar zeker de moeite waard voor herhaling.....

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Sobere en leuke film met een uitstekende Emily Mortimer, maar Woody Harrelson loopt er de hele film wat verloren bij.

Het script is niet bijster origineel, maar dat drukt de pret niet, tenminste als je er niet teveel van verwacht.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Nee dit was het niet voor mij. Het verhaal rommelt aan alle kanten. In tegenstelling tot velen hier heb ik me juist niet gestoord aan het trage begin. Ondanks dat daar inderdaad niks gebeurde, heb ik me daar nog beter mee vermaakt dan met het 'thriller-gedeelte'. Dat was mij nogmaals veel te rommelig, vaak onwaarschijnlijk en ik kon vele keuzes van de personages niet volgen. Verder viel het ook mij op dat Woody Harrelson niks toevoegt aan deze film. Hij speelt zijn rol ook nog eens irritant.

Wat is er dan wel goed aan deze film? de mooie beelden zijn de moeite waard.

avatar van Foutebuurman

Foutebuurman

De film bevat mooie beelden van de treinreis. De film komt inderdaad wat traag op gang, maar dat vond ik niet storend. Richting het einde bevat de film zelfs wat spannende scenes, maar is toch wel ietwat voorspelbaar. Al met al een vermakelijke film, die nergens uitblinkt.

avatar van Elientje89

Elientje89

Wat een vreselijke film.. Eerste half uur lag ik half te slapen, aangezien ik mijn ogen niet open kon houden ben ik maar naar bed gegaan en heb ik de film uitgezet.. Ongelofelijk dat ze deze film op de markt hebben gebracht!

avatar van roy7477

roy7477

Een mooie film met enkele minpunten... Het begin had wat sneller gemogen en het welbekende pro-Amerika-gevoel (We are Americans...). Jammer hiervan, maar er zijn genoeg mooie beelden te zien.

avatar van crimson

crimson

een echte brakkemiddagfilm... makkelijk te volgen - geen rare twists en geen (al te) ingewikkelde complotten. Wel mooie beelden en zo af en toe een spannend momentje.

avatar van MrEd

MrEd

Elientje89 schreef:

Niet afgekeken en toch stemmen???

avatar van MOKUMAN

MOKUMAN

Mooie film, een spannend verhaal die tot het einde blijft boeien. Deze film heeft wat tijd nodig om op gang te komen...maar raast vanaf halverwege als een trein naar het einde toe.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

ellentje:

ik denk dat als je zo moe ben dat geen enkele film jou boeit.

ik ga em nog zien

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

MOKUMAN schreef:

Ben ik mee eens. De spanning ontstaat vooral uit de interactie tussen de personages. Hitchcock zou hiervan genoten hebben. Zonder voorkennis weet je geen moment welke kant de film zal opgaan.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik vond juist dat de film vanaf het begin al goed bezig was. Natuurlijk, de film begint pas spanning op te bouwen nadat Abby en Carlos geïntroduceerd zijn maar we leren de personages kennen. De film is verder vooral sterk door onvoorspelbaar te zijn. Alleen jammer van het ietsje tegenvallende einde, iets waar meer thrillers vaak last van hebben na zo'n sterke opbouw.

avatar van vwtune

vwtune

Opzich goed te pruimen, hier en daar een beetje te lang dradig. Mooie beelden en niet echt voorspelbaar.

avatar van lagaiske

lagaiske

Best wel een aangename film met enkele zeer mooie beelden.

Der gebeurt eigenlijk maar weinig maar toch blijf deze film je op een of andere manier boeien.

Hij is totaal niet voorspelbaar en bouwt de spanning goed op.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

ik vond de film ook goed, redelijk realistisch.

woody een tikje overdreven, ben kingsley brilliant.

de paniek van jessie kan ik me goed voorstellen, wat een ellende in zo'n situatie.

ik wil ook al een tijd met die trein mee, maar nu weet ik het niet meer...:-)

einde vond ik juist wel goed, abby met het geld ervandoor, case closed.

enne ellentje89: gewoon wakker blijven en je inleven in de situatie...

avatar van Tufanovic

Tufanovic

Wat een enorme tegenvaller!!!!!! Na een half uur wilde ik de film uitzetten omdat er maar niets gebeurd. Ik had echt verwacht dat het allemaal wat enger zou zijn dan drugssmokkel. Zat een verhaal in, maar meer ook echt niet!

Absoluut geen bioscoopfilm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van etel

etel

Het begin is even de sfeer proeven van de Russische cultuur... vond het wel leuk! Soms is de film wat sloom, maar wel spannend vond ik. Kijkt lekker weg.... de moeite waard om em te gaan kijken!

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Vakkundig gemaakte thriller met prima vertolkingen van de hoofdrolspelers.

Woody vond ik zeker niet irritant, zijn optimisme is juist prima neergezet en zorgt voor de nodige humor.

En ook de paniekerige Jessie word goed gespeeld door Emily Mortimer.

Ben Kingsly is eigenlijk altijd wel goed en ook hier bewijst hij weer eens een verdomd kundig acteur te zijn.

Verder is ook het duistere sfeertje noemenswaardig, dit past perfect bij de (Russische) insteek van de film.

Het ''slome'' begin wat veel mensen is opgevallen heb ik gemist, ik vond de uitdieping van de karakters zeker van toegevoegde waarde.

En het camerawerk was trouwens ook geweldig zeer mooie shots van de trein ook tussendoor.

Alles bij elkaar een dijk van een film wederom afgeleverd door Brad Anderson.

Maar niet zijn allerbeste.

Die maakt hij in de toekomst nog

Eerste film ooit die ik in Antwerpen heb gezien btw al zal ik niet zo snel weer gaan, het was me daar veel en veel te druk.

avatar van Kim008

Kim008

De film kwam inderdaad traag op gang, maar nam naar het einde toe een grote sprong vooruit!

Heb er echt van genoten, een film met een grimmig en mysterieus sfeertje.

Toch wel een aanrader!

avatar van Keane1983

Keane1983

Persoonlijk vond ik niet dat de film traag opgang kwam, het is namelijk de opbouw naar het hoogtepunt toe.

Hoe mensen elkaar leren kennen en een beetje de back-grounds.

Ik vond het acteer werk echt super, hoewel ik me wel een beetje aan de over-acting amerikaan ergerde...maargoed dat is een detail.

De sfeer is erg duister en deed mij een beetje op een bepaald punt op hostel lijken. Het beklemmende, ergens zijn, de taal niet spreken, de situatie.

De locatie is ook heel erg goed gekozen, mooie beelden en een aangename soundtrack.

De tijd dat de film duurde heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten en erg goed vermaakt.

Bij tijden is de film wat voorspelbaar maar dat kan me niet boeien. Van mij een 4.5

avatar van grid8400

grid8400

2,5.. veel te traag...het laatste spannende kwartiertje kan absoluut de traagheid van de rest van de film niet goedmaken.

avatar van Yugnav

Yugnav

Ik vond hem juist helemaal niet traag, de personages hielden mijn aandacht er toch de hele tijd bij. Ook het einde vond ik erg goed!

avatar van tevelenco

tevelenco

Zeer aardige thriller die goed en sfeervol in beeld wordt gebracht.

De film begint inderdaad nogal langzaam maar dit heeft mij niet gestoord.

Het tweede deel is een stuk spannender en de film wist me dan ook tot het eind te boeien.

Niet in de laatste plaats door de zeer overtuigende akteerprestaties van de voor mij onbekende Emily Mortimer.

voskat

Eindelijk weer eens een ouderwetsch smaakvolle thriller, gebracht in een realistische stijl en met geloofwaardige personages. De Hollywood-hysterie waar we mee worden doodgegooid is gelukkig ver te zoeken.

Enige minpunt is dat het einde iets meer spanning had kunnen gebruiken. Maar verder ben ik al lang blij weer eens wat elegantie op ons schermpje te hebben gevonden.

Keane1983 schreef:

Woody Harrelson vond ik juist fantastisch.

Tuurlijk mag je je aan het personage ergeren, maar dat soort overenthousiaste Amerikanen bestaat dus wel degelijk. Ik vind het wel aandoenlijk, dat naieve. "You can't do this, we're Americans." Haha!

MrEd schreef:

Niet afgekeken en toch stemmen???

Och, ik zou niet to veel waarde hechten aan het oordeel van iemand die de remake van Prom Night vijf sterren geeft.

roy7477 schreef:

Het "pro-Amerika-gevoel"?

Dat "We're Americans.." maakte gewoon deel uit van het naieve personage van Woody Harrelson.

Er is echt helemaal niets pro-Amerikaans aan deze film.