• 9.378.922 stemmen

Releasedatum: 19 februari 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Transsiberian

"You can't escape your lies."

Roy (Harrelson) en zijn vrouw Jessie (Mortimer) keren na hun liefdadigheidswerk in Peking samen terug naar huis met de legendarische Transsiberië Express via Moskou. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos en Abby die op wereldreis zijn. De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Raycensie

Raycensie

Mooie, sfeervolle beelden in deze goede thriller waarin vaak een dreigende spanning in de lucht hangt.

avatar van Leno

Leno

Deze film heeft best wat ingredienten om te slagen als thriller; een redelijke sfeer, zorgvuldige spanningopbouw, leuke setting en enkele verrassingen. Toch weet de film nooit echt te boeien. Dit heeft voor het grootste deel te maken met het karakter Jessie; voor haar acties is geen sympathie op te brengen terwijl het daar wel om draait.. Verder zijn de karakters niet echt interessant en komt Harrelson er wat bekaaid vanaf. Het einde is bovendien slap en compromisloos.

avatar van katjaken

katjaken

Heb het begin gezien, dacht dat het wel een spannende film zou zijn, heb hem echter na enkele minuten afgezet wegens te saai, misschien dat ik hem later nog eens probeer te bekijken, ben echter van mening dat een film mij de eerste vijf minuten al moet meenemen in het verhaal. Soms denk ik om nog even verder te kijken en blijkt het toch nog de moeite te zijn, dus als ik eens niet weet wat te zien dan haal ik deze nog eens boven.

avatar van nightbreed

nightbreed

Matige thriller in een mooi jasje.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

katjaken schreef:

Je hebt ongeduldig en je hebt ongeduldig...

avatar van katjaken

katjaken

Dan zal ik ongeduldig zijn, denk ik

avatar van Lurker ll

Lurker ll

Een rustig begin, doet wat braaf aan. Maar je hoeft je hier niet door heen te worstelen want op het juiste moment komen er personen ( Eduardo Noriega + Kate Mara ) in beeld die deze film optillen naar een hoger niveau, de spanning neemt ook toe door de rol die deze personen op zich nemen in deze film...ze zijn er voor gemaakt! Evenals dat Woody Harrelson goed speelt in het rustige begin en in de rest van de film wanneer het spannend wordt.

Een geslaagde thriller die geen moment verveeld omdat steeds op de juiste momenten de spanning wordt vast gehouden. De personages lijken dit echt mee te maken, komt zo realistisch over.

De setting en lokatie's zijn ook zeer realistisch.

avatar van Rufio

Rufio

Vond dit niet zo goed.! Woody Harrelson irriteerde me trouwens enorm tijdens het bekijken van deze film. Zoals verscheidene andere hier reeds vertelden kent de film heel wat saaie momenten en de film had zeker wat korter kunnen zijn.

avatar van Rosicky

Rosicky

Sluit me aan bij Rufio.

avatar van R0b3rT

R0b3rT

Lurker ll schreef:

De setting en lokatie's zijn ook zeer realistisch.

Ik sluit me bij jou aan!

avatar van Fr3aK

Fr3aK

Begint rustig deze thriller, daarna voldoende spanning om te blijven kijken.

Eduardo Noriega en Kate Mara spelen ook een prettige rol.

avatar van gauke

gauke

Prachtige, soms subtiele thriller, treffend geschoten in beklemmende treincoupés en in het kille steenkoude Siberische landschap, met topacteurs die op dreef zijn.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Een internationale cast en een mooi en stijlvol eerste uur... Dat begint goed. Helaas is het regelmatig flink voorspelbaar en de uiteindelijke uitwerking, wanneer de lege trein naar een afgelegen terrein wordt gebracht en ik me afvroeg of die gangen van die Carlos niet al veel eerder en simpeler na te gaan waren? Het was er natuurlijk vooral om te doen om er eens een martelscene in kwijt te kunnen... Ook het regelmatig smijten met diepzinnige one-liners werkte averechts. Al met al weer een teleurstelling van Brad 'The machinist' Anderson, ook al is dat eerste uur helemaal niet verkeerd. En nog een extra pluim voor Emily Mortimer, goed gespeeld en een sterke uitstraling.

3,0*.

avatar van Menno

Menno

Onderhoudende film met een power cast. Realistisch verhaal over reizen en inderdaad, the events happening hebben een mate van voorspelbaarheid. Is dat erg: nee. Het is als de kroniek van de aangekondigde dood.

avatar van rep_robert

Had de film ietsjes sterker verwacht eigenlijk. De cast is wel lekker in vorm, Harrelson zet een lekker kariktatuur neer en ook Mortimer is best charmant(heb haar wel is beter gezien). Kingsley en het niet te vertrouwen stelletje vullen de cast op een niet al te spectaculaire manier aan.

Wat overblijft is vooral een goed, sfeervol, mooi geschoten en spannend 1e deel van de film en een tamelijk saai, niet spannend 2e gedeelte van de film met onlogische handelingen(Mortimer liegt de hele tijd enhet lijkt eerder op een soort van Bourne achtige actiefilm op het moment van die martelingen en de treinscene erna) Het was eigenlijk net allemaal even te standaard voor een prachtig, claustrofobische omgeving die het had kunnen vormen.

avatar van Jesu

Jesu

Ik vond het allemaal net ietsje te voorspelbaar.

avatar van bramono

bramono

een boeiende film!

avatar van missl

missl

goede sfeer, personages worden redelijk uitgewerkt, blijft spannend dus een onderhoudende film, wel een simpel verhaal.

avatar van aburex

aburex

Goede thriller die de spanning langzaam opbouwt. Goede Woody Harrelsson.

avatar van NakedHero

NakedHero

zeker niet slecht!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Sfeervolle thriller met een iets wat lange opbouw, maar een opbouw die zeker de mysterie aandikt. Pas na 45 minuten begint de spanning pas echt en die is bij momenten echt nagelbijtend. De personages, het verhaal, de gebeurtenissen: het voelt zo hedendaags en realistisch aan.

Je leeft echt mee met Jessie en vandaar dat het soms op het puntje van de stoel zitten is. Het einde lijkt dan weer een goedkope hostel-kopie te worden, maar gelukkig duurt dit maar even. De film sluit op een mooie wijze af.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film bouwt de spanning heel langzaam op en af en toe is de spanning ook heel subtiel. Maar ik heb echt van begin tot eind geboeid zitten kijken. Je krijgt mooie beelden te zien van een treinreis door Rusland. Als ze vervolgens Carlos en Abby tegenkomen vraag je je echt af wat voor verhaal ze nou hebben en hoe het allemaal af zou gaan lopen.

Geen moment zakt het verhaal in. Ik vind dat erg knap gedaan. Echt een hele goede thriller.

avatar van Grover

Grover

De setting van deze film is een dikke plus en geeft het ook de broodnodige sfeer mee. Het gebeuren in de trein maakt het ook wat 'claustrofobies' zodat je er meer deelgenoot van word. Het heeft ook een wat aparte wending door het gebeuren bij de kerk in het bos. Het tempo is rustig en m.i. niet saai. Onderhoudende film wat mij betreft.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Redelijke thriller in de vorm van een 'railtrip'. Twee jonge stellen reizen met de Transsiberië-express. Een paar onverwachte wendingen vinden gaandeweg plaats in de film, waardoor het gelukkig niet zo rechttoe rechtaan-filmpje geworden is.

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Eerste deel van de film wel aardig, tweede deel van de film tikkie voorspelbaar en soms ook wat vergezocht misschien. Verder had ik ook wel wat meer natuur willen zien om de Transsiberië Express heen, maar die viel wat tegen. Het concept op de trein was wel leuk, maar had ook beter uitgewerkt kunnen worden. Verder waren de karakters niet heel erg leuk, alleen Kingsley vond ik wel aardig. Niet zo slecht als ik misschien doe voorkomen, maar er had zeker meer in gezeten.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Ik dacht dat de Transsiberian Express geen zijsporen had! 2.50 (2.30)

Net als je denkt een film beet te hebben zonder Hollywoodiaanse trekken, zag Anderson klaarblijkelijk weinig andere mogelijkheden om na enige tijd toch weer terug te grijpen naar standaardprofielen, en daarmee dus ook de veilige weg. Dat gaat echter ten koste van de hele productie. Gaandeweg worden de personages meer en meer verwaarloosd (evenals de geloofwaardigheid) en lijkt het vooral naar het einde toe alleen nog maar om een paar actiemomenten te doen te zijn. Een enorme afknapper en tevens allesbehalve een positieve impuls voor Transsiberian. Het is dan ook niet langer een wonder dat zowel Mortimer als Kingsley, en met name de zeer stoffige Harrelson, geen moment uit de verf komen. Cinematografisch oogt één en ander zowaar nog heel behoorlijk, maar daarmee is het mislukte Transsiberian allerminst gered.

avatar van blurp194

blurp194

Spannend, maar wel wat langdradig. Ben Kingsley en Emily Mortimer spelen goed, Woody Harrelson is voornamelijk irritant en heeft ook eigenlijk nauwelijks een plaats in het verhaal. Vooral daardoor denk ik dat de film niet echt loskomt, want verder is alles prima in orde - mooie beelden, mooie locaties, goeie setting en beeldstijl.

avatar van Davidus

Davidus

Een goeie film. Spannend, onvoorspelbaar.

Begint als een soort tegenhanger van The Tourist, maar dan realistisch en goed gespeeld. Halverwege de wending naar een redelijk spannende thriller.

Schitterende beelden van Rusland, Siberië; je voelt de kou en de sneeuw.

Goeie opbouw, uitgebreid worden de personages geïntroduceerd. Tempo was precies goed, tegen het trage aan maar nergens saai.

Er hangt continu een soort dreiging over het verhaal heen; wat gaat er gebeuren, wat verbergt men.

Verhaallijn is wat dunnetjes, en sommige handelingen zijn wat onwaarschijnlijk, maar dit alles is niet storend of irritant.

Er wordt goed gespeeld, feitelijk door iedereen, en ook door Harrelson ( vond hem niet irritant).

Heb me goed vermaakt

avatar van flaphead

flaphead

matige thriller die vooral in het eerste deel een beetje kabbelt. alles is aanwezig om de spanning beklemmend te maken, maar dat wordt nagelaten. de Siberische sfeer komt wel over. het verhaal is voor het grootste deel voorspelbaar (te gewoontjes voor een misdaadthriller), verre van nieuws onder de zon. in het eerste deel draait het eigenlijk een half uur lang alleen om de sexuele spanning tussen Jessie en Carlos. de rol van Harrelson was beetje irritant, zo'n vervelende sul. was leuk om Kingsley als Rus te zien. het laatste half uur wordt de spanning weer naar voldoende thriller-niveau gebracht, maar al met al een teleurstellend geheel. laatste scene was, ondanks dat ie er een beetje achteraan geflanst werd, wel prettig.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Saai en conventioneel

Leukste is nog dat het zich rondom de trans siberian express afspeelt. Jammer, haast knap, is het dat er zo weinig aandacht geschonken wordt aan de omgeving waar die trein door rijdt. Hier en daar een wijds shot maar voor de rest valt er vrij weinig van de omgeving te genieten.

Vooral een hele vervelende rol van Emily Mortimer. Onnodig emotioneel en behoorlijk irriterend. Harrelson acteerde wel aardig en wist tenminste echt een duidelijk personage neer te zetten.

Verder is de hele plot ontwikkeling gewoon redelijk debiel en erg spannend wordt het nou ook niet bepaald. Redelijk cliché beeld van Rusland ook. Als je deze film mag geloven worden er wel héél veel kilo´s cocaïne de grens over gesmokkeld en natuurlijk valt de politie ook nog eens niet te vertrouwen.

Film mist gewoon behoorlijk wat spanning en wordt ook nog eens behoorlijk traag opgebouwd. Daarnaast vond ik de hele aanleiding tot alle heisa al helemaal debiel (Die Jessie die die Spanjaard vermoord, waarom echt?)

Voor de rest over hier en daar nog best vermakelijk maar boven dat stijgt het helaas nooit uit. 2.5*