• 9.099.667 stemmen

Au Nom de Tous les Miens (1983)

Drama / Oorlog | 145 minuten

Met onder meer: Michael York, Brigitte Fossey en Jacques Penot

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 3 mei 1984

Plot Au Nom de Tous les Miens

Het droevige levensverhaal van Martin Gray, overlevende van de holocaust. Zijn leven was een aaneenschakeling van rampzalige gebeurtenissen.

logo tmdbimage

Martin's Father / Martin Gray (age 40)

Young Martin Gray

jay73

Wee Martin Grey!

avatar van FisherKing

FisherKing

De film is goed; Vooral voor de liefhebbers van Michael York. Ik vond het boek van Martin Grey zelf nog beter.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

herinner me vaag dat ik deze gezien heb en dat ik toendertijd nogal onder de indruk was ...

Geef voorlopig een safe 3,5 tot 'k 'm nog eens zie

avatar van lngrid

lngrid

Vond het boek heel indrukwekkend. Hoop dat het goed verfilmd is. Hij zal wel niet in de videotheek liggen, of regelmatig op tv komen?

avatar van Timmy757

Timmy757

avatar van willemfilm

willemfilm

De film is zeer slechte kwaliteit gekeken nadat ik kort daarvoor het boek gelezen had. Sommige details uit het boeken worden puntueel verteld of in beeld gebracht, andere zaken helemaal niet. Niet de keuzes die ik allemaal gemaakt zou hebben nav het boek. Overeind blijft dat het verhaal indrukkendwekkend is en te veel feitelijk voor één mensenleven. Gruwelijk.

Ik veronderstel dat deze geschiedenisles beter in beeld gebracht kan worden dan in 1983 is gebeurd. Deze film voldoet in ruime zin niet meer aan de kwaliteitseisen van een een goede film anno 2009.

NB. het is Martin GRAY en niet Grey.

avatar van Tiany

Tiany

Ik heb het boek van Martin Gray gelezen, een jaar of 15 geleden.

Eén van de beste boeken die ik ooit gelezen heb, ik ben al jaren op zoek naar de film, helaas...nog steeds niet gevonden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Schokkende film over het bewogen eerste deel van het leven van Martin Gray met een uitstekende hoofdrol van Jacques Penot. Een bijzonder triest verhaal, dat zich hoofdzakelijk afspeelt in het getto van Warschau. Er zitten nogal wat momenten in de film, dat je even moet slikken.

Overigens was Gray’s eerste vrouw Dina Cult, hier gespeeld door Brigitte Fossey, Nederlandse van geboorte.

Na vele jaren film nog is herbekeken. Goeie film

avatar van lezertje

lezertje

Draak van een verfilming van het eerste boek van Grey, die zijn eigen ellende en de dood van zijn geliefden wist uit te melken tot een commercieel succes. En daarbij wordt er in de film ook nog eens afgrijselijk slecht geacteerd. Met als tragisch dieptepunt Jacques Penot als de jonge Martin Grey, die het merendeel van de film moet dragen en het niet lukt.

avatar van Beautiful Mind

Beautiful Mind

Timmy757 schreef:

Tiany schreef:

Ik heb het boek van Martin Gray gelezen, een jaar of 15 geleden.

Is toch gewoon te koop? Wel zonder ondertitels.

bol.com | pagina niet meer bereikbaar

avatar van Tiany

Tiany

Ja, helaas niet ondertiteld, maar als men het boek gelezen heeft en iet of wat de Franse taal begrijpt kan men de film goed volgen,,,denk ik toch

Timmy757 schreef:

Is deze ergens te verkrijgen ??

Ja alleen vhs kwaliteit (heb hem namelijk ooit gevonden)

Jarod13

Het boek is fenomenaal, heb het wel 100 keer gelezen.

De film is zeker erg goed maar helaas te kort om het boek goed en compleet in beeld te brengen.

Ik heb 2 vhs versies (engelse en franse ) gevonden, hoop dat deze film ooit nog flink opgeknapt kan worden.5 sterren film voor mij

Jarod13

Het is jammer dat de film niet alles weergeeft van het boek, Oke dan zou het een heel lange film worden, maar het zeker waard zijn. Het boek heb ik zo vaak gelezen dat ik de tel kwijt ben geraakt, Prachtig boek over overleven in de zwartste periode van de vorige eeuw.

avatar van PizzaHawai78

PizzaHawai78

De film vond ik persoonlijk wat kort in vergelijking met het boek (weinig details), ook het begin was anders dan het boek, hij kwam als het ware half dood terug in het huis gestrompeld, terwijl dit in het boek niet wordt vermeld. Ook de journalisten kwamen niet aan bod in de film