• 9.373.254 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Brad Anderson

Met onder meer: Halle Berry, Abigail Breslin en Morris Chestnut

Plot The Call

"There are 188 million 911 calls a year. This one made it personal."

Het verhaal volgt Jordan (Berry), een telefoonoperator van het noodnummer 911. Zij krijgt een oproep van Casey (Breslin), een tienermeisje dat ontvoerd is en opgesloten zit in de kofferbak van een auto. Wanneer blijkt dat de ontvoerder een seriemoordenaar is die ze uit haar verleden kent zal Jordan haar eigen angsten onder ogen moeten zien.

avatar van schram101

schram101

YouTube - The Call Trailer (Halle Berry - 2013)

Typische B prent natuurlijk. Maar ook typisch zo'n B film die je toch wel wil zien, hoe matig ze vaak ook zijn. Weinig bijzondere trailer trouwens.

Werkende link:

Trailer (YouTube)

avatar van tattoobob

tattoobob

Nou mag er toch wel weer een keer een goede komen met deze dame???

avatar van marcelp

marcelp

Zie er naar uit. Trailer is goed !

avatar van kakstoel

kakstoel

wat een vette film ,spannend tot het einde

avatar van snarf7

snarf7

dit is een vanaf het begin spannende film ik heb ervan genoten

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat was weer eens een thriller waar ik op zat te wachten. Het is dan misschien wel een standaard verhaal maar spannend is de film iig wel. Het acteren is ook gewoon goed, en Hale Berry blijft er ondanks dat ze 50 is nog steeds ontzettend goed en lekker uit zien. "The Call" is een thriller die je beslist moet kijken.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Yep, zeker het bekijken waard, de film èn Berry.

50 jaar, en ik geef haar nog steeds 35.

Even over de film.

Ik vond em ijzingwekkend goed, vooral `t eerste gedeelte, en wanneer Michael Imperioli in beeld komt.

Breslin speelt goed.

De sfeer is ook puur goed gemaakt, zulk soort films zijn nu echt mijn ding.

Ja, deze is wel voor herhaling vatbaar, al is `t alleen maar voor Berry.

avatar van Jackeroo

Jackeroo

Erg spannende film. Einde is onverwacht maar SUPER te noemen. Echt een aanrader

avatar van Kirovakanci

Kirovakanci

Film net gezien. Vond hem een goede film, vandaar de 3,5 sterren. Ik heb hem niet vier sterren of vijf sterren gegeven, simpelweg omdat ik het einde wat minder vond. Had veel meer van verwacht.
Ik begreep ook niet zo goed waarom die seriemoordenaar uit was op tienermeisjes met blond haar. Had dit iets te maken met haar eigen dochter ofso die wat ik vermoed kanker had? Beetje onduidelijk...
Maar over het algemeen een spannende film met een goed spelende Halle Berry. Film blijft tot op de laatste seconde spannend.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

The Call is een intens goede thriller over Jordan (Halle Berry), die als telefoniste werkt bij 9-1-1, en te kampen heeft met een ontvoering.

Vanaf het begin tot en met het eind heeft deze film me in zijn greep gehouden. Het onderwerp op zich: ontvoering, Amber alert, seriemoordenaar etc; is een standaard concept, maar de kijker beleefd het dit keer vanuit het oogpunt van een telefoniste die werkzaam is bij 9-1-1. Ik moet zeggen dat dit een enorm verfrissende perspectief is, in de zin van dat ik dit zo voor het eerst mee maak.

Ik heb er eerder nooit bij stil gestaan hoe zwaar dat werk eigenlijk is. De mentale druk op de medewerkers is enorm. Het wordt ook ontzettend goed in beeld gebracht hoe het er aan toe gaat op de werkvloer. Met rondleiding en al.

Halle Berry heeft een enorm goed prestatie neergezet. Ze is een vechter en laat dit ook duidelijk zien. Ik irriteerde me er wel erg aan, dat ze bijna continu het stopwoordje 'sweetheart' gebruikte. Misschien is dit iets wat ze aan haar personage heeft toegeëigend.

Ik kreeg de rillingen van de ontvoerder Micheal Foster (Michael Eklund). Wat speelde hij toch een zieke persoon.

Het einde veraste mij aangenaam. Ik dacht even: wordt het nou toch een bloedbad? Maar het eind wordt netjes gehouden. Op zich is dat ook prima, aangezien ik echt op was van de zenuwen door de rest van de film.

Intense thriller die je meeneemt in Micheal Foster zijn kofferbak! Solid Seven.

avatar van stinissen

Vermakelijke en soms zeer spannende thriller de film heeft geen dure special effects nodig of andere foefjes maar moet het hebben van de intense spanning ook weer een keer een super rol van Halle Berry en ook een prima rol van kind ster Abigail Breslin als Casey. Geslaagde thriller een dikke zeven dus 3.5*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Okay, in het begin gaat het nog. Wel erg Amerikaans, maar hey, het is een Amerikaanse film! Maar toch zitten er veel dingen in die niet kloppen, of ongeloofwaardig zijn. Maar goed, het eerste uur was vermakelijk, maar geen puntje van je stoel. De achtervolging werd wat spannender, maar toen kwam het einde.... En gaat de de telefoonmejuffrouw zelf orde op zaken brengen. Toen haakte ik af. Want naast deze rare wending klotste de clichés tegen de plinten aan. De schrik momenten, het kat en muis spel, de opeens staat de neergeslagen dader weer achter je momenten, etc.
Erg jammer. Een film met een redelijk stabiel en spannend begin, maar eindigde in een ongeloofwaardige prut. Berry speelde daarin tegen wel goed. Daar lag het niet aan.
2.5 **

avatar van Gluon

Gluon

Een van de spannendste films die ik dit jaar gezien heb !

avatar van olbo

olbo

Bah, zo'n film heb ik 100x gezien. Weinig vernieuwends aan deze film. En dat stomme hysterisch gedoe.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Prima movie die met de juiste snelheid wordt getoond. Kapsel van Berry kan me niet bekoren maar verder een goede rol. Elementen uit de film komen bekend voor uit kaskrakers van vroeger.

Beetje Silence of the lambs en Saw en je komt een heel eind. Als thriller in zijn genre een verademing in vergelijking met veel snel gemaakte rommel.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Verrassend goede en spannende film. Een prima tussendoortje met een oogverblindend mooie Halle Berry.

avatar van slough

slough

gewoon een goeie spannende thriller 3.5 *

avatar van -P-

-P-

Ongelooflijke spannende film. Eén van de spannendste films die ik de laatste tijd gezien heb.

Op het puntje van mijn stoel gezeten. Acteurs leveren puik werk af.

avatar van gauke

gauke

In het eerste deel verrast de film met een vlot verteld, effectief, hartstikke spannend en uiterst waarschijnlijk verhaal, met de telefoon als communicatiemiddel. Helaas ontspoort deze thriller naar het einde toe in ongeloofwaardigheid en onaannemelijkheid. Hoe kun je als regisseur een, qua opbouw, goede film, zo verpesten! Vooral Halle Berry speelt uiterst solide.

avatar van wimaroca

wimaroca

Het kijken wel waard,verstand op nul,en je hoeft niet te verschieten,want dit gebeurd op de momenten dat je het verwacht.

Ik vind 'm eigenlijk op het laatst ook een beetje overdreven,(en vooral dat ze zelf op onderzoek gaat), maar goed!!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zelden een meer domme film gezien dan deze prent. Jammer, want het had potentie.

Een aardig idee is de basis - meisje wordt ontvoerd, heeft nog telefoon bij haar en belt de nooddienst. Zo blijft zij bellen en men zet alles op alles om haar te vinden: simpel maar doeltreffend. Phone Booth was ook al zo lekker vol eenvoud en werkte erg goed. Helaas moet hier Halle Berry eerst nog een trauma krijgen en op de wat latere scènes na heeft dat trauma geen enkele functie in de ganse film. Ja, even heeft mevrouw het moeilijk, maar daar gaat men met zulk een gemak overheen.

En dat is nog maar het begin. Mensen beginnen spontaan te schreeuwen in kofferbakken (echt, waarom toch steeds?), doen vreemde dingen, gaan zelf maar naast de dader rijden met de mobiel aan het oor (hoe zou die film in Nederland zijn vraag je je af), alles mislukt werkelijk, telefoons vallen per ongeluk natuurlijk, mevrouw gaat alleen op pad, mevrouw slaat dader neer en bindt hem niet eerst even vast, et cetera et cetera. Neem je je publiek wel serieus dan? Want een vette knipoog mistte ik hier node, dus ik denk niet dat ze zelf doorhadden hoe dom dit wel niet is allemaal.

En dat alles is jammer, want de basis is prima met een aantal spannende scènes, redelijk camerawerk, goed spel van Berry en vooral Breslin en vooral het oeridee waar de film om draait. Zelfs een diepere vraag kwam in me op: wat is het nut één leven te redden als er twee sterven. Geen idee of de makers het zo bedoelden trouwens, maar het idee is aardig toch? Helaas kwam de ergernis veel te vaak om de hoek zetten: 1,5*.

avatar van sinner84

sinner84

Originele film, met een redelijk plot. De film is vermakelijk en blijft boeiend tot het einde. Een film als deze moet je denk ik wel enigzins liggen. Het is of goed of slecht, een tussenweg is er denk ik niet.

3.5* voor mij.

avatar van -P-

-P-

mjk87 schreef:

Als je op deze manier naar films kijkt blijft er weinig soeps over lijkt mij.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

-P- schreef:

Als je op deze manier naar films kijkt blijft er weinig soeps over lijkt mij.

Nee hoor, alleen als je enkel nog films krijgt met dit soort dommigheden houd je weinig soeps over. Buiten dat is mijn stemgemiddelde hoger dan dat van jou, dus genoeg soeps nog over dunkt me.

avatar van DragQueen

DragQueen

Boeiende Thriller, met een prima sfeer. Het verhaal zit goed in elkaar, en houdt de spanning goed vast. Verder is het acteerwerk van de cast overtuigend. Ook Halle Berry ( Met haar bijna 47 jaar ) ziet er erg goed uit, en acteert ook nog eens bijzonder redelijk deze film. 3,5 Ster.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Spannend verhaal, flink de vaart er in. Inderdaad zijn er wat ongeloofwaardige plotwendingen in deze film, maar als je daar niet te zwaar aan tilt is het een zeer onderhoudende film.

avatar van mikey

mikey

Leuke film gaat vlotjes en berry weet heel wat dramatiek in haar rol te leggen wat voor spanningen zorgt. Daarmaast blijft ze ongelooflijk heet!

avatar van kuiponok

kuiponok

Goed onderhoudende thriller die prima wegkijkt en met de nodige spanning.

Halle Berry en Abigail Breslin leveren een goede acteerprestatie.