• 8.841.362 stemmen

Cabin Fever (2002)

Horror / Thriller | 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Rider Strong, Jordan Ladd en James DeBello

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Cabin Fever

"Terror… in the flesh."

Vijf schoolvrienden gaan op vakantie in een afgelegen vakantiehuisje in de bergen. Plotseling blijkt een van hen besmet met een vreemd virus. Naarmate het virus zich onder de vrienden verspreidt, en ze steeds zieker worden, komt hun ware aard naar boven.

avatar van N. S.

N. S.

Geen onaardig filmpje.

De film neemt zichzelf niet serieus, en dat is maar goed ook. Er zaten een paar leuke momenten tussen, zoals die pannenkoeken scène en natuurlijk die 'nikker' einde. De personages waren ook leuk in elkaar gezet met Dennis, Grim en nog een paar. Ondanks het acteerwerk heb ik er toch van genoten. De gore was aanwezig, zieke mensen die de boel onder kotsen met bloed. Het verhaal vond ik ook aardig bedacht. Je moet er niet te veel van verwachten, dan is ie nog best leuk.

avatar van Boneka

Boneka

Als je de recensies bekijkt ga je deze film niet bekijken, maar ik had toevallig een schitterende steelbook gezien met een prachtig mooi glanzend rood op de covers. De donkerrode kleur die die hond ook ziet als hij weer een slachtoffer ziet. Leuk gedaan trouwens in de film. Een horrorfilm kan ik Cabin Fever niet noemen. Een thriller ook al niet. Wat is het dan? Een soort van "comedy" met hele rare personen die vooral heel maf zijn. Niet allemaal gelukkig, want de beauties lijken nog het meest normaal. Ik moest gek genoeg denken aan de film Deliverance waar ook van dat soort figuren langskwamen. De soundtrack is trouwens best lekker. Vooral de laatste song op het eind. We zien die ouwe nog even terug in de laatste 3 seconde. Wat ie dan zegt hoor ik helaas niet. (Na de aftiteling)

Natuurlijk stelt het plot niet veel voor en de "acteurs" zullen hun Oscar nooit hoeven op te halen, maar toch is de film met name anders en dus leuk om te bekijken. Okay het bloed krijgt steeds meer de overhand en naar het einde toe is ie niet bepaald sterk. Hij wordt nergens echt serieus, anders had ie misschien wat meer punten kunnen krijgen. Maar vermakelijk met zijn "smerigheid" en maffe figuren maakt de film net tot een voldoende al blijft ie wel voor de liefhebbers van dit soort genre.

avatar van Alathir

Alathir

• 2021 berichten

Lekker smerig, lekker gory, lekker sick en soms nog eens lekker sexy ook! Ja, best een gestoord boeltje deze Cabin Fever van wie kan het ook anders Eli Roth. Dit moge dan zijn debuutfilmpje zijn geschoten met erg weinig budget. Gewoon een een hutje in een bos vinden en draaien maar zal ie gedacht hebben. Ik hou wel van dit soort films. Hostel is beter maar dit is ook gewoon een horrorklassieker eigenlijk. Origineel concept ook. Ik had eerst iets gelijkaardigs aan The Cabin in the Woods verwacht maar dit bleek toch iets anders te zijn.

Ook grappig om te zien hoe de personages veranderen van karakter in de film. De ene gaat van de gay look naar de badass, de andere gaat van retarded over naar nog vrij intelligent en de laatste kerel met zijn wit haar die krijgt boontje komt om zijn loontje. De meiden zijn wel erg sexy en dat zullen de meeste mannen graag zien.

avatar van IH88

IH88

“I need a bath…”

Cabin Fever stelt wat teleur. De film is soms lekker goor en ik kan het wel waarderen dat niet alles even serieus genomen wordt. Maar op één of andere manier vond ik Cabin Fever ook saai, en het duurt lang voordat de film zijn draai gevonden heeft. Het acteerwerk is ook niet om over naar huis te schrijven, en op een gegeven moment worden er wel heel veel personages geïntroduceerd die allemaal even vervelend zijn. Pluspunt is dat wanneer er doden vallen de film echt op gang komt, en complimenten voor de make-up afdeling.

avatar van Kondoro

Kondoro

De duizendste herziening voor mij alweer op de film van ‘Cabin Fever’, waar ik vroeger ontzettende fan van was aangezien mijn moeder deze toen een keer meenam voor een prikkie op DVD, en misschien ook wel één van de eerste horror films ooit door mij gezien (nee zo oud ben ik nog niet). Toch wist deze film mij niet meer echt te bekoren, en zie ik nu de ook wat slechtere aspecten van de film, en hoewel dat niet altijd even slecht is heb ik er ook niet altijd van genoten.

De cast was prima met wederom een vrienden groep, is deze film weer met een stempel bedrukt, de tienerslashers slaan nog steeds aan dus we gaan gewoon lekker door. Rider Strong, Jordan Ladd, James DeBello, Cerina Vincent en Joey Kern deden het leuk als de vrienden groep die met z’n allen als het waren op vakantie gingen ergens in het bos, waar het dan wel niet altijd goed afliep. Zo heb je eigenlijk een beetje de hele cast al wel opgenoemd.

Het verhaal is best doorsnee, de groep worden bezocht door een man (Henry genaamd) die ontzettend ziek is, waarbij zijn vlees etc. Opgegeten word door een bacterie. Hij besmet de vrienden en deze moeten zien te overleven door elkaar wel te helpen maar ook te vermijden. Echter werd de bacterie ook verspreid via het water waar het verbrandde lijk van Henry in lag te rotten.

Het concept was toch nog wel vermakelijk, zeker de bacterie vond ik een leuke toevoeging waardoor de film ontzettend ranzig kon worden, wat wel leuker werd met een geinige openingsscène. Maar, er valt verder niet zoveel over te vertellen. Redelijk verhaal, leuk concept en een doorsnee setting die we nog nooit eerder gezien hebben, een bos met een boshut, het is allemaal maar weer lekker herhalend dus niet bijzonder.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

• 20853 berichten

De 2de film die ik zie van Eli Roth, dit is blijkbaar zijn debuutfilm. De eerste die ik zag was The Green Inferno die vond ik behoorlijk ruk. Deze Cabin Fever is al wat vermakelijker en op het eerste zicht iets origineels in de zin van een of ander vleesetend virus. Uiteindelijk is het vooral de vervelende karakters en de suffe humor die het uiteindelijk een nogal matige kijkervaring maken. Nogal wat typetjes die niet veel toevoegden zoals die agent. De gore was best ok maar ook niet schokkend en er gebeurde nogal wat buiten beeld. Beetje sloom allemaal, karakters die opduiken en dan weer snel verdwijnen. Beetje rare events met een bijtgraag kind, een schijnbaar oversekste jonge agent en dergelijke. Ja ok dat einde was wel leuk en 2 mooie meiden is nooit verkeerd. Uiteindelijk toch weer erg cliché en voorspelbaar.

avatar van Fransman

Fransman

• 2084 stemmen

Lekker hoor, voor een zaterdagavond. Beetje suspense, beetje shock, beetje gore, beetje seks, ik hou er wel van. alexspyforever was er niet kapot van, zo te lezen. Heb me er wel mee vermaakt. Maar er zijn er natuurlijk heel wat van in dit genre, van vriendengroep, cabin in de woods, locals die niet sporen en al snel staat iedereen elkaar naar het leven. Ik heb er betere gezien. Maar wel de film waarin het meest het woord fuck wordt gebezigd. Meer kan volgens mij niet.

En Johan, mag deze nou meedoen met de challenge?

avatar van alexspyforever

alexspyforever

• 20853 berichten

Fransman schreef:

En Johan, mag deze nou meedoen met de challenge?

Ik kan me eerlijk gezegd niets meer van de film herinneren. Qua gemiddelde is het laag genoeg en er zat zowel gore als naakt in dus ja gekwalificeerd. Die kan je registereren

avatar van Collins

Collins

Een vijftal tieners in een hut in het bos in een horrorfilm klinkt als bekend terrein. Dat klopt dan ook. Het is allemaal redelijk voorspelbaar. Het enige dat in de film verrast, is de humor. Die is wel leuk. Verder weinig verrassingen.

De personages zijn in ieder geval niet verrassend. Ze zijn overduidelijk gekopieerd uit talloze gelijksoortige films. Hele vervelende personages zijn het. Het ergste is de bierzuipende idioot, die zich helemaal uitleeft in stompzinnige ongein en kinderachtige leut. Zeer ergerniswekkend.

Gelukkig bevinden zich in het vervelende groepje twee dames die even karakterloos zijn als de andere leden van de groep, maar die het voordeel hebben dat ze er leuk uitzien. En dat kijkt wel lekker weg. Heel oppervlakkig van me, maar de film biedt nu eenmaal verder weinig vertier.

Regisseur Eli Roth heeft zich goed verdiept in de basisprincipes van een horrorfilm. Alle elementen zijn vertegenwoordigd. De afgelegen hut. De fantasieloze samenstelling van de personages. Een loerende dreiging. En bloed en gore natuurlijk. Roth is echter vergeten een fijne dreigende sfeer neer te zetten waarbinnen al die basiselementen daadwerkelijk een huiveringwekkende impact hebben.

Cabin Fever is een film die zich nergens onderscheidt. Een film met een paar aardige bloederige scènes. En wat aardige humor. Verder niets. Geen noemenswaardige dialogen. Geen geweldige acteurs. Geen verrassend plot. Geen verrassende dreiging.

Op een bepaald moment zegt één van de personages. ‘My friend's inside right now and she's pretty freaked out. She wants to go home. We all kind of do’.

Ja, doe maar. Ga naar huis, juichte ik enthousiast. Maar dat doen ze dan niet.

avatar van Woland

Woland

Ik ga meestal niet zo goed op Eli Roth. Maar goed, ik was toch wel benieuwd naar deze. Om het positief te houden, het viel me best mee, maar dat komt ook omdat mijn verwachtingspatroon heel laag was - zowel Hostel als Green Inferno waren echt ontzettende boutfilms. Cabin Fever is verder een heel erg standaardhorrortje. Met een groepje vrienden (m/v) die gaan kamperen in het bos, en uiteraard gaat het niet goed op verschillende manieren, al hebben die verschillende manieren allemaal te maken met het uitbreken van een nare bloederige ziekte. De ontwikkelingen in de film slaan als een tang op een varken, van alles escaleert op belachelijke en bloederige wijze, en behalve dat de dames er fraai uitzien is er niks opzienbarends of interessants aan de vriendengroep in de hoofdrol. Maar goed, met verstand op nul is dit best uit te zitten, er gebeurt genoeg en er zijn wel wat leuke bloederige scenes. Niet écht veel soeps en behoorlijk formulaisch en middle-of-the-road, maar wel beter dan wat ik eerder van Eli Roth zag.

avatar van Shadowed

Shadowed

Roth.

Als regisseur zeker niet mijn favoriet, maar wel eentje die garant staat voor wat apart vermaak die het op grafisch gebied net wat verder durft te nemen. Het is alleen jammer dat Roth regelmatig eindeloos lang doet over zijn inleiding, ook hier neemt de inleiding zeker de helft van de film in.

Dat zou geen probleem hoeven zijn, maar als het niks interessants weet te bieden mag je het achterwege laten. We krijgen voornamelijk de typische karikaturen van de tieners. De geile tieners, de lieve tieners etc. Tussendoor krijgen we ook onnodige scenes die vooral tijdrekken, zoals die met de agent.

Cabin Fever was 1 van de eerste films van Roth. Toch had het best een verdienstelijk budget voor een horrorfilm, met 1,5 miljoen op zak. Niet briljant veel voor een film, maar genoeg om wat leuks mee te doen, alleen is dat niet altijd te merken. Zeker het bos zelf is lelijk in beeld gebracht en ik wil gewoon niet geloven dat al het budget in de make-up is gegaan.

Na een erg lange inleiding met een erg beperkte hoeveelheid hoogtepunten (het kampvuurverhaal was namelijk wel leuk) gaat het dan eindelijk los met best grafische horror. Roth staat garant voor een portie harde en soms onvoorspelbare horror. Veel ideeën, wat brute humor en ranzige horror. Ik gok dat er alleen wel vanwege budgettaire beperkingen niet is gekozen voor on-screen kills, want er gebeurt ook regelmatig wat off-screen.

Het tweede deel is wel leuk, met leuke horror. Het tempo ligt hoog, de horror is ranzig en de humor is regelmatig grappig. Het leuke aan Roth in dit geval is dat hij het uiteindelijk niet beperkt tot de boshut maar in de slotfase ook echt overal heen holt. Ondersteunt door een best leuke soundtrack is het feest grotendeels compleet.

Jammer van de hele lange inleiding met een aantal erg oninteressante momenten die makkelijk weggelaten konden worden. Ook het bos mocht iets specialer in beeld komen, het is wel een beetje saai op deze manier. Rauwer wellicht wel, maar dat lijkt mij niet meteen het eerste doel van de film.

avatar van Film Pegasus

Eli Roth is in de horror geen onbekende, alhoewel zijn films nu niet bepaald sterk zijn. Hij gaat vooral voor bloed en goor met titels als Hostel en Gridnouse. Cabin Fever laat zien dat hij wel wat van het genre kent, maar tegelijk dat het geen garantie is voor een goeie film. Een nogal onsamenhangende film zonder echt opvallende scènes of karakters. Te weinig sfeervol om een thriller te zijn, te weinig spektakel om op te vallen als gore film en te weinig fun om de zelfspot te laten uitblinken.

De cast is weinig boeiend met de meeste namen hier in hun beste filmrol. Wat veel zegt over de rest van het palmares. Cerina Vincent speelde ook in Not Another Teen Movie waar ze de constant naakte 'buitenlandse studente' speelde.

Cabin Fever is niet helemaal slecht, maar het komt nogal laat op gang en het lukt niet om de aandacht vast te houden van de kijker.

avatar van stratmans

stratmans

Goeie klank en mooi gefilmd, het verhaal rammelt teveel om serieus genomen te worden, soms wel grappig

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

• 2067 stemmen

Bij het lezen van de titel en de synopsis had ik toch een erg sterk Evil Dead dejavu. Of dit nu een remake was werd me niet snel duidelijk. Maar ondanks de niet zo denderende commentaren en cijfers me toch maar even aangezet op deze vakantiemiddag.

Her begin loopt evenwel parallel met Evil Dead, een handjevol jeugd die voor een week/weekendje het bos in trekt naar een hut en daar behoorlijk in de problemen raakt. De eerste helft van de film ontwikkelt zich rond de oppervlakkige personages als gemiddeld puberaal gedrag met het stuitende en achterlijke personage Bert als hoogtepunt. Hoewel de wazige agent op de fiets daar niet voor onder doet. Fikkie stoken, dom schieten, kalverliefde, zuipen en drugsgebruik...het zal. Na de 'verschijning' wordt het geheel er niet beter op en zakt het gemiddelde niveau naar paniek, veel geschreeuw en veel domme keuzes en acties.

Toch zit er zowaar in de tweede helft iets verbetering in de film. De muziek was sowieso al goed en de Gore, kills en geweld trekt het geheel nog weer iets verder de positieve kant op. Sowieso zijn de dames in Cabin Fever beter dan in Evil Dead waar ik de film voor het gemak nog maar even mee blijf vergelijken. Maar redden doet het de film niet, meest belachelijk is nog wel om sex te hebben met iemand die hoogstwaarschijnlijk besmet is om daarna je leuter af te spoelen met mondwater. Tsja...wie verzint zoiets? Gewoon ronduit stupide.

Ondanks de nog aardige ontknoping blijft er dan ook redelijk weinig overeind van de film wiens titel ook nog vraagtekens oproept. Cabin Fever betekent vrij vertaald hutkoorts en wil zoveel zeggen als opgesloten zitten en doordraaien en is vooral psychologisch geladen. Iets wat mij betreft helemaal niet aan de orde is in deze film waar het gevaar toch duidelijk van buiten komt. Dan was Evil Dead meer Cabin Fever. Nee, dit is niet mijn ding en niet mijn genre.

avatar van ibendb

ibendb

Cabin Fever stond al een tijdje op mijn lijst om te herbekijken.

Bij de eerste keer vond ik hem niet fijn, tam en cliché. Ik moet echter mijn mening herzien, want ik heb me erg geamuseerd met dit filmpje. De comedy komt goed naar voor en zorgde voor een paar laugh-out-loud momenten. Vooral het einde deed me schaterlachen.

Wat wil je meer in een film als deze?? Domme personages, overacting, wat gore (verrassend weinig, wel), schietgrage rednecks en... pancakes?

avatar van starbright boy

In alle opzichten een ramp. Personages die dom zijn maar niet op een lollige manier, maar ze zijn boven alles saai. Een hele lange slaapverwekkende aanloop. We zijn al over de helft voor er iets lijkt te gebeuren. De hele film is verrassend tam ook nog. De hoes spreekt van een eerbetoon aan een aantal klassiekers, maar dat is veel te veel eer. Deze film hangt aan elkaar van clichés, bevat voornamelijk beroerde acteurs en de dialogen zijn echt ontzettend slecht en wederom niet op een leuke of ludieke manier

Het enige dat overblijft is raden wie de volgende is. Dat had ik steeds fout, dat moet ik de film nageven.

Wat Tarantino in Roth ziet/zag is me echt een raadsel.