• 9.375.880 stemmen

Cabin Fever (2002)

Horror / Thriller | 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Rider Strong, Jordan Ladd en James DeBello

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Cabin Fever

"Terror… in the flesh."

Vijf schoolvrienden gaan op vakantie in een afgelegen vakantiehuisje in de bergen. Plotseling blijkt een van hen besmet met een vreemd virus. Naarmate het virus zich onder de vrienden verspreidt, en ze steeds zieker worden, komt hun ware aard naar boven.

avatar van stefano

stefano

wat een shitfilm, het is dat ik hem afgekeken heb dat was een wonder. als ik hem niet had afgekeken had ik het leukste stuk gemist met die negers. maar dat maakt niks goed.

avatar van TVGids

TVGids

Erg verrassende en spannende film. Is weer eens wat anders. Het acteerwerk was alleen beroerd.

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

jullie zijn gewoon geen echte horrorfans, bijna elke horrorfilm flopt, hoe goed ie ook is, horror word geboycot

avatar van ToNe

ToNe

Nouseforaname schreef:

Haha.

Ik heb veel achterlijke horrors gezien en Cabin Fever behoort zeker tot de top-tier.

Low-budget, B-acteurs, onwerkelijke situaties...

oftewel, datgene waar de meerderheid van het horrorgenre mee te maken heeft.

Maar waar de ene scoort in gore, scoort de ander weer in beklemmende suspense of een semi-geloofwaardig verhaal.

Cabin Fever daarentegen, slaagt in geen enkel categorie.

Ja, het neerzetten van geile, niet al te snuggere tieners en wederom achtergestelde rednecks. Maar daar wordt de film ook niet echt interessanter door...

avatar van Big MM

Big MM

Goeie horror film die de tijd dat mensen dit wel respecteerde (steek die maar in je zak) met films zoals evil dead weer terughaalt.

avatar van ToNe

ToNe

Hm, nee...

Zelfs voor een postmoderne homage is het te mager en flauw.

avatar van Film-Maniakje

Film-Maniakje

Ik snap niet dat iedereen wat te zeiken heeft over deze film het is gewoon een leuk filmpje waar ik met alle plezier naar heb gekeken.

avatar van reveal

reveal

sjob schreef:

niet zo zeiken iedereen dit is gewoon n topfilm in zijn genre die niet eens goed probeert te zijn.

dit is vermaak en ja dat vond ik dus erg leuk!!!

bedenk ook dat de grootste geldschieter zich op het allerlaatst terugtrok. dus is dit een no-budgetfilm die er toch in slaagt een leuk verhaaltje te vertellen met genoeg humor en gore om je 90 min. te boeien.

Nog iemand die het concept van horror niet snapt. Humor hoort er (meestal) niet in thuis. Of je maakt een horror-comedie (zoals de beginfilms van Peter Jackson) of een echte horrorfilm. Maar niet iets tussenin. Het is enorm ergerlijk hoe tegenwoordig de ene na de andere horrorfilm op de markt komt waar men spanning probeert op te bouwen en die vervolgens weer compleet de grond in boort door de personages of situaties compleet in het belachelijke te trekken.

avatar van movie-freak

movie-freak

jezus mina, wat een kutfilm! geen ster waard! nou vooruit, een halve ster...

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

movie-freak schreef:

jezus mina, wat een kutfilm! geen ster waard! nou vooruit, een halve ster...

Waarom kunnen distributeurs dit soort quotes nou niet op videohoezen zetten? Dat bevordert een goede keuze!

avatar van movie-freak

movie-freak

Zombie McGruder schreef:

En nu wil ik ff jouw mening over de film horen Wanneer je deze film heb bekeken, zou je idd bijna willen dat ze dat op de hoezen zouden zetten.

Talen: onverstaanbaar Engels

Ondertiteling: Nederlands

Speelduur: veel te lang

Kleur

Genre: flauwe comedy dat horror voor moet stellen

avatar van as

as

-Briljant! Fantastisch! fans van horrorfilmswachten al jaren op een film als Cabin fever. Ik vond 'm geweldig- -Peter Jackson-

Staat op de achterkant van de hoes. Is dit een grap ofzo? Een van de slechtste films die ik in tijden heb mogen zien. Nergens verassend of spannend. Alle geijkte paden worden bewandeld. Slecht geacteert. Bah! 0,5*en

avatar van pjotr

pjotr

Dat is natuurlijk gewoon een Peter Jackson.

avatar van morpheus

morpheus

as schreef:

Die ga ik vanavond dan maar eens kijken

avatar van as

as

doe het nie doe het nie. Gevaar voor je eigen leven THE HORROR, THE HORROR! AAAAARGH!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Had erg leuk kunnen zijn, maar de uitwerking is niet meer dan matig. Het acteerwerk is bizar slecht en de dialogen en personages zijn te stompzinnig voor woorden. Ik bedoel, die gast met die herdershond (Roth zelf), die drie hillbillies, dat 'pannenkoekenjochie', die hulp-sherrif. Echt .... Waarschijnlijk voor de humor erin gestopt, maar het sloeg voor mij compleet de plank mis. Wat dat betreft hadden grote delen van het script zo de papierversnipperaar in gemogen. Maar ja, dan hou je weinig over.

Eigenlijk het enige wat je overhoudt zijn de overtuigende make-up effecten. Robert Kurtzman laat opnieuw, samen met zijn team, zien prima dingen te kunnen creëren en maken Cabin Fever met hun gore en bloederige make-up effecten toch nog enigszins genietbaar, er komen een paar sterke scènes voorbij. Jammer genoeg helpt Roth geen moment mee om er verder iets van te maken, want het script staat bol van de onlogische momenten, de cast en personages zijn om te huilen en de humor valt zo dood als een mug in een blender.

Met moeite 2,5 sterren.

avatar van blitzwingz

blitzwingz

Ik heb hem net gezien, en ik heb me wel vermaakt hoor. Het is misschien geen baanbrekende film, maar die vindt je in dit genre volgens mij zowieso maar zelden. Naarmate de film verder vorderde werd ie steeds weirder en weirder, en dat vond ik wel een pluspunt

Maar of je mijn mening nou zo hoog moet aanslaan weet ik ook niet, want ik vond The Godfather een saaie rukfilm, en die staat overal bovenaan de lijsten

avatar van ToTeKi

ToTeKi

Wat een kut film... Gisteren gezien... Tis meer een comedy, en helemaal niet spannend.. Zat te wachten totdat er wat spannnends gebeurde..

Ben misschien 2 keer geschrokken omdat er opeens n vaag geluidje uit me linker box kwam waar ik tegen aan lag... maar verder..

zeer slechte mislukte horror, met meer lache elementen dan schrik delen..

avatar van Chainsaw

Chainsaw

ToTeKi schreef:

Tis meer een comedy ..

Was er maar wat te lachen, dan had je er nog iets aan.

avatar van Relschopper

Relschopper

Hele beroerde film... zonde van de tijd!

avatar van darkcity

darkcity

Idd een heel matig filmpje, aardig wat schrikmomenten maar echt te weinig gore, ik had veel meer verwacht.

De akties van de personages zijn ook zeer ongeloofwaardig en de film is idd nauwelijks echt spannend.

Telkens dacht ik: nou komt het, maar er kwam niks en het bleef een rare ''horrorfilm'.

Ik hou wel van flink wat bloed maar dat bleef uit.

Ik dacht een film te verwachten als My little eye omdat ze dees daarmee wel eens vergelijken, maar de sfeer en de spanning kan daar totaal niet aan tippen en de personages zijn figuren waar je het echt niks uitmaakt of ze d'r aan gaan of blijven leven.

Een paar toch ook wel heel spannende momenten maar dat was het dan ook wel, het leek zo veelbelovend. jammer. 2.5 ster.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

zeer matig net niet slecht zeg maar.

1.5 ster

avatar van Justice4All

Justice4All

Er komt ook een erotische versie, hiervan.

Laatst nog in zo'n movietijdschrift gelezen. Mogelijk gemaakt door vriendin van de regisseur.

avatar van V

V

Godsamme, wat een slechte film! Zo ongelooflijk geforceerd grappig pogen te doen, en dan absoluut niet spannend zijn, vind ik knap.

De humor is flauw tot heel flauw (en zelden leuk), de horror (gore) ontbreekt totaal en spanning is ook niet te vinden. Wat voor spannend en verrassend door moet gaan zie je al van 698736,93 kilometer aan komen, en dat voor een zogenaamde 'Horror/Thriller' Heel, maar dan ook heel slecht!! 1,5*

stinissen schreef:

Bloed......bloed.......bloed en nog meer bloed.....zeer slechte film naar mijn bescheiden mening... halve * dus een 1

Uhm bloed, heb misschien twee of drie druppeltjes voorbij zien komen...

Voor de liefhebbers... Die hoofdrolspeler is Sean uit de 'komedie'serie Boy meets World, dus als je daar voor valt vind je het waarschijnlijk geen ramp om hier 4 euro aan te spenderen....

avatar van DJ41

DJ41

Ach, zo slecht vond ik hem geeneens. Zeker voor mij het kijken waard. Af en toe een beetje cheap, bijzonder low budget zeg maar.

Ik geef hem een 2,5.

avatar van jedymaster

jedymaster

blitzwingz schreef:

ik sla je mening bij deze film ff hoog aan

avatar van martijn77

martijn77

een redelijk slechte film..

de vele verwijzingen naar klassiekers gaan snel vervelen na de hele scream reeks. Dat er clichees en regeltjes zijn in t genre zou geen reden moeten zijn deze zooo dogmatisch te volgen. En waar is al dat bloed heen. Veel te weinig in your face gore. Ik wil splatter, zo ver mogelijk over the top. De film levert niet naar mijn smaak..

De 'psychologische' component van t verhaal vond ik leuk, maar niet bijzonder, gevonden. Kijk voor het 'originele' eind liever Night o t Living Dead uit '68. Vele malen verontrustender en beter.

avatar van Lazarus

Lazarus

ik houd al niet zo van horror/thriller maar dit is wel een hele matige film, EXTREEM voorspelbaar (de dingen die je verwacht gebeuren ook meteen), en dan dat einde.........

het enige wat nog een beetje de moeite waard is zijn de paar stukjes gore.

avatar van Lauwie

Lauwie

Het einde was WËL prachtig... dat maakte de film nog een beetje goed.. ik lach wel in een scheur... 'Hey Nigga" hehe tot de laatste minuut 0,5 ster.. na de laatste minuut 1 ster

avatar van Sjan

Sjan

Ik gooi er toch een gewaagde (gezien de lage score) 3* tegenaan gooien. Ik heb me prima vermaakt. Het is cliché, niet origineel en het acteerwerk is van zeer bedenkelijk niveau, maar de film was redelijk spannend, de gore-effecten waren dik in orde en de nodige humor ontbrak niet. Vooral het einde that's for them niggers... en dat die negers dan op het eind hun geweer gepoetst en al op komen halen, hahaha , ik lag in een deuk.