Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Rider Strong, Jordan Ladd en James DeBello
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Cabin Fever
"Terror… in the flesh."
Vijf schoolvrienden gaan op vakantie in een afgelegen vakantiehuisje in de bergen. Plotseling blijkt een van hen besmet met een vreemd virus. Naarmate het virus zich onder de vrienden verspreidt, en ze steeds zieker worden, komt hun ware aard naar boven.
Paul
Cat Hat Girl
Shiloh's Girlfriend
Shocked Girl
wyatt earp
Heerlijk film van Eli Roth. Van mij mag de beste man wel wat productiever worden, want zijn werk is werkelijk om te smullen, net als deze film. Ik had em in een bak zien liggen voor maar €1,50. Groot liefhebber van het horrorgenre zijnde kon ik dat uiteraard niet over m'n hart verkrijgen om hem te laten liggen. Ik wist wat voor figuur Eli Roth is, dus had ik mij voorbereid op een film met pikzwarte humor en waar het bloed in het rond spuit. Gewoon lekker ranzig en toch met een big smile de film kijken. Met hier en daar hilarische stukjes is Cabin Fever een lust voor het oog en altijd een plezier om te kijken. kortom een typische film van Eli Roth. Ik hoop dat ie gauw weer een film maakt. Tot die tijd moeten we ons maar zien te vermaken met Hostel en deze. Anyway, geweldige film
dominion
Spannende horror.
Ik vond het heel leuk dat het in de bos afspeelt dat maakte het alleen maar meer spannend.
Ik vond het sfeertje heel goed ik bleef de hele film geboeid kijken.
De gore effecten waren heel mooi gedaan.
Alleen nadat ik hem heb herzien geef ik hem tog een half sterretje minder omdat hij minder spannend was.
3,0
melvddonk
Herkeken en stem gewijzigd van 2 * naar 3*.
Ja erg vermakelijke horror.
Het verhaal is prima. Ik hou wel van soort horrorfilms. Jammer alleen dat het acteerwerk wat minder was. Het sfeertje door de gehele film was wel goed. Ik vond de film ook erg spannend (er was niets blijven hangen van mijn vorige kijkbeurt).
Ja, prima horror
puckb96
Eli Roth is gewoon een domme amateur net zoals Ruggero Deodato en George A. Romero die niks beters kan verzinnen dan misselijkmakende horrorfilms waar geen verhaal in zit. Ik raad nog liever de Saw-films aan, waar nog een beetje verhaal inzit, dan deze film en nog vele van dezelfde soort!
yeyo
Lol, een verhaal in Saw.
Waar haal je het toch??
Deodato en Romero op één lijn zetten is al helemaal absurd!
Ilsa
Ik heb cabin fever 2x, op de ene staat als speelduur 89 min, op de andere 102 min.
Heb ze nog niet bekeken maar in die van 89 min is dus zomaar 13 min beeld verdwenen.
Het rare is dat op de langere versie niets vermeld is van 'director's cut' of ongecensureerd?
Stu-Pot
Heerlijke film van Eli Roth. Deze film slaagt in mijn opzicht niet door de hoofdpersonages maar door de bijrollen. Grim, Winston, de man met de heerlijke quote That's for the niggers,... Het duurt een behoorlijk tijdje voor de film echt in gang schiet. Na een degelijke inleiding komt de ene memorabele scene na de andere. Dr. Mambo, de schop, De 3 Rednex mannen en wederom ga zo maar verder. Cabin Fever ondertussen al 3 keer bekeken en steeds weet deze film mij enorm te vermaken. Top. 4.0*
Vascago
Vanmiddag deel 2 gekocht. Eerst deze dus maar even herzien. Wat een heerlijk filmpje is het toch. Blijft op een dikke 4 sterren staan.
Waackx
Bereid je maar alvast voor het ergste (deel 2) !
Tonypulp
Nah, Vascago weet dat wel op waarde in te schatten! Geweldig 2e deel. Heel anders, dat wel.
Vascago
Bereid je maar alvast voor het ergste (deel 2) !
Ik heb er nu 65 minuten van gezien en vind het steeds leuker worden. Lekker veel smerige momenten. Ook aardige humor. Alleen af en toe wat irritant acteerwerk, maar dat boeit me nauwelijks.
Rory Breaker
Gewoon één uit zovelen. Flauw, niet spannend en voorspelbaar. Gore was wel grappig en vooral de scene met pancakes was leuk. Verderest gewoon prul.
puckb96
Ik kijk net zoals nu vele andere films deze vanuit een ander perspectief. Het is een cultfilm en dat kan ik niet ontkennen en misschien begin ik de film dan ook langzaam wat beter te vinden.
Tonypulp
2.5* = helft van 5*. 5* = maximum, dus: 10 als cijfer. Helft van 10 = 5 en een 5 is onvoldoende
Elineloves
Fuw, uhmmmm. Let's see
Foei, halfje er bovenop of je krijgt een horde Cabin Fever aanhangers achter je aan!
clockwork72
Snap die hoge cijfers hier niet.. Wat een slap verhaal was dit zeg, wat een rotzooi.
Stu-Pot
Om het verhaal moet je deze film niet kijken. Overigens zijn er genoeg films met een zeer slap verhaal dat je wel hoog waardeert.
Ilsa
ivm mijn posting hier wat hoger, is er onder 'de liefhebbers' nu iemand die weet of er een geknipte versie is of zou het gewoon om een foute vermelding gaan.
Hoe lang is de speelduur op jullie exemplaar?
John Lee Hooker
Best een aardig filmpje.
De cast is best wel oké en ze komen nog redelijk overtuigend over. Het is een samenstelling van ingevulde personages en geen groep van dezelfde mensen die willekeurig afgemaakt worden.
Soms een beetje jammer dat er zo snel geswitchd wordt tussen verschillende scènes, ze hadden dit ietsjes soepeler aan kunnen pakken. Ook de muziek valt soms in één klap stil.
Een aantal kleine dingen hadden iets beter uitgewerkt mogen worden. Bijvoorbeeld Marcy die opeens wegloopt om hulp te halen, Bert die opeens weg rijd om een dokter te halen, Paul die stil blijft staan voor dat jongetje terwijl hij wist dat die niet spoorde, Paul die inspectie neemt bij dat lijk in het water, verschillende keren de deur open laten staan... etc.
Grappig verzonnen dat Paul nog een andere groep feestende mensen tegenkwam. Hij heeft dan als het ware de rol van Henry overgenomen.
Die vreemde politiemannen, de 'badguys' en die negers op het einde waren ook wel een leuke toevoeging.
Lekker sfeertje, een paar dozen bloed, een theelepel humor en 'n country sausje. Aangename wegkijker.
Kelsey16
Wat was de zogenaamd `spannende´ muziek tijdens de film hinderlijk zeg.
De film zelf is wel te doen, kijkt lekker weg, weinig spanning, veel vieze momenten.
LordHawHaw
een goede film van een goede regisseur
die agent is echt hilarisch , ook in de tweede film echt een enorm fout personage die uiteindelijk wel grappig is
dat einde is ook gewoon enorm goed
SlasherMovieMan
Fuw, uhmmmm. Let's see
Nog een keer, nog een keer, nog een keer
eavymetal
Ik heb Horrorfilms gezien die een heel stuk beter uit de verf zijn gekomen.
Harco
Vermakelijk filmpje. Het uitgangspunt is natuurlijk nergens origineel, maar Roth weet het wel verfrissend te brengen. Dat komt vooral door het feit dat de regisseur het allemaal niet te serieus lijkt te nemen. Humor is dan ook geslaagd met enkele leuke discussies en absurde karakters. Verder maken de hoofdpersonages niet de meest intelligente keuzes - iets waar ik me ontzettend aan kan ergeren bij dit soort films - maar door de manier waarop de film gebracht wordt, kan ik dat door de vingers zien.
Woeke
Matig maar vermakelijk filmpje. Nergens echt spannend vind ik. Wel een gaaf einde
nikkilikeshorror
Lekkere goore film. Niet echt eng, maar wel leuk. Het einde vond ik erg grappig!

Cabin Fever: Patient Zero
2014