• 9.377.664 stemmen

Cabin Fever (2002)

Horror / Thriller | 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Rider Strong, Jordan Ladd en James DeBello

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Cabin Fever

"Terror… in the flesh."

Vijf schoolvrienden gaan op vakantie in een afgelegen vakantiehuisje in de bergen. Plotseling blijkt een van hen besmet met een vreemd virus. Naarmate het virus zich onder de vrienden verspreidt, en ze steeds zieker worden, komt hun ware aard naar boven.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Heerlijk film van Eli Roth. Van mij mag de beste man wel wat productiever worden, want zijn werk is werkelijk om te smullen, net als deze film. Ik had em in een bak zien liggen voor maar €1,50. Groot liefhebber van het horrorgenre zijnde kon ik dat uiteraard niet over m'n hart verkrijgen om hem te laten liggen. Ik wist wat voor figuur Eli Roth is, dus had ik mij voorbereid op een film met pikzwarte humor en waar het bloed in het rond spuit. Gewoon lekker ranzig en toch met een big smile de film kijken. Met hier en daar hilarische stukjes is Cabin Fever een lust voor het oog en altijd een plezier om te kijken. kortom een typische film van Eli Roth. Ik hoop dat ie gauw weer een film maakt. Tot die tijd moeten we ons maar zien te vermaken met Hostel en deze. Anyway, geweldige film .

Spannende horror.

Ik vond het heel leuk dat het in de bos afspeelt dat maakte het alleen maar meer spannend.

Ik vond het sfeertje heel goed ik bleef de hele film geboeid kijken.

De gore effecten waren heel mooi gedaan.

Alleen nadat ik hem heb herzien geef ik hem tog een half sterretje minder omdat hij minder spannend was.

3,0

avatar van melvddonk

melvddonk

Herkeken en stem gewijzigd van 2 * naar 3*.

Ja erg vermakelijke horror.

Het verhaal is prima. Ik hou wel van soort horrorfilms. Jammer alleen dat het acteerwerk wat minder was. Het sfeertje door de gehele film was wel goed. Ik vond de film ook erg spannend (er was niets blijven hangen van mijn vorige kijkbeurt).

Ja, prima horror

puckb96

Eli Roth is gewoon een domme amateur net zoals Ruggero Deodato en George A. Romero die niks beters kan verzinnen dan misselijkmakende horrorfilms waar geen verhaal in zit. Ik raad nog liever de Saw-films aan, waar nog een beetje verhaal inzit, dan deze film en nog vele van dezelfde soort!

avatar van yeyo

yeyo

Lol, een verhaal in Saw. Waar haal je het toch??

Deodato en Romero op één lijn zetten is al helemaal absurd!

avatar van Ilsa

Ilsa

Ik heb cabin fever 2x, op de ene staat als speelduur 89 min, op de andere 102 min.

Heb ze nog niet bekeken maar in die van 89 min is dus zomaar 13 min beeld verdwenen.

Het rare is dat op de langere versie niets vermeld is van 'director's cut' of ongecensureerd?

Stu-Pot

Heerlijke film van Eli Roth. Deze film slaagt in mijn opzicht niet door de hoofdpersonages maar door de bijrollen. Grim, Winston, de man met de heerlijke quote That's for the niggers,... Het duurt een behoorlijk tijdje voor de film echt in gang schiet. Na een degelijke inleiding komt de ene memorabele scene na de andere. Dr. Mambo, de schop, De 3 Rednex mannen en wederom ga zo maar verder. Cabin Fever ondertussen al 3 keer bekeken en steeds weet deze film mij enorm te vermaken. Top. 4.0*

avatar van Vascago

Vascago

Vanmiddag deel 2 gekocht. Eerst deze dus maar even herzien. Wat een heerlijk filmpje is het toch. Blijft op een dikke 4 sterren staan.

avatar van Waackx

Waackx

Vascago schreef:

Bereid je maar alvast voor het ergste (deel 2) !

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nah, Vascago weet dat wel op waarde in te schatten! Geweldig 2e deel. Heel anders, dat wel.

avatar van Vascago

Vascago

Waackx schreef:

Bereid je maar alvast voor het ergste (deel 2) !

Ik heb er nu 65 minuten van gezien en vind het steeds leuker worden. Lekker veel smerige momenten. Ook aardige humor. Alleen af en toe wat irritant acteerwerk, maar dat boeit me nauwelijks.

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Gewoon één uit zovelen. Flauw, niet spannend en voorspelbaar. Gore was wel grappig en vooral de scene met pancakes was leuk. Verderest gewoon prul.

puckb96

Ik kijk net zoals nu vele andere films deze vanuit een ander perspectief. Het is een cultfilm en dat kan ik niet ontkennen en misschien begin ik de film dan ook langzaam wat beter te vinden.

En je cijfer ?

Onvoldoende

Stu-Pot

2.5* is naar mijn weten geen onvoldoende.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

2.5* = helft van 5*. 5* = maximum, dus: 10 als cijfer. Helft van 10 = 5 en een 5 is onvoldoende

avatar van Elineloves

Elineloves

puckb96 schreef:

Fuw, uhmmmm. Let's see

Foei, halfje er bovenop of je krijgt een horde Cabin Fever aanhangers achter je aan!

avatar van clockwork72

clockwork72

Snap die hoge cijfers hier niet.. Wat een slap verhaal was dit zeg, wat een rotzooi.

Stu-Pot

Om het verhaal moet je deze film niet kijken. Overigens zijn er genoeg films met een zeer slap verhaal dat je wel hoog waardeert.

avatar van Ilsa

Ilsa

ivm mijn posting hier wat hoger, is er onder 'de liefhebbers' nu iemand die weet of er een geknipte versie is of zou het gewoon om een foute vermelding gaan.

Hoe lang is de speelduur op jullie exemplaar?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Best een aardig filmpje.

De cast is best wel oké en ze komen nog redelijk overtuigend over. Het is een samenstelling van ingevulde personages en geen groep van dezelfde mensen die willekeurig afgemaakt worden.

Soms een beetje jammer dat er zo snel geswitchd wordt tussen verschillende scènes, ze hadden dit ietsjes soepeler aan kunnen pakken. Ook de muziek valt soms in één klap stil.

Een aantal kleine dingen hadden iets beter uitgewerkt mogen worden. Bijvoorbeeld Marcy die opeens wegloopt om hulp te halen, Bert die opeens weg rijd om een dokter te halen, Paul die stil blijft staan voor dat jongetje terwijl hij wist dat die niet spoorde, Paul die inspectie neemt bij dat lijk in het water, verschillende keren de deur open laten staan... etc.

Grappig verzonnen dat Paul nog een andere groep feestende mensen tegenkwam. Hij heeft dan als het ware de rol van Henry overgenomen.
Die vreemde politiemannen, de 'badguys' en die negers op het einde
waren ook wel een leuke toevoeging.

Lekker sfeertje, een paar dozen bloed, een theelepel humor en 'n country sausje. Aangename wegkijker.

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Wat was de zogenaamd `spannende´ muziek tijdens de film hinderlijk zeg.

De film zelf is wel te doen, kijkt lekker weg, weinig spanning, veel vieze momenten.

avatar van LordHawHaw

LordHawHaw

een goede film van een goede regisseur

die agent is echt hilarisch , ook in de tweede film echt een enorm fout personage die uiteindelijk wel grappig is

dat einde is ook gewoon enorm goed

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

puckb96 schreef:

Fuw, uhmmmm. Let's see

Nog een keer, nog een keer, nog een keer

avatar van eavymetal

eavymetal

Ik heb Horrorfilms gezien die een heel stuk beter uit de verf zijn gekomen.

avatar van Harco

Harco

Vermakelijk filmpje. Het uitgangspunt is natuurlijk nergens origineel, maar Roth weet het wel verfrissend te brengen. Dat komt vooral door het feit dat de regisseur het allemaal niet te serieus lijkt te nemen. Humor is dan ook geslaagd met enkele leuke discussies en absurde karakters. Verder maken de hoofdpersonages niet de meest intelligente keuzes - iets waar ik me ontzettend aan kan ergeren bij dit soort films - maar door de manier waarop de film gebracht wordt, kan ik dat door de vingers zien.

avatar van Woeke

Woeke

Matig maar vermakelijk filmpje. Nergens echt spannend vind ik. Wel een gaaf einde

Lekkere goore film. Niet echt eng, maar wel leuk. Het einde vond ik erg grappig!