Genre: Romantiek / Komedie
Releasedatum: 11 februari 2010
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Valentine's Day
"A Love Story. More or Less."
Verschillende verhalen worden verteld ten tijde van Valentijnsdag. De personen zijn allen afkomstig uit Los Angeles en kampen één voor één met liefdesproblemen. De druk die Valentijnsdag op hun uitoefent, blijkt voor de één gunstig, voor de ander nadelig. Onder de personen vallen een marineofficier (Julia Roberts) die voor haar geliefde een vlucht neemt van Irak naar Los Angeles, een homoseksuele man (Bradley Cooper) die verliefd is op een footballspeler (Eric Dane) die niet uit durft te komen voor zijn geaardheid, een bloemist (Ashton Kutcher) die na een huwelijksaanzoek aan zijn vriendin (Jessica Alba) ontdekt dat hij verliefd is op een andere vrouw (Jennifer Garner), een getrouwde man (Patrick Dempsey) die een affaire heeft met deze andere vrouw, een oudere vrouw (Shirley MacLaine) die aan haar man (Hector Elizondo) toegeeft dat ze in het verleden een minnaar heeft gehad, een assistente (Anne Hathaway) van 's werelds grootste talentenjager die verliefd wordt op een collega (Topher Grace), een publicist (Jessica Biel) die geen date kan vinden en een tiener (Emma Roberts) die overweegt om voor het eerst naar bed te gaan met haar vriend (Carter Jenkins).
Captain Kate Hazeltine
Kara Monahan
Edgar Paddington
Morley Clarkson

MBMTx
Wel een toffe film. Leuk voor een paar uurtjes kijkplezier als je je eens verveeld. Wat ik vooral leuk vind aan deze film, is dat er in het begin totaal geen verband is tussen de verschillende personages, maar dat op het einde alles in elkaar past.
Gewoon een toffe wegkijkfilm !!

Decec
Een redelijk romantiek/komediefilm...
Goed verschillende verhaal...
Niet zo echt spannend, alleen maar
vrolijk film en muziek...
Prima acteerwerk...

Juvefan
Ooohh wat is dit een simpele slechte film. Heel simpel, kinderlijk voorspelbaar vanaf de eerste minuten al. Zit niets indrukwekkends aan. Love Actually tijdens Valentijnsdag en dan slecht uitgevoerd. Dit soort films gaan er ook op achteruit. In Nederland is al een kopie erop los gelaten bij Sinterklaas met Alles Is Liefde, In Hollywood gaan ze rustig verder met New Year's Eve. Straks is pasen aan de beurt, natuurlijk op de voet gevolgd door hemelvaartsdag en onafhankelijkheidsdag. We staan komend jaar op vier keer dezelfde film met een andere 'speciale dag' waar naartoe gewerkt wordt. Kan iemand mij uitleggen hoe je dit hoog kunt waarderen?

juliegirlxoxo
Veel te grote cast en de film word daardoor nogal een chaotisch soepje.Het acteerwerk ik gemiddelt,valt ook van persoon tot persoon af en de chemie hangt ook van persoon tot persoon af.Maar niet alle verhalen worden goed in beeld gebracht omdat er te veel zijn om in 1 film te steken.

ladybug
Heb me prima geamusseerd met deze film, leuke grappen erin. En ook mooie verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen. Na het einde toe werd het wel wat langdradig, had wat mij betreft ingekort kunnen worden.
Wat staan er trouwens een hoop spoilers hierboven neergezet door Moviemeter.
Jammer!

neysen1985
Valentine's day vind ik een zwaar onderwaardeerde warme komedie.
Af en toe typisch een soort vrouwelijke soap, maar op sommige momenten kan hij ook een soort warm gevoel geven aan de kijkers.
tenminste dat vind ik.
de hele grote cast speelt gewoon erg leuk.
Ik kon m'n lach gewoon niet inhouden, want ze werden gewoon geniaal neergezet.
maar voor de rest is Valentine's day een leuke film en werkelijk prachtig gespeeld!
Wel denk ik een beetje voor selecte doelgroep die een beetje van die humor houdt.

snoozerlover
Leuke film.
Leuke cast.
Leuke verhalen.
Maar er had wat meer spanning achter mogen zitten...

Sergio Leone
Leuk om een keertje gezien te hebben.
Ik zal direct met het grootste manco beginnen, nl het teveel aan personages. Er worden veel personages geïntroduceerd, maar na verloop van tijd is de screentime wat onevenredig verdeeld. Er zijn ook een heleboel personages niet interessant, te beginnen met het vreselijke Taylor&Taylor-duo. Ook dat kleine jongetje is niet interessant, net als de grootouders en de quarterback.
De cast telt veel "sterren", volgens naam dan toch, want echt veel acteertalent is niet te bespeuren. Namen als Jamie Foxx, Ashton Kutcher en Julia Roberts zijn nog wel redelijk, maar anderen zoals Jessica Biel vallen zelfs in een simpel romcommetje als dit door de mand.
Het genre 'komedie' kan ook best geschrapt worden, want er valt bitter weinig te lachen. Dit is gewoon een romantisch plezierritje, hartverwarmend voor de ene, irritant voor de andere.

Mr. Chiel
Na New Years Eve (erg leuke en grappige film) deze ook maar eens gekeken. Veel minder grappig (bijna niet!) en meer op de romantiek gericht. En 2 uur is ook ECHT teveel van het goede. *3

Jaii Jordan
Valentine's day vind ik een zwaar onderwaardeerde warme komedie.
tenminste dat vind ik.
de hele grote cast speelt gewoon erg leuk.
Ik kon m'n lach gewoon niet inhouden, want ze werden gewoon geniaal neergezet.
Volledig mee eens, zeer mooie film

BBC
Simpel, niet origineel maar wel vermakelijk. Wat af en toe ook wel zeker moet kunnen natuurlijk! typisch een weekendfilmpje waar je niet te veel van moet verwachten.

ibendb
Begon als één grote drukte, bloeide uit tot een warme romantische film.
Valentine's Day is een zoete, warme en komische film. De film begint erg druk en je kan eerst niet zo goed volgen, maar na een tijdje kan de film zich stabiliseren en wordt het een erg romantisch ritje. De film kent veel bekende acteurs en elke acteur/actrice speelt zijn of haar rol erg goed. Er zijn erg veel verschillende verhaallijnen en er zitten zeker wat mindere in (zoals die van Kutcher) maar het grootste deel is erg leuk en interessant. De lijnen van Julia Roberts en Bradley Cooper, Anne Hathaway en Queen Latifah waren veruit de leukste. De film duurt net geen twee uur, maar dat voel je helemaal niet. De film is luchtig en gaat erg vlot waardoor de tijd voorbijvliegt.

killerfreak
goed filmpje om te kijken samen met uw vriendin, maar voor de rest een film die niet veel om het lijf heeft. Nochtans voldoende groot acteertalent gestrikt voor de film. Misschien dat het ligt aan teveel verschillende verhaallijnen die overigens niet zo geweldig zijn uitgewerkt. Het ligt in elk geval niet aan de speelduur. Hoewel de film 2u duurt stoort dit nog niet eens zo fel. En ik kan moeilijk zeggen dat er niet goed geacteerd wordt, want de meesten doen het meer dan behoorlijk.
Laat het ons dan maar op (het gebrek aan) de geloofwaardigheid steken.

moviemafketel
- 19752 berichten
Love Actually in een Valentijnsjasje. Ik vond dat hier alleen echt teveel verhalen in 2 uur gestopt zijn. En dan eigenlijk ook nog verhaallijnen die ik behoorlijk slaapverwekkend vond. Genoeg bekende gezichten en leuk om Jessica Biel weer eens te zien. Naar het einde toe wordt alles opeens afgeraffeld en is het uiteraard eind goed al goed. Lief filmpje met een onderwerp dat zich prima leent voor zo'n romcom natuurlijk, maar ik vond het wat te saai en kinderachtig. Jammer!

missl
Met zoveel sterren zou je wel verwachten dat het toch een beetje leuk is, maar dat valt tegen, nergens grappig of geloofwaardig. Jammer.

Pollypeachum1
En zo zie je maar dat een sterrencast toch geen meer dan 2,5 sterrenfilm kan maken. Ga niet kijken als je niet nog iets anders om handen hebt, want je verveelt je kapot. Maar ben je toch aan het facebooken, pokeren met vrienden en een krat bier of 2, afwassen enz. kun je hem gerust op de achtergrond aanzetten.

_Se7en_
- 2031 berichten
Wel oké, ik heb me niet verveeld. Maar als dit een comedy is, waar is de humor dan?
De verhaallijntjes zijn net boeiend genoeg om je aandacht erbij te houden, maar het wordt nergens spannend of interessant.

Zwolle84
Dit is al veel vaker en vooral beter gedaan. Veel grappen werken niet en de verhalen zijn te rommelig bij elkaar geharkt. Desondanks leuk om eens gezien te hebben, aangezien ik hem speciaal voor Taylor Swift keek en ze zowaar de leukste rol blijkt te hebben.

IH88
Valentine’s Day
Aardig niemendalletje. Het is allemaal voorspelbaar en van originaliteit bij de verschillende verhaallijnen is geen sprake. Gelukkig weten de acteurs er wat van te maken en is het zeker geen vervelende zit. Het is een echte feel good film, en op dat vlak voldoet Valentine's Day prima. Love is all around...

Erg matig.
Zoals de meeste van dit soort gethematiseerde ensemblefilms eigenlijk. Ze zijn zelden geslaagd, maar het is natuurlijk wel makkelijk kijkvoer rond de periode waar ze voor bedoeld zijn. Vandaar dus ook maar deze Valentine's Day een keer gekeken. Marshall is in ieder geval iemand die het concept wel leuk vindt, aangezien z'n laatste drie films eigenlijk allemaal hetzelfde zijn.
Er gaat hier al een hoop mis met de casting. Veel bekende namen, maar niet meteen echte leuke acteurs en ook zowat allemaal getypecast. Ook het teveel aan verhaaltjes is hier redelijk vervelend, zo krijgt elk stukje maar erg weinig speeltijd, anderzijds is het emotionele verloop van alle verhaaltjes wel bijna identiek, waardoor je bijna naar een soort van slechte omnibusfilm zit te kijken.
En wie dan hoopt op wat leuke overlap tussen de verhaaltjes, komt ook bedrogen uit. Mnee, dit was een erg matige bedoening. Gelukkig voor dit type film nog wel relatief kort, al wil dat wel zeggen dat alles erg gerushed aanvoelt en er amper tijd is voor een romantische impact. Mnee, niet echt mijn ding dit.

Black Math
Wat een ramp. Duidelijk een Valentijnsdagversie van Love Actually, die ik ook al niet geweldig vond, maar dit is nog een aantal magnitudes erger. Kerst is tegenwoordig een commercieel gedrocht en in mijn ogen geldt dat nog meer voor Valentijnsdag, maar voor Amerikanen is het blijkbaar heeeeeeel erg speciaal.
Kortom, een uitgangspunt dat al flink kraakt, maar de uitvoering is helemaal verschrikkelijk. Allereerst veel te veel personages. Als we op een kwart van de film zitten is nog niet iedereen geintroduceerd. Verder is het allemaal bijzonder cheesy met ontrouw, maar supersnelle vergeving, met verbroken relaties waarbij de "slachtoffers" ineens elkaar vinden en alles toch weer goed komt, etcetera.
Het absolute dieptepunt is (de rol van) Taylor Swift, het enige lichtpuntje is de rol van Anne Hathaway. Altijd wel een degelijke actrice, maar in mijn ogen nooit echt briljant, dus als het hoogtepunt van haar moet komen, weet je dat het goed fout zit. 0,5*.

sperwer 27
(Gezien op 14/02/20 !)
Wie in de juiste stemming is, in goed gezelschap en een beetje romantisch aangelegd, zal dit een hartverwarmende film vinden. Hij of zij zal genieten van sterren als Julia Roberts, Kathy Bates en Shirley MacLaine. (Bij de mannelijke acteurs kunnen de vrouwelijke toeschouwers ook best hun gading vinden.)
Je krijgt vele facetten te zien van zo'n Valentijnsdag. En dat is leuk!
Wie niet beantwoordt aan wat hierboven staat, zal dit een afknapper vinden. Teveel personages en dito verhaallijnen (12). (Met wie kun je je dan verwant voelen?)
Als romanticus heb ik er zelf wél van genoten, ook al blijft er niet zoveel van 'hangen'. Vandaar mijn drie sterren.

Shadowed
Nietszeggend.
Een nogal simpele romcom die duidelijk niet simpel wil zijn. Althans, dat denk ik, want de opzet vraagt om een redelijk uitgedachte aanpak maar daar lijkt te film of miserabel in te falen of helemaal niet eens te proberen. Wat rest is een redelijk droge film die veel wil maar weinig bereikt.
Valentine's Day kent een enorme sterrencast, zeg maar de hoeveelheid die ook in Avengers-films opdraven. Vrijwel iedereen die hier rondloopt is een bekend gezicht, maar slechts enkelen weten er ook wat van te maken. Ik denk dat er heel veel gewoon voor de paycheck meespelen, want heel veel inspanning doen ze niet.
Hathaway, Biel, Grace en Garner zijn eigenlijk de enige 4 personen die echt wat van diens rollen weten te maken. De rest acteert namelijk behoorlijk beperkt, of komen heel beperkt in beeld. Rollen zoals bijvoorbeeld die van Cooper, Roberts, Swift of Lautner, wat doen ze eigenlijk hier? Ze komen enkel 5-10 minuten in beeld, je vraagt je af waarom deze karakters er überhaupt nog bij moeten. Waarschijnlijk om die extra paar ogen te trekken, maar het voelt niet bepaald bevredigend aan.
Verder wordt de film ook klassiek geregisseerd en verrast nergens, en weet ook nergens echt lief of schattig aan te voelen. De film geeft namelijk nogal een verwende indruk die het eindresultaat niet ten goede komt. Warm werd ik er niet van toen de film eindigde, terwijl Marshall er duidelijk wel voor gaat.
Het kijkt gelukkig allemaal nog wel een beetje vlot door, maar echt weg was ik er niet van. Valentine's Day is een film die je waarschijnlijk enkel en alleen gaat onthouden vanwege de grote sterrencast die meespeelt. Het verhaal had echt wat verrassender moeten zijn en de acteurs gemotiveerder. Het is gelukkig nog wel goedbedoeld met een aantal aardige rollen en een vlot tempo, maar daar eindigt het vervolgens ook weer.

Brabants
Valentine's Day is een film met losse elementen die nergens echt diepgang kennen. Als je die oppervlakkigheid voor lief neemt dan is het best te pruimen.

mrklm
Jessica Alba, Jamie Foxx, Patrick Dempsey, Topher Grace, Hector Elizondo, Shirley MacLaine, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jessica Biel, Eric Dane, Queen Latifah, Emma Roberts, Taylor Lautner en Taylor Swift delen in het lief en leed dat zich afspeelt in negen verhaallijnen over de liefde die zich afspelen op Valentijnsdag en elkaars paden kruizen. Het introduceren van de overdosis magere verhaallijnen kost erg veel tijd waardoor deze romcom langzaam op gang komt. De kwaliteit van de verhaallijnen is bovendien erg wisselvallig. De beste momenten zijn de persconferentie van American Footballspeler Sean Jackson [Eric Dane], het singlefeestje van Kara [Jessica Biel] en de hereniging van Edgar [Hector Elizondo] en Estelle [Shirley MacLaine] tijdens een filmvoorstelling in de open lucht. Verstokte romantici en Valentijdsdagverknochten vinden dit vast beter te verteren, sceptici zijn gewaarschuwd!

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti raakt kijkers diep

Netflix-kijkers in shock door nieuwe documentaire 'A Deadly American Marriage': 'Ontzettend gruwelijk'

Waargebeurde komediefilm 'Nonnas' met 'Sopranos'-sterren verovert Netflix: 'Mooi verhaal'

Na 45 jaar vol mislukte pogingen is deze keiharde film eindelijk af

The Notebook