• 8.895.966 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Ernest R. Dickerson

Met onder meer: Arjay Smith, Branden Nadon en Michael Ironside

Plot The V Word

Twee verveelde tieners maken de vergissing om voor de kick in te breken in een mortuarium. Ze krijgen hier al snel spijt van als blijkt dat ze niet de enigen zijn die door het dodenhuis dwalen. De afschuwelijke straf die ze moeten ondergaan voor de inbraak is vele malen erger dan hun misdaad.

avatar van Theunissen

Best een saaie, flauwe en zeker ook een clichematige korte Horror film uit de "Masters of Horror" TV-serie, waarvan het dertien in dozijn verhaal me niet echt kon bekoren en hetzelfde geldt voor de uitvoering ervan.

In dit verhaal draait het om twee verveelde tieners, te weten Justin (gespeeld door Branden Nadon) en Kerry (gespeeld door Arjay Smith), die uit verveling (spelen eigenlijk alleen computerspellen) en voor de kick inbreken in een uitvaartcentrum om daar eens een dood persoon te kunnen zien, die ze normaal gesproken alleen zien in hun computerspellen. Zodra ze in het uitvaartcentrum inbreken, ontdekken ze dat ze niet de enigen zijn die door het dodenhuis dwalen en krijgen ze spijt van hun daad, maar dan is het al te laat en zeker als Kerry wordt aangevallen door een vampier (gespeeld door Michael Ironside).

Het verhaal en de uitvoering ervan stelt helaas weinig voor en de eerste 20 minuten van het verhaal vond ik ook behoorlijk saai. Vanaf het moment dat de vampier in beeld komt, komt het verhaal gelukkig wat opgang en wordt het zelfs een beetje boeiend en spannend. Hier en daar zitten er ook een paar leuke scenes in zoals het moment dat de vampier Kerry zwaar aan zijn hals verwond en het moment dat de zwaar gewonde Kerry een glas water drinkt en dat allemaal uit zijn hals spuit (zag er fraai uit). Ook het einde waarbij de vampier uiteindelijk onthoofd wordt met een elektrisch zaag, mocht er wel wezen. Maar dat zijn eigenlijk ook de enige momenten in dit verhaal, die nog enigszins leuk waren. Het einde met de zelfopoffering van Justin, vond ik overigens wel aardig.

Van de cast was het eigenlijk alleen leuk om Michael Ironside (in de rol van vampier Mr. Chaney, die vroeger een wiskundeleraar was en jongens naar zijn huis lokte, waar hij dan erotische foto's van maakte) weer eens terug te zien en hij deed het ook best leuk. De twee jonge hoofdrolspelers in het verhaal Branden Nadon (in de rol van Justin) en Arjay Smith (in de rol van Kerry) deden het niet meer dan verdienstelijk. Voor de rest bestaat de cast alleen nog uit Lynda Boyd (in de rol van Carolyn, die de moeder is van Justin), Jodelle Ferland (in de rol van Lisa, die het jongere zusje is van Justin) en Keith D. Humphrey (in de rol van David, die de vader is van Justin en hem, zijn moeder en zijn zusje als oud vuil behandeld), maar die hebben allemaal maar een korte rol en vooral de laatste (die wordt namelijk gedood).

Al met al een saaie, flauwe en clichematige Horror film, die nauwelijks het kijken waard is en daardoor ook nauwelijks weet te vermaken. Regisseur Ernest R. Dickerson is in mijn ogen ook geen echte horrorfilm regisseur.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

MOH Aflevering 19 .

Een soort tienerthrillertje met wat gore. Veel meer is het niet. De sfeer is nog wel aardig, maar op een gegeven wordt het verhaal te belachelijk voor woorden. V's tevens belachelijk in beeld gebracht.

Nee, snel vergeten en weer door.

avatar van joolstein

joolstein

De titel 'master of horror' is blijkbaar snel verdiend want regisseur Ernest R. Dickerson is alles behalve een bekende naam in horror. Al zijn er wel een paar momenten dat hij zich mee bezig heb gehouden. Hij is ook zeker geen slecht regisseur want begonnen als cameraman voor videoclips, de serie Tales from the Darkside (horror-moment) en vijf films van Spike Lee. Later is hij zelf gaan regisseren en heeft hij twee keer een uitstapje gemaakt naar de horror (Tales from the Crypt Presents: Demon Knight en het erbarmelijke Bones) De regisseur doet nu de regie voor veel seriewerk. Waaronder The Walking Dead, Dexter (nog een paar horror-momenten) en Treme.

Hier lijkt hij aanvankelijk nog aardig over de brug te komen. De eerste helft waarin de ellende begint is verrassend sfeervol. De jongens Justin en Kerry gaan in het holst van de nacht naar een mortuarium omdat ze ‘nog nooit een echt lijk hebben gezien’. Prima spanningsopbouw en de film roept een duister, griezelig en naargeestig sfeertje op. Gek genoeg is het zodra Michael Ironside (het ligt niet aan hem) ten tonele verschijnt en er meer bloed begint te stromen gedaan met de spanning. Pubers die worstelen met V, en een subplot over familiedrama het komt eigenlijk niet of nauwelijks uit de verf. Dickerson kan er niet mee uit de voeten. De Special FX zijn nog wel van goede kwaliteit (Greg Nicotero, The People under the Stairs, In The Mouth of Madness) Helaas is het maar bij vlagen een aardige filmpje en weet het de middelmaat niet te ontstijgen.

avatar van shrink

shrink

• 1937 berichten

Prima editie van 'Master of Horrors'. Verhaal is creepy en ook wel leuk. Jammer dat er geen uitgebreide extraatjes bij zitten over de regisseur.