• 8.842.184 stemmen

Geregisseerd door: Nimród Antal

Met onder meer: Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Vacancy

"Once you've checked in... The terror begins."

De auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de tv in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...

avatar van Theunissen

Left4Dead schreef:
Volgens mij is het om de handel van de opgenomen beelden van de martelingen en moorden. Er kwam zelfs iemand de videobanden halen, in mijn optiek een handelaar in snuff. Maar... correct me when i'm wrong!

Ja dat meende ik ook, zie ook de laatste regel in mijn voorlaatste geschreven kolom. Ga ik toch ook maar vanavond eens het tweede deel bekijken, want ik begrijp dat daar meer achtergrond in zit.

avatar van Alathir

Alathir

• 2021 berichten

Gewoon een leuke thriller, zit misschien wat tegen de horror aan omdat het toch een vorm van angst kan opwekken. Een filmpje als deze komt ook altijd beter tot uiting als je je wat kan inleven in het koppel. Ik vond dat vrij goed gelukt allemaal hoewel de film echt een heel pak korter nog had gekund. Ik snap echt niet waarom toen ze ondergronds waren doorgestoken naar de kamer met de surveillance ze naar iets zochten wat ze konden gebruiken als wapen terwijl aan de andere kant van de deur gewoon een pistool boven de deurpost hangt. Dan doet hij de deur nog open ook en nog valt zijne euro niet.
Dat vond ik echt een zware faal. Ook nadat die politieman langskomt en ze in de auto zaten, stond er toch een shotgun in die auto. Waarom namen ze die niet? Onbegrijpelijk of wel zie ik spoken?

Buiten dat was het echt wel vermakelijk en spannend. Het einde is een beetje jammer want de kans dat haar man dat overleeft had was wel vrij klein.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20098 berichten

Leuk idee (waar veel te weinig mee wordt gedaan), maar wat een inspiratieloos einde zeg. Zoveel dingen te bedenken, maar eindigen met nul, niks, nada.

Verder passeren er een legio clichés de revue, maar desondanks een fijn, oldskool sfeertje.

Pers er een magere 3* uit.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Vrij goede thriller deze korte film (amper 1 uur 15 min).

Puike acteerprestaties, spannend verhaal, al is het wat voorspelbaar dat beiden het zullen overleven.

Maar Kate Beckinsale is altijd goed in films als deze, en ben ook aangenaam verrast door Luke Wilson.

Kortom, een leuk tussendoortje om even te rillen.

Blijft een puike film deze thriller.

Al heb ik hem dan al eens een keer gezien, de spanning blijft...

avatar van shrink

shrink

• 1911 berichten

Wat een verrassend leuke film. Begint heel standaard, maar dan wordt ie na het 'video-kijken' opeens erg spannend. Jammer van de allerlaatste scene...

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Een sterke film, spannend en met de nodige humor - vooral in de dialogen tussen het kibbelende echtpaar. Kate Beckinsale en Luke Wilson acteren erg goed in deze thriller.

"Good thing we upgraded!"
"We've had our tetanus shots, right?"
"Oh hey, if you wanna know what's on march in '97 I got the answer."

De openingscredits vond ik ook goed, deed mij samen met de begeleidende muziek wat aan de opening van een Hitchcock film denken. Ben het wel eens met anderen dat het vreemd is dat het echtpaar de pistool boven de deurpost in de receptie van het motel en de shotgun in de politiewagen niet hebben genomen. En dat het wat ongeloofwaardig is dat de man de hele nacht op de grond lag leeg te bloeden, maar het de volgende ochtend gewoon overleefd heeft.

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk hoor.

Antal is een best solide regisseur en zo te zien was dit zijn eerste avontuurtje in Amerika. Dat pakt dan ook leuk uit. Als regisseur was hij verder nooit de beste, maar wel eentje die zijn genre verstond en dat was toch duidelijk thriller. Vanuit zijn kant pakken die vaak erg boeiend uit.

Visueel ziet het er verzorgd uit. De decoraties zijn on-point en de film is strak geschoten. Vooral de tunnels onder de grond zijn erg sfeervol en daar vinden dan ook de spannendste scenes plaats. Cinematografie is verder degelijk en modern, en de montage goed genoeg. Soundtrack vond ik dan iets te lawaaierig, zeker gezien de spannendste momenten vanuit stillere scenes komen.

Acteerwerk vond ik ook prima. Wilson speelt nu een serieuze rol en wat mij betreft doet hij dat prima. Beckinsale mag er ook zeker wezen, al is dit voor haar misschien een makkelijke rol. Whaley is echter de leukste, al is hij nooit dreigend of eng. Vooral een vermakelijk sulletje dat zo even langs komt lopen.

Qua spanning is het nooit doodeng maar het kent wel zijn sequenties. Eerder noemde ik al de tunnels, maar ook andere scenes zijn best te doen. Uiteindelijk is het alleen vooral het entertainment dat zijn werk doet, want erg spannend wordt het dus niet. Het is allemaal net wat te druk om spannend te worden, Antal had het soms iets subtieler aan mogen pakken.

Maar het vermaakt dus wel erg goed. Snel tempo, korte speelduur en een boeiende inleiding van de personages. Het is allemaal sfeervol genoeg, maar met meer zenuwslopende spanning was dit natuurlijk beter geweest. Veel horror krijg je verder inderdaad niet te zien, maar het wil wel een aantal keer best luguber worden. Het blijft wel een Amerikaanse horrorfilm en die zijn nou eenmaal vaak wat braver. Leuke film, goed vermaak.

avatar van stratmans

stratmans

Niet zo geloofwaardig, wel goed gefilmd

avatar van princesspeach

princesspeach

Begon sterk zwakt daarna snel af en wordt snel saai.
Ontiegelijk ongeloofwaardig

Zo was de appel van uren geleden nogsteeds mooi groen en ze had m eigenlijk door midden gesneden en ze appel is nu alleen een kwart gesneden.
En haar man pakt 2 maal dezelfde Videoband, dat zie je aan het gescheurde papier op de tape dat het het zelfde bandje is.

avatar van jordandejong

jordandejong

Na jaren weer eens herzien. Blijft een erg sterke thriller, maar nieuw voor mij was een special feature op de dvd die alle 'snuff films' die eerder in het motel zijn gedraaid tonen.

Erg knap hoe die in elkaar zijn gezet. Groezelig, scary en realistisch ogend. Vooral degene met de man waar ze een strop om z'n nek doen is bijna naar om te zien wegens de realistische uitstraling van de scene.

Aanrader voor de eigenaren van de dvd

avatar van joolstein

joolstein

Afgezien van dat het wat standaard begint was dit best goed! Het getrouwde stel met problemen, David (Luke Wilson) en Amy (Kate Beckinsale) zijn op weg naar het huis van haar ouders. Waarom een stel dat op het punt staat te scheiden daar nog toe gaat, is vaag maar goed...De laatste tocht samen verloopt uiteraard niet als gehoopt en de auto krijgt panne. Zoals het een goede thriller beaamd is er een motel in buurt! Echter de louche moteleigenaar klust wat bij door snuff-filmpjes te maken... De film zet niet vol in op gore. Wat dat betreft is redelijk veilig en minimaal (duh het was ook een thriller) maar weet voldoende spanning op te roepen. In het begin doet men dat door te spelen met de verwachtingen van de kijker en later moet het stel vluchten en de killers te slim af zin. Het vervallen motel zag eruit alsof het zo uit de seventies kwam en roept wat herinneringen op aan horrorfilms uit die tijd Ja er is fijne claustrofobische terreur en een paar goede angsten, een beetje bloed en smerigheid en leuk camerawerk en omdat het lekker compact was verveelt de film ook geen moment.