Vacancy (2007)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Nimród Antal
Met onder meer: Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley
Plot Vacancy
"Once you've checked in... The terror begins."
De auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de tv in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...
Amy Fox
David Fox
Mason
Mechanic
Killer
Truck Driver
L'agent de Police
JDSsmetje
Klik hier voor de volledige recensie MET afbeeldingen
Wat de laatste jaren uit de VS komt waaien qua horrorfilms is naar mijn mening niet veel soeps. Amerikaanse filmmakers proberen vooral te scoren met afgehakte beenderen, expliciete onthoofdingen en over de grond rollende ogen. En ja hoor, het werkt! Jongeren staan dagelijks aan te schuiven voor films waar gore zo expliciet mogelijk is. U vraagt, wij produceren denken Hollywoodiaanse cineasten. De Saw reeks zit dan ook al aan deel zeven.
Vacancy is één van de weinige Amerikaanse films die weigert mee te doen aan die trent en een stapje terugzet. De film is dan ook het bewijs dat je ook een goede suspensefilm kan maken zonder liters bloedvergieten, zonder roekeloze tieners, en zonder grof taalgebruik.
Bij de opening van de film krijgen we al meteen enkele typische horrorclichés naar ons hoofd gesmeten. David en Amy, een bijna gescheiden koppel die net terugkomt van een familiebezoek, nemen eerst de verkeerde afslag en tot overmaat van ramp begeeft de auto het nog ook. Amy is slim en kijkt op haar gsm maar u raadt het nooit: No Signal! Compleet verdwaalt gaan de twee op zoek naar hulp. In eerste instantie is dat het vinden van een garagist, maar aangezien dat nogal moeilijk valt in het midden van de nacht besluiten ze te overnachten in een onaantrekkelijk hotel met kakkerlakken, schimmel en een nogal vreemde hoteluitbater.
Slapen in deze onhygiënische omstandigheden zal toch niet lukken denken ze. Gelukkig is er een tv, een dvd en enkele video's. Wanneer David de video's opsteekt ziet hij opvallend realistische beelden van jonge gillende meisjes die ineengeslagen worden door zwart geklede mannen. Na een half minuutje valt het hem op dat de kamer waarin de horrorfilm zich afspeelt opvallend goed lijkt op de kamer waarin zij logeren. Logisch natuurlijk, het is dezelfde. Naar mijn weten is dit dan ook de eerste film die het onderwerp van snuff-films behandelt zonder er zelf één te zijn.
Een origineel concept en een remming van de clichés zorgen ervoor dat de kijker de spanning stilaan begint te voelen. Meer nog: er zijn weinig films die nog spannender zijn dan dit. De film heeft een hoog tempo en geen enkel dood moment wat er voor zorgt dat de film continu spannend is en je na ettele minuten al tot de conclusie moet komen dat je nagels te kort zal komen. De vele close-ups zorgen ervoor dat de kijker op een intense manier betrokken raakt bij de gebeurtenissen. Een minimum aan onintelligente dialogen en domme acties van de hoofdpersonages houden de film geloofwaardig. Bovendien tillen Luke Wilson en Kate Beckinsale de film tot een nog hoger niveau.
3,5*/5,0*
JDSsmetje
Voor de liefhebbers hiervan kan ik Hostel aanraden.
Ralf81
Inderdaad, Hostel is toch wel andere koek! Hoe ie daarbij komt om dit daarmee te vergelijken???
NightSpirit
Dit is 1 van de meest spannende thriller die ik in mijn zeer korte leventje heb gezien. Ik kreeg het echt benauwd, en zat een aantal keer op het puntje van mijn stoel. Dit is echt talent, laten zien dat je mensen angst kan aanjagen zonder een bloederige rotzooi er van te maken!
JustMike
How Can You Survive When They See Everything
Hele spannende thriller. Ik MOEST hem gewoon afkijken! Die video's waren ook erg spannend. Het wist me soms echt bang te maken. Fantastische film. De acteerkunsten waren ook gewoon erg goed, totaal niks op aan te merken. Ook leuk dat ik weer een bekend gezicht tegenkwam. Namelijk Luke Wilson. Wat acteert die goed zeg
. Het verhaal was een beetje gewoon begonnen, maar later werd het verhaal veel beter!
Neder0001
Ahh, deze komt mij nog bekend voor. Jammer genoeg alweer lang geleden waardoor ik geen stem kan uitbrengen. Misschien maar een herzien. Vrij creepy film inderdaad.
sweinsteiger
Wat een onnodig deprimerende film zeg !!
Gewoon een spannende film waar je soms zin in hebt.
SmackItUp
Ik verwachtte eigenlijk niet zo veel van deze film, maar besloot hem toch te kijken. Eigenlijk vooral door Luke Wilson, die ik persoonlijk altijd wel waardeer in wat hij doet. Toch vond ik de film echt spectaculair. Erg spannend, goed opgebouwd en goed acteerwerk. Zeker aanrader.
Shinobi
Erg vermakelijke film om te zien. De spanning wordt rustig opgebouwd, maar als het los gaat dan gaat het ook wel los.
Wat ook erg goed is gedaan waren de 'snuff' videobanden die de hoofdrolspelers bekeken.
Hier en daar goede schrikmomenten, alleen had ik stiekem toch op een slecht einde gehoopt.
3,5 Sterren.
Roger Thornhill
Ja, eigenlijk had Luke Wilson gewoon dood moet blijven.
De DVD bevat als bonus een 10 minuten lang filmpje waarin alle snuff-fragmenten aan elkaar zijn geplakt. Eigenlijk een beetje bizar dat de makers er van uitgaan dat je daar als "gewoon" DVD-kijker voor je lol naar zou gaan zitten kijken.
Overigens kan ik me voorstellen dat een èchte snuff-movie nog een stuk gedetailleerder zou zijn, met veel meer close-ups van gezichten in paniek, wonden die ter plekke worden toegebracht enz. In Less than zero (het boek) komt een scène voor waarin een hoop verveelde tieners er op een feestje naar zitten te kijken, erg naargeestig.
En steelt in deze film Frank Whaley niet de show? Zijn bijna oprechte verontwaardiging wanneer hij David en Amy ervan beschuldigt dat zij het mes net zo goed zèlf in de rug van de dode agent hadden kunnen steken...
guylopez93
Kort maar Krachtig !
Een film die eigenlijk de hele duur spannend blijft. De rillingen lopen over het lijf vanaf het moment dat het stel erachter komt dat ze naar een snuff movie kijken. Toch wel origineel bedacht! Je weet alleen wel vrij snel wie de daders zijn en waarom ze dit doen. Maar dat bederfde de film ckr niet. Jammer dat de daders zo snel dood gingen en dat Luke Wilson niet dood bleef
Een film die het niet moet hebben van de bloed en gore maar de spanning is om te snijden !
Kr!kke
Ja, dit was een leuke thriller!
Om te beginnen is er het leuke verhaal, dat toch wel enige mate van originaliteit bevat. Daarnaast is er ook een goede cast, met Wilson en Beckinsale die overtuigend overkomen. Ten slotte zit ook de sfeer in de film helemaal goed: de spanning wordt goed opgebouwd en ook de locatie past perfect.
DVD-T
Verhaal mist inspiratie. Een beetje een kruising tussen Psycho en Texas Chainsaw.
Erg standaard slasher filmpje wat nergens echt wat vernieuwends bied. Daarnaast lopen de acteurs er wat verloren bij. In het begin nog redelijk spannend, maar zodra je weet wat er aan de hand is, wordt dat volledig naar de achtergrond gedrukt en zakt de film enorm in, waar deze zich niet meer van herstelt. Een beetje een gemiste kans want hier had zeker meer in gezeten.
Savatage
Heel aangenaam verrast door deze film, zeker het bekijken waard voor horrorfans.
Angelo2
Ook ik was zeer verrast door deze film. Film was redelijk spannend en zeker niet onrealistisch. Zou je maar gebeuren, paar gekken die het op jullie gemunt hebben. Deed me denken aan de film Eden Lake. Acteerwerk was ook in orde. Prima vermaak voor de zaterdagavond.
Angelo2
Vond dit nou niet echt een slasherfilm. Meer een suspense thriller
gijsvogel
Vergeet Srpski Film niet.
(natuurlijk wel later geschoten)
sinner84
Mijn verwachtingen waren erg hoog na het lezen van alle positieve comments. Uiteindelijk viel de film mij erg tegen. Ik heb geen moment de spanning ervaren die ik had verwacht. Het verhaal is voorspelbaar en de film kon mij niet erg boeien.
Conclusie: leuk voor een avondje, maar zeker geen hoogvlieger.
Erick1985
Tegen alle verwachtingen in, toch een fantastische eenvoudige thriller. Ik vond hem super!! Erg goed acteerwerk ook, en fantastisch camera-werk en geluidseffecten.
Het kan aan mij liggen, maar op sommige momenten, met name tijdens de openings-muziek , kreeg ik flashbacks van Hitchcock's "Psycho", de muziek doet me daar ook een beetje aan denken.
Hoe dan ook, een fantastische film!
Picker
Redelijke film die toch een beetje tegenviel na de vele lovende berichten hier.
Zeker het begin is nergens origineel en kun je zo'n beetje alles op je klompen aanvoelen.
Ja, ook in deze film ligt het gsm netwerk weer plat/ geregeld door vodafone.
K. V.
Hij was inderdaad de moeite. De spanning zat er zeker in.
Er is ook een vervolg uit, maar vrees dat het niet echt een meerwaarde zal zijn.
601Werner
Goede film, leuke acteurs en gruwelijk, subtiel spannend. Enige minpuntje: het verhaal dat op een gegeven moment wat eentonig en simpel oogde. Meer kan ik er niet over kwijt.
Barry83
Het verhaal vond ik zeker wel origineel en dat kon ik wel waarderen. Alleen echt spannend vond ik het nooit worden, en had stiekem ook gehoopt op wat meer gore kills of dergelijke. Film wordt erg rustig opgebouwd en speelt zich voornamelijk op 1 locatie af, dat vind ik jammer. Dus het idee is goed, de uitvoering helaas veel minder.
PEN15
Het is een aardig filmpje, goed gefilmd, chemie tussen man en vrouw is in orde, zeker een voldoende waard, maar haalt wel alle afgezaagde griezelfilmwetten van stal zeg!! Het viel me nog wel mee dat die diddily doodily heyhey neighborino soort-van Ned Flanders lookalike niet nog even twee keer opstond uit een schijndood. Verder, wel knap eigenlijk om bijna de hele film te laten draaien om slechts twee personen.
Poster van deze Vacancy is inderdaad best mooi.
gauke
Een compacte, sfeervolle en spannende thriller met een uiterst simpel uitgangspunt, waarbij je als kijker al na enige momenten aan de stoel gekluisterd blijft. Zowel Kate Beckinsale als Luke Wilson spelen dermate intensief en geloofwaardig dat je met hen meevoelt. Behalve de nodige griezelige zaken zit er vaart in het verhaal en is de muziek passend. Wel rammelt het plot hier en daar en is het gehaaste slot minder overtuigend. De regisseur bewijst dat je ook zonder speciale effecten een goede griezelfilm kunt maken.
misterdhdh
lang geleden gezien, weet niet alles meer, maar vond dit wel een goede film, geen topper maar wel zeer vermakelijk. het begint zeer clichéachtig, maar wel nog realistisch. sfeer is goed, aangekomen in het 'hotel' begint het echt. zeer vermakelijke mannetjes die opdagen wanneer je merkt dat de video in je eigen kamer afspeelt. was echt wel nog goed geacteerd, einde kon beter
wel benieuwd naar deel 2
simpel verhaal, simpel te volgen, aardig geacteerd, niet echt realistisch maar alles in de film kan wel. algemeen; vermakelijke film, maar mocht en kon van mij wel nog enger.
toch 3.5/5

Arn - Tempelriddaren
Drama / Avontuur, 2007

Disturbia
Thriller, 2007
motelsnuffhidden cameraremoteness bedrogpsychologische thrillermoordenaargevangensurvival horrorestranged couplebroken down car one nightisolated