• 9.378.259 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Nimród Antal

Met onder meer: Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley

Plot Vacancy

"Once you've checked in... The terror begins."

De auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de tv in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...

avatar van Xen0n

Xen0n

Vervelen kan ik het niet noemen, spanning zat er genoeg in. Alleen ik ben niet zo'n groot fan van dit soort films(zie plot bij de info). Leuk voor mij om misschien 1x te kijken maar dat was dan dat. Egt een film voor een filmmaker met weinig budget en dan heeft hij er nog wel wat aardigs van weten te creeren. Maar eigenlijk zijn er al teveel van dit soort films, dan steekt deze misschien nog wel iets boven die al te saaie rest uit, maar toch... het is wel zo jammerlijk voorspelbaar...

Als je een fan van goede thrillers bent zou ik dit niet aanbevelen, dit is beter in te delen als een nogal milde horror-film.

2,5 sterretjes netzoveel als de Spookrijder van eerder deze avond...

avatar van Leno

Leno

Weinig orginele film die nooit echt spannend weet te worden. De film is verder niet slecht gemaakt; de karakters zijn, ondanks dat ze eendimensionaal zijn, nooit vervelend (wat je vaak in dergelijke film ziet). Toch te voorspelbaar en slap om echt de moeite waard te zijn.

avatar van m1701

m1701

erg goeie thriller!

Het verhaal ging er vlot, en je bleef constant in spanning zitten.

Vond het eind alleen wel heel erg snel afgelopen en volgens mij misten ze nog 1 persoon! Daar zat ik steeds op te wachten en toen was het al afgelopen

Het sfeertje dat ze probeerde neer te zetten was erg goed en sterk. Acteerwerk was ook super!!!

3,5* voor deze goeie thriller

avatar van nightbreed

nightbreed

Heerlijke wegkijker. Van dit soort films kan ik nooit genoeg krijgen, I love it. Wat is sterk vond aan deze film is dat er eens geen vriendengroep, een paar gelukkige stelletjes of wat blowende dudes en babes worden opgejaagd maar een gewoon stel dat op elkaar is uitgekeken en elkaar het leven moeilijk maakt. Bij dit soort films mag je natuurlijk geen script met allerlei geniale plotwisselingen en complexe karakters verwachten, bij dit soort films gaat het om de rush, de adrenalinestoot die je zou moeten krijgen.

avatar van K@i

K@i

hoor veel over een geweldige plotwending wat was deze ( geweldige plotwending ) dan ?

avatar van Xen0n

Xen0n

K@i schreef:

Hierboven heeft niemand een geweldige plotwending genoemd... Zat er ook niet in, het is gewoon een heel voorspelbaar plot.

Zoals in elke van deze soort films, weet je al hoe het gaat aflopen. Niks geen plotwendingen.

avatar van kay1

kay1

goede spannende triller

avatar van domkey

domkey

Lekkere brok suspense zoals het hoort.

avatar van jordandejong

jordandejong

In het begin zeer eng en spannend, maar de spanning loopt vanaf het midden van de film tot het eind wel af

avatar van Bram87

Bram87

Prima film! Heb me hier zeer goed mee vermaakt. Hij is erg spannend en aan te raden voor mensen die niet van het echte hak en slachtwerk houden, maar toch een creepy film willen zien

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Spannende thriller, en dan ook vooral spannend.

het was ook een goed verhaal alleen het einde was wat minder, anders had ik 4 sterren gegeven.

Was gelukkig ook niet zo'n film waar de killers steeds terugkomen als ze gewond zijn, maar het einde had langer gekunt, en iets spannender.

Wel merk je meteen dat het een Amerikaanse thriller is.

Maar een aanrader voor een ieder van een spannende thriller wil zien, morgen deel 2!

avatar van Jebus

Jebus

Leuke spannende film voor een horror te zijn! Vond het niet saai! Had het einde wel beter gevonden moest David echt dood zijn !

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Kate is zo lekker damn. Maar de film zag ik laatste en dat was toch niet erg origineel helaas. Ze moeten echt met wat beters aan gaan komen als een motelletje en geflipte figuren. Nu echt uitgemolken.

avatar van Elineloves

Elineloves

Deze film zit vol met alle bekende clichés, maar als je het plot leest kun je dit wel verwachten. Het was een vermakelijk filmpje om te zien, maar god, vernieuwend was het niet. Persoonlijk heb ik het wel een beetje gehad met de motorpech-filmpjes.. We've seen it all before, Wrong Turn, TCM, Wolf Creek.. en noem maar op.

Wel leuk om een andere kant te zien van Luke Wilson, eindelijk eens niet meer 'the funny one'. Dat was een van de weinig lichtpuntjes in deze film. Kate liep gelukkig niet als een dolle koe hysterisch te schreeuwen, als dat zo was geweest had ik de film niet eens afgekeken. Zij zette haar rol prima neer, net zoals haar 'husband' Wilson. Van het verhaal moet je het niet hebben, eerder van de mooie decors. Ik vond het er namelijk wél allemaal sfeervol uitzien, alleen jammer dat de film je op een of andere manier toch niet kan vasthouden. Mij niet in ieder geval.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Jebus schreef:

Kun je dit soort berichten voortaan even spoileren. Ik moet de film namelijk nog af zien.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Heb hem nu gezien. Het einde was inderdaad zéér ongeloofwaardig omdat het ook niet verklaard werd hoe die het zo lang nog had vol kunnen houden. In Reservoir Dogs bijvoorbeeld (als ik een voorbeeld van een bloedende wond in de buik mag geven) zeggen ze wel dat ie nog lang niet dood gaat. Verder vond ik het een héle goeie film. Het einde is eigenlijk alleen het minpunt van de hele film. Voor de rest was die niet eens zo ongeloofwaardig ook omdat die Whaley het zo ontzettend realistisch en goed deed. Zéér goed geacteerd. Gelukkig was het einde trouwens niet zo dramatisch of écht een overdreven happy ending.s

Het verhaal was spannend, acteerwerk dus zéér goed (van allen, alleen vooral van die Whaley), spannende opbouw, niet eens veel clichés (wat hier wel word genoemd vaak), inderdaad goed speelduur en dus zeker een aanrader.

Ik geef deze film een 4*. Dat vind ik wel verdiend.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Zoals ik wel meer doe ga ik hier een iets langere uitleg schrijven, om diegenen die hem nog niet gezien hebben warm te maken om hem alsnog een kans te geven

Plot: David en Amy Fox zijn met de wagen onderweg, het is reeds nacht.
Ze hebben een binnenweg genomen omdat op de autostrade vertragingen waren aangekondigd. Plots moeten ze uitwijken voor een Wasbeer op de weg, ze belanden naast de baan maar kunnen toch verder rijden, de motor maakt een vreemd tikkend geluid.

Het gaat echter niet goed tussen hen, al kibbelend vervolgen ze hun weg om enkele kilometers verder aan een eenzaam tankstation / motel te stoppen.
De plaatselijke bediende controleert hun wagen en verzekerd hen dat ze rustig verder kunnen rijden, niets aan de hand. Hij wijst hen zelfs de weg naar de autostrade, echter enkele kilometers verderop vallen ze stil, de motor heeft het definitief begeven.
Uiteraard is in deze afgelegen streek geen GSM-signaal beschikbaar...
Er zit niets anders op dan naar het Motel terug te keren en daar te overnachten, de volgende dag zullen ze wel hulp zoeken om hun wagen te laten repareren.

In hun motelkamer aangekomen wil David nog een film bekijken, de tv-zenders doen het niet maar er liggen enkele videocassettes op tafel. Hierop staan misselijkmakende scènes van een kamer waarin enkele mensen worden afgemaakt voor het oog van de camera.
Stilaan begint het David te dagen dat deze snuff-movies in hun motelkamer werden opgenomen !

Verbijstering maakt zich van hen meester, ze ontdekken al snel de verborgen opgestelde camera's en besluiten te vluchten. Plots wordt er luid gebonkt op de deur, dat zullen hun belagers zijn. In paniek barrikaderen ze de deur.

Wat gedaan....?
Hoe kunnen zij deze nachtmerrie heelhuids overleven ?
De spanning is te snijden...

Waaaaw, wat een film !!

Het eerste halfuur is vrij rustig, maar dan begint het...
Alles speelt zich af op het Motelterrein, meer locaties heeft deze regisseur niet nodig om ons te trakteren op een razend spannende thriller die er een rotvaart op nahoudt.

8/10.
Een ijzersterke Actie-Thriller voor mensen met stalen zenuwen

avatar van juhnzun

juhnzun

Meer van verwacht maar als nog een Goeie deze !

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Op enkele schaarse momenten redelijk spannend, en boordevol bekende ingrediënten. Niets nieuws dus, maar op zich wel aardig uitgewerkt met de locatie, een lekker tempo en een toepasselijke score.

Het gebons blijft wel wat hebben, het niet weten wat er aan de hand is. Daarom ook erg jammer dat de vijand zich te vroeg laat zien. Ils is toch de onbetwiste nummer één, vele malen spannender.

Verder lijkt het me dat je vecht voor je leven en dat van je partner, zeker bij zo'n jojo, maar goed. Vraag me trouwens nog af waar de trucker was gebleven, kan het me even niet meer voor de geest halen..

avatar van NERD

NERD

Ook al is de film niets bijzonders, toch is het wel eens leuk om een film zoals dit met goede, bekende acteurs te zien. Het verschil tussen de soapie acteurs en actrices die gebruikelijk in dit soort films spelen is goed te zien. Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley geven deze film net dat zetje dat bij andere van deze 13 in een dozijn films ontbreekt.

Normaal gesproken zou ik voor een filmpje als dit 2 of 2,5 sterren geven. De acteurs brengen deze film naar een 3 sterren.

avatar van dinhus

dinhus

Overtreft veel B-films, goede spanning opbouw, maar helaas niet eng. De martelingen hadden wat mij betreft harder gekund: meer gruwel! Dat zou mij een eng gevoel hebben gegeven.

avatar van skillsman

skillsman

super spannend!!

natuurlijk blijft die gast leven aan het einde XD

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Ik vind de poster geweldig. De film helaas wat minder.

Het begint erg zwak met een aaneenschakeling van cliché's. Ook het flauwe drama'tje rond Charlie is écht overbodig en doet alleen maar afbreuk aan de film. Acteerwerk is niet echt denderend, maar op een enkel momentje na, niet echt storend.

De uitwerking vind ik niet eens heel slecht, vooral de gemaskerde mannen zijn gaaf, met als hoogtepunt de tunnelscène waarin ze achter het koppel aanzitten. Verder zitten er wel een paar spannende stukjes in, waaronder ook de genoemde tunnelscène. De spanning wordt echter over het algemeen zo snel mogelijk de kop ingedrukt door één of andere banaliteit. Het einde is helemaal tien keer niks. Kom op zeg, die kerel leeft nog?..hoe slap wil je het hebben.

avatar van Davidus

Davidus

Wat een onnodig deprimerende film zeg !!

avatar van Karentje77

Karentje77

BANGELIJKE film, superspannend en houdt je van begin tot eind in zijn greep! I love it!

avatar van Rufio

Rufio

Had er meer van verwacht! Ik vond Frank Whaley wel goed in zijn rol als creepy moteluitbater en Kate Beckinsale speelde ook niet onaardig. Maar het einde was inderdaad bagger, wat mijn score maar op 3 sterren weet te houden.

avatar van schram101

schram101

Heerlijk filmpje!

Uiteraard bol van de cliche's, maar op deze manier uitgewerkt zie ik het toch wel graag. Sterk acteerwerk, spanning en leuk uitgewerkt.

avatar van R0b3rT

R0b3rT

Thriller? ...Meer een softe horror die recht toe recht aan is, er is nauwlijks sprake van spanningsopbouw. Erg voorspelbaar ook nog en het probleem van deze film is dat het grootste gedeelte zich afspeelt op één lokatie...het verveeld dus al snel zo'n lang kat en muisspel zonder goede schrikmomenten, en het ergste is dat mijn geduld niet werd beloond met een marteling of verkrachting van Kate Beckinsale.