Vacancy (2007)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Nimród Antal
Met onder meer: Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley
Plot Vacancy
"Once you've checked in... The terror begins."
De auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de tv in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...
Amy Fox
Truck Driver
L'agent de Police
salvatore
- 1937 berichten
Bizarre, lugubere film met sterke cast. Vooral in het begin/middenstuk zat ik echt op het puntje van mn stoel en met de handen in het haar. Hevig meewijzend als een kind bij een poppenkast. Tijd geleden dat een film me zo shockeerde. Had alleen de hele tijd het gevoel, doordat de hoofdpersonen bekend zijn, dat ze het wel zouden overleven. Zelfs toen Luke Wilson werd gestoken vernam ik dat hij het wel zou redden. Is toch jammer. Maar gelukkig heeft de film genoeg kwaliteit om het tot een klein pareltje in de hedendaagse horror te manifesteren. Al met al kom ik op een zeer sterke 4*en uit.
Macmanus
Dubbele gevoelens.
Antal weet goed de spanning op te bouwen. Hoewel hij net als de Pang bros. zich bevind op platgetreden paden, word het hier gelukkig wel spannend. Leuk gebruik van spiegels en een lekker sfeervol verlaten motel. Duidelijk te zien dat hij er wat leuks van wou maken, erg leuk ook dat hij weer laat zien dat hij iets heeft met kleine tunneltjes. Maar helaas gaat het toch een klein beetje mis na een uurtje ongeveer. Onze helden brengen veel te makkelijk de bad guys in verlegenheid. Kom op een tunneltje onder een kleedje. Beetje jammer aangezien het leuker was geweest als het spelletje zou worden gewonnen door de bad guys (wat ook logischer zou zijn geweest) Ook het einde leek me een beetje een ingreep van de productie maatschappij om het publiek blij naar huis te sturen.
Helaas was ik blijer geweest zoder happy end.
Zeker wel 3.5 sterren, Antal gaat wel vooruit helaas zat het script dit keer niet helemaal mee. Maar ik maak me niet druk om deze man, hij komt wel een keer met iets echt lekkers.
Antal[/i] weet goed de spanning op te bouwen.
Daar kan ik het wel mee eens zijn. Doet hij goed in een ongeveer 5 minuten durende scene, alles wat daarrond hangt komt echter erg moeilijk boven de middelmaat uit.
Om de vergelijking maar even aan te houden, het verhaaltje in The Messengers hadden we al 100 keer gezien, bij dit filmpje mag er nog een extra nulletje bij. Highway, shortcut, mountains, lost ... mjah.
Vond het koppel ook niet denderend, vooral Luke Wilson loopt erg slecht te acteren. Beter jammer voor de momenten waar het echt spannend zou moeten zijn. De "tegenstander" is ook al redelijk snel bekend, waardoor er ook weer wat spannend verdwijnt.
Verder is het wel aardig, Antal doet in ieder geval z'n best, maar haalt er jammer genoeg niet zoveel uit. De Pangs hebben voor mij veel meer uit hun Hollywood horror avontuur gehaald.
Mmm op zich aardig concept maar wel matig uitgewerkt. Te weinig spanning, weinig tot geen gore en er gebeurde gewoon te weinig.
Het was leuker geweest als ze toch nog gepakt waren en in zon SNUFF film terecht kwamen, waarna ze zich er dan weer uit konden redden ofzo
Verder probeerden ze met kind Charlie wat dramatiek in het verhaal te krijgen, maar het werkte niet echt. Je had dat weg moeten laten of beter uit moeten werken.
Ik geef de film een 2*
Hij was niet eens zo slecht, maar het kon allemaal zoveel beter. De zoveelste B film thriller combinatie die niet echt slaagt.
Madecineman (moderator films)
Pfff, erg matig filmpje hoor. Nu hoeft een simpel verhaal een goede thriller niet in de weg te zitten maar kom op; Alternatieve route door de woestijn, autopech net in het gebied buiten het bereik van het mobieltje en een stel rare hilbillies met een nog vreemdere hobby. Tja, dat hebben we ondertussen toch al tig keer gezien en vaak nog vele male beter uitgevoerd dan in deze Vacancy.
Snap het hele probleem ook niet, had gewoon zo'n kandelaar met stenen voet van de kast gerukt en meppen maar. Ik vond er maar erg weinig dreiging van de badguys uitgaan iig, leken me meer een zootje domme losers die je zelf zo te pakken zou kunnen nemen.
Enige pluspuntje is de bruids-suite die echt een erg shabby look heeft.
1.5* max.
De film is totaal niet origineel, een motel, gsm die niet werkt, koppel dat problemen heeft, auto die het niet doet, ... we hebben het allemaal al eens gezien. Toch lukt de regisseur er in om er wat spanning in te brengen en er een leuke thriller van te maken. Zeker de moeite om te kijken voor de liefhebbers, maar verwacht natuurlijk geen hoogstaande cinema. Dit is entertainment en dat is dan ook alles waar het goed in is. 3*
Rudeo
Ik vond de film op een gegeven moment erg spannend. Het idee van die motel kamer vond ik ook leuk bedacht. Maar dan krijg je zo'n einde en dan denk je bij je zelf: als ze nou een seconde langer over het einde hadden nagedacht, dan had deze film een veel hogere waardering gekregen. Want dit kan iedere gek wel uit zijn duim zuigen.
Aardige thriller met een hoog tempo en prima schrikmomenten. Verhaal zit aardig in elkaar en er worden nu eens geen idiote beslissingen door de hoofdrolspelers genomen.
3,5 ster
Halcyon
Wie dacht dat het in elkaar knutselen van een IKEA-meubel de ultieme relatietest is, moet hoognodig Vacancy een kijkje gunnen. Hoewel de weinig verhullende titel een schaamteloze Hostel rip-off doet vermoeden, komt deze eigentijdse thriller enorm verfrissend uit de hoek. Enkele onvermijdelijke clichés zijn nochtans als vanouds aanwezig. Een ruziënd ex-paar strandt na autopech in een onherbergzaam oord alwaar het in afwachting van een automonteur een kamertje boekt in een aftands motel. Elk normaal mens zou na de onheilspellende ontmoeting met de bizarre eigenaar van het pand reeds het hazenpad gekozen hebben, maar hopend op een vredige nachtrust blijven de protagonisten ter plaatse.
En gelukkig voor de kijker, want wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel dat met beperkte middelen alles uit de kast weet te halen. Thematisch mag Vacancy dan niet erg vernieuwend zijn – het is ruwweg een kruising tussen Hostel, Ils en My Little Eye – de aanwezige ingrediënten worden feilloos uitgevoerd, waardoor de film als een sneltrein voorbij raast en geen seconde verveelt. Ook de lugubere insteek rond voyeurisme en snuff is niet nieuw, maar deze dodelijke cocktail wordt hier erg fraai uitgespeeld.
Doorspekt met een flinke dosis suspense strooit Vacancy sporadisch met amateurbeelden die werden vastgelegd op de in het groezelige motel rondslingerende videotapes. Als blijkt dat de gefilmde slachtpartijen in dezelfde kamer plaatsvinden als waar de twee logeren, wordt hun onfortuinlijke lot al snel duidelijk. Er rest het door de situatie op elkaar aangewezen ex-geliefden de aartsmoeilijke opdracht om uit dit smerige hol te ontsnappen. Dat ze hiervoor moeten samenwerken en op mekaar moeten vertrouwen lijkt een duidelijke metafoor voor hun relatieperikelen.
Temidden van de brute martelhorror en slappe remakes is het even opkijken als een film met amper een spatje bloed je de daver op het lijf weet te jagen. Dit bewijst alleen maar dat, mits een goed uitgewerkt concept, een sobere aanpak een zegen kan zijn. Het verleden heeft reeds aangetoond dat het beschikken over schaarse middelen niet noodzakelijk een gebrek aan kwaliteit betekent. Wanneer de huidige lichting cineasten deze stelling bevestigt kunnen we dat uiteraard alleen maar toejuichen. Thumbs up for Vancancy!
Voorspelbaar en clichématig maar ondanks dit alles genoeg onderhoudend en bij vlagen zelfs een beetje goed. Het totaalresultaat is echter redelijk.
maxcomthrilla
Alhoewel Antal zijn debuutfilm bij lange na niet weet te evenaren weet hij soms best wel angstaanjagende momenten te filmen. Vond het moment dat ze ontdekten wat er allemaal in de kamer was gebeurt best sterk. Soms zakte het qua sfeer wat in, zo was de vijand niet echt indrukwekkend te noemen, maar die hellerit ondergronds des te meer! Een voldoende ondanks de knulligheid ( de 1ste keer dat het paar probeerde te ontsnappen.....) en voorspelbaarheid. Het keek wel vloeiend weg, zonder mij echt ergens te doen ergeren. 3*
Elineloves
Deze film zit vol met alle bekende clichés, maar als je het plot leest kun je dit wel verwachten. Het was een vermakelijk filmpje om te zien, maar god, vernieuwend was het niet. Persoonlijk heb ik het wel een beetje gehad met de motorpech-filmpjes.. We've seen it all before, Wrong Turn, TCM, Wolf Creek.. en noem maar op.
Wel leuk om een andere kant te zien van Luke Wilson, eindelijk eens niet meer 'the funny one'. Dat was een van de weinig lichtpuntjes in deze film. Kate liep gelukkig niet als een dolle koe hysterisch te schreeuwen, als dat zo was geweest had ik de film niet eens afgekeken. Zij zette haar rol prima neer, net zoals haar 'husband' Wilson. Van het verhaal moet je het niet hebben, eerder van de mooie decors. Ik vond het er namelijk wél allemaal sfeervol uitzien, alleen jammer dat de film je op een of andere manier toch niet kan vasthouden. Mij niet in ieder geval.
Near_Dark
Zoals ik wel meer doe ga ik hier een iets langere uitleg schrijven, om diegenen die hem nog niet gezien hebben warm te maken om hem alsnog een kans te geven
Plot: David en Amy Fox zijn met de wagen onderweg, het is reeds nacht.
Ze hebben een binnenweg genomen omdat op de autostrade vertragingen waren aangekondigd. Plots moeten ze uitwijken voor een Wasbeer op de weg, ze belanden naast de baan maar kunnen toch verder rijden, de motor maakt een vreemd tikkend geluid.
Het gaat echter niet goed tussen hen, al kibbelend vervolgen ze hun weg om enkele kilometers verder aan een eenzaam tankstation / motel te stoppen.
De plaatselijke bediende controleert hun wagen en verzekerd hen dat ze rustig verder kunnen rijden, niets aan de hand. Hij wijst hen zelfs de weg naar de autostrade, echter enkele kilometers verderop vallen ze stil, de motor heeft het definitief begeven.
Uiteraard is in deze afgelegen streek geen GSM-signaal beschikbaar...
Er zit niets anders op dan naar het Motel terug te keren en daar te overnachten, de volgende dag zullen ze wel hulp zoeken om hun wagen te laten repareren.
In hun motelkamer aangekomen wil David nog een film bekijken, de tv-zenders doen het niet maar er liggen enkele videocassettes op tafel. Hierop staan misselijkmakende scènes van een kamer waarin enkele mensen worden afgemaakt voor het oog van de camera.
Stilaan begint het David te dagen dat deze snuff-movies in hun motelkamer werden opgenomen !
Verbijstering maakt zich van hen meester, ze ontdekken al snel de verborgen opgestelde camera's en besluiten te vluchten. Plots wordt er luid gebonkt op de deur, dat zullen hun belagers zijn. In paniek barrikaderen ze de deur.
Wat gedaan....?
Hoe kunnen zij deze nachtmerrie heelhuids overleven ?
De spanning is te snijden...
Waaaaw, wat een film !!
Het eerste halfuur is vrij rustig, maar dan begint het...
Alles speelt zich af op het Motelterrein, meer locaties heeft deze regisseur niet nodig om ons te trakteren op een razend spannende thriller die er een rotvaart op nahoudt.
8/10.
Een ijzersterke Actie-Thriller voor mensen met stalen zenuwen
Bottleneck
Op enkele schaarse momenten redelijk spannend, en boordevol bekende ingrediënten. Niets nieuws dus, maar op zich wel aardig uitgewerkt met de locatie, een lekker tempo en een toepasselijke score.
Het gebons blijft wel wat hebben, het niet weten wat er aan de hand is. Daarom ook erg jammer dat de vijand zich te vroeg laat zien. Ils is toch de onbetwiste nummer één, vele malen spannender.
Verder lijkt het me dat je vecht voor je leven en dat van je partner, zeker bij zo'n jojo, maar goed. Vraag me trouwens nog af waar de trucker was gebleven, kan het me even niet meer voor de geest halen..
NERD
Ook al is de film niets bijzonders, toch is het wel eens leuk om een film zoals dit met goede, bekende acteurs te zien. Het verschil tussen de soapie acteurs en actrices die gebruikelijk in dit soort films spelen is goed te zien. Luke Wilson, Kate Beckinsale en Frank Whaley geven deze film net dat zetje dat bij andere van deze 13 in een dozijn films ontbreekt.
Normaal gesproken zou ik voor een filmpje als dit 2 of 2,5 sterren geven. De acteurs brengen deze film naar een 3 sterren.
Goldenskull
Ik vind de poster geweldig. De film helaas wat minder.
Het begint erg zwak met een aaneenschakeling van cliché's. Ook het flauwe drama'tje rond Charlie is écht overbodig en doet alleen maar afbreuk aan de film. Acteerwerk is niet echt denderend, maar op een enkel momentje na, niet echt storend.
De uitwerking vind ik niet eens heel slecht, vooral de gemaskerde mannen zijn gaaf, met als hoogtepunt de tunnelscène waarin ze achter het koppel aanzitten. Verder zitten er wel een paar spannende stukjes in, waaronder ook de genoemde tunnelscène. De spanning wordt echter over het algemeen zo snel mogelijk de kop ingedrukt door één of andere banaliteit. Het einde is helemaal tien keer niks. Kom op zeg, die kerel leeft nog?..hoe slap wil je het hebben.
Q Jones
Luke Wilson is zeker gestegen in mij opzicht als acteur door deze film ik zou hem ook wel eens in actie film willen zien want die man heeft veel meer in zijn mars als wat hij laat zien.
Terug naar Vacancy ik vond het een hele leuke film middelmatig verhaaltje maar het sfeertje van de film vond ik uitermate geslaagd en er zaten niet echt heel veel fouten in. Maat hij was vooral goed te pruimen door het spel van de twee goede acteurs Beckinsale en Wilson
Musicer
Goed acteerwerk van Beckinsale, die er echter op sommige momenten maar gewoon bij loopt, en zeker Wilson, van wie we eindelijk eens een andere kant zien en waarvan het zeker niet tegenvalt.
Verhaal was goed.Geen motieven, maar dat hoeft ook niet. Meestal valt de uitleg alleen maar tegen, dus dan kan je de moordenaars beter gewoon laten overkomen als een paar geflipte kinkels.
Vond de car crash wel een lol-moment en een beetje misplaatst in een horror met zo'n constant serieuze toon.
Het echte einde is wel wat jammer. Ik heb zeker niets tegen een happy end, maar het moet wel een beetje realistisch blijven. Ik ben geen kenner, maar David moet daar toch op z'n minst een uur of 3 hebben liggen bloeden en met zo'n wond zie ik je het niet snel overleven.
Ook het gebrek aan degelijke werking van de politie blijft toch een enorm punt van irritatie in dit soort horror/thrillers. Als je niet weet wat te doen met de arm der wet om ze zo lang mogelijk weg te houden, neem dan gewoon alle telefoons weg en zwijg erover. De wanhoop is des te groter voor de personages en maakt het alleen maar interessanter, want het moment waarop de agent wordt afgemaakt is toch een groot kantelpunt qua spanning in deze film.
Desondanks een zeer sfeervolle prent met enorme spanningsmomenten, die tegen het einde weliswaar erg van toon veranderen (donker en onduidelijk naar alles onthult, voorspelbaar(der), daglicht en geen "mysterie" meer), maar toch interessant genoeg blijven om je tot het einde geboeid te houden.
Had een 4* kunnen zijn als het laatste kwartier anders was verlopen, maar toch nog steeds een goeie 3,5* door de goede uitwerking én het acteerwerk.
namingway24
Spannende film. Stelt rustig de hoofdpersonages voor, en als eenmaal het hek van de dam is zit je op het puntje van je stoel.
De slechteriken worden expres vaag gehouden, iets wat dit soort films alleen maar ten goede komt. Het zijn ook echte mensen, en geen bovennatuurlijke slashers. De hoofdpersonages doen in deze film geen domme dingen en denken goed na voor ze actie ondernemen, iets wat niet altijd gebeurt.
Sommige schrikmomenten zie je wel aankomen, maar andere ook weer niet. Het einde van de film voelt wat afgeraffeld aan; de film lijkt gewoon niet echt af. Maar gelukkig zit er geen vergezochte twist aan het einde, hoewel je het misschien wel verwacht, en dat houdt het tot de allerlaatste seconde spannend.
Deze film kijkt uiteindelijk gewoon erg lekker weg; hij was afgelopen voor ik er erg in had. Als tussendoortje niet slecht dus
clockwork72
Erg sterke en spannende film zeg! Ook best een orgineel verhaal en de film verveelt geen moment. Constant spanning, ja daar hou ik wel van. Vooral die tapes die ze zagen was echt fucking ziek en orgineel bedacht en dat allemaal in 1 kleine hotelkamer Al was het einde misschien wel wat teleurstellend, toch een van de sterkste thrillers die ik de afgelopen tijd gezien heb.
4*!
sinterklaas
Toch zeker een thriller die goed te doen is. Het begint allemaal bloedspannend en je word toch in de sfeer opgeslokt: Pikdonkere wegen, autopech, donker hotel etc.... Waneer ze eenmaal in het hotel zijn is het de hele film door achtervolgt en in de val gelokt worden door de handlangers van de hotelbaas. Vanaf dat moment nijgt het helaas nog wel eens de afgezaagde kant op te gaan. Die handlangers zien er ook nogal debiel uit af en toe. Het hele begin is zowieso spannend maar naderhand word het niet bepaald eng meer. Maar soms zit de spanning er nog wel in. Kate Beckinsale vond ik weer helemaal goed en is dit keer iemand anders dan een vampieren/weerwolvendoder.
Luke Wilson ken ik verder niet.
Zeer aardig thrillertje met nog hier en daar zijn spannende, nagelbijtende momenten.
jipt
Wel leuk, spannend op zijn tijd. Opzet is niet heel origineel, net gescheiden koppel waarvan het kind dood is (snik snik) heeft autopech en moeten ergens overnachten waarna de hel losbreekt. Heeft zo z'n spannende momenten en de killers zien er angstaanjagend uit. Maar kent te veel clichés om boven de standaard thriller uit de steken. Mist ook een heel sterk einde, hoewel het gevecht best ok was. De soundtrack is wel vet. Voor de liefhebbers hiervan kan ik Hostel aanraden.
Voldoende
Shinobi
Erg vermakelijke film om te zien. De spanning wordt rustig opgebouwd, maar als het los gaat dan gaat het ook wel los.
Wat ook erg goed is gedaan waren de 'snuff' videobanden die de hoofdrolspelers bekeken.
Hier en daar goede schrikmomenten, alleen had ik stiekem toch op een slecht einde gehoopt.
3,5 Sterren.
Roger Thornhill
Ja, eigenlijk had Luke Wilson gewoon dood moet blijven.
De DVD bevat als bonus een 10 minuten lang filmpje waarin alle snuff-fragmenten aan elkaar zijn geplakt. Eigenlijk een beetje bizar dat de makers er van uitgaan dat je daar als "gewoon" DVD-kijker voor je lol naar zou gaan zitten kijken.
Overigens kan ik me voorstellen dat een èchte snuff-movie nog een stuk gedetailleerder zou zijn, met veel meer close-ups van gezichten in paniek, wonden die ter plekke worden toegebracht enz. In Less than zero (het boek) komt een scène voor waarin een hoop verveelde tieners er op een feestje naar zitten te kijken, erg naargeestig.
En steelt in deze film Frank Whaley niet de show? Zijn bijna oprechte verontwaardiging wanneer hij David en Amy ervan beschuldigt dat zij het mes net zo goed zèlf in de rug van de dode agent hadden kunnen steken...
Kr!kke
Ja, dit was een leuke thriller!
Om te beginnen is er het leuke verhaal, dat toch wel enige mate van originaliteit bevat. Daarnaast is er ook een goede cast, met Wilson en Beckinsale die overtuigend overkomen. Ten slotte zit ook de sfeer in de film helemaal goed: de spanning wordt goed opgebouwd en ook de locatie past perfect.
DVD-T
Verhaal mist inspiratie. Een beetje een kruising tussen Psycho en Texas Chainsaw.
Erg standaard slasher filmpje wat nergens echt wat vernieuwends bied. Daarnaast lopen de acteurs er wat verloren bij. In het begin nog redelijk spannend, maar zodra je weet wat er aan de hand is, wordt dat volledig naar de achtergrond gedrukt en zakt de film enorm in, waar deze zich niet meer van herstelt. Een beetje een gemiste kans want hier had zeker meer in gezeten.
K. V.
Hij was inderdaad de moeite. De spanning zat er zeker in.
Er is ook een vervolg uit, maar vrees dat het niet echt een meerwaarde zal zijn.
dualcia
Als media designer was ik al blij verrast met de opening credits. Ik ben niet vies van een mooi potje typografie, dus dit beloofde veel goeds.
Als horrorverhaal zijnde begint het ook lekker. Een koppel komt met autopech aan bij een afgelegen motel, zonder andere gasten. Cliché horror-flicks, ik vind het heerlijk op zijn tijd.
Kate Beckinsale en Luke Wilson zorgen voor een geloofwaardige prestatie als koppel zijnde en dit tilt het niveau van de film wel naar een hoger niveau. Verder is het standaard, te standaard om bijzonder te zijn. Maar dit is bij een film als deze ook helemaal niet nodig.
Ik betrapte mezelf erop dat ik na de 'dood' van David (die ik totaal niet zag aankomen) mijn aandacht verloor. Amy alleen was totaal niet interessant, en het kon me ook vrij weinig schelen of zij het zou overleven of niet. Het einde van de film maakte dat er eigenlijk niet beter op. Het boeide me niet dat David tóch niet dood was. Het laatste kwartier was een beetje een domper op een verder prima film.
Toch een *3. Prima vermaakt.

Terror Trap
2010

Vacancy 2: The First Cut
2009

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Arn - Tempelriddaren
Drama / Avontuur, 2007

Disturbia
Thriller, 2007
motelsnuffhidden cameraremoteness bedrogpsychologische thrillermoordenaargevangensurvival horrorestranged couplebroken down car one nightisolated