menu

Hier kun je zien welke berichten Alathir als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Absentia (2011)

2,0
Iedereen heeft het hier over sfeer? Ik vind juist dat deze totaal ontbreekt want ik werd niet meegevoerd waardoor de film bijna het ganse eerste uur langdradig was. Daarna komen er wat interessante vertelsels uit de archieven van de geschiedenis van de verdwijnplek naar boven. Het is zowat het boeiendste dat de film weet voor te stellen. Toch blijft het geheel erg vaag en hoewel ik daar meestal mee kan leven vind ik het hier te vaag. Je moet niet alles uitleggen maar mensen die in een muur verdwijnen daar kan ik niks mee.

Ik kan ondertussen wel zeggen dat ik een Flanagan fan ben want hij scoorde voor deze film 3.38* gebaseerd op 4 films. Oculus wel gezien (ik denk zelfs 2x), maar hier slaat hij de bal wel wat mis. Hoewel het misschien zijn meest originele film is, vind ik het wel zijn slechtste. De twee actrices zijn gewoon vrij irritant en het duurt te lang voor er eindelijk wat gebeurd. Horror is dit in geen geval. Drama dat wel maar het is eigenlijk totaal niet sentimenteel gebracht - maar dat zou ook niet gekund hebben want je hebt namelijk niks binding met de personages. Je blijft net als kijker verbijsterd achter net als die politieagent met zijn blinkende knikker.

Accountant, The (2016)

2,0
Het heeft heel lang geduurd voor ik door deze film heen was, kon er maar niet inkomen denk ik. Ben Affleck speelt ook echt ongeboeid dat het niet normaal is, daarom dacht ik van als het de acteurs zelfs niet boeit waarom zou het mij dan moeten boeien. Ook Bernthal heb ik al veel betere rollen weten spelen. Kendrick is ook wat uit haar element. Stevige cast maar een rommelig verhaal, met van die gekunstelde dialogen en een niet al te bijzondere soundtrack. De weinige actie probeert de film nog enigszins te redden, maar uiteindelijk zal dit een film zijn die ik snel zal vergeten.

Adaptation. (2002)

2,5
Speciale film dit. Leuke tweeling dat wel, kan me er ook zelf nog wel in (terug)vinden (ben zelf van een tweeling). De gemeenschappelijke interesses om filmscenario's te schrijven, hun karakter dat niet helemaal tegengesteld is maar toch verschillend is, enz. De film is dus nog redelijk vermakelijk maar het einde is niet al te best. Hoe ongeloofwaardig dat ze wat beginnen te babbelen terwijl ze hun verstoppen voor Susan en Laroche. Het einde is nog wel redelijk grappig daardoor. Hoe dan ook weer een bekendere film die ik van mijn lijstje kan schrappen.

Aftermath, The (2019)

2,5
geplaatst:
Een film over vijandigheid alsook verlies van geliefden en hoe de achterblijvers daarmee omgaan. Als je denkt aan vijandigheid, verraad en passie zoals je in de korte beschrijving leest, dan stelt de film toch eerder teleur. De chemie tussen Clarke en Keira is vrijwel onbestaande waardoor het einde nogal vergezocht lijkt. Er wordt door iedereen zo ingetogen en voorzichtig geacteerd lijkt het wel. Op die manier zit er weinig schwung in de film en voelt deze best lang aan voor 108 minuten. De setting is misschien origineel omdat het zich tijdens de nasleep van WO II afspeelt maar zonder deze setting had de essentie van dit liefdesverhaal ook verteld kunnen worden. Nevenplotje met de dochter geeft ook weinig meerwaarde. Gelikte film dus inderdaad, maar nergens emotioneel geraakt of op het puntje van mijn stoel gezeten.

Al Final del Túnel (2016)

Alternatieve titel: At the End of the Tunnel

4,0
Wederom een sterke thriller van Argentijns/Spaanse bodem. Net als BBarbie vond ik het jammer dat Clara Lago niet meer screentime heeft. Het was tenslotte door haar dat ik deze film ontdekt heb. Ze is weer haar verleidelijke wulpse zelf - wat een prachtige benen toch
De hoofdrol is echter weggelegd voor Leonardo Sbaraglia die het ook uitstekend doet. Hij weet geloofwaardig te zijn wanneer het erop aankomt en dat was erg belangrijk.

De film kent een aantal spannende momenten tijdens de opbouw en wordt nergens saai. Verre van zelfs. Een minpunt vond ik wel dat de romance voor zover die er was weinig wordt uitgewerkt. Het einde kent een paar mooie twists waaruit blijkt dat ook een aantal details goed gebruikt worden.

Aladdin (2019)

1,0
Guy Ritchie doet het opnieuw... want wat is dit weer een belabberde remake geworden. Het is van mijn kindertijd geleden dat ik Aladdin heb gezien maar hoe kinderachtig wil je het maken. Dit is een live-action parodie geworden in plaats van een remake. De liedjes komen totaal niet uit de verf. De vocale kracht van de acteurs kon echt beter. Will Smith is ook een schim van zichzelf geworden en is ronduit irritant. Zijn humor is op zowat geen enkel moment geslaagd.

Toch moet ik zeggen dat ik de eerste 20 minuten nog vond meevallen, maar eenmaal Will Smith ten tonele verschijnt is het gewoonweg niet meer om aan te zien. De effecten en decors zien er ontzettend fake en kitscherig uit en we krijgen de typische drukdoenerij van Ritchie waar eigenlijk niemand wat aan heeft.

Alien: Covenant (2017)

2,0
Voorspelbaar en vooral brengt niets nieuws. Nu zou je toch gaan denken dat Ridley Scott met pensioen zou gaan maar nee hoor. Langs de ene kant chapeau voor hem om het op zijn hoge leeftijd nog te doen maar de laatste tijd schort er toch altijd wat aan de logica in zijn films. De typische frustraties bij mij kwamen dus alweer snel tevoren want de beslissingen die de crew maken zijn soms echt niet gebaseerd door met gezond verstand na te denken.

Een paar voorbeelden misschien:
- Schieten met een "shotgun" in een ruimteschip, echt kei slim.
- Er is geen communicatie met de crew. Als we dichterbij de storm geraken, lukt het misschien wel maar riskeren we een catastrofale uitval van onze systemen. Ok, boeien let's do it. Weeral kei slim.
- David zegt tegen de kapitein: ga maar wat dichterbij het is compleet veilig (daar bij die alien-eieren).
Ahja goed zegt de kapitein, lijkt me een geweldig idee, ik steek men kop er bijna in zodat de alien me zeker kan opvreten.

Zoals je al merkt de intelligentie van de crew was weer enorm hoog in deze Alien. Ik snap niet dat je als mens zo een domme dingen kunt doen, zeker niet wanneer je leven in gevaar is. Maar goed...


Het enigste dat de film een beetje te bieden heeft is de achtergrond met David en Walter. Samen de Fassbenders genaamd. Het gaat zelfs zover dat ze elkaar kussen. Een scène waarin je toch duidelijk ziet dat er 2 fragmenten aan elkaar zijn geplakt. Dat zou niet mogen bij een film met dit budget. De andere acteurs kwamen ook eerder uit een B-milieu. Een cowboyhoed dragen op een ruimteschip waarom ook niet? Tennessee verliest dan ook zijn vrouw. Even sentimenteel doen om daarna terug vrolijk zijn schip te besturen. Tuurlijk! Hij had misschien weinig keuze als ie zelf wou overleven maar op zo'n moment zou mij dat totaal niet interesseren.

Het tempo vond ik op veel momenten te traag. In het eerste uur gebeurd er bijna niets, zelfs amper karakterontwikkeling en daarmee wordt het nooit boeiend. Bovendien zijn het veelal onbelangrijke personages die gedood worden. Ik ga nu wel afronden met negatief te wezen want audiovisueel is het zeker goed, enkel de CGI niet altijd even vlekkeloos. Het is ook jammer dat een prachtige cinematografie en een goede soundtrack op zichzelf geen goede film kunnen maken (vind ik). Als je Prometheus al matig vond dan denk ik dat je mening niet veel zal veranderen bij deze.

Alita: Battle Angel (2019)

4,0
Leuke film. Veel actie en zeer knappe visuals. Ik heb me geen moment verveeld. Het verhaal is niet zo bijzonder maar dat is in deze film ondergeschikt. Ik dacht in het begin dat dit een nieuwe cultfilm zou worden. Iets verder in de film vond ik het vrij mainstream ook omwille van het cliché liefdesverhaal. De acting is goed. Het was lang geleden dat ik Waltz had bezig gezien. Salazar kende ik eigenlijk niet al heeft ze precies wel al in een resem bekende films gespeeld.

Alive (1993)

Alternatieve titel: Alive: The Miracle of the Andes

4,5
Sterke aangrijpende film en hoewel ik kan begrijpen dat sommigen dit aan de saaie kant vinden, vond ik het heel realistisch gebracht. Echt geromantiseerd hoe dan? Het einde misschien, maar ook het einde is subliem. Het ongeloof, het besef dat je na 70 dagen eindelijk gered wordt van dit gruwelijke (over)leven, de blijdschap. Al deze gevoelens kwamen ook op mij over, ik leefde enorm met hun mee en dat is hetgeen ik toch het meest van een film verlang.

Ik vond Alive nergens saai maar eerder een boeiende survivalfilm, misschien niet met de nodige actie die vele Hollywoodfanaten gewoon zijn, maar daar gaat deze film totaal niet over! De personages leer je al snel goed kennen, zeker degene die er echt toe doen. Op een gegeven moment maken zelfs agnostici de ommekeer en beginnen ook zij mee te bidden om gered te worden. De film zit ook nog eens vol met menselijke vindingrijkheid om het toch maar te overleven. Ethan Hawke speelt hier misschien wel 1 van de beste rollen van zijn leven, wat een ongelooflijk doorzettingsvermogen stelt zijn personage aan de dag. Dit leidt dan ook tot een hartverwarmend einde, gelukkig maar. 4.5*

Allied (2016)

3,0
Allied weet na een maar verder en verder kabbelende rivier van saaiheid toch zijn draai te vinden en me uiteindelijk te verrassen met een prima einde. Een aantal keren vond ik het ook oprecht spannend en die ene kernvraag bleef gedurende het grootste deel van de tweede helft prangend mijn hersenen pijnigen.

Er kon dus bijna een halfuur van de film af volgens mij en dat lijkt me dan ook het grootste minpunt van de film. Het tempo had in het begin wat hoger gemogen, want ik kwam heel moeilijk door die eerste 40 minuten. Gedurende het tweede deel wordt hier een prima film afgeleverd.
Helaas beperkt dit mijn score tot 3*, want het tweede uur is zeker een 4* waard.

Alpha (2018)

3,5
Mooie film in een uiterst interessante setting. De landschappen zijn om van bij weg te dromen. Het camerawerk is knap. Ik uit een beetje kritiek op één scène die dubbel in de film zit, opvulsel. Zag het ook in de laatste aflevering van The Haunting of Hill House. Hopelijk is dit gewoon toeval en geen nieuwe trend.

Verder kan je inderdaad je bedenkingen hebben en kritiek uiten over voornamelijk de kleding van de jagers. Mijn inziens valt het nu ook weer niet zo hard op dat je je er aan gaat storen. De verhouding tussen mens en dier wordt hier geweldig opgebouwd en hoewel het verhaal niet spectaculair is, is het een simpele maar mooie film geworden. Prima kijkvoer voor mensen die van geschiedenis houden in het algemeen of die graag naar heroïsche survival kijken.

American History X (1998)

3,0
Dit is een lastige om te beoordelen. American History X is een film die het moet hebben van de statements die het wil maken omtrent racisme, discriminatie, ... en natuurlijk dat je tattoos zet voor je ganse leven Ik ben niet helemaal overtuigd van die ommekeer van Derek (Edward Norton) omdat hij toch wel heel extreem leek in het begin. Het einde vond ik erg onverwacht. Op zich sterk in beeld gebracht, maar ik vond Norton hier allesbehalve overtuigend. Het deed me dan ook vrijwel niks...

Hier en daar vond ik de film ook een beetje langdradig. Een paar mooie shots onder andere het water dat uit de douchekop komt, prachtig natuurlijk lol, geef de film ineens 5/5 hoor ik de fans roepen. De film was zeker niet slecht, maar toch eerder middelmatig qua vermaak. Het is natuurlijk ook een wat zwaardere film die ik misschien wat meer tijd moet geven om te laten bezinken. Voorlopig 3*.

American Hustle (2013)

2,5
American Hustle is niet meteen een film die erg veel nieuws brengt, het lijkt zeer hard op de stijl van Scorsese's grootste maffiawerken. Deze film is wel minder druk en ook wat minder rauw. Drugs ontbreken ook. Die popsongs zijn dan weer zeer herkenbaar net als de voice-overs. Ik vind dat altijd een gemakkelijkheidsoplossing, het maakt de film ook gewoon nog afstandelijker dan ie al is. Het verhaal wordt ook nergens spannend, veel narratief dat op zich wel voldoende onderhoudend was. De clubscène vond ik het leukste, was een welkome afwisseling qua decor.

Bale speelt hier niet meteen zijn meest geslaagde rol, hij maakt zich een beetje schuldig aan overacting en kwam door zijn uiterlijk wat belachelijk over op mij. Amy Adams speelt hier een beetje een seksobject heb ik het idee, steeds met haar diep uitgesneden decolletés. Zij speelt hier wel zeer goed. Lawrence deed het best ok, alleen wat te schreeuwerig. Verder kleuren Cooper en zeker ook De Niro (die de zoveelste maffiabaas speelt in zijn carrière) de film.

American Made (2017)

3,0
Beetje gewoontjes deze biopic in docustijl. Deze film lijkt eigenlijk mee te willen liften op het succes dat de serie Narcos kent. De trailer vond ik overigens behoorlijk matig maar als je dan de film ziet valt het nog goed mee. Niet dat het een memorabele film is geworden maar wel een keer interessant om het te zien. Ik denk sowieso, als je bekend bent met Narcos en andere gerelateerde series, dat je dit verhaal ook nog eens beter kan volgen omdat je meer achtergrond hebt.

Tom Cruise is zoals altijd erg goedlachs en hoewel ik de film grappiger verwacht had adhv de trailer, besef ik wel dat dit best een serieuze materie is geweest in de jaren '80. Het is dus maar goed ook dat het humor gehalte toch enigszins binnen de perken blijft. Ook vond ik goed dat het allemaal vrij basic wordt uitgelegd, dat zelfs een leek in politieke, economisch en juridische termen het kan volgen.

American Pie (1999)

3,0
Goh, was lang geleden maar nu toch weer eens herzien en ik had het grappiger verwacht. Nu niet dat er niets te lachen viel maar bij American Pie lig ik geregeld wel strijk. Ja, ik weet niet maar ik vind het wat braafjes. Van mij mag het allemaal nog meer over de top, nog genanter en nog meer naakt zijn. Al is Nadia (Shannon Elizabeth) wel echt een godin. Dit zijn films die niemand serieus neemt dus mag het er ook wel los over gaan. Onlangs Beta House gezien en ik vond die eigenlijk grappiger. Deze film tast duidelijk nog de grens af en kleurt ietwat veilig binnen de lijnen.

American Pie Presents Beta House (2007)

Alternatieve titel: American Pie: Beta House

3,5
Ik heb ze lang niet allemaal gezien maar deze heb ik nu toevallig meegepikt. 1 keer ging ik echt helemaal plat van het lachen met Erik die klaarkomt zonder dat Ashley zijn jeweetwel aanraakt en zijn lading door de lucht vliegt recht op de beer. Ik snap het wel, die Ashley is een sexy chick.

Je moet het zien voor wat het is, gewoon leuk vermaak en eigenlijk hoorde er een biertje bij. Ook wel goeie films om met maten te kijken want mijn moeder kwam even kijken waar ik en mijn vader om aan het lachen waren en zij vond het niet grappig. Echte mannenhumor dus!

American Woman (2018)

3,0
American Woman is een film die me ietwat heeft teleurgesteld. De trailer vond ik erg sterk binnenkomen en het leek me een heel krachtige performance van Sienna Miller. Dat blijkt ook wel uit de film want Sienna Miller toont hier duidelijk dat ze een ondergewaardeerde actrice is in Hollywood. Het minpunt van de film ligt dan ook niet aan haar. Dat ligt hem vooral in de overgangen. Er gaat vaak tijd over zonder dat je het vaak beseft. Je ziet het volgens mij enkel aan de jongen die opgroeit.

De titel American Woman is niet meteen erg aantrekkelijk. Dat zie je ook aan het aantal kijkers dat deze film trekt. Ook al spreekt iedereen tegenwoordig over Joaquin Phoenix, Sienna Miller kan er hier ook wat van. Wat de geloofwaardigheid misschien doet inboeten is het grote aantal tegenslagen dat ze te verwerken krijgt. Nu goed, het kan allemaal voorvallen maar zoveel miserie... Enigste wat ontbrak is dat ze nog ernstig ziek zou worden bijvoorbeeld.

Jake Scott maakt hier een oerdegelijk drama en zo zie je maar dat je geen enorm budget nodig hebt voor een film zoals papa Scott. Het kan gerust zonder. Nu waren mijn verwachtingen best hoog gespannen (dit komt niet vaak voor) en sloeg het een beetje tegen. American Woman is geen feelgood-film. Het toont de tegenslagen in het leven, maar inspireert ook wel om nooit op te geven. Zelfs een mooie vrouw als Sienna Miller, kent in de film dan toch, zware tegenslagen. Het is zoals Stinissen zegt hoeveel shit kan een mens verdragen. Ondanks dat ik wat op mijn honger bleef zitten van mij ook 3*.

Amistad (1997)

3,0
Sterk rechtbankdrama uit de 19e eeuw van Steven Spielberg. Het oogt allemaal wat droogjes (behalve op het schip want daar breekt een onweer los), maar de acteerprestaties doen de film veel goed. Hounsou is ongelooflijk. Wat een performance! Freeman vond ik hier nogal tegenvallen. McConaughey en Hopkins zetten ook beiden een groteske rol neer.

Dit is voor mij een film waar ik wat stil van word. Wat mensen elkaar kunnen aandoen is soms niet met woorden te beschrijven. Daarom heb ik ook weinig te zeggen hierover. Het is ook een, in mijn geval, onderbestudeerd onderwerp. De Amerikaanse burgeroorlog is niet direct een uitgebreid besproken onderwerp geweest in de middelbare school en ik heb geen geschiedenis of iets gelijkaardigs verder gestudeerd. Toch interesseert het me wel en mits wat meer tijd wil ik me er wat meer in gaan verdiepen.

Amityville Horror, The (1979)

Alternatieve titel: De Bezetene

1,0
Werkelijk niet om aan te zien deze film. Het verbaast me dan ook dat er zoveel remakes of vervolgen van zijn gemaakt. Er valt helemaal niks te beleven, sfeer is amper te herkennen en de spanning is ver zoek. Een paar heel matige horrorelementen zijn terug te vinden maar het is hemeltergend saai.

De acting van James Brolin is ongelooflijk passief alsof hij tegen zijn zin speelde. Er zit gewoon geen energie in deze film en dat wordt uitgestraald op de kijker die er met tegenzin naar zit te kijken. Begin hier niet aan dames en heren, het is een zonde van je tijd!

Nog net 1* voor sommige soundeffecten en de mooie benen van Margot Kidder.

And Then There Were None (2015)

4,0
Ik moet zeggen meestal ben ik niet zo voor Britse cinema, maar deze miniserie of lange film kan wel tellen. De inhoud sprak me eigenlijk meteen aan en één van mijn vrienden had deze op tv zien voorbijkomen en wou weten of ik de moordenaar zou kunnen ontmaskeren.

Wel, dat is dus min of meer gelukt. Ik vind dat er wel een aantal tips waren maar toch zit het allemaal erg clever in elkaar. Op het einde denk je van nee dit kan toch niet. Wie verzint deze onzin? Aan het eind van de rit wordt je dan toch nog tevreden gesteld. Of toch niet helemaal, graag had ik gezien hoe dat alles uitgevoerd was geweest. Op een minuut of 5 had dat wel gekund - vooral hoe Walgrave zijn eigen dood in scène zet.

Aan de speelduur heb ik me weinig gestoord buiten dan aan het begin. Dat ging me iets te lang door allemaal vooraleer het duidelijk werd waar dit naartoe ging. Ik ben dan ook niet bekend met de boeken van Agatha Christie en ik heb ook geen behoefte om ze te lezen, maar deze whodunnit is absoluut wel een aanrader ondanks dat het dus wel lichtjes voorspelbaar was.

Anna (2019)

4,0
De nieuwe Besson is wel eentje die ik kon smaken. De vorige 2 Lucy en Valerian vond ik helemaal niks. Beiden zo slecht dat ik ze niet eens uitgekeken heb. Maar langs de andere kant hoop je weer zo'n topper als Léon te gaan zien. Dat is Anna nu niet helemaal maar het is wel een fijne spionagethriller. Een beetje zoals Atomic Blonde qua verhaal maar in mijn opinie is deze beter.

Natuurlijk propt Besson wel vrij veel in zijn film. Maar hij neemt er wel genoeg tijd voor om het verhaal te vertellen. Dit is een film voor mensen die houden van neo noir want het is toch wel een beetje een femme fatale en de vele plottwisten. Echter is het niet zo donker gefilmd. Gezien ik een fan ben van dat soort films is het ook vrij logisch dat ik hogere punten geef dan de meeste andere mensen hier. Je moet je hoofd er wel wat bij houden en ik zou dit niet teveel beschouwen als een pure popcornflick.

Annihilation (2018)

4,0
Annihilation is een film die indruk probeert te maken en daar ook grotendeels in slaagt. Het is een mix van genres maar toch vooral een avontuur. Het gaat erover dat elke cel geprogrammeerd is om uiteindelijk af te sterven en aangezien wij opgebouwd zijn uit iets van een honderduizend miljard cellen zijn wij ook allen gedoemd of opgelucht (hangt er vanaf hoe je als mens in het leven staat) om na vele jaren van veroudering uiteindelijk te sterven. Daarom dat ook kankercellen al vele jaren worden bestudeerd om te ontdekken hoe we de 'fout' van veroudering kunnen tegengaan. Kankercellen blijven namelijk delen en zijn onsterfelijk.

De vijf vrouwelijke hoofdpersonages uit de film hebben allemaal niets of weinig te verliezen en daarom trekken ze naar de Shimmer, een groot prisma (het lijkt wel een zeepbel) waarin de meest vreselijke, maar ook mooie mutaties ontstaan. Hoe dichter je bij de oorsprong van de Shimmer komt, hoe krachtiger dat je muteert. Hoewel je merkt dat er soms wetenschappelijke verklaringen worden gegeven (ook omdat de film geadviseerd is geweest door Dr. Rutherford, een expert in genetica), merk ik toch dat er een aantal twijfelachtige scènes zijn. Vooral de scène waarin ze door de Shimmer gingen zonder beschermd pak, vind ik een enorme nalatigheid. Ze gaan ook met een bootje op een waterstroom varen, terwijl ze net een albinoachtige alligator hebben afgeweerd. Ook die camera op het einde had nog batterij? Die leek gewoon op stand-by te staan en na zoveel dagen is die sowieso plat.

Op zich is de film niet echt spannend, tenzij bij de scène met de gemuteerde horrorbeer waar Josie, Portman of dus Lena en JJL als Dr. Ventress werden vastgebonden door een stilaan gek wordende lesbische verpleegster. De soundtrack is dan weer fenomenaal en samen met de visuals erg hypnotiserend, vooral op het einde waarin Dr. Ventress al haar massa lijkt om te zetten in energie en een prachtig lichtspel veroorzaakt. Hierna valt een bloeddruppel in dit supernova-achtige verschijnsel en begint er een supersnelle celdeling. Vervolgens ontstaat er ook een kloon van Lena, die bijna lijkt te gaan dansen in spiegelbeeld met Lena. Wie het dan uiteindelijk haalt is waarschijnlijk de echte Lena, die komaf maakt met haar schuldgevoel omwille van haar mislukte huwelijk. Uiteindelijk komt ze weer bij Kane en blijken ze allebei veranderd te zijn. Hoe je dit alles wilt interpreteren, daar ga ik momenteel niet mijn hoofd over breken. Ik zou er wel voor zorgen dat je de film niet kijkt en dan direct gaat slapen want dit is wel een film waar je normaal nog even bij stilstaat.

Another Earth (2011)

3,5
Net ook eens bekeken aangezien ik I Origins zeer sterk vond. Dit debuut van Mike Cahill is duidelijk iets minder. Sterk begin, daarna is het een beetje zoeken naar de juiste sfeer en tempo om dan uiteindelijk toch nog best sterk te eindigen. Je zou kunnen zeggen dat het sci-fi gedeelte zelfs niet nodig was. Het geeft wel iets extra maar of dat nu noodzakelijk in de positieve zin is daar ben ik het nog niet direct over eens. Het is wel een film die zo wat nazindert, maar die toch qua dialoog wat minder is dan I Origins.

Het wetenschappelijke intrigeert me altijd, maar uiteindelijk is het ver gezocht. Zelfs al zou er zich een Aarde Twee bestaan op een eenvoudig overbrugbare afstand, wie zegt dan dat de mensen er identiek zijn. Dat de levens er synchroon lopen. Dusja je kan het als vergezocht zien maar je kan het ook zien als wat als het echt zo zou zijn? Wat dan?

Bovendien vond ik het er ook wel aan te zien dat dit een debuutfilm is. Het camerawerk is niet zo sterk als in I Origins. Van Brit Marling kan niet echt iets slechts gezegd worden. Ik denk dat het een vrouw is met veel talent en we gaan er nog mooie dingen van zien. Ik denk ook dat Mike Cahill en Brit Marling nog leuke films kunnen gaan maken die zowel wetenschap als drama met elkaar mengen of misschien iets totaal anders waarom niet.

Anthropoid (2016)

4,5
Ik had helemaal geen hoge verwachtingen van deze film, ook al zag ik dat de rating hier hoog was. Dat wil niet altijd zeggen dat de film ook goed is. Anthropoid viel me echter heel goed mee, dit is echt een interessant stukje Tsjechisch-Slowaakse geschiedenis. Deze film heeft mijn interesse naar de wereldoorlog alleen maar verhoogd. De acteurs deden het prima, de muziek was goed, een degelijke karakteropbouw, hier en daar dramatisch en wat bruter zoals je van een oorlogfilm wel kan verwachten en op het einde zeker spannend met de nodige actie.
Absoluut een aanrader, ook al zegt het onderwerp je niet direct zoveel, volgens mij zal je verrast worden in de positieve zin.

Antichrist (2009)

1,5
Bizar. Mijn kennismaking met Von Trier is deze Antichrist geworden. Ik wist dat hij heel controversieel is en dat dit een tamelijk gestoorde film is. Dat viel me op zich nog mee, er zijn een paar ongeziene scènes die niet erg smakelijk zijn. Ik snap ook wel de symboliek erbij of de bedoeling erachter van die bloederige scènes, wat het best erg zwaarmoedig maakt.

Het was ook wel een welkome afwisseling want damn wat was dat eerste uur saai. Een paar mooie shots en slomo's, maar die gesprekken. Mamma Mia.. om van in slaap te vallen gewoon.

Ik heb dan helemaal ook niks met filosofisch en psychologische gezever. Dat maakt het dus ook lastig te beoordelen. Ik denk niet dat ik fan ga worden maar wou het wel eens proberen. Als je het geprobeerd hebt, kan je jezelf niks verwijten. Hij krijgt van mij een 1.5*. Er zit wel wat potentieel in maar helaas is Von Trier teveel fantast en vertelt ie zijn verzinsels op een slordige manier.

Apocalypse Now (1979)

Alternatieve titel: Apocalypse Now Redux

3,0
Apocalypse Now, een film die ik bij heel wat gebruikers zien staan heb in hun top 10. In de mijne zal deze niet zo snel terecht komen of het moet zijn bij een volgende herkijk, maar ik vrees ervoor.

De Redux-versie is wat mij betreft toch wat aan de lange kant. Ik vond sommige scènes uitermate saai. Vooral eigenlijk dat filosofisch gezever of wat het ook mocht voorstellen van kolonel Kurtz. Ook de dinerscène was niet direct voor mij weggelegd. Wat wel echt ongelooflijk is, is hoe deze film er zo modern uitziet. Ik ben echt onder de indruk want deze film ziet er helemaal niet oud uit. Dat komt waarschijnlijk vooral door de omgeving van Vietnam, maar toch. Ook mooie shots van de natuur, een zonsondergang tussen 2 kliffen, en ga zo maar door. Misschien had ik er teveel van verwacht want Vietnam-films lijken me over het algemeen minder te interesseren dan bijvoorbeeld een film als The Pianist, Fury, Inglorious Bastards of een Hacksaw Ridge. Sommige nummers van de soundtrack waren wel geinig zoals "Satisfaction" dat een mooie scène opleverde.

Apostle (2018)

4,0
Bijzondere film. Horror at its finest. Meestal doen films over sektes het niet zo goed bij mij maar er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Snap de vergelijking met Brimstone niet direct. Dit voelde niet echt als een western. Qua gore vond ik dit ook wel wat bruter nog. Claustrofobische scene check. Naast de horror ook een interessant verhaal en de noodzakelijke romance. Dan Stevens welbekend van onder meer The Guest en Lucy Boynton die ik heb leren kennen in Sing Street spelen een nieuwe toprol. Einde vond ik ook sterk. Het belangrijkste aspect van de film is de soundtrack die een uiterst passende sfeer aan de film geeft.

Nee hoor jongens en meisjes. Dit is misschien een totaal andere film dan The Raid maar Evans gaat hier niet bepaald mee achteruit, deze film is gewoon niet geschikt voor iedereen. Apostle deed mij eigenlijk denken aan de Vlaamse horror Welp qua sfeer en bloederigheid maar het is al een tijdje geleden dat ik die zag, dus staar je er maar niet blind op en kijk deze film zelf want hij is echt wel de moeite.

Aquaman (2018)

3,5
De tijd dat ik superheldenfilms nog leuk vond, ligt al een tijdje achter mij. Toch kijk ik de meeste nog wel puur voor het entertainment. Gisteren dan uitgegaan met het idee een film te gaan kijken. Welke film dat zou worden had ik natuurlijk geen idee van bij vertrek. Omdat ik niet echt zin had in de film Shoplifters van Koreeda en mijn twee companen niet zoveel zin hadden in Becoming Astrid of Widows, zijn we afgezakt naar de commerciële films in de Kinepolis en is het Aquaman geworden.

Ik wist dat de regie van James Wan was dus ging ik uit van een fijne film en dat is het ook wel geworden. Het niveau van kwaliteit is echter erg afwisselend en er zijn van die scènes dat je denkt van hoe cheesy en cringeworthy kan je het maken. Randomness is ook troef. Plotgaten ook. Van de Sahara naar Sicilië naar het midden van de Aarde en dat allemaal in no time. Nu is het zo dat er altijd wel mensen zullen zijn die zich hieraan storen maar als je niet beseft dat je deze film niet al te serieus moet nemen, kan je beter niet kijken. Ik heb een paar keer ook gelachen gewoon omdat het echt slecht was. Goed mee geamuseerd met al deze kitsch. Eerste keer ook dat ik Patrick Wilson en Chris Pratt niet uit elkaar kan houden. Ik dacht heel de tijd van is dit nu Chris Pratt, nah. Amber Heard deed me van ver een beetje denken op Scarlett Johansson. Nicole Kidman was voor mij wel het beste van heel Aquaman.

Arctic (2018)

3,0
geplaatst:
Pfoeh dit was nogal een lange zit. Er gebeurt bijna helemaal niks. Vrij realistisch neergezet dat wel maar spannend is het niet echt. Mads zijn karakterkop houd je in de ban en zorgt ervoor dat je het einde haalt. Wat ook Mads zijn bedoeling is, het einde halen. Nee als survivalfilm zijn er betere films. Ik denk maar aan Alive en Jungle.

Ardennen, D' (2015)

Alternatieve titel: The Ardennes

3,0
Eerste uur zit redelijk vol met clichés vond ik, buiten het gevecht in de carwash dan. Het einde is bijna meesterlijk te noemen met een aardige twist die ik net ervoor had zien aankomen. De soundtrack is natuurlijk wel heerlijk Belgisch, ook tijdens de aftiteling met oa Flesh & Bones - Rigor Mortis. Ik miste wel humor, met films uit mijn eigen land lach ik meestal nog het meeste maar oke dat was hier dus niet het geval. Jammer ook van de kleine rol voor Peter van den Begyn, is toch altijd wel grappig. Sfeer was grimmig met een aantal typische noir elementen.

Leuk om is gezien te hebben maar D'Ardennen is misschien lichtjes overschat.