menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Alathir. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019

The Gift (2000) 3,5

afgelopen zaterdag om 23:40 uur

Goede film. Paar scènes met een zeer sterke spanningsopbouw waar zelfs vele horrorfilms nog iets van kunnen leren. Cate Blanchett is uitstekend gecast als medium. Zij heeft ook de ideale uitstraling voor deze rol. Het einde was me sneller duidelijk dan de ontknoping tijdens de film en dat is jammer want het had anders een uitstekende film geweest. Nu heb ik zo'n gevoel dat de makers het er iets te dik opgelegd hebben.

» details   » naar bericht  » reageer  

Avatar (2009) 3,0

afgelopen zaterdag om 23:33 uur

Vorige week zag ik Avatar in feite voor de eerste maal in zijn geheel. Het is een film vol fantasierijke elementen en een hele nieuwe wereld die Pandora noemt. De mensheid is op zoek naar een zeer waardevol gesteente. Het probleem is alleen dat de Na'vi hun dorp boven het gesteente is gelegen.
Via droomslaap wordt de verlamde mariniersveteraan Jake Sully een Na'vi en kan hij contact leggen. Hoe dat allemaal verloopt zie je in de film.

Het verhaal is eigenlijk toch wat voorspelbaar ook al is de film erg fantasierijk. Dat vond ik wat jammer. De special effects en de mooie kleuren zijn wel adembenemend. Ik zou het niet kunnen zeggen hebben dat dit Zoe Saldana was in de rol van Neytiri.

» details   » naar bericht  » reageer  

Passion (2012) 3,5

15 maart, 19:59 uur

Intrigerende film met een lekker deuntje. Een vleugje killer queens, femme fatale en de perfecte moord. Dit is was je krijgt in Passion. Helaas iets minder erotische getinte thriller dan wat ik aan de titel had vermoed. Ook de splitscreen die De Palma zo vaak toepast is er weer, ditmaal beweegt die een beetje naar links en rechts. Het einde is te zot voor woorden. Ik heb de film zonder ondertitels gezien dus misschien heb ik het niet goed begrepen maar werd Noomi Rapace nu op het einde vermoord door de tweelingszus van Rachel McAdams? Die was toch dood of heeft nooit bestaan? Nou ja, misschien kan die detective het verhinderen. Open einde dus en erg suggestief. I like it.

» details   » naar bericht  » reageer  

Halloween: The Curse of Michael Myers (1995) 2,5

Alternatieve titel: Hall6ween, 15 maart, 19:51 uur

Redelijk interessant verhaal weer in deze 6e film. De spanning kon wel beter. Qua personages zit het aardig snor maar er wordt weinig weerstand geboden tegen Myers. Zou iemand die kerel eens geen meppen kunnen verkopen, zeker in dit deel wordt er weer erg weinig weerstand geboden. Jammer van dat hele Thorn gedoe, op zich is het interessant maar echt veel gebeurt er niet mee. Het einde wordt er alleen wat lamer door omdat de runen het kwade van Myers weten op te heffen ofoziets. Het blijft een vette serie en ik zal ongetwijfeld binnenkort eens deel 7 opzetten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mortal Engines (2018) 3,0

15 maart, 19:45 uur

Tja, redelijke middenmoot blockbuster. Ook een beetje teveel young adult voor mij om nog echt van te genieten. Het plot is een beetje gewoontjes terwijl het concept best leuk is. Er wordt dan naar mijn aanvoelen iets te weinig mee gedaan, buiten de special effects die schreeuwen eigenlijk naar meer. Maar ik heb me zeker wel vermaakt en dat blijft het belangrijkste met dit type film. De acting is ook zeker niet slecht. De spanning komt nergens tot zijn recht. Ook Hugo Weaving kan deze film niet redden en zet deze keer niet echt een iconisch personage neer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) 2,5

8 maart, 20:46 uur

Het ziet ernaar uit dat ik geen review heb geschreven bij dit eerste deel. Nu goed. Ik vond hem matig met erg weinig actie. Redmayne kan wel goed de aandacht op zich vestigen en het is de enige acteur die het een beetje de moeite maakt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) 2,5

Alternatieve titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them 2, 8 maart, 20:30 uur

Vond Fantastic Beast 2 misschien net iets beter dan de eerste omdat er toch beduidend meer in gebeurd. Deel 1 wist me wel meer te betoveren. Het is natuurlijk op een gegeven moment een beetje een rommeltje en de namen wist ik niet zo goed meer. Gelukkig kom je er wel snel genoeg in maar het is zeker de moeite om de eerste film pas ervoor te zien. In het middenstuk wordt het even knap lastig om te volgen. Veel special effects en monsters maar het is zoals james_cameron hierboven ook zegt er valt nogal weinig lol mee te beleven. Geen greintje spanning in een film van meer dan 2u, ja dan doe je ergens iets verkeerd. In feite vind ik enkel Newt Scamander een interessant en mysterieus personages. De rest is weggelopen uit een parodie neem nu Jacob en Queenie.
Nee, je moet wel serieus blijven als filmmaker. Toch nog benieuwd genoeg om deel 3 te kijken, maar naar de bioscoop ga ik nooit gaan voor deze serie.

» details   » naar bericht  » reageer  

Snake Eyes (1998) 3,5

7 maart, 12:47 uur

Ik heb me geen moment verveeld met deze film. Het is duidelijk dat het niet de beste film van De Palma, ook omdat het niet echt een geweldige twist bevat. Cage is fantastisch in zijn rol (zie hem altijd graag overacten) en ook Gary Sinise speelt zijn rol voortreffelijk met de nodige koelte. Ook altijd fijn om Carla Gugino te zien.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hunter Killer (2018) 4,5

6 maart, 14:59 uur

Een heel vermakelijke en spannende film. Ook weer een typische Butler film met gekende heroïek maar ik kan daar wel van genieten. Het is zeker niet elke dag dat hij met weer zo'n film op de proppen komt. De Russen mompelen soms wat in het Russisch maar spreken veelal Engels en dat is voor mij het grootste punt van kritiek. Misschien niet bijster origineel maar wel goed uitgewerkt en uitgevoerd.

» details   » naar bericht  » reageer  

Widows (2018) 3,0

3 maart, 13:36 uur

Een film waar zeker mee had in gezeten en waarin teveel subplots verwerkt zitten. Bovendien vond ik het einde niet erg afgewerkt aanvoelen. McQueen wou zo aan elk subplot een einde breien, maar dat voelde wat geforceerd. Verder vond ik het wel een redelijk aangename en vermakelijke film met prima acting. Het Oscargehalte vond ik ook best hoog met weer eens een film met allemaal vrouwen in de hoofdrol en met op de achtergrond een politiek spel. Het is dan ook verbazingwekkend dat Widows nergens genomineerd is geweest (bij mijn weten) bij de Oscars.

Neeson heeft een erg kleine rol dus liefhebbers van hem, kunnen beter niet teveel screentime verwachten. Op en al 5 minuten denk ik. Verder heb je nog een heleboel bekende namen met Viola Davis, Farrell, Michelle Rodriguez, Duvall en vele anderen.
Dat Neeson nog leefde vond ik een beetje vergezocht en zeker ook hoe hij zich door Viola Davis uiteindelijk laat verrassen. Widows kent dan wel een topcast maar het script kan de verwachtingen niet helemaal verzilveren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Green Book (2018) 4,0

26 februari, 10:28 uur

Nice, eigenlijk had ik weinig zin om Green Book te kijken na het zien van de trailer maar ik heb me erg vergist. Nu ik denk dat je dit verhaal gewoon niet op basis van een trailer kunt gaan beoordelen.

De film is natuurlijk de perfect gebakken spek voor de bek van de Academy. Ik weet ook nog niet of Green Book de verdiende winnaar is van de Oscar voor Beste Film, maar ik vermoed van wel. Viggo is hier briljant. Dat Italiaanse accent en dat schunnige taalgebruik kon ik erg smaken. Evenals die calzone en al dat andere lekkers. Ook Ali speelt zijn rol uitstekend en het contrast met Viggo is groot, maar het werkt wel.

Het eerste uur zit vol met schunnige grappen en grollen om dan tijdens het tweede uur te eindigen met drama/feelgood. Keurig binnen de lijntjes misschien maar keurig desalniettemin.

» details   » naar bericht  » reageer  

Overlord (2018) 3,0

24 februari, 15:03 uur

Voor mijn 700ste review ben ik uitgekomen bij Overlord. Absoluut wel een film waarvan ik iets verwachtte en het is me wel meegevallen. Qua gore en bloed kan je triomfantelijk zitten genieten want het kersensap was duidelijk in promotie. De film kent heel wat toevalligheden en de hoofdpersoon van de film weet op slinkse wijze in leven te blijven. Een Dead Snow is het niet direct, vermits de humor ontbreekt. De talen zijn verzorgd waarvan ik wel even stond te kijken. Het einde deed me denken aan het einde van From Dusk Till Dawn, hoewel dit net iets minder overdreven is, krijgen we toch een heuse verschuiving in toon en genre.

In WO II zaten de zwarte soldaten natuurlijk ook niet samen in een blanke compagnie, maar goed dat zien we even door de vingers vermits de film zich niet te serieus neemt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Home (2016) 4,0

8 februari, 19:05 uur

Een speciale film maar wel ondanks het atypische beeldformaat en thema heb ik dit met aandacht ondergaan. Gruwelijk was dan ook die ene tekenende scene, die wellicht niet alleen uiterst belangrijk is voor de film maar ook nog lange tijd een blijvende indruk op mij zal achterlaten.

De korte omschrijving geeft misschien de indruk dat Kevin de hoofdpersoon is en ook al is dat misschien wel zo, niet alleen hij heeft problemen. Ook zijn beste maat John heeft problemen thuis van een heel andere aard.

De film bewijst hoe kwetsbaar jongeren zijn voor invloeden van buitenaf. De mensen waarmee je omgaat kunnen voor een groot stuk bepalen hoe je opgroeit en hoe je als mens gevormd wordt. Kevin heeft een tweede kans gekregen, maar als je niet tot inkeer komt, heeft dat weinig zin.

John zijn verhaal is iets aangrijpender. Hij wordt versmacht door zijn bijna tirannieke moeder en op een dag slaan de stoppen door. Innerlijke opgekropte frustaties komen als een vuurspuwende vulkaan in golven naar buiten.

De film eindigt in een ode aan de vriendschap die zo duidelijk is dat een doorgewinterde rechercheur dit verbond in een vingerknip heeft doorzien. Benieuwd naar wat Fien Troch nog gaat maken.

» details   » naar bericht  » reageer