• 9.109.078 stemmen

Alien: Resurrection (1997)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Alien 4

Geregisseerd door: Jean-Pierre Jeunet

Met onder meer: Sigourney Weaver, Winona Ryder en Ron Perlman

Releasedatum: 27 november 1997

Plot Alien: Resurrection

"It's already too late."

200 jaar na haar dood wordt Ellen Ripley (Weaver) gekloond om DNA van de Alien Queen uit haar te halen. Het bedrijf dat dit financiert wil namelijk de Aliens als wapens gaan gebruiken. Helaas blijken de Aliens slimmer dan ze dachten en binnen de kortste keren moet Ripley met behulp van een aantal ruimtepiraten ervoor zorgen dat de Aliens niet op aarde terecht komen.

avatar van El ralpho

El ralpho

The walking dead

I'll be back. Deze wereldberoemde woorden van Arnold Schwarzenegger zouden ook Sigourney Weaver niet misstaan met betrekking tot de Alien franchise. Ze sterft in het derde deel zelfs een zelfde soort dood als Schwarzenegger in de tweede terminator film! Toch lijkt het vierde deel het laatste optreden van Sigourney Weaver als Ellen Ripley te zijn al sluit een vaag project van Neill Blomkamp wat op IMDB vermeld staat, dit niet helemaal uit.

Toch ben ik zelf wel opgelucht dat er naar dit vierde deel gekozen wordt voor een andere benadering in de vorm van Prometheus (die ik nog moet zien) omdat de films nu wel een beetje eentonig en voorspelbaar beginnen te worden. Om de kijker toch nog te verassen worden er dan ook steeds vreemdere capriolen uitgehaald om de kijker te verassen zoals zwemmende aliens en een ander type Alien aan het eind van de film. Daarnaast is het klonen van Ellen Ripley ook wel heel vergezocht geworden, al moet ik zeggen dat deze uitwerking mij toch wel 200% meeviel.

Eigenlijk viel heel dit vervolg mij wel 200% mee want hoewel dit vierde deel zeker niet van hetzelfde niveau is als deel een en twee is dit wel weer een heel stuk beter dan het derde deel. De supporting cast is hier veel leuker, de aliens zijn weer dreigend te noemen, en het is op een aantal momenten weer flink spannend, ook al zijn sommige scènes op het belachelijk af. De regisseur leek het in dit vierde deel allemaal wat minder serieus te nemen ten opzichte van het derde deel, en leek meer een vermakelijke no-brainer neer te willen zetten. Dit is hem in mijn ogen goed gelukt en ik kreeg ook het idee dat er een heel leuke sfeer op de set heerste wat je ook terugzag in de film.

Het grootste probleem met dit derde deel is dat de reeks -ondanks de nieuwe ideeën- toch een beetje gerecycled aan begint te voelen. Er zit weer een android verborgen in het gezelschap,
er is weer een chestburster etc.
toch zorgt de aanwezigheid van nieuwe ideeën voor een vermakelijke film die mij met een veel beter gevoel achterliet dan het derde deel. Ik ben dan ook benieuwd hoe ik Prometheus en Alien: Covenant zal gaan beoordelen.

avatar van maurice32

maurice32

galaxydriver32 schreef:
Een goede film, ik vond de aliens er weer super goed en uit zien. Lekker gestoord dat ze dat als bio wapens wouden gebruiken . Ik vind de special effects zeer goed gedaan. Soms is het toch wel weer lekker spannend. Ik vond op het einde met die nieuwe alien soort wel zielig dat hij door een klein gaatje werd gezogen, het leek ook net alsof hij moest huilen ofzo Ik vond het gezicht van die alien wel super schattig als hij zo zielig ging kijken

Hehe vond ik ook , echt wel zielig ?

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Dit 4e deel haalt absoluut het niveau niet van deel 1 en 2, helaas. Nooit geweten dat een Alien kon zwemmen. Sigourney Weaver doet het wel weer goed, dit keer als een gekloonde Ripley. De setting van dit deel is ook weer uitstekend, net als de vorige delen. De scène onderwater kwam voor mij ongeloofwaardig over omdat het groepje veel te lang onderwater bleef, maar het was wel een spannende scène. Ik vindt dit deel minder saai dan het vorige deel.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Alien ressurection is een echt buitenbeentje in de reeks. Soms zijn buitenbeetjes origineel en vernieuwend, maar hier gaat het helemaal de foute weg op (al kon het blijkbaar nóg erger als je er Predators in verwerkt). Ongelooflijk wat Jeunet ervan terecht gebracht heeft, jammer eigenlijk. Alle logica en premisses die verwerkt waren in de eerste drie delen worden nu geheel overhoop gehaald. Dat je Ripley kloont en gebruikt als wetenschappelijk experiment, ok, dat kon ik nog net slikken. Weaver is hét uithangbord voor de reeks en overtreft zichzelf steeds om vorm te geven aan het personage Ripley en de reeks in zijn geheel.

Alleen is het jammer vast te stellen dat ze van de Xenomorphs karikaturen hebben gemaakt. Aliens die zwemmen? Neen, dat had ik nog niet eerder gezien. Ook de scène op de brandladder is bijgevolg wat overtrokken: aliens die kogels ontwijken, aliens die zich inbeelden dat ze een lama zijn, ontploffende alien waarvan het zuur ineens niet meer verspreid wordt, enz …
En uiteraard zitten we op het eind met een halve yeti opgescheept. Zelfs het snow creature uit The empire strikes back zag er beter uit. Men trachtte er een kruising tussen mens en Xenomorph van te maken. Ik vond het eerder een zielig beest met zijn stomme irritante geluiden en melige ogen.

Wat wel positief was, was de aandacht voor het klonen, eveneens werd verwezen waarom Ripley nr. 8 werd genoemd. Het labo zelf zette je wel even aan tot nadenken. The Company is een malafide organisatie die geen moer geeft om het sociaal belang, maar enkel uit is op geld en macht. Hallucinant eigenlijk. Ten gevolge hiervan worstelt Ripley met haar identiteit: enerzijds zeer confronterend wanneer ze de mislukte klonen zag en eveneens de andere kant waarbij ze als “moeder” fungeerde van de gemuteerde alien. Louter dit gegeven vond ik erg goed aan de film, maar in zijn geheel net onvoldoende.

Fisico schreef:

Briljant!

avatar van Kondoro

Kondoro

De ‘Alien’ serie word uitgemolken en dat laat dit vierde deel erg goed zien. Waar de eerste twee delen nog ontzettend vermakelijk waren zijn deel drie en vier erg saai. Ook dit vierde deel voegt niks meer toe en het word steeds verder uitgemolken, hij heeft een ontzettend saai verhaal en het onderwerp kan er ook niet meer van af. Toch vond ik sommige delen ook zeker wel leuk, dan toch echt de gevechten tegen de aliens waren goed te doen maar inhoudelijk vond ik het maar een saaie kost. Ook geziene de tijdsduur duurt de film veelte lang en dat je bijna twee uur naar dit werkje moet kijken is moeilijk te doen, daar had mooi 20 minuten van af gemogen. Daarbij vond ik het algemeen niet lekker samen hangen en dat maakt dit vierde deel uit de Alien franchise een zware kost, zit en vooral op sommige momenten erg saai.

Jean-Pierre Jeunet heeft duidelijk wat uit de kast proberen te halen om weer richting de ‘Aliens’ film van James Cameron te gaan. Waar deel drie juist weer duidde op een terugkeer naar de originele Scott versie van de ‘Alien’ film (waar we dan de groepen mensen tegen één alien zien vechten) kiest Jean-Pierre er toch weer voor om een Alien slachtveld te creëren. Dan wel niet met maar een stuk of drie aliens, het zijn er al meer dan deel één en drie dacht ik toch zo. Dit maakt de film niet ‘slecht’ of iets dergelijks het is eerder dat de serie zo erg moeilijk te volgen is want: hoeveel aliens zijn er nou precies? Zo’n jo-jo effect maak ik na deel twee al constant mee en dat is niet altijd even fijn om naar te kijken.

De terugkeer van Sigourney Weaver als Ripley is natuurlijk zwaar uitgemolken: de vrouw is nu al meerdere keren dood gegaan, laat haar dood wezen. Ondanks de koppigheid van de producenten van de alien franchise deed Sigourney het gewoon weer prima en ze heeft natuurlijk het gezicht van de Alien franchise gekregen, iets waar je toch reten trots op mag zijn dacht ik zo. Nee, Sigourney speelde haar rol prima maar ik vind niet dat zo’n persoon weer terug moet keren want dat maakt het ontzettend cliché. Geinig de iets jongere ‘Ron Perlman’ weer te zien, natuurlijk bij mij een erg bekende kop gekregen door zijn rol in de geweldige serie ‘Sons of Anarchy’ waarbij hij in dit vierde deel van Alien ook een aardig leuk rolletje heeft weggekaapt. Voor de rest kent deze film een aardige cast en daar moet de film het ook wel van hebben, iets wat wel goed is in de hele film.

Dan noch te spreken over de speciale effecten want wat zag dat er niet uit, het was zeker geen verschrikking maar kom op, wat is er in god naam op het einde aan de hand dat we een ‘nieuwe alien’ zien? Wat een verschikking en dat verpestte gelijk mijn hele avond, het lijkt inderdaad zoals hier boven ook al vermeld op een verschrikkelijke Yeti waarbij ze in Star Wars het nog beter voor elkaar hebben dan Jean-Pierre in de late jaren ’90 en de computers. Nee, dit kon echt niet. Ook vond ik de onderwater scéne erg verschrikkelijk waar het team moeten vluchten en dat via het water doen, waarbij we misschien wel tien minuten lang hebben gezien hoe ze hun adem hebben in gehouden terwijl ze achtervolgt worden door twee aliens. Dan schiet Ron één alien neer met een explosieve kogel maar de rest bedenkt zich dan geen seconde om met de andere granaat werpers de tweede alien te beschieten, erg logisch allemaal weer. Dit waren toch verre weg wel de scénes waar ik het minst tegen op keek en waar het allemaal best saai en eentonig werd.

Het hele positieve vond ik het kweken in deze film. Ze willen dus Aliens kweken (zoals je kan lezen in de plotomschrijving) om zo een ‘Alien leger’ te maken. We zien dan een gedeelte waarbij de ‘proefpersonen’ vast geketend zitten met een alien ei voor hun, die zich opent en via hun voed om zo nieuwe aliens te maken. Dit was toch wel het beste en ziekste gedachten in deze film waarbij de film zich liet opfleuren al was dit niet genoeg.

Het verhaal is ook aardig soft. We volgen een floot waarbij een groep handelaren naar binnen wandelen (of wat waren ze ook alweer, ze handelen dacht ik wel ergens in) om te vertrekken met een bepaald schip. Op dat schip hebben wetenschappers een kloon van Ellen Ripley gemaakt om zo de foetus van de alien uit haar te halen en hiermee een kweekprogramma te creëren. Wanneer het groepje er achter komt dan Ripley leeft maar niet zichzelf is houden ze haar voor zo lang gevangen tot dat de aliens ontsnappen. Ze gaan nu (inclusief Ripley die zichzelf heeft bevrijd) de strijd tegen de aliens aan om zo te overleven en heelhuids terug te keren naar de aarde. Het verhaal was dus niet zo spannend, en daar was de film ook niet echt heel sterk in want het is zo uitgelegd. Een aardig makkelijk verhaal en concept dus..

Nee, dit vierde deel van Alien kon mij niet bekoren en ik ben er zeker geen fan van. Ondanks dat de film soms zijn goeie punten kent ben ik er niet van overtuigd. Jammer genoeg zien we dat Sciencefiction koning Neill Blomkamp bezig is met een nieuw Alien project waar ook weer Sigourney Weaver staat aangeduid op terugkeer, dus het is maar even afwachten wat deze film gaat doen. Al om al, aardig saaie zit met een slechte afsluiting op de originele reeks.

avatar van huiguh

huiguh

totaal overbodig 4e deel, de sentimenteel kijkende alien op het einde werkte nogal op mijn lachspieren...

avatar van Doom4

Doom4

Vond dit ook weer deel.

Aliens gaan er steeds beter uitzien en goede cast ook dit keer. Snapte alleen niet hoe christie dood ging, zijn armen deden het nog prima en hij kon toch gewoon weer naar boven zwemmen? Verder vond ik het einde erg zielig. Jammer dat hier geen vervolg op is gekomen.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Alien 4 lijkt meer een parodie op de serie te zijn dan een serieuze film. Ik heb dan ook meer zitten grinniken dan huiveren bij deze film. Vooral dat hibride monster op het einde ziet er niet uit, en hoe die aan zijn einde komt was meer grappig (en viezig) dan treurig (de tranen van Ripley ten spijt)!

De film heeft inderdaad een dubbel gevoel: enerzijds wordt het allemaal te gek om los te lopen en minder aux serieux dan de eerdere films, maar anderzijds probeert Sigourney Weaver om aan haar karakter conflict- en moederlijke gevoelens naar de hibride aliens mee te geven; eh okeej! Het enige moment waarop de film mij toch eventjes op emotioneel vlak aangreep, was toen we de mislukte klonen te zien kregen. Ik vroeg mij wel af of er geen meer humane manier was om die ene pratende Ripley-kloon af te maken, een kogel door het hoofd lijkt me toch minder pijnlijk dan in brand gestoken worden!

Winona Ryder als Call vond ik een beetje miscast in de film, met haar korte haar liep ze een beetje verloren als een kleine jongen achter de anderen aan. En de 'verrassende ontknoping' dat ze een robot is sloeg ook niet aan. Helemaal niet te vergelijken met de android Ash uit de eerste Alienfilm, gespeeld door Ian Holm. De rest van de cast is perfect gekozen om een groep rare kwiebels te spelen die op de lachspieren werken: Ron Perlman met zijn monsterlijke kop, Dominique Pinon als rare dwerg, Brad Dourif als gekke geleerde en Dan Hedaya als... gekke legeroverste.

Het dieptepunt vond ik, net als vele anderen neem ik aan, dat hibride monster op het einde met de grote treurige ogen (oogholten?) en het kleine slurfje als neus; echt te belachelijk voor woorden! Het maakt dat de film eerder een komedie wordt dan een spannende sc- fi, en past niet helemaal in de sfeer van de vorige drie films in de Alien franchise. De overige aliensmonsters (xenomorphs) zien er overigens wel erg goed uit! Eigenlijk zijn enkel de eerste 2 films de moeite waard. Toch heb ik mij wel geamuseerd met Alien 4, en in een gulle bui geef ik hem 3 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Weer wat beter.

Haalt nog steeds niet het niveau van de eerste delen, maar het is een verbetering in vergelijking met deel 3. Wel grappig is dat elk Alien deel uiteindelijk een veelbelovend regisseur aan het roer kreeg die het later best ver zou schoppen. Scott, Fincher, Cameron en nu dus Jeunet.

De film is weer wat sfeervoller, en kent weer meer spanning en lekker lomp geweld. Acteerwerk is goed en zelfs visueel is het soms nog leuk. Onderwater scenes etc, alles is wel leuk vormgegeven. Weaver hoefde vrij weinig moeite te doen voor haar rol was wel mijn indruk.

Redelijk toffe film, maar nog steeds niet echt het beste in de Alien reeks. Uiteindelijk redelijk tof, maar ik kan het niet echt goed noemen.

avatar van TronMan

TronMan

De 'New Born Alien ' vond ik er wel gaaf uit zien. En die mislukte experimenten van Ripley ,waren best goor. Al met al een aardige Alien film, met een goede soundtrack.

avatar van AGE-411

AGE-411

Nadat ik het 3de deel best wel leuk vond, keek ik ook uit naar het 4de deel.

Helaas werd het een absolute flop.

Een aantal negatieve puntjes die ik kon bedenken:

- Biologisch houdt het basisidee al geen steek. Als men genetisch materiaal zou terugvinden van Ripley, dan zou men enkel haar klonen (zonder de Alien), aangezien zo'n beest haar DNA niet kan wijzigen.

- De personages waren volledig oppervlakkig en sloegen nergens op.

- Soms is het niet duidelijk of de acteurs slecht waren, of ze de opdracht kregen tot onnodige overacting.

- Dialogen die nergens op slaan.

- De laatste 20 minuten lijkt het alsof je naar een ordinaire splatterfilm zit te kijken.

- De special effects zien er verschrikkelijk uit.

Ik kan gewoonweg niets positiefs bedenken over deze film. Vandaar de absolute minimumscore.

avatar van 0brains

0brains

Ja, één ding is toch wel heel positief aan deze film: Ripley is zelfs op leeftijd nog een ongelofelijke stoot waar elke rechtgeaarde man een doodzonde mee zou begaan. De stoerheid druipt er nog vanaf. Op het einde van deel drie valt ze in het kokende lood. Toch knap dat ze dan nog DNA weten te vinden en gebruiken...

Shadowed schreef:

Klopt, maar Scott en Cameron hebben daarna nauwelijks progressie gemaakt terwijl vooral Fincher toch beduidend beter presteerde na zijn verschrikkelijk Alien beproeving. Het moge duidelijk zijn, onder de vleugels van de Alien producers hebben Fincher en Jeunet niet kunnen uitblinken.

het is maar film vondt wel goed onzin natuurlyk maar ja

avatar van Don Homer

Don Homer

Hele bizarre en smerige Alien film. Veel minder saai dan deel 3, er gebeurt veel meer en het is stukken origineler. Echter is dat niet altijd even realistisch. Gelukkig zijn ze veilig met de nodige aliens op de aarde geland .

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, ik vind hem ongeveer even goed als het vorige deel, alleen in deze film zien we wat meer gore en onsmakelijke beelden dan in de andere delen, hij gaat dus meer richting de horror op.

Vooral tegen het einde vond ik het monster / wezen goed gemaakt als je ziet wat er nog van over is en het einde was dan ook best zielig te noemen.

Het zou toch mooi zijn als Alien nu in de stad aanwezig is? Maar dat zal wel niet

Ook weer leuk dat Weaver weer meedoet.

Dit is tot nu toe mijn top:

1. Aliens (2)

2. Alien 3

3. Alien ressurrection (4)

4. Alien 1

Op naar ''Prometheus'' en daarna ''Convenant''

avatar van shrink

shrink

• 2032 berichten

Had er na een zeer matig deel 3 weinig van verwacht en het begin was ook niet hoopvol. Maar desondanks werd de film opeens wel een goede thriller met mooie Aliens. Verrassend! Maar goed vermaakt!

avatar van Alathir

Alathir

Tja Jeunet, niet meteen mijn meest geliefkoosde regisseur. Ook hier blijkt weer dat hij echt overschat is gewoon. Ik moest ook al snel denken aan dat andere gedrocht van hem: La Cité des Enfants Perdus. Dat komt zowel door de cast als door de sfeer. Ik kreeg geen enkele moment echt voeling met deze film, nochtans heb ik net de vorige 3 Alien-films gezien.

Met dit 4de deel lijken we terug meer richting deel 2 te gaan. Ripley is nu ook gekloond en dat merk je wel vind ik. Op zich is dat goed want ze is niet meer dezelfde, maar ik kreeg geen band met deze Ripley. Qua originaliteit is het misschien wel het beste vervolg, al maakt het dus niet echt indruk op mij. Vele dialogen zijn echt ondermaats geschreven. Het einde is gewoon pure gortigheid maar ze vergeten geregeld dat dit een zuur is. Verder is het hele scenario nogal dom om te beginnen. Prometheus en Covenant heb ik eerder al eens gezien en dat waren ook eerder dieptepunten dan hoogtepunten. Wat mij betreft hadden ze beter na deel 2 gestopt.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

De twee vrouwen doen het heel goed, maar wat zijn de mannen een domme zwijnen in deze film zeg. Seksistisch, gewelddadig en vooral oerstomme dingen doen.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Aardig actie vermaak, het beste los te zien van deel 1 en 2. Dat niveau komt bij lang na niet aan de orde.

In eerste instantie wordt een erg 'kunstmatig' verhaaltje uit de kast getrokken voor deze film. Iets dat desondanks door de buitengewone krachten van Ripley iets extra krijgt. Daarnaast is ten opzichte van deel 3 de invulling van cargo crew een aanvulling. Waar de cast van deel 3 voor het grootste deel niet boeiende karakters waren is de crew van The Betty behalve cliché wel kleurrijk met twee mooie dames in de vorm van Ryder en Flowers, brute eikel Perlman en de altijd bijzondere verschijningen van Wincott en Pinon. Daarnaast zijn de speciale effects voor deze film uit '97 best nog te doen.

Behalve dat weet Alien 4 nergens te verrassen, laat dat duidelijk zijn, er wordt niets getoond dat we nog niet gezien hadden. Toch weet de mix van actie met de nodige Gore en een aantal pseudo horror momenten best te vermaken met de ontstane en wanstaltige hybride als onsmakelijke toppunt. Daarom verdient 4 niet een beter cijfer dan 3 maar weet wel een fractie meer indruk te maken.

Ik ga em nu kijken! Maar voor de mensen die dit misschien snappen.... ligt het aan mij of lijkt Dr. Jonathan Gediman (Brad Dourif zit ook in Childs play) op Necrobutcher (Mayhem)!!

Ik vond dit een heerlijke film! Veel actie! Veel Xenomorphs!
Deze overtrof de vorige 2 films zwaar op elk vlak!
Hij had alles wat deel 1 miste maar hij miste 1 ding wat Alien (1979) zo ongelooflijk goed maakt...dat hele beklemmende isolatie gevoel!
Alien: Resurrection is gewoon een top film!
Ik had op het einde zelfs best wel heel veel medelijden met die Xenomorph/human...
Erg genoten!

☆4,0

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Helaas een vrij matig einde van de Alien franchise, maar op zich had ik weinig anders verwacht. Alien 3 was ook niet echt een goede film, maar eindigde tenminste vrij bevredigend en passend. Daar had je dan gewoon van af moeten blijven, want dit vierde deel voegt nog minder toe en gaat verhaaltechnisch echt belachelijk over the top. De niet-menselijke kloon van Ripley en dat niet-Xenomorph gedrocht op het einde vallen qua concept nauwelijks serieus te nemen. In het laatste halfuur worden de daadwerkelijke aliens ook gewoon totaal aan de kant geschoven; nog zo'n onbegrijpelijke keuze voor een slotdeel. Wat deze film misschien had kunnen redden, (en dan zeg ik misschien, want dat is nog twijfelachtig) is als ze voor een volledige parodie-aanpak waren gegaan, of iets in die trend. Nu zit je met een film die je niet echt serieus kan nemen, maar die zichzelf wel serieus neemt. Maar bon, als je dit verder gewoon los ziet van de rest (en moeilijk is dat niet, want het heeft nauwelijks nog iets te maken met de eerste twee delen) is het nog wel een vrij vermakelijke film. Vermakelijker dan Alien 3 zelfs, hoewel die niettemin de 'betere' film van de twee is. De actie oogt lekker, de aliens zien er zeer goed uit, de cast is misschien wel de leukste sinds Alien, Weaver zit ondanks alles nog steeds goed in de rol van Ripley (of kloon-Ripley in dit geval), en de speelduur is niet al te lang. Alles bij elkaar dus een vermakelijke zit, maar in geen enkele zin van het woord kan je dit goed noemen. Wel vind ik het beter en vele malen vermakelijker dan het latere Prometheus bijvoorbeeld; Alien Resurrection heeft tenminste nog een greintje fun in zich zitten. 2.5*.

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

Wel....het tempo lag een stukje hoger en het had wat meer fun dan het sombere Alien 3, toch? Ik hou op zich van Jeunet's werk met Audrey Tatou, maar dit is bijlange na niet zo verfijnd als Amelie en un long dimanche waren. Die vele close shots hadden een zekere lelijkheid...geen goed idee JP.

De film duurt ook gewoon te lang om op gang te komen en kloon Ripley die iedereen inclusief de Xenomorphs op het schip lijkt te willen humpen werkt ook al niet. Er zitten in het midden wel een paar leuke vondsten...heel dat onderwatersegment en stuk met de trapladder zou ik zelfs sterk durven noemen, maar dan...die laatste twintig minuten...boy o boy. Ik heb een film zelden zo over the top vol enthousiasme van de rails zien gaan als Alien Resurrection in de laatste akte. In deze space hoort iedereen je verslikken in je Fristi van het lachen.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Prachtige actie film. En is ZEKER beter dan deel 3. Eigenlijk komt deze film heel dicht in de buurt van deel 1 & 2. Ik vind de cast erg leuk. En Sigourney speelt hier geweldig. Ze is supercool en heeft veel zwarte humor. Heerlijk om naar te kijken.

En de aliens zien er geweldig uit. Leuk dat ze ook kunnen zwemmen. De film zit boordevol grove actie en daar houden wij wel van.

avatar van ROX

ROX

Ook deze Alien is weer meer dan de moeite waard en is genieten voor alle sci-fi horror fans! We zijn weer 200 jaar verder en de resurrection is prima en biedt genoeg mogelijkheden in het verhaal. Karakters zijn ook verassend. Een aantal scenes echt gaaf bedacht en de humor ook lekker. Film onderstreept nog maar eens dat er maar een monster is en dat is de mensheid zelf. 2 Minpuntjes: die kerel die kogels via het plafond bewust gericht afvuurt en waarom Call Ripley achter wil laten maar die bevruchte vent wel steeds wil meenemen.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Ondanks dat deze goed is blijven hangen na 1 keer is het natuurlijk geen goede film. Het verhaal is al te belachelijk voor woorden, maar ook de gebeurtenissen in de film zelf zijn behoorlijk belachelijk te noemen. Scène die wel altijd is blijven hangen is die van het zwemmen onder water. Naar het einde toe wordt alles nog veel gekker en was ik er wel klaar mee. Ik kan hier helaas geen voldoende aan kwijt. En waarom namen ze die kerel in godsnaam mee?? Waarom sturen ze een dwerg in een rolstoel erheen? Het sloeg gewoon nergens meer op. En dan dat monster op het einde....

FunkStarr schreef:

En dan dat monster op het einde....

Dat is wel een minpuntje, ja. Voor de rest moet je deze haast karikaturale film niet al te serieus nemen. Het is en blijft een Jeunet tripje.

avatar van blurp194

blurp194

Er is iets met films die een dubbele punt in de titel hebben. Of misschien moet ik gewoon zeggen, er is iets mis met dat soort films. Zelden dat daar iets goeds tussen zit - geef me de voorbeelden waar ik het mis heb.

Ook nu weer. Sigourney Weaver had er geen zin in, de schrijvers hadden er geen zin in, de regisseur kon alleen met veel geld worden overtuigd. En waar Joss Whedon als zoveelste keus uiteindelijk iets schreef was hij er zelf niet blij mee, was iedereen wel overtuigd van Ripley's acteren maar was Sigourney er niet van onder de indruk, en bleef eigenlijk alleen H.R. Giger over. Waarom is wellicht pas duidelijk als je de hele film gezien hebt.

Qua verhaal is het nogal erg boring, veel te voorspelbaar en clichematig allemaal. Het is tenslotte niet de eerste film met aliens, en ook niet de eerste Alien-film - om nog te verrassen moet je dan wel een paar stappen verder gaan. Maar daar ontbrak de durf voor. Iets wat we de laatste jaar of twintig of zo toch wel vaker zien in Hollywood - liever op zeker spelen en een bestaande franchise tot het uiterste uitmelken dan iets moois en iets goeds proberen te maken. En ja, daar doen we met zijn allen braaf aan mee, want we gaan wel met-z'n-allen naar films in het MCU, maar niet naar films die er toe doen. Of naar dit zoveelste vervolg, in plaats van een nieuwe film een kans te geven.

En dan kwam daarna nog de reboot, de prequel, de quelling. Dit weekeind was het motief Alien en Ripley bij Blurp thuis, maar voor die delen pas ik nog maar even.

avatar van Basto

Basto

Herzien!

Het goede van de Alien reeks iscdat ze voor elke nieuwe film weer een getalenteerd en eigenzinnig regisseur zijn eigen ding lieten doen. Daardoor is het een veelzijdige serie van hoge kwaliteit gebleven.

Dit keer mocht Jeunet zijn visie erop loslaten. De look is meer cyberpunk dan zijn voorgangers en de personages zijn nog meer bizar met als hoogtepunt de kloon van Ripley inclusief de mislukte experimenten.

Maar hij maakt wel gebruik van de kracht van Slien waardoor het ook weer een spannende dmsf film is met horror elementen.

De blu ray is wel wat gedateerd en dat zie je ook wel terug aan de transfer. Net als het derde deel zou een 4k uhd meer dan welkom zijn. Dan komt de film nog beter tot z’n recht.

Ook deze een solide 4*

avatar van teigertje

teigertje

Deze film opnieuw gezien.

En dit deel, is de zwakste van de Alien franchise.

Op vele gebieden, ook het verhaal slaat enigzins de plank mis, met Lt. Ripley als kloon wat jammer is.

Dat doet het iconische personage geen recht om als kloon in deze film, te worden neergezet.

Sigourney Weaver en Winona Ryder wat uitmuntende actrices zijn, spelen hier niet op het best van hun kunnen.

De cast is ook een stuk minder sterk als de voorgaande Alien films.

Ook de aktie en spanning zijn flink minder.

Deze film is helaas onder de maat.

Een redelijke film, maar niet meer dan dat.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Totaal overbodige film, het verhaallijn van Ripley had bij deel 3 moeten ophouden. Maar goed deel 4 kwam dan toch en is visueel een plaatje maar het acteerwerk en de rest is zwak te noemen ik heb hem dan wel op bluray om de Alien collectie compleet te hebben