• 148.964 films
 • 8.194 series
 • 24.989 seizoenen
 • 547.321 acteurs
 • 323.781 gebruikers
 • 8.486.307 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Terminator (1984)

Sciencefiction / Actie | 107 minuten
3,72 3.675 stemmen

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 107 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Michael Biehn

IMDb beoordeling: 8,1 (846.616)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

imageimageimageimageimageimageimageimage

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Sarah Connor

Lieutenant Ed Traxler

Detective Vukovich

Matt Buchanan

Ginger Ventura

Dr. Peter Silberman

Pawnshop Clerk

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Lavrot

Lavrot

 • 502 berichten
 • 0 stemmen

Gisteren dacht ik "Nou, vooruit laat ik deze toch maar eens een kans geven" en dat ging niet van een leien dakje. De neiging om door te spoelen naar een verlossend einde was bijna niet te onderdrukken, maar ik heb moedig standgehouden tussen al die tyfusherrie en explosies. Wel met het geluid op fluistervolume.

Afijn, dan die seks-scene met die afgrijselijke muziek erbij. Hoe verzin je het? Beeld en geluid detoneerde als een nagel over het krijtbord. Sowieso vond ik het acteerwerk van abominabel niveau en het positieve daarbij is dat de befaamde bodybuilder daardoor niet uit de toon viel.

O ja, de reden waarom de acterende spierbundel en zijn tegenstander terug in de tijd "moesten," is dan weer wel onder te brengen in de categorie humor. Het feit dat de held van de rebellenbeweging bestaat, volstaat uiteraard om niets aan het verleden te veranderen. Wat dan ook exact gebeurde.

Oké, gezien. Eens maar nooit weer.


avatar van FunkStarr

FunkStarr

 • 1696 berichten
 • 662 stemmen

Lavrot schreef:

O ja, de reden waarom de acterende spierbundel en zijn tegenstander terug in de tijd "moesten," is dan weer wel onder te brengen in de categorie humor. Het feit dat de held van de rebellenbeweging bestaat, volstaat uiteraard om niets aan het verleden te veranderen. Wat dan ook exact gebeurde.

Zo had ik er zelf eerlijk gezegd nog niet tegenaan gekeken maar nu je het zegt Het is hoe dan ook een soort paradox denk ik.


avatar van JacoBaco

JacoBaco

 • 10516 berichten
 • 2259 stemmen

Je kan leuk stoeien met tijdreizen en de verschillende tijdlijnen.

In de toekomst kennen Kyle Reese en John Connor elkaar. Het lijkt erop dat Kyle Reese dus in het verleden (door terug in de tijd te gaan) Sarah Connor zwanger maakt om John Connor te verwekken. En aangezien John Connor in deel 2 haar enige zoon is, klopt het wel. Maar ja, hoe kan diezelfde John Connor dan in de toekomst bestaan? Dat zal dan een andere moeten zijn, want John Connor bestaat al in de toekomst, maar kan in werkelijkheid pas ontstaan wanneer Kyle Reese terug in de tijd gaat.


avatar van Basto

Basto

 • 8564 berichten
 • 6401 stemmen

FunkStarr schreef:

(quote)

Zo had ik er zelf eerlijk gezegd nog niet tegenaan gekeken maar nu je het zegt Het is hoe dan ook een soort paradox denk ik.

Als je ervanuit gaat dat alle verschillende toekomsten tegelijk bestaan, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Maar wij mensen zijn 3 dimensionale wezens en kunnen dat gewoon niet bevatten. Gewoon dom van ons.avatar van Lavrot

Lavrot

 • 502 berichten
 • 0 stemmen

In het verhaal van T1 is de toekomst helemaal geen probleem, maar treedt er een tegenstrijdigheid op in het heden (1984), want hoe oud is Kyle Reese in dat jaar?


avatar van JacoBaco

JacoBaco

 • 10516 berichten
 • 2259 stemmen

Volgens mij moet hij nog geboren worden in 1984.


avatar van Basto

Basto

 • 8564 berichten
 • 6401 stemmen

Zo lang hij zijn jongere zelf niet tegenkomt is er niks aan de hand. Vraag maar aan Doc.


avatar van Lavrot

Lavrot

 • 502 berichten
 • 0 stemmen

Volgens mij was hij toen 8 à 9 jaar oud, en ... hij komt een oude bekende tegen, maar hij herkent hem niet.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 1880 berichten
 • 1605 stemmen

You're terminated fucker!

Filmpje waar veel over te zeggen valt maar die toch vooral het beste te zien is als generale repetitie voor T2, waarschijnlijk één van de beste actiefilms ooit. Ik herinner me de film als onderwerp op school, de basis school om precies te zijn, en dat klasgenoten van pak uhm beet 11 á 12 die film zagen. Iets waar bij mij thuis absoluut geen sprake van was. Ik weet nog dat mijn vader het had over de scene met het 'oog', iets wat erg tot verbeelding sprake, maar dat het uitgesloten was dat ik zoiets kreeg te zien. Nu kijk ik er op terug en moet ik toch zeggen dat het me voor die tijd een film met expliciet veel geweld is.

Terug naar de film, wat een vreselijke scooter heeft Linda, de muziek is best aardig met de bekende tune maar soms ook niet om aan te horen, en de drie jonge punks in het begin toont een erg jonge Bill Paxton. Ander opmerkelijk momentje is het mysterieuze flesje op tafel in de club. Ze gaat zitten en er staat niets, het moment dat de scène gerekt moet worden staat er opeens wel iets, uit het niets, dat ze per ongeluk om kan gooien. En zo zijn er meer dingen die soms ronduit slecht geacteerd zijn en weinig meer dan effectbejag hebben. Het geluid in de 'toekomst' schietscenes is ook verschrikkelijk.

Toch is de film prima te pruimen op zijn stevige geweld. De duistere sfeer met die muziek doet het ook erg goed en Cameron laat zeker zien oog te hebben voor mooie momenten, opnames en bv de opbouw naar de shootout in de disco is erg goed. Actietechnisch en filmisch gezien zitten er hele mooi momenten in de film. Tenslotte ziet de robot er op het einde soms heel goed uit, maar zijn er van de typische 'matige' momenten waar een film zijn cultstatus aan kan ontlenen. Laatste onderwerp, de ingewikkelde tijdsparadox die volgens velen niet zou kloppen. Wellicht dat we de rationele beschouwing van tijd en volgorde moeten laten voor wat het is en moeten denken in de vorm van voorbestemming. Hij zou er toch wel komen, de Terminator was slechts een reden.

Aardig voor een keer, vooral de sfeer die erg goed is, toch absoluut inferieur aan T2, bijna gelijke strijd met T3 die het met zijn spektakel en vermaak toch nipt van de mooie sfeer van T1 wint.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1113 berichten
 • 527 stemmen

Mijn favoriet uit de reeks. Ten onrechte als actiefilm aangemerkt, dit is een sf thriller met horror elementen. Bepaalde effecten zijn zeker gedateerd (het namaakhoofd van Schwarz, de stop motion robot) maar over het algemeen is toch duidelijk het visuele genie (en de obsessie met machines en trucks) van Cameron al zichtbaar, zeker in de scenes die de grimmige toekomst tonen. Eigenlijk zijn er 2 elementen die deze film voor mij ver boven de andere uit de reeks uittillen: Michael Biehn en de soundtrack van Brad Fiedel. Nu zit er ook een wat mindere synth stukjes bij (teveel random toetsaanslagen bij bepaalde achtervolgingen) maar dit blijft veruit de meest sfeervolle Terminator en dat mag voor een belangrijk deel aan Fiedel mogen toegerekend. Natuurlijk is Schwarz ook geknipt. Verder mag toch bewondering opwekken het zeer beperkte budget waarmee Cameron gewerkt heeft. Wat ik wel vreemd vind is dat Terminator 2 zekere updates gekregen heeft (de stuntman op de motor die te duidelijk niet op Schwarz leek is aangepast) maar dat de mindere effecten hier gehandhaafd zijn gebleven en er nooit een Special Edition is gekomen. Misschien uit respect voor het harde werk van de crew want talent hadden ze zeker. Het steekt verder ook niet uit als een zere duim, daarvoor is het geheel gewoon veel te effectief in het transporteren van de kijker.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1113 berichten
 • 527 stemmen

De filosoof schreef:

De CGI is slecht maar de film is evengoed spannend.

De film bevat 0 CGI, dat kwam pas in deel 2. Volgens mij is uitsluitend gebruik gemaakt van praktische effecten: makeup, animatronics en stop motion. Dus alles wat je ziet is fysiek, alleen niet perse op de schaal van hetgeen vertoond wordt.


avatar van shrink

shrink

 • 1776 berichten
 • 2022 stemmen

Dit was even schrikken om deze film na 20 jaar weer te zien. Hij heeft de tand des tijds totaal niet weerstaan. Ook is het verhaal erg matig en totaal niet spannend of boeiend. Jammer. Deel 2 is met afstand de beste uit de serie. Daar zit ook veel meer tempo in.


avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

 • 2036 berichten
 • 14419 stemmen

Ik kijk en herzie heel veel films vanuit mijn eigen enorm gigantische videotheek/collectie, zo heb ik eergisteren The Terminator na weet ik hoeveel jaren weer eens herzien. Blijft aangenaam kijkvoer. Ik kijk gemiddeld elke dag sowieso 2 films of meer.Ik ben een liefhebber van o.a exploitatiefilms, B-Films en oude films wereldwijd en alle genres. Mij oudste film uit mijn collectie is uit 1915. Als de film Engelstalig of Duitstalig is gesproken dan ben ik niet afhankelijk van ondertitels, is de film anderstalig bv. Chinees e.d. dan zijn naast Nederlandse, de Engelse ondertiteling ook prima Ondanks mijn tik van herzieningen, ga ik natuurlijk ook iets nieuws niet uit de weg en hou het aanbod van Netflix in de gaten.


avatar van klara

klara

 • 671 berichten
 • 17790 stemmen

Ik zag de film niet lang geleden weer eens op t.v., terwijl het misschien wel zo'n 10 jaren geleden

was dat ik de film voor het laatst zag. De film komt weliswaar heden wat gedateerd over, maar

was destijds volgens mij tamelijk vernieuwend of op z'n minst verrassend, en verdient ook terecht

de status van een klassieker. Het verrassingselement is er na meerdere kijkbeurten natuurlijk

wel vanaf, maar dat laat de klasse van deze film onverlet, die vooral uitmunt in een niet aflatend, meeslepend tempo met tal van beklijvende scenes. Het vervolg Terminator 2: Judgment Day was

natuurlijk ook geweldig, en uitbundiger met meer mogelijkheden voor speciale effecten, maar

miste daarmee ook de pionierende charme van The Terminator. The Terminator kijkt ook na

de zoveelste herkijkbeurt gewoonweg weg als een onverstoorbare, klinische actiefilm met een

geweldige Schwarzenegger als een maar niet te elimineren androide. Unieke film, die zowel

Arnie als de regisseur Cameron definitief op de kaart zette.


avatar van Federer76

Federer76

 • 38 berichten
 • 5 stemmen

Jos2 schreef:

(quote)

De mythologische aspecten spatten van het doek! Vind ze nog mooier dan in bijv. The Matrix. De toekomstige Messias (met de initialen JC...) zal geboren worden door iemand die feitelijk nog niet bestaat. We hebben het hier als het ware over een onbevlekte ontvangenis. (Rings a bell?)

Het verhaal van de eerste Terminator is echt schitterend, vol met drama dat uit een griekse tragedie lijkt weggelopen, vele malen interessanter dan de doorsnee genrefilm. En het karakter van Sarah ontwikkelt zich prachtig. Van huppeltiener naar zelfbewuste strijdbare vrouw. Da's toch anders dan de bijna obligate verandering van machine naar machine-met-wat-meer-begrip-voor-de-mensheid in deel 2.

De terminator mag dan minder geavanceerd zijn dan die rakker in deel 2, ik vind Arnold in deze een absoluut geniale belichaming van Het Kwaad. Alhoewel het dat, strikt genomen, niet is. Het is een emotieloze machine, wat een huiveringwekkende blik is op de Nietschiaanse übermensch. The Terminator is een ideëenfilm, ondanks de opwindende adrenalinestoot. T2 is een uitstekende actiefilm.

Schitterende review! The Terminator is idd een ideeënfilm,visionair,dystopisch en met kenmerken van het film noir genre.


avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

 • 1339 berichten
 • 791 stemmen

Naar aanleiding van de nieuwe Terminator film (2019) ben ik alle delen weer eens aan het herbekijken.

Te beginnen weer met dit 1e deel, in deze film zien we het verhaal achter Sarah Connor en wat haar te wachten staat, in deel 2 is de jongen (zoon) ook te zien.

Deel 2 zit meer actie dan deze, maar deze film is ook wel nostalgisch vooral de scene in het politie bureau was erg goed.

Op naar deel 2


avatar van Simon Belmont

Simon Belmont

 • 93 berichten
 • 88 stemmen

Net als de persoon hieronder is de uitgave van Terminator Dark Fate de reden dat ik deze klassieker opnieuw heb bekeken. Daarbij heb ik mij uitermate goed vermaakt. Oké, het is een film uit de jaren 80 en dat is goed te zien. Sommige zaken krijgen extra veel aandacht, zoals angst en geweld, en andere zaken helemaal niet, zoals relaties. Nou....dat vond ik wel prettig. Het verhaal was namelijk steengoed en het einde formidabel. Zoals het fotomoment van Sarah Conner. De 5 sterren zijn dik verdiend.


avatar van wilofski

wilofski

 • 171 berichten
 • 543 stemmen

Net opnieuw gekeken en ik heb me super verbaasd hoe goed de film ineen steekt.
Oké, dat de actie en spanning top is zou niet als een nieuwtje mogen komen.
De verhaallijn zelf is gewoon heel consistent goed opgebouwd en fijn om te volgen.
Maar vooral: alle scènes kloppen gewoon, niemand doet onlogische domme dingen maar mensen reageren zoals een normale mens.
Extra bonuspunten voor een pracht vrouw in de hoofdrol die niet een hulpeloos lappenpoppetje is, wat nog al eens durft te gebeuren in jaren 80 films (ja Indy, ik kijk oa. naar u).

Ongelofelijk ook wat er allemaal gestoken is in een film van een goed anderhalf uur.
Dat er niet al te drammerig of nodeloos emotioneel wordt gedaan is ook mooi meegenomen.

Bizar goed allemaal voor een actiefilm.

Enigste minpuntje is misschien die stop motion terminator, al een geluk kwam die niet al teveel voor.


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6405 berichten
 • 5310 stemmen

Tarkus schreef:

(quote)

Opnieuw bekeken, dit maal op Blu-ray.

Het is en blijft een fantastische film, en op deze Blu-ray heeft het geluid een enorme boost gekregen, wat het allemaal toch wat spectaculairder maakt.

Verder heb ik weinig toe te voegen aan mijn eerdere commentaar.

Nogmaals, naar aanleiding van een zesde film opnieuw de ganse reeks bekijken.

Geen verdere commentaar nodig, is en blijft een uitstekende film.


avatar van Supernatural

Supernatural

 • 948 berichten
 • 804 stemmen

Supernatural schreef:

een superfilm. ben gek op de terminator films al vind ik deel 2 het allerbeste deel. dat gebeurt niet vaak met films.maar dit deel is zeker ook zeer goed.

Gisteren herzien.heb weer genoten.blijf bij mijn vorige mening.ik ben alle delen weer aan het zien omdat ik de nieuwe ook zien wil en om in het verhaal te komen zie ik graag alle delen weer terug.


avatar van Piem

Piem

 • 42 berichten
 • 50 stemmen

Geniale SF film met anabole Arnold.

Lekker vlot en spannend. Met prima special effects voor toen.

Echt een klassieker die je gezien moet hebben. Ook de latere delen zijn super. Ik ben fan.


avatar van FunkStarr

FunkStarr

 • 1696 berichten
 • 662 stemmen

Toch een halfje eraf, omdat ik me toch lichtelijk stoor aan het geschreeuw vooral op het eind, en sommige scenes waarin logica ver te zoeken is. Een mooi voorbeeld is in het politiebureau als Sarah eerst een kogelvrij vest krijgt en even later wanneer de Terminator het politiebureau in stormt laten alle agenten zich afknallen zonder ook maar te denken aan een kogelvrij vest? Ook van enige dekking hebben ze blijkbaar nooit gehoord. En het moment dat meneer de psychiater naar buiten loopt en Arnold niet opmerkt is ook wat onrealistisch. De liefdes en pauze scenes halen ook een beetje de vaart eruit en worden toch net iets te lang doorgetrokken. Desondanks blijft het natuurlijk een fantastische film.


avatar van alexspyforever

alexspyforever

 • 20090 berichten
 • 2224 stemmen

Vroeger wel eens op TV zien passeren maar nooit in zijn geheel gezien. Er komt tijdreizen aan te pas. Eens dat je karakters gaat laten reizen naar verleden of toekomst dan klopt er op een gegeven moment niet veel meer van. Dat terzijde ik vond het geen vreselijke film maar ook verre van een film die zo een hoog gemiddelde waard is. Als we de houterige bewegingen van de terminator in zijn ware gedaante in het laatste kwartier te zien krijgen, het voelt gedateerd aan. Toch zijn eigenlijk dat de beste momenten. In zijn Arnold Schwarzenegger omhulsel komt er van de termiantor ook geen dreiging uit. Arnie moet gelukkig niet al te veel acteren want dat is niet zijn sterkste kant, laat hem maar de actieheld uithangen. Ondanks het label actiefilm zijn er behoorlijk wat saaie scènes. Zoals die andere films van Cameron zijn er flauwe dialogen, platte personages, flutverhaaltje en matig acteerwerk. leuk voor tienerjochies destijds en nu voor volwassen mannen die af en toe nog zin hebben om de innerlijke puber in zich nog eens los te laten.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 56152 berichten
 • 3610 stemmen

alexspyforever schreef:

Vroeger wel eens op TV zien passeren maar nooit in zijn geheel gezien. Er komt tijdreizen aan te pas. Eens dat je karakters gaat laten reizen naar verleden of toekomst dan klopt er op een gegeven moment niet veel meer van. Dat terzijde ik vond het geen vreselijke film maar ook verre van een film die zo een hoog gemiddelde waard is. Als we de houterige bewegingen van de terminator in zijn ware gedaante in het laatste kwartier te zien krijgen, het voelt gedateerd aan. Toch zijn eigenlijk dat de beste momenten. In zijn Arnold Schwarzenegger omhulsel komt er van de termiantor ook geen dreiging uit. Arnie moet gelukkig niet al te veel acteren want dat is niet zijn sterkste kant, laat hem maar de actieheld uithangen. Ondanks het label actiefilm zijn er behoorlijk wat saaie scènes. Zoals die andere films van Cameron zijn er flauwe dialogen, platte personages, flutverhaaltje en matig acteerwerk. leuk voor tienerjochies destijds en nu voor volwassen mannen die af en toe nog zin hebben om de innerlijke puber in zich nog eens los te laten.

Hoe kan je nou zeggen dat er van Arnold zijn versie geen dreiging af komt? Hij vermoord hier ijskoud tig mensen op brute wijze, zonder een greintje emotie (aangezien hij een robot is). Als je de stukken in de bar of op het politiebureau niet kan waarderen, dan zal je denk ik niet erg van actiefilms houden.

Het enige wat juist anno nu niet sterk meer is, is dat einde met het robot-skelet. Dat is echt achterhaalde rommel, ook al is het charmant gemaakt.


avatar van alexspyforever

alexspyforever

 • 20090 berichten
 • 2224 stemmen

The Oceanic Six schreef:

(quote)

Hoe kan je nou zeggen dat er van Arnold zijn versie geen dreiging af komt? Hij vermoord hier ijskoud tig mensen op brute wijze, zonder een greintje emotie (aangezien hij een robot is). Als je de stukken in de bar of op het politiebureau niet kan waarderen, dan zal je denk ik niet erg van actiefilms houden.

Het enige wat juist anno nu niet sterk meer is, is dat einde met het robot-skelet. Dat is echt achterhaalde rommel, ook al is het charmant gemaakt.

Daar heb je inderdaad gelijk in, dat was te kort door de bocht van mij. De mensen zijn meestal wel al dood voor ze het weten dat dan weer wel en hij viseert enkel 1 persoon en die hem in de weg lopen hebben dan maar pech. Toen hij instapte bij de jongen in de vrachtwagen en zei "get out" daar zou ik hetzelfde hebben gehandeld. Maar het was niet van oh jee hij zet de hele stad in rep en roer en niemand durft buiten te komen. Hij wordt trouwens geen robot genoemd maar een cyborg

Maar ik dacht dat een cyborg een mens was met elementen van een robot. Arnie was eerder een robot met een menselijk omhulsel. Ja ok die scènes met de robot skelet zijn knullig maar zo een robot met die rode ogen ik vind het schrikwekkender dan een gast met zonnebril die geen emoties toont.


avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

 • 143 berichten
 • 93 stemmen

Vond het destijds een superindrukwekkende film. Ja het is natuurlijk achterhaald en ziet er niet zo gelikt uit als de groene achtergrond films die nu uit de computer rollen. Maar het was destijds echt wel goed en spannend. Ja het computerbeeld dat de terminator ziet lijkt op DOS. Maar dat is minder erg dan een SF film die ik ook zag met een ruimteschip met magneetbanden. Ja het is toch lastig te voorspellen hoe de toekomst er uit ziet. Waarschijnlijk niet met tanks die lukraak blauwe stralen rondschieten. Een warmte zoekend raketje lijkt tegen die tijd handiger. Het verbaasde me ook dat mensen uit de toekomst weten wat een telefooncel is en een telefoonboek. Maar destijds echt wel een stoere film. Maar kan er nu geen cijfer meer aan geven.


avatar van cinematic81

cinematic81

 • 59 berichten
 • 41 stemmen

Van de week weer bekeken. Wat een meesterwerk is dit toch ook. Quasi-slasher horror. Gitzwart. Heerlijke 80's sfeer, alles lekker fout. Keiharde scenes, zoals random Sarah connors die worden geslacht. Je zou ook maar zo heten en een cyborg is geprogrammeerd om jouw naam uit te roeien. Tough luck.

De stop motion is heel gedateerd nu en uiteraard blijft 2 beter overeind. Maar toch heeft het wat, het budget van 1 lag een stuk lager en desondanks vind ik het gezien het jaartal een indrukwekkende film. Eigenlijk beter dan 2, die toch meer een film werd gericht op een breder publiek met een jolige Arnie die geen mensen meer doodt. T1 is een genadeloze thriller/horror.


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 28770 berichten
 • 4887 stemmen

The Terminator is deels de 80's versie van Westworld, het haalde toch de inspiratie uit die film. Schwarzenegger is geknipt in de rol van de robot die uit de toekomst naar het verleden wordt gestuurd om John Connor te vermoorden. Ik interesseer me niet in de hele discussie rond tijdlijnen, zolang de film maar boeiend is.

De film is nog ruw tegenover haar opvolger, en dat heeft z'n voor- en nadelen. Carpenter moest wat creatiever zijn en op zich is dit eigenlijk gewoon een actiefilm waarbij de vijand een robot is. The Terminator geraakt daar mee weg. Schwarzenegger ziet er in de film sowieso indrukwekkend uit en zijn personage is nog altijd cool met de nodige oneliners. Ideaal voor een gelijkaardige actiefilm uit de 80's. Er zit genoeg vaart in de film en de actie is best wel leuk.


Typische jaren 80 film en top rol voor Arnold Schwarzenegger.

Had die vroeger al eens gezien zonet opnieuw bekeken. Het viel me op dat het toch wel een ietwat oude film is (1984), maar Arnold is gewoon gemaakt vr deze rol.avatar van KingJ

KingJ

 • 299 berichten
 • 421 stemmen

vandaag opnieuw gekeken samen met m’n zoon van 11 (de leeftijd die ik had toen de film uitkwam)

ja hij is gedateerd maar blijft toch z’n charme houden…

voor die tijd een topper nu gewoon leuk & nostalgisch

m’n zoon waardeerde hem evengoed wel


avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

 • 1339 berichten
 • 791 stemmen

Vandaag weer eens herbekeken, blijft echt een klassieker deze film

Toch zit in Terminator 2 en 3 meer actie dan deze, hier zit wat meer verhaal in over het ontstaan van de cyborgs.

Maar deze film is zeker niet verkeerd, ook het einde van deze film is erg goed en alles is mooi gemaakt en goede scenes! (Hoogtepunt is de scene op het politiebureau)

Op naar het volgende deel voor een herziening.