• 9.215.493 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

De eerste twee films vind ik fijne films om te zien. Het derde deel had ik vroeger al een hekel aan en nu nog steeds eigenlijk. Na lang aandringen van een maat van me, toch maar besloten verder te gaan met de reeks.

Het begin is wel aardig eigenlijk. De actie scènes zijn prima in beeld gebracht en wekken soms het idee dat we het verhaal vanuit het perspectief van de 'underdog' bekijken. Maar de andere scènes kan ik vrij weinig mee. Vrij zoetsappig en wil te graag dingen van oudere films uitleggen.

Bale vind ik een topacteur en een dragende factor in deze film. Dit is voor mij de eerste iteratie van John Connor waar ik geen jeuk van kreeg.

McG vind ik echt een vervelende regisseur wiens werk ik het liefste vermijd sinds 'Charlie's Angels: Full Throttle'.

Onder de streep, heb ik me hier een halfuur mee vermaakt. Dat maakt het voor mij beter dan het derde deel, maar niet significant. onvoldoende 2*

avatar van teigertje

teigertje

Na deze weer is opnieuw gezien te hebben.

Is deze film kwalitatief en wat betreft power minder als de drie voorgangers.

En vooral de eerste twee Terminator films zijn natuurlijk niet te evenaren.

Wel is deze ook bij vlagen spectaculair en met genoeg aktie en het acteerwerk is prima vooral van de hoofdrol spelers is uitstekend.

De setting van de film, is verder prima gemaakt met een grimmige sfeer die past bij deze film.

Het geheel is wat onsamenhangend in de verhaal lijnen.

Ook de film muziek is best goed.

Maar het blijft een groot gemis Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton en Michael Biehn te moeten missen, deze zijn ook niet te evenaren.

Wel leuk de Cgi Arnie maar dat kon het gemis niet goed maken.

Wel blijft dit ook een hele goede film.

Na lange tijd dit deel uit de Terminator franchise weer herzien en net als de vorige keer ben ik niet enthousiast. De makers kozen hier voor een andere weg en volgde niet de traditionele formule (Terminator en beschermer). Niemand van de oude cast keert terug, krijgen alleen een korte scene met een digitale Arnold te zien, maar dat kon de film ook niet redden. Ik had totaal geen band met de hoofdrolspelers en miste gewoon de hele sfeer. Het begon allemaal wel aardig, maar na half uur werd het steeds gekker en had ik het gevoel of ik naar een Transformers film zat te kijken met die Moto Terminators, Terminator dogs en reusachtige machine. Christian Bale deed het verder prima, maar de rest van de cast was matig, evenals het script. Het hele verhaal rondom Marcus Wright blijft maar vaag. De special effects waar ook zeer matig, zag er allemaal fake uit.

Nee dit is voor mij echt één van de zwakste uit de serie en hoef ik niet meer terug te zien. Een hele krappe voldoende.

avatar van AngelicV

AngelicV

Teveel rammelende cgi en miniatuurwerk doen afbreuk aan de film. Het gegeven mens Marcus, die als machine blijkt de functioneren daar had meer uit gehaald kunnen worden. Veel actie om de actie. De cgi cameo van Schwarzenegger is aardig bedacht, doch de echte versie van hem had deze film wellicht sterker gemaakt.