• 9.214.964 stemmen

Terminator: Dark Fate (2019)

Actie / Sciencefiction | 128 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Hongarije / China

Geregisseerd door: Tim Miller

Met onder meer: Mackenzie Davis, Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 oktober 2019

Plot Terminator: Dark Fate

"Welcome to the day after judgement day"

Vrijwel tegelijkertijd verschijnen twee figuren uit de toekomst in Mexico-Stad. De ene is een T-9 die als opdracht heeft Dani Ramos uit te schakelen, de andere is de 'verbeterde' soldaat Grace, die er alles aan gelegen is om Dani te beschermen. Daarbij krijgt ze onverwacht hulp van Sarah Connor, die met hulp van een anonieme bron al jaren Terminators vroegtijdig weet te lokaliseren en uit te schakelen.

Sarah Connor

Lucas / Floor Guard

avatar van Shadowed

Shadowed

Zesde deel.

The Terminator blijft voor mij tot een favoriet behoren. Een groot deel van de reeks kan ik goed smaken, maar na deel 3 werden de films niet bepaald beter. Dit zesde deel is zelfs tot nu toe de minste. De promotie was goed, en de terugkeer van James Cameron beloofde wat, maar toen ik de kijkwijzer die toch 12+ was zag kreeg ik mijn twijfels.

Die twijfels bleken ook terecht te zijn, want waar deel 5 vooral te complex werd is dit deel voornamelijk rommelig. Miller verspilt weinig tijd en gaat met veel vaart door het verhaal. Binnen een kwartier zijn er al 2 terminators bezig elkaar de hersens in te slaan. Ik heb normaal geen problemen met vaart, maar de snelheid van deze film is zo belachelijk hoog dat de personages geen kans hebben om überhaupt een introductie te doen.

Daarnaast is de keuze om praktische effecten volledig te vervangen door enkel en alleen CGI niet best. Ik denk dat geen enkele vechtscene in deze film oprecht is en alles wordt bewerkt met nogal houterige computereffecten die vooral het personage van Luna (die een erg leuke Terminator had kunnen zijn) niet ten goede komen. Sowieso leken ze niet begrepen te hebben wat die robots zo speciaal maakt.

Toch vond ik Luna, en natuurlijk Schwarzenegger, best goede keuzes voor diens rollen. Hamilton keert ook terug op een behoorlijke manier, en Reyes mag zeker genoemd worden. De enige waarvan ik geen fan was, dat was Davis. Een ietwat kinderachtige vechtmachine die maar weinig aan vechten hoeft te doen gezien de voorliefde voor CGI vanuit Miller.

Al dat kritiek neemt echter niet weg dat deze film oprecht leuke ideeën tot z'n beschikking had en de vaart nooit loslaat wat tot heel, heel veel actie leidt. Nu is het niet de meest aantrekkelijke actie, maar de snelheid waarmee deze scenes elkaar opvolgen is best lekker en zorgt ervoor dat je geen kans krijgt om het als geheel saai te vinden. Bovendien vond ik de warme woestijnachtige omgeving best een geslaagde setting om even lekker in los te gaan. Ze hadden de snelheid alleen wat later mogen starten want de introducties worden verwaarloosd.

Deze film was zeker niet slecht, maar levert niet af wat ons in principe wel beloofd was. Een redelijk brave film binnen zijn soort met een ongelooflijk hoog tempo. Luna vormt een leuke Terminator, en de REV-9 vond ik ook een erg geslaagd model, maar de rommeligheid overheerst en de CGI is maar weinig geslaagd. Ik denk dat het goed is dat de reeks stop is gezet en dat ze gewoon naar reboots aan het kijken zijn, want op deze manier komt er niet veel waardigs meer uit.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Na de mislukte uitstap Salvation keerde de Terminator soort van terug op het bekende pad met Genisys, niet bepaald de beste van de reeks en wellicht het signaal om te stoppen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan en met Cameron als producer en co-writer rolde een nieuwe productie van de Terminator reeks van de band.

Laten we eerlijk zijn, deel 1 is cult, deel 2 is waarschijnlijk de beste actiefilm ooit gemaakt en 3 is gewoon lekker als vermaak. Er is niets dat deze drie meer gaat overtreffen, mede omdat het tijdperk met de enige echte Terminator voorbij is. Maar dat betekent niet dat Dark Fate niet vermakelijk kan zijn, want een leuke film is het best wel. Waar deze film te plaatsen qua tijdlijn en met wat er gebeurt is en wanneer ten opzichte van de andere vier delen is me totaal onbekend en tevens iets waar ik mijn hoofd niet over ga breken. Pluspunten zijn zonder meer Arnie en Hamilton, maar ook Davis en Ramos zijn prettig voor het oog. Actie en spektakel is er volop en visueel ziet het er ook allemaal meer dan strak uit. Humoristisch zijn de vele klinkslagen of grapjes met betrekking tot de eerste films.

Minpunten zijn vooral de warrige en te snelle montage tijdens vechtpartijen. Dan de vraag waarom Arnie er ouder uitziet. Een Terminator heeft een hele lange levensduur maar waarom wordt de buitenkant dan wel ouder? De Rev-9 heeft een aantal interessante features maar zo'n engerd als Robert Patrick is het niet. Dan het gemak waarmee men rondloopt op de laadklep van het vliegtuig mid air. En uiteraard de warrigheid qua verhaal en waar deze te plaatsen qua tijdlijn.

Het zijn dingen die de film niet beter maken maar het is maar hoe je er naar kijkt en als je los laat wat de vorige delen behelsden en dit vooral niet te serieus neemt dan valt het best mee en is het absoluut geen onaardige film. Best te doen voor een keer en beter dan Genisys denk ik.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Precies wat je van een Terminator-film kan verwachten, inclusief het gebruikelijke trio van aanvaller, verdediger en damsel in distress plus de even gebruikelijke cyclus van achtervolging, gevecht en ontsnapping, eindigend met een last stand waarin de onverwoestbare tegenstander uiteindelijk toch wordt verslagen. Allemaal best goed gedaan, maar het voegt precies nul-komma-nul toe aan wat we al hebben gezien, en de uitvoering helpt bepaald niet mee: Davis en Reyes stralen weinig uit, Arnold heeft naast de drie vrouwen niet meer dan een veredelde bijrol (en zijn vertolking ontleent sowieso veel aan CGI), de schurk lijkt zowel qua onbewogen uiterlijk als qua morph-capaciteiten erg veel op Robert Patrick, en de FX zijn adekwaat maar niet spectaculair, verrassend of vernieuwend. Het enige lichtpunt is de geweldig verbitterde Linda Hamilton, wier intensiteit ik hier eigenlijk niet had verwacht, en die nog een flinke hoeveelheid ass kickt terwijl ze hier toch al 62 jaar oud is.
        Naar mijn smaak is de nietsonziende TGV van het begin van deze franchise langzaam maar zeker verworden tot een vertrouwd boemeltje. Na twee briljante delen (1 en 2), twee uitstekende (3 en 5) en twee magere (4 en 6) wordt het misschien tijd om het exoskelet aan de wilgen te hangen.

avatar van soom

soom

Pff, al die aanbieders. De ene film staat op Prime, de andere op Netflix of anders wel op Disney+ (en soms zelfs op meerdere diensten). Eigenlijk zou je er als consument toch krankjorum van worden..

Mooi, ja. Om en nabij dezelfde sfeer als de anderen, met een fijn, bepaald gevoel. Dat is, zo te zeggen, qua futurisme en al dat soort gedoe. Volgt dezelfde soort lijn als z'n voorgangers. Wat er ook klopt, niet klopt, het laat dus zeker een indruk achter. Al was het alleen maar om bekende quotes en uitspraken te zien en horen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Goh ja.

Dat hebben we dan ook weer gehad. Ik ben niet de grootste fan van de serie, al zitten er wel een paar goeie films tussen. Van een tijdlijn had ik dus voor het zien van Dark Fate al weinig kennis. Blijkt nu dat men met deze film een aantal vorige gewoon over het hoofd ziet. Wat een idee. Typisch voor het slordige schrijfwerk zoals gebruikelijk in tijdreisfilms.

Dark Fate als onderdeel van de serie vind ik mede daardoor niet bijster sterk. De fan service tiert welig, maar komt weinig origineel uit de hoek. Met alle respect, maar zo'n oude taart als Linda Hamilton terug van stal halen is armoedig. Acteren lukt nog steeds niet en op de koop toe moet zij nog voor edgy oneliners zorgen - wat dan resulteert in een paar keer 'fuck' of 'motherfucker'. Ook daar: armoe troef.

Maar goed, als op zichzelf staande actiefilm kan het er allemaal wel mee door. De film start aan een rotvaart en de ganse speelduur lang blijft de actie een hoofdrolspeler. Gelukkig maar. De matige CGI en de soms wat herhalende choreo's zie ik eventjes door de vingers.

Arnold Schwarzenegger won't be back. Ik ben benieuwd. Zijn leeftijd indachtig zal het stilletjes aan wel eens moeten ophouden, maar met tijdreisfilms weet je nooit.

2,5

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, goede spectaculaire film vol explosies en actie.

Weer een nieuw hoofdstuk in deze reeks en deze keer ook met Linda Hamilton en Schwarzenegger.

Ook zien we een nieuw soort Terminator en ook nog een extra vrouwelijke personage uit de toekomst die een grote rol heeft.

Ik vond het een boeiende film, het enige minpunt vond ik de donkere scenes in het vliegtuig, je zag bijna niet wat er gebeurde, gelukkig aan het eind van de film is dit beter met de grote finale in een soort werkplaats.

al met al 3.5 sterren en dus even goed als Terminator: Genisys vind ik

Mijn top 6 :

1. Terminator 3: Rise of the machines (2003)

2. Terminator 2: Judgment day (1991)

3. The Terminator (1984)

4. Terminator Genisys (2015)

5. Terminator: Dark fate (2019)

6. Terminator salvation (2009)

avatar van Thorongil

Thorongil

Allemaal al eens eerder en beter gezien. De film kan nergens echt boeien of iets nieuws of interessants vertellen. Best laten rusten deze serie.

avatar van FlorisV

FlorisV

Lovelyboy schreef:

Dan de vraag waarom Arnie er ouder uitziet. Een Terminator heeft een hele lange levensduur maar waarom wordt de buitenkant dan wel ouder? .

In Genisys was Ahnuld "old but not obsolete". Hier hebben ze nog een schepje er boven op gedaan. Het weefsel om de Terminator is levend en kan aangroeien als het deels weg is. Haar wordt grijzer, huid veroudert.

Consequent is de Terminator reeks nooit geweest. Het idee was eerst dat je geen spullen mee kon nemen met het tijdreizen en ook geen metaal, tenzij hier levend weefsel omheen zat (op zichzelf al raar). Hier is in T2 al mee gebroken, de T1000 had helemaal geen huid. Natuurlijk bedenken ze dan altijd een "jamaar" achteraf, dat die losse nanootjes prima door de tijd kunnen reizen en naar aankomst wel weer. Maar zo zag het er echt niet uit in T2, we zien hem direct in de blote billen.

De Terminator reeks had gewoon lineair moeten blijven, verdergaan met John Connor en zijn verzet.

avatar van FlorisV

FlorisV

Thorongil schreef:

Ja ik heb hem gisteren nog eens opgezet maar had niet eens zin af te kijken, saaie bedoening. Zelfs Genisys was onderhoudender. Nog een halfje eraf gehaald.

avatar van blurp194

blurp194

For John.

Weinig woorden om vuil te maken aan dit zesde deel. Goed dat Linda Hamilton deze keer weer meedoet, en wat een mooie oudere vrouw is ze geworden. Gelukkig geen botox aan dat hoofd. En Arnie vanzelf.

Dat is dan wel het positieve nieuws. In het neutrale deel, nouja, Davis en Reyes zijn niet slecht of zo, maar de vraag overheerst toch ook wel een beetje wat ze nou precies komen doen in dit deel, en of ze niet net zo makkelijk door een van de al bestaande karakters gespeeld hadden kunnen worden. Op zich ben ik het er dan wel weer helemaal mee eens dat de redder van de toekomstige wereld bij gebrek aan John dan een latina is, daar niet van, maar de hybride-Terminator van Davis komt toch wel een beetje over als de Prius van de toekomst, alsof Arnie zelf gewoon geen zin meer had in zoveel screentime als er nodig was om de wereld te redden. Maar nog wel even de laatste scene, vanzelf. Nouja, het is hem gegund, daar niet van, maar de film wordt er niet beslist beter van, ondanks de meest tragische oneliner ooit I won't be back. Nouja , met de hoeveelheid bochten en knopen waar het script zich ondertussen in gewrongen heeft is niets uit te sluiten.

En dan the ugly. Luna trekt het gewoon niet als de sinistere slechte Terminator. Vergelijk hem met de evilness van Robert Patrick, en de weegschaal slaat niet eens uit. Sowieso al een enorme miskleun om op dezelfde transformatiemagie door te blijven hannesen, dezelfde ledemaat-wordt-mes gevechten. Verzin dan iets nieuws, als je tenminste van plan bent om een film te maken.

Kortom, nee, niet echt een fraai deel van de serie. Nogal meh, en de punten zijn eigenlijk alleen voor Arnie en Hamilton.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Net zo slecht als zn twee voorgangers. Helaas maar van de Terminator reeks kunnen alleen de eerste 2 films mij bekoren. De rest is allemaal slap aftreksel van. Vond Terminator 3 destijds al een slap aftreksel.

avatar van woeler82

woeler82

Gisteren gezien op Veronica

Vond het best een leuke film , maar er moet langzaam een einde aan komen

Omdat arnold schwarzenegger nog meespeelt vond ik het best meevallen

Arnold wordt ook oud en dat is dan goed te zien

De actie is nog redelijk goed en voor de rest verstand op nul en kijken

avatar van des1

des1

Cameron zou dan bij Dark Fate zijn betrokken, eigenlijk wilde hij na T1 al niet doorgaan met het verhaal omdat alles wel verteld zou zijn. Op aandrang van Arnold is er een T2 gekomen. Wat mij betreft was alles echt verteld ermee. Maar nee hoor. Jammer. Ook dit derde deel is een hele flauwe schaduw van Deel 1 en 2. Veeeeelste veel CGI om het magere en onzinnige verhaal te ondervangen. Arnie was wel aardig met z'n melige grappen over dat ie efficiënt luiers verschoont en in gordijnen adviseert. Ach ja, waarom niet? Een met pensioen gegane terminator die zowaar humor heeft ontwikkeld.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op een Blu-ray schijf!

al met al 3.5 sterren en dus (bijna) even goed als Terminator: Genisys vind ik

avatar van Shadowed

Shadowed

Bij herziening valt het toch vooral op dat Dark Fate een minder deel is dan zowat elk deel die voorging in de reeks. In Tim Miller had ik vroeger veel vertrouwen, leek toen wel de juiste man voor wat vlotte en lompe actie, maar helaas was niets minder waar. Het probleem van Dark Fate ligt hem vooral in de cast. Davis is een erg saaie en ongeschikte protagonist, Schwarzenegger krijgt veel te weinig screentime en Hamilton loopt er verloren bij. Wat mij betreft heeft die haar beste tijd eerder in de reeks gehad, dit sloeg nergens op. Over Reyes en Luna kan ik wat positiever zijn, maar dit deel herhaalt eigenlijk een beetje de fouten van het derde deel en voorwaards. De potentieel interessante personages krijgen te weinig speelruimte om iets leuks te doen, waardoor ze toch ook niet optimaal uit de verf komen. De eerste helft van de film kent een geslaagde achtervolging over de snelweg, daarna komt er nooit meer een sequentie die er bovenuit steekt, met zelfs een uiterst sullige en duffe finale. Kreeg eerder het idee naar een soort van Powerpuff Girls te kijken. Moet eerlijk zeggen dat de herziening me erg tegenviel. Een zevende deel dat wellicht in de pijpleiding zit is hopelijk een stuk beter.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

De kracht van 'Terminator' is heeft zijn tijd gehad; enkele actiescènes tussen goed en kwaad kunnen door de beugel, maar daar blijft het bij... "Hasta la vista, baby"

avatar van Demeter

Demeter

Ik snap de negativiteit hier niet. Wat mij betreft een heel goede Terminatorfilm, waarin Sarah Connor en de T800 op een geloofwaardige manier terugkeren, aangevuld met een nieuwe beschermengel uit de toekomst en een sterke nieuwe dreiging in de vorm van de Rev-7, die zeer doeltreffend te werk gaat, wat een heleboel brute actiescénes oplevert. Alle actie is spannend, origineel genoeg en geloofwaardig in beeld gebracht. Voldoende rustmomenten tussen likable characters, met passende humor, maken de film af. Het enige wat hier op af te dingen valt, wat mij betreft, is dat het verhaal niet origineel meer is. In wezen is elke Terminatorfilm ongeveer gelijk, Salvation uitgezonderd, omdat daarin het strijdtoneel werkelijk in de toekomst plaatsvindt. Dat zou ik graag weer willen zien in een volgende. Vindt deze in ieder geval beter dan Genesis (dat is niet zo moeilijk), 3: Rise of the Machines en Salvation.

avatar van ILDIB

ILDIB

Het kind van Erik eleniak en brienne of tarth in de rol van arnie. Met momenten vermakelijk maar teveel van hetzelfde en ietwat onzinnig gedoe en beslissingen en logica. Sarah en Carl zorgen voor de komische noot.

avatar van panax

panax

zoveelste deel in de terminator filmreeks

prachtige stoere rol van linda hamilton met schitterende oneliners

ook leuk dat arnold weer even langskomt

best wel spannend genoeg !!

avatar van Brabants

Brabants

Terminator: Dark Fate is qua verhaal en actie in mijn ogen niet heel veel meer aan toegevoegde waarde aan dat wat we al eerder zagen. Heb ergens de neiging te denken dat het min of meer een kopie is van het tweede deel maar dan net in een andere setting. Het is allemaal niet slecht maar echt iets van waarde toevoegen deed het niet.

avatar van teigertje

teigertje

Deze weer opnieuw gezien.

De laatste film van The Terminator films tot nu toe.

Op Terminator Salvation na, die de minste is.

Zijn The Terminator films toch wel gigantisch goede films van sublieme kwaliteit.

Zo ook deze laatste, die zoveel meer credits verdient.

Ook deze film, is een film vol spectaculaire aktie.

En met uitstekende film muziek.

En natuurlijk te gek met de terugkeer van Linda Hamilton als Sarah Connor en ook Arnold Schwarzenegger als The Terminator en met een uitstekende cast.

Weer van genoten.

avatar van wezli

wezli

Ik had jaren lang het oordeel al klaar dat na de eerste twee Terminator films er niks goeds meer gemaakt is in deze franchise. Deze film begon weer met dezelfde grap van de naakte Terminator die kleren nodig heeft. Maar één Terminator heeft een vrouwelijke entiteit. Stoer, al is zij het meest menselijk van alle Terminators, ook een soort hybride, en daardoor nog steeds erg breekbaar. Na deze wat flauwe herhaling van zetten wordt het beter en maakt Sarah Connor haar herintrede. Ze is zeer stoer in deze film, dat is gaaf gedaan. Dan komt de oorspronkelijk lijkende Terminator in het verhaal naar voren. Het is een brave gezinsman en hij ziet er ouder uit. Maar dit is natuurlijk niet dezelfde Terminator als in de eerste delen, hij lijkt er alleen veel op en is ongeveer van hetzelfde type. Daarna gaat het helemaal mis met een digitale vliegtuigscene waardoor het een totale pulpfilm blijkt te zijn. En natuurlijk landt die Hummer niet in een weiland met koeflatsen maar op een grote dam. Realisme en Terminator films zijn natuurlijk altijd een discussie waard, maar hier is de geloofwaardigheid echt ver te zoeken. Jammer, de aanloop van deze film was namelijk alleraardigst.

avatar van mikey

mikey

Geen beste film met een typische Hong Kong feel plus een Roel Renee oostblok look. Natuurlijk is de actie nog uitbundiger dan de vorige delen; heli's, vliegtuigen. De makers beschikten over een imposante checklist (verlanglijstje eerder). Alles om het kijkvee te pleasen. De lengte? 40 minuten te lang! Het plot?Ronduit belachelijk: een andere AI heeft precies hetzelfde plan opgevat als SkyNet. Dezelfde robots ontwikkelt. Wederom in oorlog met een rebel. En tijdreizen uitgevonden(?)
Flauw doen over tijdreizen wordt niet meer gedaan toch? Arnold die anekdotes vertelt over zijn strijd met een vader die effen gordijnen in zijn dochters slaapkamertje wilde ophangen, ipv van gordijnen met troetelbeertjes, was dan wel weer grappig.

Na het matige deel 4&5 nooit interesse gehad om deze te kijken. Op aandringen van vrienden toch maar een kans gegeven nadat ik hem op Netflix zag staan.

Zeker geen slechte film, en een pak beter dan de twee voorgangers. Wel jammer van de overvloed aan CGI en dat de film soms net iets te druk is. Ook voelt het script met de tijdlijn een beetje rommelig aan waardoor het wat lastig te volgen is allemaal. Aantal scenes leken ook zo gekopieerd uit eerdere delen. Tuurlijk wel gaaf om Linda en Arnold weer te zien samenwerken, al speelde de makers wel veel op “fan pleasing”. Qua actie zit je in ieder gevoel goed met deze film die veel vaart heeft. Hoogtepunten voor mij waren de opening en de finale als ze allemaal hun krachten bundelen tegen de Rev-9.

avatar van belita

belita

Gelukkig dat wij hier thuis niet al teveel waarde meer hechten aan vele van de zogenaamde 'deskundige' meningen / recensies hier.

Dit was weer een ouderwets topfilmpje uit de Terminator reeks.

Tip : geloof hier niemand (meer) ! Kijk en oordeel helemaal zelf.

avatar van does your dog bite?

does your dog bite?

Wat een aanfluiting. Zowel de "heldin" als de terminator komen totaal niet geloofwaardig over en hebben de uitstraling van een waxinelichtje.

De effecten zijn subliem maar dat kan deze vrouwelijke versie van een eens geweldige reeks niet redden.

avatar van Sabri88

Sabri88

Terminator: Dark Fate heeft veel kritiek gekregen, en eerlijk gezegd snap ik dat wel. Het begint al met een flinke middelvinger naar de eerste twee films, door John Connor meteen uit het verhaal te knallen. Toch heb ik geprobeerd de film op zichzelf te waarderen.

De actie zit goed in elkaar, de special effects zijn strak en het Mexicaanse tintje geeft het iets unieks. Dit alleen al maakt het waard om de film een keer gezien te hebben. De Rev-9 Terminator (gespeeld door Gabriel Luna) vond ik sterk neergezet, hij brengt een soort charismatische dreiging die goed werkt. Ook Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton blijven indrukwekkend als de oude rotten in het vak.

Maar dan komen de minpunten. De personages Dani en Grace hebben me eigenlijk alleen maar geïrriteerd. Dani vind ik gewoon totaal niet passen in die leider-rol, Grace die iedere keer schijt op de ideeën van anderen maar nooit met een beter alternatief komt, altijd chagrijnig lijkt en zonder een goede reden zich enorm lijkt te ergeren aan Sarah Connor en geen klein beetje respect kan hebben voor een bejaarde die hun leven heeft gered. Hun acteerwerk voelt vlak, vooral in de emotionele scènes, en ze kunnen gewoon niet tippen aan de rest van de cast. En ja, de film drukt er nogal opzichtig een "woke" boodschap doorheen, wat afleidt van het verhaal.

Kort gezegd: Dark Fate is een vermakelijke actiefilm met goede momenten, maar opnieuw een verspilde kans voor de franchise.