- Home
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Bekijk via CANAL+
Plot The Terminator
"Your future is in its hands."
In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?
- Trailer (YouTube)
- The Terminator (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Terminator (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Dr. Peter Silberman
Pawnshop Clerk
Nancy
Captain Pervert
James Cameron creëerde met het eerste deel uit de Terminator reeks een goede, spannende maar vooral duistere en belkemmende film. Dat laatste is wat de film zo goed maakt.
Het is niet Kyle Reese de goedzak, het is niet Linda Hamilton (met een geweldig 80's kapsel) die opgejaagd wordt, maar ook niet de gemeen kijkende Arnold Schwarzenegger. Nee, het is de donkere beklemmende sfeer in de film die je als kijker van begin tot eind zal boeien.
Echt een must-see, net als Terminator 2. Deel 3 is optioneel.
Tegenvallend.
Uiteraard niet de eerste keer dat ik de film zag, maar in tegenstelling tot heel wat ander 80s gedoe (Hellraiser, Alien, Tremors, Predator) heeft het de tijd erg slecht overleefd.
Vooral erg knullig allemaal. Van de special effects is nagenoeg niks overgebleven. Enkel de scene met de arm en de vingers is nog om aan te zien, maar de rest doet enkel af aan de beleving. Verder ook weinig goeds te melden. Soundtrack is echt zwaar kut, veel geschiet maar weinig spannende actie. Barslecht acteerwerk en erg weinig humor.
Wat mij betreft toch een onterechte actieklassieker. Paar aardige scenes, leuke herinneringen, maar meer dan 2* kan ik er niet aan kwijt.
thunderball
Ijzersterke film, met het beste verhaal van alle drie!
Schwarzennegger is perfect gecast als cyborg uit de toekomst, en zijn houterige robotachtig acteren, wat hij feitelijk altijd verder zo zou doen zo bleek later, is bij deze film wel erg toepasselijk!
Daar hij op dat moment nog niet de wereldster was van latere jaren kon hij ook nog makkelijk de slechterik spelen, wat helaas bij de volgende delen niet meer zo was!
Ik vind trouwens de stopmotion techniek op het eind juist er perfect bij passen!
Ik kan me echt voorstellen dat een gehavende robot zo op je af komt, dat is veel dreigender dan wanneer het allemaal heel soepel er uit zou zien. Nee, echt goed gedaan. Super spannend!
3,5 ster!
Deze film heb ik destijds als 13 jarig jochie in de bioscoop gezien en vond het een geweldige film. Het verhaal is zeer goed en ook nog eens zeer spannend (schitterende rol van Schwarzenegger). De film is ook nog eens zeer goed verfilmd en het einde was subliem.
kArIzMa_Movie
'The Terminator' is een film welke de moeite waard blijft. Een zeer geslaagde film. De actiescènes worden goed in beeld gebracht, ondanks dat de special effects wat gedateerd overkomen. De karakters komen zeer sympathiek over, nice acteerwerk dus. En de film heeft een lekker moordend tempo. Top!
Een 'must see' voor de liefhebber.
wwelover
Wel een vermakelijke film om te zien. Maar om het een topper te noemen nou nee. Het verhaal is al opzich meer een verhaal voor een B-film en te belachelijk voor woorden. Maar wel vermakelijk.
Actie vond ik wel leuk. Al ben ik meer van de actie met wat minder wapens en meer handen en voeten.
Ik heb in principe ook niks met Arnie. Leuke acteur, dat wel, maar verder vind ik hem niet zo speciaal. Geef mij dan maar een 'hedendaagse' actie figuur.
Ik ga ervan uit dat deel 2 beter is. Maar we shall see.
Dutchero
Tja voor de tijd waarin deze film gemaakt is is het ongetwijfeld een topfilm. We leven echter in 2008, waarin er niet meer dan een B-film is overgebleven.
Bij films als deze draait alles om actie, spanning en humor. Het verhaal slaat eigenlijk nergens op, en is slechts de reden voor de actie. De film is wel spannend, en daar scoort het dan ook al zijn punten mee.
Dat zijn er niet veel van mijn kant. Zoals ik al zei, films als deze draaien om de actie, spanning en humor. De actiescenes in deze film zijn wel heel erg gedateerd. De beelden uit de toekomst zijn, vergeleken met de huidige films, om te huilen. Daarbij komt dat de humor bijna in zijn geheel faalt. De enige scene waarom ik heb kunnen lachen is de beroemde "I'll be back" scene. Gortdroog, heel grappig. Helaas zijn er niet meer van dit soort scenes.
Als dit 1984 was, had ik waarschijnlijk 2* gegeven voor de spanning, en 1.5-2* voor de actie. Ik zou dan dus op 3,5-4* komen. We leven echter in 2008 en de film krijgt nu geen punten meer voor de actie, die heden ten dage uit een B-film lijkt te komen. Daarom kan ik nu helaas niet meer dan 2* toekennen.
Niveath
Wel vermakelijk, maar ik vond de effecten er te gedateerd uit zien om het echt spectaculair of spannend te maken. Iets wat ik bij bijvoorbeeld Alien niet had, terwijl die toch nog wat ouder is.
B_B
- 1969 berichten
Vermakelijk, maar voor mij het minste deel uit de reeks.
Vind het toekomstverhaal van de Terminator-reeks nog steeds erg cool en boeiend. Ook wordt er een lekkere sfeer neergezet, jammer alleen dat de soundtrack hier wel wat aan afdoet. Verder zit er wel veel actie in, maar is het nergens echt spannend of over the top.
Arnold is toch wel een van de stoerste actiehelden, maar hij moet toch echt de good guy spelen ipv de slechterik. Aan Michael Biehn heb ik me vooral zitten ergeren, vreselijk acteur.
Al met al best vermakelijk, maar het tweede deel is in elk opzicht beter, 3*.
Prudh
Toch wel de beste uit de reeks, vooral door de onvermurwbare Arnold als gespierde slechtkont. Lekker veel actie, explosies en onschuldige slachtoffers. Hilarisch als de naakte Terminator een groepje punkers aanpakt om een outfit te stelen (die dan ook nog eens als gegoten zit, terwijl die punkmennekes half zo groot als Arnie zijn
). In deel twee en drie zijn de kledingsteelscènes wat logischer, maar net zo grappig.
De jaren 80 blijven het beste decennium voor actiefilms. Door de bocht genomen altijd simpel, foute oneliners en compromisloos geweld. Gewoon heel hard knal.
zeffie
Alles klopt in deze film, the cast, de muziek, de special effects(voor weinig),die samengegoten voor een unieke sfeer zorgen, alles past als een huis!!!
Arnie&Linda in de beste sf-film uit begin jaren 80(5 sterren).
Bedankt James Cameron!!!
Ik ga hem weer kijken, vanavond.
s0062423
leuk filmpje met een begrijpelijk statuut als klassieker.
Ik ben er niet zeker van, maar ik dacht hier en daar een paar computereffectjes te zien. Iets wat eigenlijk ontzettend onlogisch is, want ik gok dat deze rond 1984 nog niet in een standaard bouwdoos voor een scifi zaten. Hoe dan ook, de effectjes zien er ondertussen gedateerd uit, maar het oogde toch best indrukwekkend allemaal.
Het verhaaltje is bovendien zeer slim opgebouwd, vooral doordat je als kijker in het begin helemaal in het ongewisse wordt gelaten over wie? wat? en waarom? Maar naarmate het plot zich verder ontwikkeld worden er (te) weinig nieuwe elementen aangehaald, waardoor alles best voorspelbaar wordt. Zeker doordat de uitkomst van het verhaal al vanaf het begin vaststaat.
Schwarzenegger ziet er tot slot redelijk cool uit als bad guy, vooral de pang pang scène in het politiekantoor dient hier vermeld te worden. Z'n domme kop ontleende zich eigenlijk perfect voor een hersenloze voorgeprogrammeerde robot, vooral die dode blik in z'n ogen overtuigde mij.
Don MN
Terminator, The
Opnieuw een sterke sf-actiethriller van James Cameron. Acteertalent Arnold Schwarzenegger laat na grote voorbeelden als Brando en De Niro zien wat method acting is. Hij ís de emotieloze en kwaadaardige robot. Hamilton en Biehn spelen ook overtuigend en lieten de onontkoombare romance toch enigzins natuurlijk overkomen.
Cameron blijkt een zwak te hebben voor sterke vrouwen die in levensgevaarlijke situaties het hoofd koel houden en doen wat gedaan moet worden. Ik had tegen het einde het idee dat ik soms met de zus van Ripley te maken had, niet verkeerd natuurlijk, zo iemand heb je nodig in dit soort situaties anders loopt het minder goed af. De Terminator vond ik de hele film door geweldig, vooral aan het begin maakte hij een ijzersterke indruk op zoek naar de 'echte' Sarah Connor.
De geweldige sfeer blijft je na afloop toch het meeste bij, gecombineerd met uitstekende actie! Vooral de shoot-outs tijdens achtervolgingen op voertuigen waren prachtig gefilmd. Er is een constante dreiging vanaf het moment dat Terminator arriveert totdat Reese hem opblaast. En ja hoor, ik trapte er weer keihard in, net als bij Aliens. Verslagen? Nee! De robot had nog een slotoffensief in petto. Alleen al hiervoor verdient Cameron een pluim hij is een van de weinige regisseurs die me wel eens laat schrikken.
Al met al heeft deze actieklassieker met steenoude effecten en een wrede superieure robot me enorm goed weten te amuseren. Op naar Judgment Day!
Montorsi
Blijft toch nog steeds een uiterst vermakelijke film. Elke keer weer lachen als Arnie in beeld komt met die geweldig foute (klassieke) quotes. Hilarische details ook als hij zichzelf aan het opknappen is, zonnebril op zet, en nog even zijn haar goed doet ..
Hij is sowieso perfect gecast voor zoiets als dit natuurlijk, op het lijf geschreven. Verder een dosis lekkere rauwe actie, en zelfs de stop-motion op het einde zag er nog steeds best oké uit.
Verder klopt er natuurlijk ook in de context niet zoveel van het verhaal, maar dat haalt de film verder nauwelijks onderuit.
3.5*, binnenkort 2 maar weer eens kijken, in mijn herinnering was die nog ietsje leuker.
maxcomthrilla
Eindelijk dan ook eens The Terminator gezien.....
Ik was bang voor een melig eighties product die alleen nog snel rondcirculeerde in de bloedstroom van wat jaren `80 liefhebbers.
Arnie heb ik nooit een volwaardig acteur gevonden, maar hier is hij goed op zijn plaats als nors kijkende, gevoelloze, meedogenloze vernietiger. Het ziet er allemaal nog best cool uit. Vooral het strijdveld in de toekomst en de manier waarop Arnie, door zijn infrarode gezichtsveld, de wereld bekijkt. Goed genoten van de actie, de oneliners en de designs, prachtig als Arnie steeds meer het uiterlijk van een robot i.p.v. een mens aanneemt of als hij zijn I'll be back oneliner eer aandoet.
Soms wel wat foute humor. Vooral frappant als die professor voor het eerst met Sarah Connor in aanraking komt op het politiebureau en zijn woordenschat doet denken, alsof hij met een kleuter te maken heeft. Verder ook wat cliche en onwaarschijnlijk soms, tot op het plothole - achtige af. Denk aan het belletje dat Sarah geeft aan haar moeder als ze in een hotel overnacht en haar wil laten weten waar ze is. Cliche, maar ook wat onwaarschijnlijk dus, al besef ik ook wel dat Arnie alle mogelijke middelen gebruikt om Sarah Connor te traceren. Maar om dan ik weet niet hoe lang te wachten op een belletje, dat misschien niet eens komt.....
Een film die de stormen van de afgelopen jaren heeft doorstaan. 3,5*
The One Ring
Na jaren eindelijk eens herzien. Mijn waardering blijft echter hetzelfde. The Terminator is een uitstekend gemaakt sci-fi-thiller uit de b-hoek, maar ik zie er niet echt een film in die echt overal bovenuit springt. Ook niet boven andere monsterfilms.
Natuurlijk is het allemaal zeer vermakelijk. De actie is best leuk, de thrillermomenten zijn puur vakwerk, er hangt een lekker grimmig sfeertje en het spel met tijreizen is alleraardigst uitgewerkt in een sowieso goed scenario. Maar nergens kan ik briljant, geweldig of een dergelijk superlatief plaatsen. Het woord 'vakwerk' past sowieso heel goed bij de prestatie overall bij The Terminator en misschien ook wel bij de hele carriere van James Cameron. Het beste dat ik kan zeggen is dat Schwarzenegger nooit meer beter gecast is. Tja.
Gelukkig is er eigenlijk ook weer weinig op aan te merken. Alleen die typische jaren '80 score stond me wat tegen. Terminator 2: Judgment Day heeft wat meer zwaktes (de sentimentaliteit vooral), maar vind ik over de gehele lijn toch wat vermakelijker en spannender. Deetje 1 is gewoon een lekkere wegkijker.
otherfool
De übercoole Schwarzenegger maakt nog wat van deze film. Het verhaal is iets minder dom dan een gemiddelde jaren '80 actiefilm, en da's al heel wat. Het vervolg was overigens beter...
3*.
huVILEub
Zeer goede actiefilm. Mooi camerawerk, goede acteurs. De special effects zijn natuurlijk niet erg goed voor tegenwoordig, maar dat zou in die tijd wel anders zijn geweest. Mooi hoe de terminator bij elke beschadiging steeds een beetje meer robot is.. Ook Sarah zag je mooi groeien in de film, al ging dat af en toe wel erg snel. Maar een prachtige actiefilm die, tegen mijn verwachting in, meer dan een beetje geschiet is.
Vinokourov
Toffe klassieker met goed gebruik van de ingrediënten actie en SF. Het verhaal is ook goed en zeker origineel voor zijn tijd. Wel jammer dat de SFX tegen het eind van de film erg tegen gaan vallen, maar daarvoor is het genoeg genieten geblazen.
Jawaddedadde
Herbeken en met een halfje verhoogd.
Blijft toch wel de beste van de hele reeks. De Terminator is compromislozer en meedogenlozer dan ooit (Arnie heeft echt de perfecte kop voor deze rol), de sfeer is rauw en grimmig, geweldig visuals (oa de beelden uit de toekomst), het verhaal is top. Kortom, een klassieker (in wording). O...en die muziek
Gebeten.
Door de tand des tijds welteverstaan.
Maar bij zo een typisch jaren '80 vehikel geeft dat lang niet altijd. Zo ook niet hier. Want buiten de gedateerde SFX kan dit ietwat overschatte klassiekertje nog best mee.
Niet dat de film op welk gebied dan ook sterk is, echter de leuke synth-riedeltjes en bijrolletjes mogen best even ondergedompeld in jeugdsentiment. Opdat alles beter was. Of leek.
Goed.
Metalfist
Your future is in his hands
Afgelopen zondag vertrok ik nogal vroeg op schoolreis naar London dus had ik zaterdag niet veel te doen. Uitgaan zat er niet in, ik wou wel op tijd mijn bed in en wat een deftige nachtrust hebben dus werd het maar een film. The Terminator hadden ze een tijd geleden op televisie gegeven en omdat ik die nog nooit had gezien, ik weet dat het een gat in mijn cultuur was, had ik hem opgenomen waardoor ik hem eindelijk toch heb gezien.
Waarom het zo lang heeft geduurd weet ik niet goed. Ik had ooit wel eens deel 3 gezien maar daar snapte ik bitter weinig van waardoor ik al snel een hekel kreeg aan heel de franchise. Onterecht want ik stapte dan ook pas bij deel 3 in. Ik had me dan ook voorgenomen om eens aan de reeks te beginnen en als het wat deftig was, ging ik ook wel deel 3 een nieuwe kans geven. Wees er maar zeker van dat je in de toekomst nog ergens berichten van mij bij The Terminator franchise gaat tegen komen want dit eerste deel is me zeer goed meegevallen. Het hele toekomst verhaaltje is bij vlagen wat vergezocht, niet echt een punt van kritiek want dat heb ik bijna bij elke toekomst film, maar daarom niet minder vermakelijk. Het blijft allemaal boeien en Cameron zorgt ervoor dat de film zelf bij vlagen ontzettend spannend is. De scène in de club waar Reese voor het eerst Sarah red en het daarna tegen de Terminator opneemt is gewoonweg heerlijk. Qua effecten heeft de film iets minder de tand des tijds doorstaan want soms voelt het allemaal wat gedateerd aan. Het wisselt dan ook nogal vaak van kwaliteit want de de scènes met het oog en waar de Terminator zijn eigen arm open snijdt en je de draden ziet zijn fantastisch maar het eindstuk waar het ijzeren skelet van de Terminator rondloopt is te slecht waardoor het meer lachwekkend wordt. Ach, voor een film van meer als 25 jaar oud blijft het nog allemaal wel uitstekend gedaan.
Ik heb dit jaar voor Engels een presentatie moeten geven over Schwarzenegger. Toen redelijk veel opzoekwerk gedaan over zijn carrière als zowel bodybuilder, acteur en politicus waardoor ik automatisch serieus wat respect voor de man in kwestie had gekregen. Respect dat dankzij deze film nog meer is gegroeid want Schwarzenegger is dan ook effectief legendarisch als de Terminator. Het is gewoon geweldig hoe hij zijn rol met zo weinig kan invullen, de bekende one-liner geeft natuurlijk nog een extraatje aan zijn rol. Ik ben blij dat ze uiteindelijk toch bij hem zijn uitgekomen en niet bij types zoals Mel Gibson of Tom Selleck. Neen, dat in Schwarzie de perfecte keuze. Iemand die voor mijn part even veel krediet als Schwarzenegger had mogen krijgen was Michael Biehn. The Terminator staat vooral bekend voor Arnie maar Biehn heeft toch een even sterke rol. Hetzelfde geldt voor Linda Hamilton die de rol van Sarah Connor op zich neemt. Eigenlijk zit echt heel de cast perfect in hun rol.
Blij dat ik de film uiteindelijk toch heb gezien want het was een goede ervaring. Schwarzenegger is perfect en de rest van de cast sluit daar perfect op aan. Het verhaal verloopt vlot en de actie is lekker gedoseerd. Binnenkort maar eens achter de 3 vervolgen gaan en misschien The Sarah Chronicles, al ga ik daar sowieso al anders naar kijken door The Big Bang Theory.
Thorongil
Films met Arnold Schwarzenegger zijn altijd de moeite waard. De Terminator-films zouden zonder zijn koelbloedige blik, legendarische quotes en Oostenrijks accent nog niet half zo leuk zijn. Deze film is samen met de sequel zonder meer het beste dat de sympathieke spierbundel ons te bieden heeft. Tijdreizen, het is een idee dat me niet al te zeer bevalt. Al te vaak komen er inconsistenties voor, wordt het aangewend als een makkelijke deus-ex-machina (Snel even in de tijd terug om alles dat fout liep ongedaan te maken) of het wordt gebruikt als een manier om een serie te rebooten (Star Trek). Hier stoort het me echter niet, maar het begint wel parten te spelen in deel 3 en 4.
De film bevat ook een goede dosis humor en vaak moest ik lachen met bepaalde scènes. Zoals wanneer de T-800 de vriendin van Connor doodt, terwijl ze rustig naar muziek aan het luisteren was. Of wanneer hij "I'll Be Back" zegt en het politiecommissariaat komt binnengereden.
Kortom een SF-film die alle ingrediënten heeft om je een avond goed mee te vermaken.
RSmovie91
Toch niet helemaal de geniale film die ik hoopte te zien.
De grootste reden was dat het verhaal niet zoveel gevoel opwekte bij mij. Het verhaal op zich is erg mooi bedacht en tevens uitgewerkt, maar dat is alleen op papier erg goed. Het gevoel was er gewoon niet.
Tevens vond ik die Hamilton op meerdere momenten een beetje overdreven acteren. Dat geschreeuw (wat natuurlijk logisch is als een robot uit de toekomst je wil vermoorden) was eerder irritant dan dat het erbij hoorde.
Genoeg gezeur.
De actie was erg lekker. Wat dat betreft leefde ik wel mee met de personages.
Buiten Hamilton was de cast wel goed. Vooral Schwarzenegger speelde zijn rol goed. Enige minpuntje hieraan was dat hij soms iets te menselijk deed voor een robot (ja ik weet, hij moest menselijk lijken, maar dit leek me niet de bedoeling).
De special effects zijn voor een film van 26 jaar oud erg goed. Enige wat duidelijk nep is zijn de excoskeletons en de lasers. Maar het is uiteraard niet te vergelijken met de technieken die nu toe te passen zijn.
Samen genomen gewoon een erg vermakelijke film.
Filmkriebel
Cyborg killer uit de toekomst
Nu is de film wat verouderd door de modernere special effects die gebruikt worden , maar in 1984 oogde The Terminator indrukwekkend. Vooral als je weet dat dit een B-film was die met een piepklein budget ineen werd gestoken door een regisseur die niemand kende.
Schwarzenegger is zoals we hem het best kennen, expressieloos en keihard. Het blijft een zeer gewelddadige actiefilm, maar met een ijzersterk verhaal, futuristische sounds en een leuke chemie tussen Reese en Connor. Door het gebrek aan humor en het gebruik van een nachtelijke setting is de sfeer grauw en minder blockbuster-achtig dan de sequel. Het einde is super-spannend. Dit blijft een mijlpaal voor de carrières van zowel Cameron als Schwarzie. Ik vind deze dan ook even goed als Terminator 2. Ook een 4* dus
chevy93
Een aardige film, maar ik had hier stiekem meer van verwacht. Het actiegehalte valt best mee en er is iets te veel drama rondom. Ik had het liever wat killer gehad en wat meer focus op Arnie. Hij steelt de show en daar wordt te weinig gebruik van gemaakt. Opzich ook wel een leuk verhaal. Geen verhaal waar ik echt een
voor kan geven, maar genoeg om boeiend te zijn. De stop-motion op het einde was overigens lachwekkend. Een potentieel retespannende scène wordt vakkundig om zeep geholpen. Vandaar geen 4,0*.
Insignificance
Blijft toch een knots van een film. Buitengewoon strak in elkaar gezet. Geen getreuzel om een plot op gang te trekken, nauwelijks vet om de rest van het lijf en de keren dat het even op de rem trapt, word je ondergedompeld in een gitzwarte toekomst. Als je de eighties niet herkent aan de synthsound, dan wel aan de afgrijselijke Nikes die Kyle oppikt. De lompheid waarmee T tekeer gaat, is nog altijd opmerkelijk. Imponerend en creepy, die grote.
Helemaal wanneer Cameron uitpakt met macabere muziek en slo-mo's. Ooit loeispannend, die scène in de club, maar ook nu nog fier overeind staand. Wat effecten laten het anno nu afweten en zo zullen er nog wel wat zaken zijn die niet helemaal gladgetrokken zijn, maar binnen de overdonderende schwung van de film valt het zo goed als te verwaarlozen. Het is uithijgen als het rode lichtje eindelijk gedoofd is. Van begin tot eind een memorabele knaller.
Karl van H.
Een leuk verhaaltje verzinnen kan Cameron zeker, maar het allemaal even interessant in beeld brengen wilt niet echt lukken: The Terminator ziet er erg klassiek en saai uit, en vooral ook erg eighties. Gezien het budget is dat geen doodzonde, maar iets meer creativiteit in de cameravoering of montage was welkom geweest. De actiescènes daarentegen zien er prima uit en zijn nog altijd behoorlijk spannend (Tech Noir! politiebureau!), complimenten daarvoor. De meeste punten sleept The Terminator echter binnen vanwege het enorme sentiment dat ik bij deze film heb; toen ik een jaar of elf, twaalf was, bestond er maar weinig cooler dan een moordende robot voor mij (op dinosaurussen na, natuurlijk). Of de film vandaag de dag ook nog zo'n indruk zou maken, tja, daar heb ik zo mijn twijfels bij.
tommykonijn
Weer een erg mooi werkje van James Cameron. Elke film die ik tot nu toe van hem heb gezien bevalt me goed. Ook dit was weer een erg spannende actiefilm met mooie effecten. Arnold Schwarzenegger zette een erg stoere badass neer
Mooie rol van hem. Ook Linda Hamilton en Michael Biehn waren goed op dreef. De effecten in deze film vond ik, nogmaals, erg sterk. Zeker omdat de film uit '84 stamt. De film had me meteen in mijn greep en dat bleef zo het hele speelduur door gaan. En dan vooral de eindscenes natuurlijk. Erg geslaagde actiefilm dus. Op naar deel 2, die volgens velen nog beter is.
martijn011
- 2034 berichten
Wat deze film nou zo goed maakt is me een raadsel. Dat Schwarzenegger als Terminator overtuigt is voor honderd procent waar. Maar om nou te zeggen dat dit een bijzondere film is, nee.
De film is enorm gedateerd. De special effects lijken nu echt nergens meer op en stoorden me behoorlijk. Kom op zeg, dat masker wat op het gezicht van Schwarzenegger moet lijken wanneer het oog verdwijnt is echt heel slecht. Ongelooflijk dat dat zichtbaar is. Je kunt me niet vertellen dat Cameron daar tevreden over was.
Ook het acteerwerk laat wel te wensen over. Gelukkig heeft Schwarzenegger niet teveel tekst zodat het niet opvalt dat dat matig verzorgd is bij hem. Maar vooral Michael Biehn was een storende factor met z'n geschreeuw. Hamilton was oké, kan ik geen kritiek op uiten.
De oneliners waren soms helemaal hilarisch slecht. Dat gedichtje dat Kyle uit z'n hoofd moest leren voor Sarah, verschrikkelijk.. De enige oneliner die me niet stoorde was 'I'll be back', maar goed, die is ook enorm bekend geworden. Terecht overigens.
Deze film staat terecht niet in de top 250. Daarvoor zijn de special effects te zwak, het acteerwerk te matig en stoorde ik me meer dan dat ik genoot. Ga zeker het volgende deel bekijken, want daarom ben ik begonnen met de Terminator-serie. Hopen dat dat geen teleurstelling word..
Voor de zeer goede rol die Schwarzenegger neerzet nog nipt een voldoende..

Terminator: Dark Fate

Terminator 3: Rise of the Machines
2003

Terminator 2: Judgment Day
1991

Schrijver 'Terminator Zero' over obstakels rond nieuwe animatieserie: 'Zo Amerikaans ben ik dus!'

'The Terminator'-ster Linda Hamilton voegt zich bij de cast voor vijfde en laatste seizoen 'Stranger Things'

Arnold Schwarzenegger is geen fan van de laatste drie 'Terminator'-films: "Zijn gewoon niet goed geschreven"

Netflix deelt trailer van actieserie 'FUBAR' met Arnold Schwarzenegger

The Shawshank Redemption