• 9.201.226 stemmen

Alien: Romulus (2024)

Sciencefiction / Horror | 119 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Hongarije / Australië / Nieuw-Zeeland / Canada

Geregisseerd door: Fede Alvarez

Met onder meer: Cailee Spaeny, David Jonsson en Archie Renaux

Releasedatum: 15 augustus 2024

Plot Alien: Romulus

Op een kolonie ver van de bewoonde wereld leeft een groep jonge personen. Ze worden echter uitgebuit door het bedrijf waar ze voor werken en om hieraan te ontsnappen, breken ze in op een nabijgelegen verlaten ruimtestation. Ze komen er in contact met de meest gruwelijke levensvorm uit het universum. Er volgt een gevecht dat ze zonder enige hulp van buitenaf moeten zien te overleven.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Teleurstellende film. En hoewel het er allemaal prachtig en gelikt uitzag kon de film me nergens bekoren. En dat is vooral toch door de inspiratieloze cast. Wat een irritant spul was dat. Behalve android Andy.
Spannend....nee nergens. Alles zie je aankomen en gaat volgens formule tot diegene overblijven waarvan je al wist vanaf het begin dat zij het zouden redden. Een beetje een slasher in space deze met echt een ronduit belachelijk einde.
Toch nog twee en een half ster ondanks dat ik deze film in zijn totaliteit slecht vond. De film ziet er goed uit. En de vondst van zwaartekracht als wapen en vijand vond ik dan wel leuk uitgewerkt.

avatar van stem100

stem100

Totaal overbodige film. Met Prometheus en Covenant nam de reeks een geweldige wending en werd er een mythologisch verhaal geschreven.

En dan ineens deze film... waarom???

Tering Jantje wat is dit slecht. Ik heb die eerste film ooit gezien met Sigourney Weaver. Die was wel cool. Maar deze wanstaltige meuk lijkt nergens op. Qua dialogen heeft het veel weg van Bassie & Adriaan. En dat was veel leuker om naar te kijken. Dit is goedkoop prutswerk.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Technisch is de film in mijn ogen dik in orde: het set-design is prachtig, het camerawerk en de belichting zijn fraai, de montage is goed agressief maar niet hectisch, en het extra monster (met zijn echo van de Engineers) en de confrontatie daarmee zijn de moeite van het wachten waard. Daarnaast zijn de knipogen naar eerdere afleveringen uit de franchise (de muziek, de vogel in het bekertje, de Ian Holm-lookalike, het bitch-citaat, de slotmonoloog) vermakelijk en levert David Jonsson een uitstekende vertolking af, maar afgezien daarvan... wat is deze film anders dan Alien 1 met een YA-cast? Ik heb alle Alien-films inclusief de twee AvP's trouw bekeken en meerdere malen herzien, maar wat mij betreft is het onderhand wel mooi geweest -- ik haak af.
        Al dat tijdens de gewichtloosheid ronddwarrelende xenomorph-bloed-zuur – hoe groot is de kans wel niet dat op z'n minst een páár vlokken daarvan tegen de wand van het schip aanzweven en alsnog onderdruk en een vacuüm creëren? Nou ja, maar niet over nadenken.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Kijk, laten we eerlijk zijn......

Deze film is totaal niet vernieuwend.

Alles is al eerder voorbij gekomen. En dan 10 x sterker, enger, krachtiger, mooier en beter!

Maar ja, we leven nu eenmaal in een tijdperk waar eigenlijk alles al gemaakt is. Qua muziek bijvoorbeeld ook.

De mensheid is inspiratieloos aan het raken op heel veel vlakken.

Vooral sneu voor de jeugd, die nooit meer eens verrast wordt door een nieuw genre of nieuwe muziek.

Als je dit allemaal accepteert, dan krijg je best een leuke Alien film te zien.

Alles zit erin. Actie, spanning, gore, special effects. Alleen we hebben het allemaal al eens gezien.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Ondanks dat ik een enorm fan ben van Alien films had ik deze nog niet gezien.

In de chronologische tijdlijn van Alien lijkt Romulus het verhaal na het eerste deel te zijn.

Bij een traag begin van de film mondt het uiteindelijk uit in wat we gewend zijn van Alien, een hevig gevecht met de Xenomorphs.

Visueel is het een plaatje en de special effects zijn werkelijk indrukwekkend, verhaal technisch lijkt het veel op eerdere delen van deze filmreeks.

Alhoewel er op het einde nog wel een verassing inzit wat we niet eerder zagen in andere delen.

Al met al vermakelijk, mooi maar niks nieuws onder de zon

avatar van woeler82

woeler82

De zoveelste alien film , maar deze vond ik niet slecht.

Sommige scenes waren best vernieuwend zeker de scenes met de android Andy vond ik heel leuk

Voor de rest geen op of aanmerking