• 9.379.563 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van neo

neo

Barry is dus in de filmwereld sinds Enigma niet meer actief geweest. De kans lijkt mij nog klein dat ie terugkeert en al helemaal niet een Bond. Het overwegen geen eens waard omdat de Bond films van de laatste jaren niet meer stroken met de stijl van Barry.

thunderball

Het is al een tijdje bekent dat Q en Moneypenny er niet in zullen zitten.

Verder zou met Barry, voor een nieuw begin wat nu gemaakt wordt met deze film, er wel weer een hoop klasse en stijl terugkeren, wat de film(-s) zo wie zo veel goed zouden doen!

Stephan

Ik vind Craig wel cool eigenlijk... (op beeld dan hè)

thunderball

wie is je oogarts? Meteen ontslaan!!

thunderball schreef:

wie is je oogarts? Meteen ontslaan!!

Onzin, m'n poster ziet er ook echt enorm stoer uit... maar eens een foto maken als ik de energie heb.

avatar van neo

neo

Mojo Pin schreef:

Chris Cornell schijnt mee te werken aan de soundtrack

De titelsong dus naast de score van wederom David Arnold. Traditiegetrouw zal de melodie van de titelsong zijn terug te vinden in de score van de componist.

avatar van Film Pegasus

Ik ben wel blij met Cornell voor de titelsong. Ik verwacht iets in de stijl van de Bondsongs door Garbage en Sheryl Crow. Het is trouwens van A-Ha geleden (bijna 20 jaar terug) dat er nog eens een man de Bondsong gezongen heeft. En het zal ook passen bij de stijl die ze gebruiken (als ik de trailer mag vertrouwen) Laat maar komen die Bondfilm.

Stephan

Grote brand op de set van CR.

Q zei nog zo:"don't push that button"

davidov

Gelukkig waren ze al klaar met filmen en de set van de film al aan het afbreken.

davidov schreef:

Dat afbreken is wel op een rare manier gebeurd dan...

thunderball

Misschien heeft Blofeld het met een laserkanon gedaan!!

avatar van IcU

IcU

davidov schreef:

Ik las dat ze nog niet klaar waren met filmen...

thunderball

Nee ze moeten Craig nog laten vervangen door mij! Kost wat geld maar dan heb je ook wat!

avatar van BobdH

BobdH

IcU schreef:

Ik las dat ze nog niet klaar waren met filmen...

Over het algemeen zijn ze inderdaad nog niet klaar met filmen. Wel waren ze in die studio al klaar, zodat de productie verder geen grote vertragingen opliep.

Film Pegasus schreef:

Dat afbreken is wel op een rare manier gebeurd dan...

Humor

Of al het filmen idd klaar is weet ik niet 100% zeker, wel weet ik zeker dat ze in de 007 stage helemaal klaar waren.

avatar van as

as

avatar van Max99

Max99

Jammer ik had liever Brosnan nog gehad deze gozer vind ik niet het James Bond uitstraling hebben.

avatar van Max99

Max99

Daniel Craig zal Connery, Moore, Dalton, of Brosnan toch nooit overtreffen net zoals Lazenby ook niet zoon Bond man, en Craig hij heeft ook zo'n ouwe kop.

avatar van Film Pegasus

Ik heb alle vertrouwen in Craig. Zeker als ze (gelukkig) terug van Bond wat meer een actieheld willen maken zoals Connery en Dalton dat zagen. Je kan hem moeilijk beoordelen van andere filmrollen of even in een trailer te zien...

megaman

ook deze wil ik beslist niet missen. ik heb niet al te hoge verwachtingen van CR dus dat scheelt dan weer. de tijd dat Bond films episch waren met enorme sets een bijzondere sfeer en muziek is voorgoed voorbij. het wordt geen bijzondere ervaring meer maar een leuke film..meer niet. tenminste als ik af ga op de vorige films van Brosnan en Dalton.

ik mag inderdaad niet oordelen over een film die ik nog niet gezien heb natuurlijk. begrijp me niet verkeerd, ik ben een Bond fan en zal het ook wel blijven. ik heb alleen een gevoel dat ook CR weer gaat focussen op de aktie en rauwe sfeer ipv een mooie, gezellige en epische sfeer neer te zetten... met aktie natuurlijk.

ik hoop dat Casino hetzelfde DVD hoesje krijgt als de rest van de serie uit de nieuwe Ultimate Edition collectie. laten we het hopen...anders baal ik er weer van dat er verschil zit tussen de hoesjes. ik vind het persoonlijk namelijk mooi om het als één geheel te zien.

megaman

het moet tegenwoordig veel sneller en heftiger. ik heb het idee dat men zich niets aan trekt van wat Bond fans zouden willen zien in toekomstige films. DAD was een uitzondering en één en al verwijzing naar de oudjes. maar aangezien Casino Royale weer heel serieus wordt hebben we er nog niks aan. ligt het nou aan mij of zijn er inderdaad meer fans van de zogeheete killer-bonds (Dalton en Craig) ipv de gezellige, epische en romantische sfeer (met de nodige aktie natuurlijk) zoals we terug zien in o.a.": YOLT,TSWLM en Moonraker.

megaman schreef:

De boeken van Bond hadden vroeger hun fans, maar sinds de films is het aantal fans gestegen. Die willen uiteraard allemaal iets anders. Daarom dat ze af en toe van stijl veranderen. Connery was een hardere Bond met de nodige one-liners. Met de 'grappige' Moore trokken ze nieuwe fans aan. Maar om ook de killer-Bond fans te plezieren, en om commercieel opnieuw op te vallen, kwam Dalton als de harde Bond, zoals hij in de boeken staat. Met Brosnan heeft men Bond gemoderniseert om zo de overbrugging te overleven tussen Licence to kill en Goldeneye. Tijd weer voor iets anders nu met een andere Bond en het is (naar mijn smaak wel goeie keus) een hardere Bond geworden. Misschien dat men binnen 5/6 films met een nieuwe Bond komt die weer wat grappiger is.

De killer-Bond zoals Dalton en Craig (en eigenlijk ook Connery) dat deden is de Bond die ik verwacht. Maar ik ben dan ook zowel een liefhebber van de films als van de boeken van Ian Fleming.

thunderball

Wat Bondfans willen zien is natuurlijk zeer subjectief, want wie zijn dat en wat willen die precies?

Neem mezelf, ik ben zo'n grote fan dat alle films en Bondacteurs wel iets hebben wat ik erg goed vind.

Dalton is niet mijn favoriet (vond hem een watje), maar TLDL was toch wel een goede film, zeker het eerste uur.

Zelfs NSNA heeft zijn goede punten.

Moonraker vind ik erg leuk en veel spectakel, maar heeft dan weer dat stomme vriendinnetje van Jaws (ergenis!) en die belachelijke gondel-wordt-hoovercraft-scene.

Kijk ik vind Craig een compleet verkeerde keus als Bond, hij lijkt totaal niet op de Bond zoals ik die zie (Brosnan vond ik perfect), maar dat zegt niets over zijn kwaliteiten als acteur, misschien heeft hij zich wel zo in zijn rol ingeleefd dat ie mij verbaasd zal doen staan.

Maar ik heb liever een acteur met wie ik me kan vereenzelven, die dus mijn sympathie van af het begin heeft, zoals Connery, Moore, Brosnan, ja zelfs Lazenby vind ik er als Bond perfect uitzien en heel geloofwaardig overkomen (maar ik ben geloof ik een vd weinigen hier op Moviemeter). Dalton vond ik zo wie zo sympathiek, alleen LTK vond ik uitermate saai en meer een lange Miami Vice aflevering.

Casino Royale is, wat ik uit de trailer opmaak, vooral weer veel geren en explosies, ik heb nog niet iets heel bijzonders gezien, of er over gehoord, wat die film zich onderscheidt tov de rest vd serie.

Misschien worden we wel allemaal blij verast?

megaman

je bent niet de enige die Lazenby goed vind hoor Thunderball. ik vond hem ergens zelfs beter dan Dalton. wat betreft Craig, we zullen zien wat het word met hem als Bond vertolker en zijn films. ergens is het wel weer spannend vind ik. nieuwe Bond, nieuwe kansen, nieuwe stijl wellicht?

ik hoorde zoiets dat Q dus niet meer mee speelt in Casino Royale? ik snap wel dat Bond nog Bond moet worden in deze film maar ergens moet hij zijn allereerste gadgets toch vandaan halen lijkt me. Q hoort gewoon bij de Bond films net als de rest van de familie (M, Moneypenny enzo). een Bond film zonder Q is als een fiets zonder zadel vind ik.

maarja, als Q niet in Casino mee speelt dan vast wel in de volgende Bond film met Craig. hoe zou die gaan worden. maar om nog even terug te komen op de Bond fans. het is inderdaad zo dat elk type Bond z'n eigen fans kreeg. persoonlijk ben ik dan een fan van de luchtige Bonds. voor mij hoeft het niet zo overdreven heftig te zijn. als ik heftige films wil zien pak ik Die Hard, Terminator of Rambo wel uit kast.

PS: maar blijf een Bond fan en zal alle toekomstige films zeker blijven volgen!

thunderball schreef:

Misschien heeft Blofeld het met een laserkanon gedaan!!

of Drax vanuit de ruimte met zijn moonraker laser kanon. hij had zoiets van "wat!!! geen super villains meer meer gigantische basissen, enorme hoeveelheden soldaten...grrrr...hier pak aan!".

haha..

megaman schreef:

een Bond film zonder Q is als een fiets zonder zadel vind ik.

Niks mis mee

Q zit er niet in omdat het gewoon niet zou passen bij het verhaal en daar kan ik wel een beetje bij inkomen. Ik hoop alleen wel idd dat ze niet te lang in het "back to year zero" wereldje blijven hangen en we dus snel weer bekende gezichten krijgen te zien. Naast Moneypenny en Q zou ik het ook geweldig vinden om Charles en vooral Tanner eventjes in beeld te krijgen.

Maarja bij EON waren ze niet altijd even goed met acteurs terug vragen voor dezelfde rollen. Jammer.

avatar van Film Pegasus

Dat zou inderdaad wel leuk zijn, om stilaan ook de andere personages terug te krijgen. Ik ben al blij dat Leiter terug is. Die hebben ze jammer genoeg slechts als aanhangels beschouwd in de voorbije films en bijna voor elke verschijning een andere acteur gebruikt. Terwijl het origineel toch zowat de beste vriend van Bond is. In de volgende films zouden dan Monneypenny, Q, Tanner en andere figuren kunnen voorgesteld worden. Misschien zelfs de woning van Bond met z'n huishoudster May Maxwell, Loelia Ponsonby (de secretaresse van Bond, Monneypenny is die van M), Robinson, Valentin Dmitrovich Zukovsky en andere personages die al een keer geweest zijn. Bij de volgende batman-films komt toch ook The Joker terug. Dus Blofeld kan ook nog terugkomen? (als dat lukt met de rechten)

Website

Gewèèldige website overigens...

Stephan schreef:

Website

Gewèèldige website overigens...

Joh ...

Maar idd...zeer stijlvol...alleen net iets...te onhandig om eventjes snel een blik op te werpen.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond