• 9.379.535 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

thunderball

Oud nieuws: stond gisteren al in de Metro, maar eh is dat dan geweldig dat ie er in zit...?

davidov

Ewan Mc Gregor als 007? Whaha, nee...dat zal nooit gebeuren. Denk dat Arnold of Stallone daar evenveel kans op maken.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nee, Ewan vind ik er niets voor. Dan is Craig niet eens zo heel verschillend.

thunderball

behalve dan dat Ewan sympathiek, cool en ok gevonden wordt door veel mensen, zich al lang bewezen heeft, een film kan dragen en er ook beter uit ziet.

thunderball schreef:

Idd, en behalve dat hij 10x zoveel kost als iedere andere nieuwe 007 acteur, al een bekend figuur is, en eerder een aanwinst is voor andere projecten dan voor de 007 reeks...is hij perfect voor de producers

misschien oud nieuws:

maar las daarnet op een site dat men de film zal beginnen:

in zwartwit, je krijg dan Bonds eerste missie te zien, waarbij hij twee mensen uit de weg moet ruimen, DAARNA krijg je pas de gunbarrel en meteen er aan vast de begintitels (!!??) waar bij je te zien krijgt dat hij z'n 007 identicatie krijgt.

Ewan Mc Moore:

Ewan Mc Gregor als Bond lijk me zo slecht nog niet eigenlijk. Beetje een 2e Roger Moore met dat typische britse accent. Maar ook omdat Mc Gregor sympatiek over komt net als Moore indertijd. Meer een komische Bond i.p.v. de killer Bond zoals Craig nu en Dalton in 87 en 89.

Baretta voor Craig:

Aangezien Casino voor Dr.No afspeelt mag Bond dus ook geen Walter PPK dragen. Want in DR.NO kreeg hij de Walter voor het eerst en zei ook dat hij voorheen altijd met Baretta schoot. Dus de Baretta voor Craig!

Bond San:

Ben erg benieuwd wat voor toeristische trekpleisters we te zien krijgen in Casino Royale naast het casino zelf dan. Ik hoop persoonlijk op een locatie in Azië...lijkt me gewoon erg mooi (zie de oudere Bond films).

davidov

James Bond films zijn verre van chronologisch verantwoord.

James Bond zal dus gewoon een Walther p99 krijgen, M is gewoon dezelfde als die uit de Brosnan era etc etc.

"maar dat kan toch niet? chronologisch gezien?"

nope dat kan niet, maar er zijn wel meer dingen bij de 007 films die niet kloppen.

James Bond is tijdloos.

Hij kan 120 jaar oud zijn en toch er nog uitzien als 35.

Tijd speelt geen rol, noch zn omgeving.

Ewan humor?

Noem eens een voorbeeld dan?

En eh dat typisch Engelse accent had hij zich speciaal voor Star Wars aagemeten om toch maar zo dicht mogenlijk bij Alec Guinness in de buurt te komen.

Vond het soms iets wat gemaakt overkomen. Zo praat ie in ieder geval in het echt niet, hij heeft een behoorlijk zwaar accent (Iers? Schots? Whales? Geen idee!).

Maar ik mag hem wel heel erg graag, op Bond vind ik hem dan minder lijken. Bale lijkt me ook wel wat, maar die is nu al Batman en heeft het druk genoeg om types als de Joker en de Pinguin van hem af te houden, OOK nog Blofeld is iets te veel van het goede!

avatar van Film Pegasus

Er waren evenveel fans van Moore als mensen die opgelucht waren dat het komische Bond tijdperk gedaan was. Eindelijk terug naar de hardere actiefilms zoals die met Connery. Dalton kreeg te weinig kans, maar hij was een pak beter dan Moore. Dalton kon trouwens ook beter acteren, wat soms vreemd is in Bondfilms. Brosnan moest de mengeling zijn van Connery, Moore en Dalton om alle fans content te stellen. Maar die werd dan weer slachtoffer van een overdosis special effects. Back to basic dus met hardere Bond. Daarmee is Craig zeker de moeite en ik verwacht ook wel wat van Casino Royale. De foute 80's zijn voorbij en de spitsvondige special effects waarmee men sinds de 90's probeert te scoren werken ook niet meer. Het moet opnieuw donker zijn en meer actie hebben. Kijk maar naar de wending bij Batman Returns. De trailer van Casino Royale belooft al veel, dus ik ga zeker kijken als de film uitkomt.

avatar van catweasel

catweasel

davidov schreef:

M is gewoon dezelfde als die uit de Brosnan era etc etc.

Gelukkig wel zeg. Judi Dench haalt het niveau van de laatste Bond films aardig omhoog. John Cleese deed het in dat opzicht ook aardig, maar Desmond Llewelyn was toch echt beter!

Mee eens

Ok ben het met je eens davidov, James Bond films zijn inderdaad verre van chronologisch verantwoord. Er zit geen vaste volgorde in. Moonraker kan bij wijze van ook na Die Another Day afspelen en Casino Royale voor Goldfinger. Het is altijd dezelfde James Bond, net als Batman hetzelfde figuur blijft. Of dat nou hele oude films zijn of compleet andere akteurs.

The Return of Jaws?

Jaws moet terug komen in James Bond. En dan niet gespeeld door Richard Kiel (loopt met een stok) maar door de nederlandse akteur: Carel Struycken. hij speelde Lurch in Adams Family...over een reus gesproken!

Zie je het voor je: Daniel Craig als Bond V.S. Jaws in een spectaculaire scene met speciale effecten.

thunderball

Nee, lijkt me helemaal niks! Kiel is gewoon Jaws en als ze een poging doen om weer wat realisme in de serie terug te brengen, net als bv in het begin met From Russia with love, past Jaws er echt niet bij.

Trouwens, Craig lijkt al zo'n mietje, moet ik dan gaan geloven dat ie een reus van 2.20m de baas is!? No way!

davidov

Hoe off topic kan iemand gaan (en toch doe ik een poging ) : Vandaag m'n pakketje van Sony met hopelijk een poster gemist boehoe...morgen meer geluk hoop ik

avatar van neo

neo

megaman schreef:

Een puur mano a mano gevecht zonder duizelingwekkende effecten zie je niet zitten?

megaman

ja eigenlijk ook wel natuurlijk. maar ik bedoelde eigenlijk ook ivm Richard Kiel die dus slecht ter been is. en dat ze waarschijnlijk de digitale Jaws er in moeten zetten met de vecht scenes. het hoeft geen Matrix vecht scene te zijn..nee alsjeblieft niet. dan krijg je een Cyber Bond...

ik denk ook niet dat een personage als Jaws echt serieus genomen word in deze tijd. toch heeft het iets vind ik. vroeger had je wel meer van dat soort typische henchmen's als Teehee, Odjobb, Nick Nack...allemaal aparte eigenschappen en/of lichamelijke afwijkingen. nou is Zao uit DAD ook wel zoiets natuurlijk.

avatar van Japio007

Japio007

thunderball schreef:

Dus dan ben jij het ermee eens dat Roger Moore geen mietje is/was? (Ik ben trouwens best wel fan van Moore-bondfilms, op Moonraker en TMWTGG na).

thunderball

Roger Moore was en is cool, mijn filmheld! Vind Moonraker trouwens ook goed, hoor!

Japio007 schreef:

Roger Moore was een enorm mietje

Hij kon absoluut niet tegen knallen en het schieten van machine geweren.

Kijk maar eens deze scene uit octopussy:

1 seconde later gaat hij enorm met zn ogen knijpen.

Erg grappig, het komt omdat toen hij ooit in het leger zat een geweer in zn handen explodeerde toen hij de trekker over haalde.

Tevens had hij een hekel aan het geweld in de James Bond films.

megaman

Roger Moore blijft mijn favorite Bond. ik vind persoonlijk dat bond films niet alleen om de keiharde aktie moet draaien zoals bij zoveel andere Hollywood aktiefilms. Juist de humor, romantiek en avontuurlijke sfeer vond ik zo speciaal. Moore maakte er meer van..daarom vind ik hem zo goed.

thunderball

Roger Moore was helemaal geen mietje, maar in de jaren '70/begin jaren '80 een vd grootste supersterren ter wereld. Trouwens hij is 3 keer getrouwd, om over vriendinnen nog maar te zwijgen.

Bovendien is hij nu pas een echte held daar hij zijn acteercariere op een laag pitje heeft gezet en de wereld overreist voor Unicef.

We Want Moore!

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Chris Cornell schijnt mee te werken aan de soundtrack

WIE??????????

avatar van AHWA

AHWA

Zanger van Soundgarden en Audioslave.

avatar van Art

Art

En als je nog steeds afvraagt wie, dan kan je hier even kijken

thunderball

Ken alleen Mick Jagger en K3!

megaman

schrijft John Barry trouwens nog muziek voor films? in de oude Bond films vond ik zijn muziek erg mooi. met name ON HET MAJESTY'S SECRET SERVICE, YOU ONLY LIVE TWICE, MOONRAKER en A VIEW TO A KILL.

vooral het stuk in Moonraker waar Bond aankomt bij die Inca tempels. die muziek is erg sfeervol en fantasy achtig. als je de soundtrack van Dances With Wolves hoort merk je dat er overeenkomsten zijn tussen deze en het opgenoemde gedeelte bij Moonraker.

tegenwoordig heb je David Arnolds (of Arnold Davids..eh...) geloof ik. toch vind ik zijn muziek echt niet verkeerd. toch gewoon de Bond sfeer natuurlijk. Alleen Barry wist er dat fantasy tintje aan te geven.

wanneer Casino in de bios komt (23 nov), zal de DVD toch een half jaar later pas komen denk ik. zal wel wéér een ander hoesje zijn waarschijnlijk.

avatar van neo

neo

John Barry laatste filmscore project tot op heden; link

Het is David Arnold trouwens.

megaman

ok bedankt neo, zat er niet zo ver naast. althans de eerst opgenoemde dan..zonder die S aan het einde.

wist ik helemaal niet dat John Barry nog muziek maakte voor films. laten ze hem maar muziek maken voor de toekomstige Bond films.

ik vraag me af of John Cleese als Q er uberhaubt nog in mee speelt. van Judi Dench als M weet ik het zeker (zie trailer). aangezien Casino chronologisch het eerste deel is vraag ik me dus welke personages er in worden gezet.

ik denk dat niemand dat nog weet, behalve de mensen die aan de film werken natuurlijk.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond