• 9.379.134 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

davidov

Ach tegenwoordig willen acteurs niet graag 6 a 7 keer dezelfde rol spelen... bovendien kan ik me voorstellen dat hij geen zin heeft om zich meteen vast te leggen voor 5 films... let wel dat dat betekend dat je dan over 10 jaar nogsteeds vast zit aan de rol...

davidov schreef:

Moore leek er trouwens nooit genoeg van te krijgen, maarja als hij na AVTAK nog door ging was hij 60 geweest bij de premiere van TLD!

Zouden ze na Craig weer een nieuwe Bond uitzoeken?

davidov

Moore had misschien niet echt veel interesse in acteren naast Bond. De man was al zo oud en zat al zolang in het vak dat hij misschien alles wel een beetje gezien had. Connery, Lazenby, Dalton en Brosnan hadden blijkbaar allemaal op een punt er wel een beetje genoeg van en wilden ook nog andere dingen doen. Craig zal daar geen uitzondering op zijn denk ik.

En vast wel dat ze na Craig een nieuwe acteur zullen zoeken. Waarom zouden ze straks na bijna 50 jaar, ongeveer 23 films en 6 acteurs stoppen?

Zolang de reeks nog meer geld weet op te brengen dan dat het kost zullen ze vast door blijven gaan met nieuwe wegen te vinden om Bond interessant te houden.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Vind die veranderingen storend maar inderdaad, als het maar geld op brengt tegenwoordig... ondanks dat ben ik geen Craig-fan maar James Bond moet niet steeds veranderen per 3 films...

JohnWilliams schreef:

Altijd al gedaan en zullen ze ook blijven doen. Bij Connery zie je ook dat films spontaan steeds vreemder werden. Bij Moore ook, maar na MR zwakte het weer af. Bij Dalton probeerde men een serieuze stijl. Bij Brosnan een spectaculaire stijl die wederom verder en verder uit de hand liep. En nu weer eens een serieuze stijl die vast en zeker ook steeds losser zal worden.

Niks nieuws onder de zon, men pas al ruim 40 jaar de serie aan om mee met de tijd te kunnen gaan. Ik zelf zie geen verschil tussen de keuzes van nu en al die andere aanpassingen in de afgelopen jaren. Tuurlijk, iedere aanpassing had een andere uitkomst, maar het idee was altijd hetzelfde "keep it fresh".

avatar van Gerritj

Gerritj

Ik heb de film nog maar eens bekeken aangezien er zoveel positief over geschreven is.

En ik vind het nog steeds niks.

Daniel is voor mij een anti Bond figuur.

En de ladies die blijven staan om naar hem te kijken.?

Belachelijk.

Barcel

Wanneer komt de nieuwste Bondfilm?

eind november.

avatar van GlenX

GlenX

Dit is de eerste Bondfilm die ik werkelijk graag zie!

Een realistischere sfeer,En een Bond die niet emotieloos rondloopt...

Craig vind ik fantastisch als Bond spelen,Ok jullie kunnen gelijk hebben dat ik bijna niets van de Bondsserie's ken...

Tevens vind ik de kleuren in deze film werkelijk prachtig,En kwa beeld is ook 1 van de betere Blu-ray movie's.

4.0 sterren

avatar van dionj

dionj

sakiefg7 schreef:

James Bond will return in Quantum of Solace

Geweldig goede titel, gelukkig weer een Fleming-titel!

avatar van thunderball

thunderball

dionj schreef:

Geweldig goede titel, gelukkig weer een Fleming-titel!

Maar wat betekent het eigenlijk? Heb ik nooit goed begrepen, ook niet toen ik het boek las.

avatar van joostie

joostie

'Quantum of Solace' ('Een Hoeveelheid Troost')

avatar van Wouter

thunderball schreef:

Dat bedoel ik.

avatar van thunderball

thunderball

Maar wat wordt er mee bedoeld? Letterlijk vertalen kan ik ook.

Is dat een Engelse uitdrukking? Net als The Living Daylights een Engelse uitdrukking/gezegde is en dus niet letterlijk vertaald en uitgelegd moet worden.

Wanneer je het gewoon letterlijk neemt, dan heeft Wouter wel gelijk eigenlijk.

Maaar...eh.... wordt het niet tijd dat we een QoS toppic gaan starten?

avatar van Film Pegasus

Quantum of Solace is een logische titel volgens mij als opvolger voor Casino Royale. De titel verwijst naar de troost van Bond vanwege de dood van Vesper. Het verhaal zelf heeft zelfs amper met Bond te maken. In dat kortverhaal speelt hij op de achtergrond en toont Fleming het verschil aan tussen het spionnenleven van Bond en het in verhouding saaiere leven van de 'normale' mensen. De titel is net gekozen als bij andere titels zoals Licence to kill (z'n vergunning om te doden), Goldeneye (het huis waar Ian Fleming de verhalen schreef) en The world is not enough (het familie moto van James Bond volgens Ian Fleming). Fleming heeft nooit een vervolg geschreven op Casino Royale. In z'n boekenreeks was dat het eerste verhaal en was het volgende boek (Live and let die) gewoon een volgende opdracht. Benieuwd wat de scriptschrijvers er van maken en of ze het niveau van deze Bondfilm kunnen behouden.

avatar van darkjaap

darkjaap

goed deel van de james bond reeks veel aktie mooie vrouwen alles wat een james bond film moet hebben daniel graic is een goede bond die ik zeker vaker in een bond film wil zien

sakiefg7

Haha, ik zat daarnet te kijken naar de eerste berichten op deze topic, die komen nog uit 2005, toen dacht iedereen heel anders over Craig en nu wordt al weer het vervolg van CR gefilmd.

Gaat ook snel zeg

avatar van timburton

timburton

davidov schreef:

Inderdaad, Brosnan was zo'n verschrikkelijke Bond. En trouwens onzin dat het irritant is dat Bond om de drie films verandert van uiterlijk.

Dan heb je niet veel films gezien van JB, JohnWilliams.

Want dit hoort gewoon bij de Bond-cultuur.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Waar slaat dat nou weer op, ik vond Brosnan gewoon een goeie Bond net zoals Connery. Aanpassingen horen inderdaad gewoon bij de Bond-cultuur (als dat een woord is). Overigens vind ik het wel raar om zó te reageren.

avatar van Wezze

Wezze

Wat een hoog gemiddelde voor deze rukfilm..

Wezze schreef:

Wat een hoog gemiddelde voor deze rukfilm..

En waarom?

avatar van Wezze

Wezze

Verhaal is flinterdun, als je het al een verhaal kan noemen dan.. (Laten we even een terroristisch netwerk oprollen dmv een potje poker.. kom op zeg.. lachwekkend gewoon)

De film was nergens spannend, vrij voorspelbaar en de humor was ook ver te zoeken..

Bond blijkt dan ook wel heel makkelijk de vrouwtjes in bed te praten, zonder dat ie ook maar een goed praatje klaar heeft liggen..

en dan heb ik het nog niet gehad over de voorspelbare en vrijwel onmogelijke handen die op tafel komen met poker, met uiteraard Bond elke keer weer bij belangrijke potjes als winnaar..
(Waarom ik dat als spoiler neerzet weet ik ook niet, want iedereen ziet dat toch wel van verre aankomen)

Enige pluspunt: de actie aan het begin van de film, maar uiteindelijk bleek die achtervolging ook vrijwel nergens over te gaan..

avatar van Martijnnn

Martijnnn

That's our Bond.

Wezze schreef:

allemaal onzin wat je uitkraamt.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Wezze schreef:

Helemaal mee eens, allemaal juiste feiten die je uitkraamt

• 20609 berichten

ik zou zeggen, lees de voorgaande pagina's en alle argumenten worden de grond ingeboord!!

avatar van Martinator

Martinator

jullie moeten hoger stemmen NU!

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond