menu

Hier kun je zien welke berichten gotti als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

AmnesiA (2001)

4,5
Net weer gezien en net als met elke andere Koolhoven, wordt ie met de kijkbeurt beter. Mysterieus, bizar en absurdistisch, van Huet en van Houten zijn in topvorm en ook het script (wat me aan Duister Licht deed denken) is geweldig. Vliegensvlug, geweldige dialogen en bizarre scènes.
Samen met Alex van Warmerdam één van de beste filmmakers van dit moment...
4* voor AmnesiA met groeimogelijkheden...

Amour Impossible, Un (2018)

Alternatieve titel: An Impossible Love

3,0
Efira schittert gedurende de hele film, maar ondanks het onderwerp doet de film uiteindelijk toch wat gezapig aan. Kakt in het midden net wat te veel in en als je eenmaal achter de incest komt, is het lastig om nog mee te gaan. Gek genoeg raakt de film hierdoor toch niet de juiste snaar, ondanks het onderwerp waar vakkundig omheen gefilmd wordt. Maar dat de film echt beklijft, blijft hierdoor uit.

Amsterdam Tale, An (1999)

0,5
Onboeiend, inhoudsloos en ontzettend slap. Laat Van Damme eens in een fatsoenlijke film spelen. Die kan het wel volgens mij. En stuur die Rouveroy met een potje naar Timboektoe; kan ze daar mensen gaan lastig vallen met rotzooi...

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Alternatieve titel: Anchorman

1,0
Een ongrappige komedie, altijd pijnlijk. Flauwe pies en poep humor, slechte Carrey-achtige gekkenbekkentrekkerij en maar enkele half leuke grappen (de enige keer dat ik echt moest lachen was bij "The Warriors" scene).
1*

Ander Zijn Geluk, Een (2005)

1,5
Vermoeiend. Magnolia achtige pretenties in een Guernsey-achtige setting. Beiden komen totaal niet uit de verf helaas. Het verhaal kabbelt maar wat voort, zonder dat er echt wat gebeurd, waardoor er maar tig subplotjes worden bijgehaald die het écht verhaal (welke dat ook maar wezen mag) nog meer vertraagd.

1,5*

Andrey Rublyov (1966)

Alternatieve titel: Andrei Rublev

3,5
Van alle films van Tarkovsky die ik gezien heb, was dit de toegankelijkste.
Visueel gezien vond ik deze film prachtig, net als de meeste andere films van Tarkovsky overigens. Prachtig in beeld gebrachte landschappen en verder gewoon erg mooie scènes; het spattende water als er paarden doorheen lopen, de prachtige scènes in de regen en zoals Ramon al zei het omrollende paard aan het begin. (zo zijn er nog veel meer mooie scènes, maar te veel om op te noemen)
Een minpuntje vond ik het verhaal. Ik had moeite om in het verhaal te komen. Het sprong steeds een beetje van de hak op de tak. Als ik dan al een beetje in het verhaal kwam, begon het weer meet een volgend gedeelte.
Maar dit vond ik verreweg de interessantste Tarkovsky die zeker om reviewing vraagt. Voorlopig dan maar 3,5*, maar hij heeft zeker groeimogelijkheden.

Ange, L' (1982)

2,0
Maar enkele scènes die er echt uitsprongen (Het beste vond ik de scène van de man in het bad en de scène in de bibliotheek). Het meerendeel kon mij niet boeien. Langdradig, en vervelend; niet helemaal mijn kopje thee...

Angel Eyes (2001)

3,5
Lopez laat zien dat ze het wel kan & Caviezel laat zien dat ie een meester is in dromerig voor zich uit kijken. Jammer dat het verhaaltje nogal voorgekauwt moet worden. Die flashback's van dat autoongeluk hadden wel achterwege mogen blijven. Was zo ook wel duidelijk. Zeker niet onaardig, maar iets te vaak voor de gemakkelijke weg gekozen.

Angela's Ashes (1999)

2,5
Ben niet zo positief. Inderdaad een goed geschetst beeld van de honger en ellende in Ierland, maar dit had ook in de helft van de tijd verteld kunnen worden. Na ongeveer de helft van de speelduur kreeg ik het "nou-heb-ik-het-wel-gezien-gevoel". Op zich niet slecht gedaan van Parker; kon gewoon sneller verteld worden. 2,5*

Angels & Demons (2009)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

2,5
Minder slecht dan The Da Vinci Code, maar ook Angels and Demons weet niet te overtuigen. A&D gelukkig wat meer vaart dan bovengenoemde film, maar het verhaal kon me werkelijk worst wezen, waar het bij TDC nog enige mystiek in zich had. Daarbij weet Hanks opnieuw niet te overtuigen, alhoewel mijn frustratiegrens dit keer na een langere tijd pas werd overschreven.

Jammer ook dat duidelijk te zien is dat bijna nergens echt gedraaid mocht worden. Wat een green screen festijn...

2,5*

Angry Hills, The (1959)

3,0
Alhoewel de film hier en daar wat tempo mist, weet Aldrich de spanning er wel in te houden. En dat het plot hier en daar wat mager is doet er dan ook niet zo toe. Want ook al weet Mitchum niet altijd even goed te overtuigen; het blijft een fantastisch acteur.


3*

Angst (2009)

3,0
Wat een ellendigheid allemaal. Neigt af en toe een beetje naar exploitatie. Had het idee dat ik naar veel te intieme dingen aan het kijken was...

3*

Angst Essen Seele Auf (1973)

Alternatieve titel: Ali: Fear Eats the Soul

4,0
De beste Fassbinder tot nu toe, al staat m'n teller pas op drie. Een interessant en pakkend beeld van de gastarbeider in Duitsland en hoe hierop gereageerd wordt door de maatschappij. Helaas slaat de film het laatste half uur net wat stappen over, waardoor dit geheel qua geloofwaardigheid niet strookt met de rest. Maar vooral het eerste uur is erg mooi, pijnlijk en vooral erg echt.

4*

Animal Factory (2000)

3,0
Had meer verwacht van deze film. Over de topcast heb ik niets op aan te merken (Dafoe & Furlong), maar het verhaaltje is niet anders als de vele andere gevangenis films. (Iemand komt in de gevangenis en wil ontsnappen) Zo'n verhaal is al mooier en beter in een film gedaan (The Shawshank Redemption). De ontsnapping vond ik ook wel erg vlug gaan. Daar had van mij wel iets meer voorbereiding in mogen zitten. Vond het nou net lijken alsof ze geen tijd meer hadden en dachten: "O ja, hij moet ook nog ontsnappen." Dat vond ik een beetje simpel dus. 3*

Anne Frank: The Whole Story (2001)

3,0
Erg boeiende en interessante film over het leven van Anne Frank. Dit keer eens niet gebaseerd op haar dagboek, maar op de biografie van Melissa Muller.
Het dagboek of deze biografie zelf heb ik nooit gelezen, dus het leek me wel eens boeiend om hier meer over te weten te komen. Grootschalig wist ik hier natuurlijk al het nodige van af, maar toch is het altijd 'leuk' (hier misschien niet helemaal de juiste woordkeuze) om de nodige feiten en weetjes te zien.
Ik kreeg nu dus een erg lange, maar toch wel boeiende film voorgeschoteld. Hier en daar had de film van mij best wel in mogen korten (het stuk voordat de famillie Frank in het achterhuis gaat wonen) en ik had ook het gevoel bij stukken in de film dat hier best wel meer over te vertellen viel (ik had best wel meer over het wel en wee van Anne Frank in de kampen willen weten).
Het acteerwerk vond ik erg sterk. Natuurlijk was Kinglsey erg goed als Otto Frank (waarom werd hij door Anne eingelijk Pim genoemd) maar ik verbaasde me over het formidabele acteerwerk van Taylor-Gordon als Anne Frank.
Dus al met al een hele aardige film. 3,5*

Annie (1982)

1,0
Toen ik 'm voor het eerst zag (10 jaar of zo) vond ik 'm wel leuk, maar nou vind ik er geen zak meer aan. 1*

Annie Hall (1977)

5,0
Een erg verrassende goeie film, met een goeie rol van Allen. Erg leuk verteld verhaaltje, dat ook eens een keer anders afloopt dan ze leefde nog lang en gelukkig. Ga morgen Manhatten zien. Ben erg benieuwd. O ja, laat ik deze film ook eens een paar sterretjes geven. Hij krijgt er van mij 4.

Ano Natsu, Ichiban Shizukana Umi (1991)

Alternatieve titel: A Scene at the Sea

2,5
Wellicht waren het de hoge verwachtingen, de toen nog onervarenheid (op filmgebied) van Kitano, de storende montage of het totale ontbreken van een contact tussen de hoofdrolspelers en ik als kijken. Wellicht was hiet een beetje van allemaal, maar ik ben bang dat ik mijn eerste 'mindere' Kitano heb gezien.

Begrijp me niet verkeerd; de film kent zo z'n leuke momenten. Hier en daar zie je al enkele 'slapstick' momenten die je ook in z'n latere films zal terugvinden (o.a. Kikujiro). Wat ook een erg grappig effect gaf was dat je tig keer in de film het stelletje voetballers op de voorgrond zag en dan daar achter twee surfers zag lopen.

Helaas dus niete helemaal het pareltje waarop ik gehoopt had, maar misschien als ik heb over een paar weken nog een keer kijk, dat ik er wel positiever tegenover sta. Voor nu een magere voldoende; 2,5*

Another Woman (1988)

2,5
Hmja. Eigenlijk één van de eerste Allen's die een beetje tegenvalt. Niksige en nukkige personages, die wat peper in hun reet missen. Bovenal mis je in deze film vooral Allen zelf, die het hele depressieve geneuzel een stuk meer kijkbaarder gemaakt had.

2,5*

Ant-Man (2015)

3,5
Verrassend leuke film, waar vermoedelijk nog de nodige ideeën van Edgar Wright in verscholen zitten. Ant-Man is zeker een verademing na het tegenvallende Avengers 2, die zwalkte tussen een zichzelf veel te serieus nemende actiefilm en een tegelijkertijd een parodie van zichzelf. Ant-Man is, ondanks zijn voorspelbaarheid, een verademing wat dat betreft. En Rudd houdt zich wonderlijk genoeg goed staande als leading man.

Antichrist (2009)

3,5
Vreemd, raar, maar voor het eerst sinds tijden weer een bevredigende Von Trier film. Ben hem nog aan het verwerken. Later misschien meer...

Anton Corbijn Inside Out (2012)

3,0
Redelijke docu, waarin Corbijn zichzelf net genoeg blootgeeft om het interessant te houden. Maar bij de echte vragen houdt Corbijn wijselijk zijn mond. De man laat zijn beelden liever spreken. Maar dit maakt de documentaire tegelijkertijd net wat te oppervlakkig om echt tot Corbijn door te dringen.

3*

Any Way the Wind Blows (2003)

4,0
Moest hem nog even zien, voor Zomergasten vanavond. Gelukkig kwam ie gister binnen...

Enkele geweldige scènes (de windman scène in het begin en de prachtige scène (die veel te kort duurt),waar hij over het water staart; de scène waar de ene jongen posters plakt en daarna door de politie achterna gezeten wordt, terwijl z'n vriend een mooi meisje aan het versieren is en ook de dansscène op het feest was geweldig, wederom door de goeie muziek...), heb de film niet op slechte muziek kunnen betrappen (bij zo'n regisseur mag dat ook niet...), maar helaas is niet elk verhaal even boeiend.

Ardilla Roja, La (1993)

Alternatieve titel: The Red Squirrel

3,5
Niet Medem's beste, maar wederom een erg mooie film. De film begint dan ook erg sterk, maar helaas zakt ie met name naar het einde toe ietwat in. Desalniettemin bewijst Julio Medem hiermee nogmaals dat hij op dit moment één van de beste Europese cineasten is. 3,5*

Arizona Bushwhackers (1968)

2,0
Erg matige western. Het verhaal zit vol gaten, de cast is zeer matig en de 'actie' scènes zien er erg matig uit. 2*

Arizona Dream (1992)

3,0
Blijf nog steeds bij Black Cat, White Cat, als mijn favoriete film van Kusturica. Alhoewel ik nog lang niet alles van 'm heb gezien overigens. Heb Underground, tot grote schaamte, al enkele jaren gesealed thuis liggen...

Arm van Jezus, De (2003)

Alternatieve titel: De Nieuwe Lola's: De Arm van Jezus

2,0
Aparte film, maar niet helemaal naar mijn smaak. De combinatie, van het gewone verhaal gecombineerd met hier en daar een liedje, werkte bij mij niet zo. Ook wil de film veel diepgang creëren, maar dat lukt eingelijk nergens echt goed.
Een leuk expirimentje dit, maar alleen jammer dat het mislukt is. 2*

Armageddon (1998)

4,5
Wasn iet eens zo heel slecht. Wel een beetje een amerikaans einde maar soms is dat gewoon wel eens leuk. 2,5*

Around the World in 80 Days (1989)

3,5
Stukken leuker, grappiger en vermakelijker dan de versie uit 1956. 3,5*

Around the World in 80 Days (2004)

1,5
Niet veel soeps dit. Met Jackie Chan in je film kan je uiteraard tig gevechten verwachten en die waren hier het meerendeel nogal knullig (en ook om redenen die werkelijk te flauw voor woorden waren; een bitchy 'warlordess' Fang die samen met een Engelse lord een dorp wil overnemen voor een bhoedda en later voor goudmijnen *Gaap* Lijkt me niet dat de heer Verne zijn verhaal op deze manier geinterperteerd heeft. Ook nogal belabberde computer-animaties, die voor echte (en dan wil Coraci nog wel een film maken die "de tand des tijds" moet doorstaan).
Nee, geef mij maar de versie met Pierce Brosnan. Fogg, zoals Fogg hoort te zijn. Een britse gentleman, met een vleugje onbedoelde humor.