• 9.370.308 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Lesley Selander

Met onder meer: Howard Keel, Yvonne De Carlo en John Ireland

Plot Arizona Bushwhackers

"A Johnny Reb dons a damn yankee uniform to pull the most daring plot of the war in The West"

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog neemt een spion van de Confederatie een baan als marshall in een klein dorp als dekmantel voor zijn spioneringsactiviteiten. Wanneer hij een tijdje is aangesteld komt hij erachter dat een plaatselijke zakenman wapens verkoopt aan een stel dolle indianen.

avatar van gotti

Erg matige western. Het verhaal zit vol gaten, de cast is zeer matig en de 'actie' scènes zien er erg matig uit. 2*

avatar van neo

neo

Ondanks een nogal matige film een goede voice over van niemand minder als James Cagney. Ook de zoon van western aceur Roy Rogers speelt hier in mee.

avatar van mr rumson

mr rumson

Matige low budget western met een stel uitgerangeerde acteurs.

Het verhaaltje is leuk bedacht maar de acteurs weten mij niet te over tuigen.

Howard Keel vind ik zo wie zo al geen uitstraling hebben voor een western acteur .

En al zeker niet voor 1968 toen de Spaghetti western in was waardoor de westerns ruwer werden dit zag je ook terug bij de acteurs die er vaak ongeschoren bij liepen. Ook in veel Amerikaanse westerns zag je dit terug. Maar jammer genoeg ziet deze western er dan ook ouder uit dan hij is.

Met John Ireland word dat beeld nog eens verscherpt dat deze film ouder aandoet dan hij is.

Deze Ireland speelt een Sheriff met een arm maar de andere arm is nog zo duidelijk zichtbaar dat het er lachwekkend uitziet.

Het stadje ziet er dan nog wel sfeervol uit en het is leuk om Yvonne De Carlo in haar nadagen te zien maar het blijft allemaal te braaf er had best wel wat meer pit in gemogen .

Was deze western in de jaren 40 of 50 gemaakt dan had ik hem nog wel een halve ster meer kunnen geven. Maar voor een western van eind jaren 60 mag je toch wel meer verwachten.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Toch weer een vermakelijke old school western uit de 13-delige A C Lyles productie reeks.

De cast had er duidelijk wel zin in.

Howard Keel viel mij helemaal niet tegen, hij is stoer genoeg.

Scott Brady zit ook goed in het elegante pak en zijn rol.

Het piepkleine rolletje van Roy (Dusty) Rogers Jr. had niet gehoeven.

Geen aartje naar zijn vaartje die jongen.

Pa Roy liet zich voor dergelijke producties niet strikken, die werkte niet voor "peanuts", en bleef liever thuis, om zijn geld te tellen.

Net als in de andere A C Lyles western die ik onlangs met De Carlo zag, had zij wederom een foute visagiste, die haar van dezelfde bleke "Lily Munster" make-up voorzag.

Onbegrijpelijk zoiets.

Ik heb altijd een zwak voor haar gehad, maar hier werd ze toch wel wat weggespeeld door Marilyn Maxwell, de aantrekkelijke saloongirl Molly ( Moela)

Triest dat zij na deze film nog maar enkele jaren te leven had ...

Een ding moet ik die Lyles westerns nageven, ondanks alle gebreken, zitten er bijna altijd wel een paar leuke vondsten in.

Leuk voor wie (ook) van oude stijl westerns zonder veel pretenties houdt.

Ik heb alle Lyles westerns in huis (denk ik) nog een aantal te gaan.

Als die zo aardig zijn als deze hoor je mij niet klagen.

Wel jammer dat de oorspronkelijk wide screen versies links en rechts afkapt zijn, en er nog maar 4:3 formaat over is gebleven

N.B.

Opvallend is het gebruik van namen van historische personages in de Lyles westerns.

Tom Horn kwam ik tegen in twee ervan, en James Craig werd in deze film Ike Clanton genoemd.

Met de oorspronkelijke personen hebben ze echter allen niets van doen..