menu

The American (2010)

mijn stem
3,03 (2085)
2085 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
105 minuten

geregisseerd door Anton Corbijn
met George Clooney, Thekla Reuten en Violante Placido

Jack (George Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllisch klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=QDczO-qHomM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van nilserr
4,0
Thorak schreef:
(quote)
Zoals al menig maal eerder gezegd, er gebeurd meer dan genoeg. Sterker nog, er gebeurd héél erg veel! Het is alleen in deze film niet zo, zoals in de mainstream Hollywood blockbusters, dat alles tot in detail wordt voorgekauwd zodat je de film met verstand op nul kan kijken. Je moet bij deze film juist heel goed kijken wát er gebeurd en het goed tot je laten doordringen, dan kom je er achter dat er veel meer onder het oppervlak schuil gaat! Toegegeven, je moet van sommige dingen wel iets afweten om er meer achter te zien, met name van wapens en munitie, en daar zullen de meeste mensen weinig tot niets van weten denk ik.
Mijn behoeftes liggen niet bij, door jouw genoemde rechtlijnige blockbuster-verhaaltjes. Wanneer ik spreek over weinig spanningsopbouw, reken ik hieronder ook het gebrek aan karakterontwikkeling. Ook op dit vlak gebeurde er nuchter gezegd 'niet veel'.

avatar van eka81
4,0
voor de 2e keer gezien en iets meer tijd genomen dan de 1e keer.
Het was deze keer ook rustig in de woonkamer, dat scheelt bij zo'n film.
Erg traag en mooi gemaakt. Omgeving super. Erg mooi gefilmt...
Spanning goed opgebouwd...soms minuten lang...muziek heel traag en spannend...

Alles klopte gewoon...

4*

avatar van Valii
3,0
Viel me niet mee.

In de basis heeft deze film mooie ingrediënten. Ik vind het niet erg dat er weinig wordt gesproken in een film, zolang er uit de context maar genoeg af te leiden valt. Helaas is Clooney wat mij betreft een miscast. Iemand met zoveel charisma, zie ik liever in extraverte rollen (e.g. O Borther, Where Art Thou?). Het grootste gedeelte van de overige personages; Larry, Mathilda en de priester, blijven vooral nietszeggend. De beelden voelen daarbij vaak te gestileerd aan. Wat overblijft is een nogal pretentieuse prent, die mijn constant het gevoel gaf dat de regisseur met deze film zijn pet te boven is gegaan.

floriaan97
Anton Corbijn maakt een schilderij op een DVD!
George Clooney speelt een loner en doet dat prima.
Het verhaal is ook zeker niet verkeerd.
Maar het is de manier waarop deze film geschoten is dat bewijst dat je geen topcast of topverhaal nodig hebt voor een top film, eerder een regisseur die weet wat hij doet.
De spanning is vergelijkbaar met een Hitchcock film en er zitten een paar intressante twists in.
Je moet er van houden maar dit is echt my cup of tea!

avatar van Keutul
2,5
De film komt langzaam op gang. Het verhaal is erg mager. Het lijkt er op dat ze het expres mysterieus proberen te brengen omdat er verder geen inhoud of diepgang was. Acteerprestaties vielen ook tegen.

avatar van Toontje G
3,5
Geen verkeerde film, goed verhaal, en veel natuurschoon.

avatar van madmax2011
2,5
tja vond er niet veel aan eigelijk

avatar van HNCX700
Een geromantiseerd crimineel verhaal van een gewetenloze huurmoordenaar (Clooney) en moordenares (Reuten). De acteurs doen goed hun best om zo geloofwaardig mogelijk over te komen maar zullen in een geweldloze romantische film, beter tot hun recht komen.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een huurmoordenaar zich terugtrekt in een klein dorpje om daar aan zijn laatste klus te werken. Traag, maar stijlvol in beeld gebracht. Een mooi, zwijgzaam hoofdpersonage die uitstekend wordt neergezet door de altijd charismatische George Clooney. Een nipte 3.5 sterren.

avatar van ratatouille
4,0
Fantastische rol van Clooney als huurmoordenaar, mysterieus en charismatisch, gefilmd in een prachtige omgeving. Wat is Anton Corbijn, daar toch goed in, sommige scenes lijken net schilderij settings, zoals die op t veld tijdens de 'schietsessie' tussen George en Teckla. Het is eigenlijk een arthousefilm gecombineerd met actie/spanning. Goed geslaagd naar mijn mening

avatar van ValAktaion
3,0
Aardige speelfilm/character study. De film neemt z'n tijd, kabbelt op momenten voort, onderscheidt zichzelf nergens maar weet niettemin te boeien. De rustieke omgeving, fraai vastgelegd door Corbijn, vormt een prima decor en lijkt vooral een retraite te zijn voor Clooney's karakter dat, hoewel on a job, tot nieuwe inzichten en vriendschappen komt.

Overigens nogal wat gelijkenissen te vinden met In Bruges, voor wie louter naar 't plot kijkt.

3* Zeer aangename relaxerende film

avatar van Al DeNiro
Dit was mijn eerste kennismaking met Corbijn. Lekkere rustige sfeer, mooie beelden en goede dialogen. Actie is schaars, maar sterk. Verder prachtige vrouwen zoals onze Thekla Reuten en de Italiaanse dame.

avatar van des1
0,5
Drifter schreef:
Het begin is onduidelijk, maar dat is wel vaker zo. Later komt het allemaal bij elkaar. Tenminste; in een goede film. Dat is deze zeer duidelijk niet. Het enige verhaal wat ik in deze film heb kunnen ontdekken is in de omschrijving ervan.
En als ik alle commentaren bekijk dan lees ik alleen dat de landschappen en de vrouwen mooi zijn. Zucht. En dat is dan 3 sterren waard? Hoeveel sterren krijgt dan 'Heidi in Tirol' ?


Draak van een film! En dat van de regisseur van Control. Dat fake dreigsfeer sausje - oi-oi-oi-oi. Grootste cliché vond ik nog: komt Clooney in z'n Fiat Tempra aanrijden in een dorp, stapt uit... man verderop kijkt op van whatever he's doing, vrouw stopt met vegen.... Hahaha, alsof je naar een moderne pastiche kijkt van een Clint Eastwood western. Kijk, Tarantino komt met zoiets weg omdat het functioneel is op een offbeat manier, maar hier getuigt het van armzaligheid. Film zit er vol mee. Begin al van de film, WtF. Maar goed, de DWDD-fähige Corbijn kan geen kwaad doen bij intellectuelen en filmredacties.

avatar van horizons
4,0
Mooie rustige film. Goede plaatjes van de landschappen in Italie maar vooral de shots in het stadje bij nacht zijn erg mooi gedaan. Acteerwerk is ook fijn. Mooiste staaltje acteerwerk is toch wel van de actrice die Clara speelt op moment dat ze met vriendin Jack (Clooney) tegenkomt in een koffiebar.
Verhaal ontplooit zich mooi. Niet onvoorspelbaar maar wel goed uitgewerkt. Jammer dat regisseur en script schrijver niet meer vetrouwen in het geheel hadden en dat ene verhelderende telefoontje tussen Pavel en Mathilda hebben gefilm. Onnodig.

avatar van Northernlight-
4,0
Uitstekende film die in al zijn facetten geslaagd is. De factor realisme is bij deze prent uitstekend naar voor gebracht, cinematografish sterk en George Clooney die naar mijn gevoel hier één van z'n beste rollen neerzet. Prachtige artistieke shots en het verhaal blijft continu boeien ondanks het wat trage tempo. Had daar in ieder geval geen last van, integendeel.

4*

avatar van gizzegiz
2,0
Traaaaaag en voorspelbaar. Ik had hier meer van verwacht...

avatar van hdehoon
3,0
Eigenlijk weet je in de eerste scene al hoe het in elkaar zit: man met crimineel verleden wordt op de hielen gezeten en heeft daardoor een ongelukkig liefdesleven. De rest van de film vertelt steeds datzelfde, dus weinig verrassing. Mooie shots, maar dat maakt het niet echt boeiend. Dat was het pas geworden als het karakter zich verder had ontwikkeld. Geen vervelende film, helemaal niet, maar ook niet steengoed.

des1 schreef:
(quote)


Draak van een film! En dat van de regisseur van Control. Dat fake dreigsfeer sausje - oi-oi-oi-oi. Grootste cliché vond ik nog: komt Clooney in z'n Fiat Tempra aanrijden in een dorp, stapt uit... man verderop kijkt op van whatever he's doing, vrouw stopt met vegen.... Hahaha, alsof je naar een moderne pastiche kijkt van een Clint Eastwood western. Kijk, Tarantino komt met zoiets weg omdat het functioneel is op een offbeat manier, maar hier getuigt het van armzaligheid. Film zit er vol mee. Begin al van de film, WtF. Maar goed, de DWDD-fähige Corbijn kan geen kwaad doen bij intellectuelen en filmredacties.
Het grappige is wat jij zegt, want de regiseur noent zijn film een western.

avatar van Rickyman
4,0
Prachtige en uitstekende film van Corbijn.
Bijzonder mooi sfeervol en heerlijk rustig gefilmd, zoals een western waarschijnlijk.
Uitstekend geacteerd en lekkere muziek ook, met Cuby.. op het eind.
Het verhaaltje is dan misschien niet zo verrassend vernieuwend, maar wist nergens te vervelen.
Italië leent zich er ook uitstekend voor, met zijn prachtige landschappen, nauwe straatjes en dergelijke, en waande ik weer in die fijne sferen. Voor mij gewoon genieten.

3,0
Mooie, rustige, verstilde film over een huurmoordenaar in de herfst van zijn carrière. Film blijft helaas net wat te veel aan de oppervlakte voor me, of er gebeurt te weinig, daar wil ik vanaf zijn. Interessant gegeven, mooie shots, iets te weinig verhaal en/of memorabele scenes, 3*.

avatar van ILDIB
2,5
Veel te traag vooral een teveel natuurshots die niks toevoegen meer. En hoe zien die mensen dat clooney geen Italiaan is? Reuten is een miscast. Total ongeloofwaardig als killer. .

avatar van AmazingPP
4,0
Ik vond dit een prima film. Iemand vroeg me hem te omschrijven en toen zei ik: Spannend saai of saai spannend, ik weet het niet zo goed. Ik heb toch wel boeiend zitten kijken naar deze film. Elke scene lijkt op een foto, prachtig geschoten. Acteerprestaties zijn dik in orde, ook van Reuten. De muziek is minimaal, maar effectief. Ik vond het in ieder geval een prettige film om te kijken. Gekeken vanaf Blu Ray. 4 *

2,0
TRAAG!! Voor mooie beelden kijken ik wel naar Discovery.

avatar van Pazmaster
3,5
Prima film. Een beetje traag maar toch verveelde het niet. Een heerlijke kalme sfeer en toch spannend, de dreiging is constant voelbaar aanwezig. Uiteraard wordt er ook goed gespeeld en ziet het er allemaal prima uit. Goed!

avatar van loneranger
3,5
De tragiek van een huurmoordenaar die uit het vak wil stappen prima neergezet door George Clooney. Johan Leysen met zijn perkamenten kop overtuigt als echte bad guy. De fotografie is prachtig, ook niet vreemd als je bedenkt dat de film is geregisseerd door Corbijn. Er zijn geen ellenlange dialogen, sterker nog, ik denk dat er in deze film geen woord teveel wordt gezegd.

avatar van Zuster Stein
Film, had meer weg van een diavoorstelling.

avatar van Film Pegasus
4,0
Film Pegasus (moderator)
Heerlijke film na herziening. Dit heeft wel een affiche die de kijker op het verkeerde been zet. The American is immers geen spannende actiefilm, maar wel een intrigerende thriller die tijd neemt om sfeer te bouwen. Weinig woorden gebruikt en het beeld laat spreken. Doet wat denken aan de zwijgzame types uit de Leone films of Le Samouraï. Anton Corbijn gebruikt duidelijk (en gelukkig) zijn insteek als fotograaf.

Het is geen grootse films geworden. De beelden zijn niet iconisch en het is zo'n vakantieplekje dat niet in je top 10 blijft hangen, maar waar je heerlijk hebt kunnen uitrusten en genieten. Het is een film die ook niet slecht is en zelfs beter wordt me de jaren als een goeie fles wijn.

avatar van SmackItUp
1,5


Begint nog wel aardig, maar gaat al gauw bergafwaarts. Probleem is dat Corbijn zelf niet schijnt te weten wat hij wil. Het zweeft ergens tussen een thriller, actiefilm en drama. Had-ie beter niet kunnen doen, want ieder aspect is enorm mager uitgewerkt. Voor een thriller zijn de achtervolgingen te kort, de dreiging is praktisch niet aanwezig en de personages zijn voorspelbaar.

Dat dit geen actiefilm betreft, behoeft eigenlijk geen uitleg. Er is amper actie te bekennen, maar hetgeen dat je wel voorgeschoteld krijgt wordt serieus gebracht, maar is van een dusdanig ongeloofwaardig niveau dat ook dit geen moment indruk gemaakt.

Het drama is dan nog wel redelijk. Er wordt een personage geschetst die graag uit het wereldje wil stappen, maar door zijn verleden wordt achtervolgt. Fijne setting, geeft het iets nostalgisch mee.

Clooney speelt aardig, al zie ik hem liever in een wat mindere serieuze rol. Verder kon ik bij momenten wel genieten van de mooie landschappen, al was het maar omdat de film zich dan even niet focuste op het plot.

1,5*

avatar van ratfish
3,5
Corbijn blijft hangen in twee genres (thriller, romantiek), laat die elkaar ontmoeten, maar het blijft speels, alsof hij de genres onderzoekt. Clooney overtuigt als altijd.

3,5
Komt misschien een fractie te traag op gang maar dit krijgt haar ultieme uitwerking gedurende het vervolg van de film. De goede uitwerking van het karakter van de hoofdpersoon is hetgeen ik qua diepgang gemist heb in 'Control' waardoor de suïcide daar voor mijn gevoel wat kort door de bocht ging.

'The American' vond ik een misschien iets te kalme maar uiteindelijk toffe film om gezien te hebben.
Goed werk afgeleverd, Corbijn & Co!

avatar van m1701
3,0
Met vlagen spannend maar af en toe ook saai

2,5
Jaren geleden gezien..Maakte geen indruk.Gister laatste uur op tv gezien...weer niet op puntje van mijn stoel gezeten. Clooney vind ik niet geschikt voor die rol, geen type voor, (Craig!!!) en Reuten helemaal niet.De enige plus van de film is die mooie Italiaanse prosti en het landschap...verder...gaaaap.
O...wat iedereen weet, behalve Jack, is dat 'anderen" bepalen of je uit "het leven" gaat.

avatar van Phantasm
1,0
Traag, saai en vervelend, over het geheel gebeurt er maar weinig, moet je van houden, niet mijn ding.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:30 uur

geplaatst: vandaag om 10:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.