• 10.980 nieuwsartikelen
 • 162.775 films
 • 10.300 series
 • 30.056 seizoenen
 • 616.475 acteurs
 • 193.536 gebruikers
 • 9.002.143 stemmen
Avatar
 
banner banner

Angels & Demons (2009)

Thriller / Mystery | 138 minuten / 146 minuten (extended cut)
3,43 3.356 stemmen

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer

IMDb beoordeling: 6,7 (309.403)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Angels & Demons

"The holiest event of our time. Perfect for their return."

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Robert Langdon

Camerlengo Patrick McKenna

Vittoria Vetra

Commander Richter

Inspector Olivetti

Cardinal Strauss

Claudio Vincenzi

Father Simeon

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Supernatural

Supernatural

 • 985 berichten
 • 834 stemmen

een mooi vervolg.maar deel 1 net iets beter vind ik.maar heb me zeker ook weer prima vermaakt.tom hanks speelt het ook weer prima.en de rest van de cast ook.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2394 berichten
 • 1270 stemmen

Fisico schreef:

Angels and demons ligt op filmisch vlak wat in dezelfde lijn als The da vinci code: degelijk zonder meer. Optimaal verfilmd door een vakman als Ron Howard en het boek zo goed en zo kwaad het kon op het witte doek gebracht. De lijn van het boek werd minder gevolgd dan in de eerste film, maar het blijft een huzarenstukje om het boek van Dan Brown in pakweg 140 filmminuten te proppen. Het kan de indruk geven dat het allemaal wel helemaal losjes en misschien te snel verloopt. Enige achtergrondkennis van het boek kan bijgevolg nuttig zijn.

Wat volgt is een aangenaam kijkspel dat geen moment verveelt. Vanaf het begin word je meegezogen in het verhaal. Tom Hanks blijft ik voor het personage Robert Langdon een miscast vinden. Met zijn charisma en vakkennis probeert hij er toch het beste van te maken. De setting is met het historische Rome en Vaticaanstad gewoonweg geweldig, maar dat kan moeilijk een verdienste genoemd worden.

Geen topper, maar wel lekker mysterieus en vol spanning. De weetjes krijg je er bij voor niets en je bent een dikke twee uur zoet. Zeker een voldoende met 3,0*.

Ik lees zelf nooit geen boeken, maar bij deze film had ik hetzelfde als jouw gedachte. Je moet het boek lezen om enige kennis te vergaren. Dat deze film niet het boek heeft gevolgd wordt deels uitgelegd in de film. Zo is het eind diverse malen veranderd.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2394 berichten
 • 1270 stemmen

Als ik puur kijk naar het verhaal vond ik het eerste deel (als ik het zo mag noemen) beter. Zelf vinden ze het overigens geen vervolg, want het verhaal staat op zich. Verder geen vervolg dus op de graal of de evt bloedlijn. Afijn qua snelheid en actie zit het wel snor bij Angels & Demons. Het verhaal zelf vond ik niet zo heel interessant. 4 Kardinalen die zijn ontvoerd en dreigen te worden vermoord. Dan is er ook nog een bom die ze dreigen te ontploffen. Wat duidelijk is dat de "kerk" omver geblazen moet worden. Het waarom en de Illuminati is voor mij meer leesvoer en kennis die ik niet bezit. Dit gaat mij dan ook deels aan mij voorbij. Het kan dan ook niet allemaal uitgelegd worden in deze film. Wat wel grappig is dat fictie en waarheid dicht bij elkaar liggen. Alleen is dat moeilijk te onderscheiden. Dat Paus Johannes I zou zijn vermoord in 78 is nog steeds onduidelijk. Doordat hij snel is gebalsemd was autopsie niet meer mogelijk. Dat blijft tot de dag van vandaag een mysterie.

Zoals gezegd vond ik het verhaal van Da Vinci Code beter in elkaar zitten, maar zagen we relatief weinig beweging. In Angels & Demons is de actie meer centraler geworden. Het hoe en waarom vooral in het begin moet je maar loslaten als je de kennis niet bezit. Gaandeweg wordt hij steeds spannender en na het midden van de film zit je in een heerlijke roes. Vooral het eind vond ik briljant gemaakt. Toch onverwachts. Natuurlijk compleet ongeloofwaardig met die helikopter, maar wel allemaal fraai in elkaar gezet. Vond de chemie tussen de twee hoofdrolspelers wel iets minder dan bij de vorige. Daarbij is het wel opmerkelijk dat onze professor wel heel snel alles doorheeft en er vrijwel nooit naast zit. Toch wel apart als je dan ook nog geen latijn kent. Zo vond ik het opmerkelijk dat hij vrij snel de boeken wist te vinden tot in de passage toe en dan maar even liet vertalen, omdat hij het zelf niet kon lezen.

Het beeld 4K was weer te donker. Gelukkig is de normale blu ray versie goed te zien. Het geluid van 4K is ook anders. Je moet echt extra speakers hebben of een soundbar om er optimaal van de profiteren anders komt het geluid van deze 4K track er niet uit. Wie dit niet heeft kan beter een normale blu ray bekijken.

Op naar Inferno die zoals ik lees nog meer op actie is gericht.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8435 berichten
 • 4735 stemmen

Boneka schreef:

Ik lees zelf nooit geen boeken, maar bij deze film had ik hetzelfde als jouw gedachte. Je moet het boek lezen om enige kennis te vergaren. Dat deze film niet het boek heeft gevolgd wordt deels uitgelegd in de film. Zo is het eind diverse malen veranderd.

Bij The Da Vinci code had minder het gevoel dat je het boek nodig hebt, sowieso in zowel film- als literaire wereld een betere productie dat deze Angels and demons.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8435 berichten
 • 4735 stemmen

Fisico schreef:

(quote)

Bij The Da Vinci code had minder het gevoel dat je het boek nodig hebt, sowieso in zowel film- als literaire wereld een betere productie dat deze Angels and demons. Maar dat geef je zelf ook aan. The Da Vinci code is minder chaotisch en kent een meer gestructureerd verloop.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2394 berichten
 • 1270 stemmen

Helemaal mee eens.


avatar van goldendream

goldendream

 • 176 berichten
 • 40 stemmen

De voorganger vind ik iets beter. Bij 'The Da Vinci Code' krijg je de indruk dat de info op waarheid gebaseerd is, ook al gaat het om fictie. Bij 'Angels & Demons' is die indruk er niet. Het voelt gewoon aan als fictie. Vooral die bom past in een typische actiefilm. Voor de rest is de film heel geslaagd. Er zit veel vaart in en geeft zin om Rome nog eens te bezoeken.

3.5 sterren


avatar van Mila1987

Mila1987

 • 1 berichten
 • 1 stemmen

Het boek vond ik geweldig, naar mijn mening hadden ze het boek beter kunnen verfilmen in een korte serie. Er kan niet zoveel detail als in het boek in een 2 urige film worden gestopt. Hierdoor zijn, naar mijn mening, teveel scenes en personages eruit gehaald die in het boek juist het verassingseffect gaven en de spanning hoog hielden.

Het boek intrigeerde mij, de film allerminst.


avatar van IH88

IH88

 • 8782 berichten
 • 3088 stemmen

“Religion is flawed. But only because man is flawed. All men, including this one.”

Prima film. Angels & Demons is een verfilming van een boek van Dan Brown, en het is een vlotte avonturenfilm geworden met Robert Langdon die weer allerlei raadsels en aanwijzingen moet uitvogelen om een ramp te voorkomen. Dit keer in Vaticaanstad, en het is bijna een karakter op zich zo mooi is de stad in beeld gebracht. McGregor springt eruit qua acteerwerk, maar ook Hanks, Skarsgård en actrice Zurer doen het niet slecht. Het tempo ligt hoog en voor je het weet zijn de ruim twee uur voorbij. Zo zie ik het graag.


avatar van ZenZin

ZenZin

 • 300 berichten
 • 649 stemmen

Goeie slechte film. Action over matter. Minstens 1 rustpunt had wel gemogen. De vaart zit er dus in wat het ook wel genietbaar maakt. Lekker luchtig gruwelen alsof het normaal is. Uiteindelijk wordt de kerk directie nog veel te mooi neergezet.


avatar van Ziegler

Ziegler

 • 539 berichten
 • 261 stemmen

Boneka schreef:

Dat Paus Johannes I zou zijn vermoord in 78 is nog steeds onduidelijk. Doordat hij snel is gebalsemd was autopsie niet meer mogelijk. Dat blijft tot de dag van vandaag een mysterie.

In Godfather 3, wordt keurig uit de doeken gedaan hoe dat zit.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3110 berichten
 • 2281 stemmen

Best wel aardig tweede verhaal rond een al iets kwiekere een scherpere Robert Langdon.

Groot opvallend verschil is dat The Da Vinci Code vooral draait om theorieën en het wat meer academische gedeelte zonder grote of opvallende samenzwering, Angels & Demons draait daar en tegen juist vooral om minder diepgang, meer vaart en vooral spanning. Iets waar dit vervolg prima opvaart omdat we het trucje inmiddels kennen van alle symbolen, wilde theorieën en eeuwenoude samenzweringen die op een gegeven moment toch wel wat grenst op hel kundig bedacht of gemakkelijke pulp.

Een snel gemonteerd, en vergezeld van een meer dan prima soundtrack, geheel komt tot de kijker en dat in een mooi achtergrond, Rome uiteraard. De spanning wordt zo nu en dan prima opgeschroefd en het lot en de strijd rond de vier kardinalen is prima. Missers heeft de film zat overigens, en dan doel ik vooral op het uitstekende motief van de Camerlengo die totaal niet van plan is een catastrofe of doden te veroorzaken, toch slechts een situatie wil creëren waardoor de mensen zich weer naar de kerk keren. Het is een feit dat in tijden van grote spanning de mensen toch weer in god gaan geloven. Een meer dan prima uitgespeeld motief, althans, in het boek want in de film komt slechts naar voren dat Camerlengo verbolgen is over het feit dat men het 'goddeeltje' beweert gevonden te hebben. Echt absoluut een gemiste kans want dat motief maakte voor mij juist het boek. Daarnaast wordt er niets gedaan met de miraculeuze ontsnapping van Langdon die in eerste instantie mee de helikopter ingaat, zonder parachute komt te zitten en uiteindelijk met zijn colbert zijn val naar beneden dusdanig weet te vertragen dat hij een landing in de Tiber overleeft. Sterk stukje overigens wat me dan weer niet spijt dat ze die er uitgelaten hebben. Wat ook opvalt in de negatieve is de enorme kwiekheid van Camerlengo met die gruwelijke brandwond op zijn borst./spoiler]

Zoals gezegd, A&D valt op als een vlot en spannende film, met een erg fijne soundtrack van Zimmer en een meer dan aantrekkelijke Ayelet Zurer. De inhoudelijkheid van TDVC heeft hij niet maar daarom is de film niet minder vermakelijk.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 8528 berichten
 • 5343 stemmen

Ok.

Dit tweede deel alleen gekeken omdat deze film bij de lijst van duurste films aller tijden stond. Ik wil altijd wel een beetje budget proeven zo nu en dan. Maar de duurste films aller tijden staan niet altijd garant aan een goede film, en zo ook deze Angels & Demons niet.

Deel 1 zag ik een tijd geleden. Ik kan me wel het verhaal herinneren, maar ik was niet bepaald onder de indruk van de film. Als deze dan ook niet een budget had van 150 miljoen had ik hem dan ook links laten liggen voor een wat langere tijd.

Nu dus eindelijk gezien en het viel best mee. Al vond ik het niet meteen een meesterwerk. De boeken zijn wel geprezen, maar het verhaal spreekt me voor de boeken niet genoeg aan. Het verhaal klonk voor de rest ook redelijk duf, dus dat de film er nog redelijk vermakelijk en luchtig inging was dan ook een pluspunt.

Hanks vond ik weinig indruk maken. Een beetje typerend voor hem, en heb hem echt veel beter zien acteren. Voor de rest wel betere rollen van Kaas en McGregor. Vooral Kaas, die ik voor de rest niet kende, vond ik weer een memorabele schurk neer zetten. Deel 1 had Bettany als memorabel figuurtje, Kaas kan niet tegen zijn rol op, maar is nog steeds een boeiend karakter.

Visueel redelijk. Vond het vaak een tikkeltje simpel. Paar indrukwekkende sets maar voor de rest kreeg ik het gevoel alsof ze gewoon een historisch gebouw inliepen en daar gingen filmen. Dat lijkt me wat simpel, en is weer een klein minpunt.

Voor de rest redelijk verhaal. Niet bijster intelligent. Maar het zit redelijk in elkaar. Minder mystery dan deel 1, Hanks krijgt zijn antwoorden wel heel gemakkelijk en vlot en dat valt inderdaad op. In de slotfase springt er dan plots wat sciencefiction bij en dan gaat het mis.

Die bom in de lucht past totaal niet in de film. En dan ook nog zo'n flauw twistje waar McGregor dan toch de schurk is. Een twist die wel iets te prominent wordt weggegeven. Redelijke film, niet perfect. Iets luchtiger en vermakelijker dan 1, maar qua plot wat minder sterk.


avatar van Left4Dead

Left4Dead

 • 3241 berichten
 • 3691 stemmen

Nee, wederom geen groot succes voor mij. Vind het net als het eerste deel een rommeltje. Heb nu de twee eerste delen tweemaal gekeken en kom dus op hetzelfde uit, het wil te veel maar mist kwaliteit op vele vlakken.

Het derde deel nog nooit gezien, steeds geen zin in gehad, maar die staat op het programma op kort termijn. Slecht uitgewerkt en Tom Hanks vind ik niet goed gecast binnen deze drieluik.


avatar van Verkaazde

Verkaazde

 • 91 berichten
 • 111 stemmen

Left4Dead schreef:

Nee, wederom geen groot succes voor mij. Vind het net als het eerste deel een rommeltje. Heb nu de twee eerste delen tweemaal gekeken en kom dus op hetzelfde uit, het wil te veel maar mist kwaliteit op vele vlakken.

Het derde deel nog nooit gezien, steeds geen zin in gehad, maar die staat op het programma op kort termijn. Slecht uitgewerkt en Tom Hanks vind ik niet goed gecast binnen deze drieluik.

Dan heb je er dus echt geen verstand van top film dit


avatar van Left4Dead

Left4Dead

 • 3241 berichten
 • 3691 stemmen

Verkaazde schreef:

(quote)

Dan heb je er dus echt geen verstand van top film dit

Bedankt voor de uitleg. Ben jaren bezig geweest met bedenken hoe het nu zat met mij en de prent. Eeuwige roem voor jou.


avatar van willemfilm

willemfilm

 • 607 berichten
 • 626 stemmen

Nou een topfilm vind ik t niet. Mooie plaatjes met de computer gemaakt veronderstel ik toch. Momenten die de verhaallijn logischer hadden gemaakt bleven achterwege, anders zou de film wel heel snel afgelopen zijn. Ik bedoel hiermee als de personages dat zouden doen wat logisch is, bestaat de film niet. Met dat soort films, waaronder deze, heb ik moeite. Zit je eigenlijk naar niks te kijken. Ook het tegengestelde gebeurde, logische gevolgtrekkingen die onlogisch zijn maar dan wel weer kloppend worden, alleen om een verhaal en de film overeind te houden. Het was verder wel vermakelijk en soms nodeloos ingewikkeld gemaakt in het begin. Hanks vind ik altijd een prettige acteur. Zurer was matig.


avatar van Franklin1975

Franklin1975

 • 342 berichten
 • 418 stemmen

Iedereen heeft het hier over het vervolg of tweede deel, refererend naar The Da Vinci Code.

Maar Angels & Demons uit 2000 is het tweede boek van Dan Brown en de EERSTE met Robert Langdon. The Da Vinci Code komt uit 2003 en is zijn 4e boek en TWEEDE met Robert Langdon.

Ik maakte destijds ook de fout door te veronderstellen dat The Da Vinci Code het eerste boek was. Het was wél de doorbraak van Dan Brown, en als je al zijn boeken achter elkaar leest, zie je ook duidelijk een groeiende lijn qua schrijfkunst en (wetenschappelijke) inhoud.

En de 3e Dan Brown verfilming Inferno is het vierde boek met Robert Langdon in de hoofdrol. Het derde boek The Lost Symbol moet een miniserie worden.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10720 berichten
 • 2500 stemmen

“Religion is flawed. But only because man is flawed. All men, including this one.”

Een paar jaar geleden alweer heb ik eens de film ‘Inferno’ gezien. Tijdens een filmavond wou mijn kameraad graag deze (destijds) nieuwe film zien aangezien hij fan was van deze film en de sequel ‘The Da Vinci Code’. Ik heb beiden films nog nooit gezien, hoewel de tweede een grote naam is in de filmwereld en een paar vrienden er altijd over praten heb ik bewust de films links laten liggen. Dat komt misschien wel merendeels omdat ik nog nooit heel erg geïnteresseerd was in het christendom, de films duurden erg lang en hadden niet een verhaal dat mijn interesse trok. Tot eigenlijk nu waar ik meer interesse toon in ons verleden en graag dit soort dingen wil leren, ik vind een film zoals dit altijd leuk omdat ik dan op veel informatie kom waar ik eigenlijk nog nooit eerder van had gehoord.

‘Angels & Demons’ is zeker wel het leukste deel in mijn ogen. ‘Hanks’ speelt een erg leuke rol als ‘Robert Langdon’ een Amerikaanse symboloog (nooit geweten dat zoiets bestond). ‘Langdon’ wordt op een dag bezocht door een agent van het Vaticaan die hem dringend verzocht mee te gaan richting het Vaticaan aangezien ze een bom aan het opsporen zijn binnen het Vaticaan waar ‘Langdon’ aan gebonden zit. We zien eerder dat een wetenschapsbedrijf een nieuwe ontwikkeling hebben ontdekt en hiermee een krachtige bron tot leven hebben gewekt, die als de batterij op gaat explodeert en het hele Vaticaan en een deel van Rome zou verwoesten.

Het verhaal vond ik wel boeiend, en zo kwam ik ook wat informatie te weten over de Paus en een hele boel achtergrondinformatie over de illuminatie en het Vaticaan vroeger. Het kat en muis spel vond ik leuk gedaan, hoewel het nergens echt spannend werd vond ik het verhaal en de puzzel die er in verwerkt zat juist wel leuk.

De cast vond ik redelijk. Zoals ik al zei deed ‘Hanks’ het prima als ‘Langdon’ en is ronduit de beste van deze film. Voor de rest stelde de cast niet veel meer voor, ook geen leuke namen over rollen te benoemen. Een leuk verhaal en een goede puzzel zorgt met de leuke scenes voor een prima avond, helaas dat het einde dan weer zo cliché moest zijn.

3.5*


avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

 • 431 berichten
 • 429 stemmen

Bekende recept, veel haast, deadlines, gepuzzel, tegenwerking en onbegrip van authoriteiten....toch een goede film die blijft boeien.