• 9.375.060 stemmen

Angels & Demons (2009)

Thriller / Mystery | 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Angels & Demons

"The holiest event of our time. Perfect for their return."

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

Robert Langdon

Claudio Vincenzi

Father Simeon

avatar van sofripa

sofripa

Gisteren op de buis en dus tijd voor herziening. Dat viel beter dan de eerste kijkbeurt. Kan ook zijn dat ik steeds minder kritisch wordt. Anyway, toch wel een lekkere relie-thriller. En dat e.e.a. in veel duisternis plaatsvindt maalde ik nu minder om. Opwaardering met een halve punt.

avatar van TimZor

TimZor

waarschijnlijk ben ik een van de weinigen maar vondt da vinci toch een stuk beter dan deze.

Hij was aardiig te kijken en thats it. Voor deze film een 3 van mij.

avatar van NYSe

NYSe

TimZor schreef:

I'm with you on that, al vind ik dat zelf niet zo veel zeggen over The Da Vinci Code

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Veel beter dan zijn voorganger, hoogstwaarschijnlijk omdat ik dit verhaal kon begrijpen, wat niet gezegd kan worden van The Da Vinci Code.

avatar van loer

loer

Helemaal met NYSe eens: een ongeloofwaardig verhaal waarbij de hoofdrolspelers (wat kan die Ayelet zuur kijken zeg!) als een kip zonder kop door toeristisch Rome rennen. Een gezocht en ogenschijnlijk intelligent verhaal, maar niet heus... Vanwege de fraaie beelden van Rome en haar kunstschatten toch nog 2.5*

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Min of meer gelijkwaardig aan The Da Vinci Code, hoogtepunten en zwakke momenten wisselen elkaar af. Overigens een miscasting van jewelste met Zurer, ze past totaal niet in deze rol; maar goed, dat geheel terzijde.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Beter te volgen dan de eerste maar niet zo goed van verhaal als zijn voorganger. Ik wist vrij snel hoe zat.Maar toch blijft hij boeiend genoeg om te blijven kijken.

avatar van gauke

gauke

De pers stortte in 2009 vrachtwagenladingen met kritiek over deze productie uit. Maar ik vind de film (misschien niet altijd even logisch), spannend, boeiend en "thrilling" (is er een goed Nederlands woord?). Hij mag gezien worden. In de kern handelt het over de strijd tussen science fiction en religie, met een meer dan interessante blik in de corrupte wereld van het Vatikaan. De getoonde kerken en kapellen zijn prachtig om te zien en de beelden zijn uiterst sfeervol. Tom Hanks zet een solide rol neer en Ewan McGregor overtuigt.

avatar van Wezze

Wezze

Vele malen slechter dan Da Vinci code

avatar van VforVictor

VforVictor

gauke schreef:

spanning is mischien een goed woord

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Deze vond ik een pak minder dan "The Da Vinci Code".

(Misschien moet ik The Da Vinci Code nog eens bekijken)

Een race in Rome waar ze net altijd te laat komen (verrassing ).

Met aanknopingspunten die ze wel uitleggen, maar die niemand zou kunnen bedenken..

(behalve Robert Langdon natuurlijk).

Positief: Je krijg sfeervolle beelden te zien van Rome.

Conclusie: ik twijfel tussen 3 & 2.5.

Uiteindelijk een 3 omdat ik blijkbaar te hoge verwachtingen had en daarom is hij misschien wat tegengevallen en zou ik hem onderwaarderen.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Je zult het me niet veel vaker horen zeggen: de film was beter dan het boek. Maar in dit geval is het gewoon zo. De boekvorm van de voorloper van De DaVinci Code is niet geweldig, met name omdat er veel te veel tijd aan de theorie van antimaterie wordt besteed en door een totaal ongeloofwaardige helicopter scene tegen het einde.

Als film is dit verhaal veel beter geslaagd. Minder theorie, meer vaart, lekker spannend en een aangepast einde.

avatar van The Beast

The Beast

Mooie film, spannend en vol mysterisch, ik had eerst verwacht dat het een soort The Da Vinci code zou worden, toen ik het begin zag voor de eerste keer en er een Nucliare bom bij kwam kijken had ik hem afgezet omdat het iets heel anders leek te zijn dan het was, stomme beslissing, naderhand verder gekeken en van genoten, ook aan mijn verwachtingen voldaan, ook deze film krijgt een 4.

avatar van BBC

BBC

Filmfan74 schreef:

Ben ik het niet mee eens, vond de film ook geweldig maar het boek zeker ook. Vond het deel met de antimaterie juist enorm fijn! maar dat komt waarschijnlijk doordat ik dat sowieso al interessant vind. Ondanks dat ik het dus interessant vond, vind ik het ook belangrijk om te begrijpen dat het bolletje antimaterie verdomd gevaarlijk was als het in contact kwam met materie. Maar dit is vast persoonsgebonden.

De film bleef dicht bij het boek, was interessant en had uiteraard een prachtig verhaal. Ook Tom Hanks deed het weer uitmuntend, 4*.

avatar van K. V.

K. V.

Na The Da Vinci Code deze ook eens her bekeken. Van deze was me minder bijgebleven, ondanks dat het minder lang geleden was dat 'k deze had gezien. Nu, zo was de kijkbeurt erg interessant om opnieuw gezien te hebben.

Visueel vond 'k deze eigenlijk nog straffer dan z'n voorganger. Veel leuke en vlotte shots.

Ook het verhaal wist me te boeien. Natuurlijk vergelijkbaar met z'n voorganger, van gebouw naar gebouw hollen, maar 'k vond het wel spannend. Er zaten wel niet zo'n grote onthullingen in deze film als van in The Da Vinci Code, maar dat kon de pret niet drukken.

De cast vond 'k zeker niet slecht en de speelduur vond 'k zeker ook geen probleem.

Meestal zijn sequels een stapje minder, maar deze vond 'k zeker even goed of misschien zelfs iets beter.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Uitstekende film, spannend door de gedetailleerde uitwerking. Er is al genoeg over geschreven, gewoon kijken als je hem nog niet gezien hebt.

avatar van StijnHendriks

StijnHendriks

Een film vol met quasi intelligentie, voorspelbare plots en ongeloofwaardige scenes. Voor mij is dit een matige film, die veel beter uitgewerkt had kunnen worden

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Brrrr, wat een thriller!!

Boeiend van begin tot het einde!

Toch één nadeel:

In plaats van lange, uitleggerige scènes, komt alles in sneltreinvaart voorbij.

Dat betekent dus wel dat het geheel redelijk oppervlakkig blijft maar aan de andere kant het tempo er behoorlijk in zit.

Ik persoonlijk had liever wat minder tempo gezien en wat meer diepgang in het verhaal.

Toch de moeite waard!!!

avatar van emmes

emmes

Soms wat ongeloofwaardig en te veel encyclopedie-dialogen in het begin, maar het wordt beter (spannender) naar het einde toe.

avatar van Dh PING

Dh PING

StijnHendriks schreef:

Ook wel pretentieus genoemd.

avatar van stultmeister

stultmeister

Een spannende film met een redelijk onderhoudend verhaal. Ik had bij het kijken nergens het gevoel dat ik weggeblazen werd (komt mede door het vlakke acteerwerk in deze film).

Persoonlijk vond ik The Da Vinci Code beter. Het verhaal had voor mijn gevoel meer inhoud, al zat bij deze film de vaart er iets meer in.

2,5 ster, omdat ik me toch wel heb vermaakt met deze film.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een oude sekte vier kardinalen hebben ontvoerd wanneer de nieuwe paus verkozen moet worden. Een onderhoudend plot waarbij wetenschap vs religie het geheel ook boeiend maakt. Spannend en veel bijzonder locatiewerk (ook al is het grotendeels gemaakt met green-screen). Tom Hanks kruipt hier voor de tweede keer in de huid van Robert Langdon.

avatar van LostCauze

LostCauze

De uitwerking doet het verhaal geen eer aan, jammer.

avatar van C. Alexander

C. Alexander

Geweldige film, verrassende wendingen en spannende onthullingen. Weinig getreuzel, deze film boeit van begin tot eind. Knap werk.

avatar van schrans

schrans

Matige film van het superbe verhaal. De oorspronkelijke plot is hierin gereduceerd tot een minimum en de zaken die eruit mochten gelaten zijn zoals het erg overdreven uitleggerige van Langdon (hetgeen in een film sowieso niet pakt) is erin gelaten.

Verder zijn de personages wel erg vlak, zo is de rol van Vittoria in de film enorm gereduceerd (eigenlijk had ze geen rol meer nodig m.i.). En de dialogen komen erg gemaakt over.

Leuk is wel dat je nu een beeld hebt van de gebouwen waarover het gaat en de moorden op de kardinalen zijn ook nog wel redelijk goed in beeld gebracht.

Over het algemeen dus armoe troef hier in deze film. Nog minder goed als The Da Vinci Code en die was ook al niet al te hoogstaand. Geen aanrader dus wat mij betreft.

avatar van Lienos

Lienos

Helemaal eens met LOER.

Symbolen,symbolen en symbolen....!

Je wordt er knettergek van.

En dan dat domme heen en weer geren door Rome.

frans123

Nu op Tv...ben het aan het opnemen...heb mijn twijfels want ben niet zo gek op Hanks en houd niet van relie-thrillers....Ach op een regenachtige zondagmiddag misschien....Tnx moviemeters voor de reacties....Ben niks wijzer want ze lopen ver uiteen....hihihihi. Van 2.0 tot 4.0.....

Lienos schreef:

Helemaal eens met LOER.

Symbolen,symbolen en symbolen....!

Je wordt er knettergek van.

En dan dat domme heen en weer geren door Rome.

Mee eens....!!! je knapt er helemaal op af.

frans123

Film gezien....het is een gewone thriller waarin vier mensen ontvoerd zijn, en gedood zullen worden.... Gewone thriller verpakt in katholieke mumbo jumbo. Oeverloos geouweh##r over symbolen, eindeloos hollen door Rome,zoals hierboven al beschreven. Ontzettend boring...En dieptepunt van de film: Hanks holt met zijn partner Vittoria 's avonds bij weer een kerk, donker natuurlijk en overal muren,muren,muren, ze zien niks.Zegt ie tegen zijn haar : "Zorg even voor een zaklantaarn..." Midden in Rome ,in het stikdonker ....,met niemand in de buurt,staat ze in drie seconden ineens met een zaklantaarn in haar hand. Van die dingen dus....Ontzettende vervelende film die ik grotendeels heb doorgezapt. Mijn kijkduur: 45 minuten...(hihihihi)

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Deze mist toch wel de sfeer en mystiek van het eerste deel. De film tracht dit te compenseren met een geforceerd thrillerverhaaltje, maar verliest hierbij alle geloofwaardigheid.